icon

Ako získať motiváciu pre zdravý životný štýl?

25. jan 2025

Ahojte. Za posledný rok to so mnou ide dolu vodou. Pribrala som približne 20 kg a je to na mne extrémne vidno. Zo ženy, ktorá chodila cvičiť každý deň a mala radosť z pohybu, je teraz žena, ktorá sa nevie prinútiť ani obliecť si športové oblečenie. Prestala som sa o seba starať a neviem sa na seba ani pozrieť.

Mám priateľa, ktorý je skvelý. Milujem ho, no práve pri ňom to všetko začalo. Je športovec, cvičí každý deň a má dokonalú disciplínu. Paradoxne, mňa jeho rutina demotivuje. Nedokážem sa k nemu pripojiť, hoci viem, že by som mala. Namiesto toho sa prejedám a čím viac to robím, tým horšie sa cítim.

Nechápem, prečo som taká slabá. Chcem sa mať rada, chcem sa cítiť dobre, ale neviem, ako začať. Každý deň si hovorím, že už je čas niečo so sebou spraviť, no zakaždým zlyhám. Je mi zo seba zle. Potrebujem niečo zmeniť, ale netuším, ako nájsť tú silu.

Strana
z2
enmery
25. jan 2025

Ten športovec Ti niekedy niečo nepekné povedal?Niečo urobil, čo sa Ta dotklo?Hocičo.Pretože zo športovkyne sa nestane len tak buchta na gauči zajedajúca svoje pocity. Málo informácií.

hopsas
25. jan 2025

Podľa mňa je za tým ten tvoj chlap.

moonlight1210
25. jan 2025

A co priatel na to? Riesi to? Ci ta lubi, aka si? (paradoxne to moze napomahat lenivosti daco so sebou robit, ked ta berie, aka si.).

autor
25. jan 2025

@enmery neviem ale info by som mala doplniť. My sme na začiatku vzťahu chodili často aj spolu športovať. No potom to nejako padlo, ja som chodievala väčšinou do obeda a on večer, no mne sa večer už nechcelo.

autor
25. jan 2025

@hopsas ako by mohol?

autor
25. jan 2025

@moonlight1210 nie nerieši to. Nemal nikdy ani jednu poznámku. On ale vždy hovoril, že keby jeho priateľka priberie tak že sa mu to nebude páčiť, tak by s ňou nechcel byť.

hopsas
25. jan 2025

Veď si si práve odpovedala. Tvoj priateľ hovorí že ak jeho priateľka priberie nebude sa mu páčiť. A ty ješ stále viac.

autor
25. jan 2025

@hopsas nejem stále práveže, no občas si dám viac ako predtým. Možno som to so slovom prejedanie prehnala. A ja som mala tie isté nároky ako on. Nemyslím si že je problem on. Teda minimálne ja v ňom žiaden problém nevidím

enmery
25. jan 2025

To nedáva logiku. Chodila si cvičiť. Potom spolu. Prečo si opustila seba a svoju rutinu?Keď tebe tak dlho vyhovovalo doobeda, prečo si prestala?Vyžadoval, aby si chodila iba s ním cvičiť?Pretože fakt je, že keď si nájdem partnera s rovnakým životným štýlom a cvičí ako ja, nezačnem sa napchavát a nechodím do fitka, lebo on chodí večer. 🤔
Takže niečo sa muselo stať. Alebo chceš chodiť ty s ním cvičiť a večer sa Ti nedá a žiarliš na niečo?

hopsas
25. jan 2025

Keď .myslíš...ale už som videla prípady ako ty. Vždy bol za tým ten chlap. Jeho blbé reči, ponižovanie ženy, deptanie..a pozor sú také typy mužov čo ťa zdeptaju a zdeprimuju s takým najmilšim usmevom na tvári a ty si potom ešte povieš že áno má pravdu, som tlsta, zlá, škaredá osoba. ...

earlgrey
25. jan 2025

za rok si pribrala 20kg? hmm a priateľ sa vyjadril, že keď jeho priateľka priberie, tak ho prestane priťahovaf a nebude š ňou chcieť byť? zaujímavé...a nemá on náhodou už niekoho iného? keďže tvoju váhu nerieši? lebo človek, ktorý sa takto vyjadrí, by pri prvom náznaku priberania, ženu zastavil, posadil si ju, komunikoval s ňou na túto tému...lebo keď sa mu raz veľké ženy nepáčia, nebude chcieť takú vedľa seba...veď sa ho opýtaj ako vníma to, že si pribrala 20kg.

januska12323
25. jan 2025

20 kíl nepriberieš keď si dáš občas viac, to musí byť systematické prejedanie a dôvod vieš len ty.

autor
25. jan 2025

@enmery ja som začala chodiť do práce, kde už do obeda cvičiť nemôžem. A večer nemám už na to, nechce sa mi. Nevyžadoval aby som chodila len s ním. Nežiarlim na nič, bývame na dedine kde je aj fitko, kde nechodí skoro nikto.

moonlight1210
25. jan 2025

V ktorom bode vasho vztahu si zacala uberat z cvicenia? Ci si prestala tak razom?

A preco? Co nahradilo tvoju motivaciu cvicit a prilakalo ta k lenoseniu?
Byvate spolu? Zvysili sa poziadavky domacnosti na tvoj volny cas?

autor
25. jan 2025

@hopsas ja si svojho muža poznám, a nie nieje to vôbec tento typ človeka.

autor
25. jan 2025

@earlgrey nie nemá nikoho, to žena pozná. 🙂 nemá ani čas poriadne mať niekoho. Vie, že som pribrala no nieje to preňho ešte to čo by sa mu nepáčilo. Sex máme denne, bez problémov.

autor
25. jan 2025

@januska12323 práve ten dôvod neveim, keby viem tak sem nepíšem 🙂

autor
25. jan 2025

@moonlight1210 tak 3/4 mesiace po začiatku. Presťahovala som sa k nemu, bývajú s rodičmi v jednom veľkom baráku. My sme na poschodí so samostatným vchodom. Moja motivácia prestáva z jedného dňa na druhý obrazne povedané. Unavená som stále, aj keď dlhšie spím. Takže radšej zostanem ležať v tej posteli ako ísť niečo robiť.

enmery
25. jan 2025

No vieš, dôvod musí byť. Niekedy je skrytý a ani si ho neuvedomujeme. Keďže doobeda už kvôli práci nemôžeš a večer sa Ti nechce, niečo Ti musí vysávať energiu. Čo robíš teda večer, kým on ide cvičiť a Tebe sa nechce?

autor
25. jan 2025

@enmery som doma a oddychujem. Do práce nechodim každý deň, no keď sa zobudím aj ráno, tak som unavená, že sa mi nechce ísť ani do obeda už.

enmery
25. jan 2025

No fúha. Ak nemáš traumu, stres z práce, vážnerodinné problémy, hádky s partnerom a dostávaš od neho lásku, pozornosť a čas, môže to byť ešte somatické-chybajuce vitamíny, štítna žľaza. Ale potom už psychika, podvedomie.

earlgrey
25. jan 2025

Si unavená, lebo telo ti dáva signál, že niečo nie je v poriadku...20kg extra (teda ak berieme do úvahy to, že predtým si nikdy o 20kg viac nemala) je pre telo hrozná záťaž.. teraz prichádza únava, neskôr bolesť.chrbtice, kolien atď.
Ja som ešte pred rokom mala 100kg...schudla som za niekoľko mesiacov 25kg...tak mi nevrav, že 20kg je len malinky rozdiel...ja som nosila tričká, topy veľkosť xl a teraz nosím s/m...nohavice som nosila veľkosť xxl...teraz nosím m/l...takže 20kg musí byť fest vidieť...

kika845
25. jan 2025

Mozno ta to nakopne tiez, velkou motivovaciu su pre mna paraolympionici, lebo aj napriek handicapu maju v sebe odhodlanie, talent, disciplinu, vytrvalost a maju moj neskonaly respekt, ty potrebujes len zhodit nejake to kilecko, to nieje ziadna drama, uz od zajtra ked zacnes tak kazdym tyzdnom budes vyzerat podla toho co ocakavas a hlavne sa opat dostanes do formy, len treba zacat

bystrozraky
26. jan 2025

Počkaj. Zrazu bývaš unavená, nevládzeš a prestala si športovať? Možno by si nemala hľadať problém v tvojom priateľovi, ale mala by si sa nechať poriadne vyšetriť. Veď to môže byť od štítnej žľazy, hormónov... až po psychickú alebo telesnú depresiu. Ja by som sa dal čo najskôr vyšetriť.

susitko
26. jan 2025

tak sa zober a daj si kazdy den prechadzku.casom pobehni.kup si nove leginy.najdi si nejake zenske cvicenia typu...joga,pilates,reformer....pomaly sa rozhybes.supni ku tomu suci jedalnicek a budes tip top.

kristiii
26. jan 2025

Pred týmto priateľom si bola sama alebo v inom vzťahu? Nie si ten typ, že sa snažíš byť za peknú, aby si niekoho získala a potom zlenivieš, lebo veď už niekoho máš (väčšinou poznám chlapov s týmto vnímaním, ale tak určite sú aj ženy také. Že už máš kvázi istotu v priateľovi, tak kašleš na to). Alebo potom fakt nejaký zdravotný problém. Železo máš v poriadku? Prípadne tá štítna žľaza.

moonlight1210
26. jan 2025

Tak teoreticky ti pribudla starostlivost okolo domacnosti. Neviem, ci sa delite o domace prace, alebo si sa chopila tradicnej role gazdinky, co vsetko zvlada sama (trebars aby si sa ukazala v dobrom svetle, aka si sikovna).
A prestala si mat cas na svoj program. Tak si to odkladala, az si po chvili zlenivela uplne na sport.

Alebo si podvedome spohodlnela, ze chlapa uz mas, lubi ta taku, aka si a motivacia postupne vysumela. Lebo dopriavat si, na to je nas mozog labuznik. A rad ta nakopne, aby si sla cestou lahsieho odporu.

Alebo maju nieco vo vode, na co tvoje telo nie je zvyknute. Moja mama po prestahovani po sobasi do ineho mesta mala tristvrte roka stale zvysenu teplotu, citila sa zle a bola neustale unavena. Potom to postuone samo odislo.
Nasad vitaminy, mineraly (pozri, co s cim je vhodne kombinovat a kedy to brat, lebo vsetko naraz sa moze aj negovat, takze ucinok minimalny az ziaden).

Daj si urobit hormonalny profil u doktorky. Po istom veku sa hormonalne hladiny mozu zacat velmi rychlo menit (klesat) a vtedy stupa schopnost priberat (telo uz tak neodburava, spomaleny metabolizmus) a klesa vykonnost, energia (prekvapivo na toto ma vplyv aj tvorba kolagenu, ktora zacne klesat po 25. roku zivota a po 40. sa prestava tvorit takmer uplne. Teda jeho nedostatok sa neprejavuje len vraskami, zvadnutou kozou a pukajucimi klbami.).

sense
26. jan 2025

Tiež by som najprv vylúčila zdravotný problem, lebo s prirodzene aktívneho človeka sa nestane človek ktorý nemá chuť na nič a je nonstop unavený.... Ja keď som pribrala za tri mesiace desať kíl a bola stále unavená a teda ešte nonstop zima a bez nálady bola za tým štítna žľaza a železo hlboko pod normou.
Ak je zdravotne všetko ok, tak nemusíš hľadať motiváciu ale mať disciplínu ako tvoj priateľ, nakoľko motivácia odíde veľmi rýchlo. A teda domácnosť si pekne s priateľom podelit

kitycat
26. jan 2025

Ak ta nenakopne pohlad do zrkadla...

autor
26. jan 2025

@earlgrey mám 176m, viem že to je videt ale nieje to také extra. Nosím L

Strana
z2