icon

Ako získať motiváciu začať cvičiť a zmeniť sa?

6. nov 2024

❗️❗️ prosím nekritizujte , ak neviete pomôcť nekomentujte 🙏🏻 ❗️❗️☝🏻

Som matka dvoch detí, mávam psychicke problémy (strach z chorôb a aj fyzické ťažkosti zrejme z toho, momentálne únava bolesti tela ) no trápi má že strašne chcem a v hlave si to stále premietam ako sa zmením , ako začnem na sebe pracovať , ako začnem napríklad cvičiť ,ako začnem chodiť na večerné prechádzky bez deti , ako začnem citat knihu … no vždy to ostane len pri tej predstave, neviem sa premôcť a naucit sa naozaj pravidelnosti. Keď som sj začala niečo z toho robiť , trvalo to chvíľu a zas som prestala. Proste keď aj mám čas že mi dieťa spi cez obed , radšej sa najem a ľahnem sa na tu chvíľu na gauč , než by som si zacvičila … neviem ako si vybudovať tu pevnú vôľu 😏

candii
6. nov 2024

Tak to ta nikto nenaučí , všetko máš v svojej hlave. Zober nejakú kamošku .. ktorá ťa potiahne keď sa ti nebude chcieť , vo dvojici bude aj veselšie. Nikto to nedá postup na to musíš prísť sama.

miadi
6. nov 2024

Skus si dat nejaku motivacnu odmenu. Ze ked vydrzis cvicit 3tyzdne das si potom nieco co ti urobi radost . Alebo si zaplat nejake cvicenie a bude ti luto tam nechodit vyhodit $ . Tak sa tam dokopes .

tiana080
6. nov 2024

Tak to reálne nechceš, len nad tým premýšľam, čo by bolo keby... Skús si jasne stanoviť benefity danej akcie, kľudne si to zhmotni a napíš na papier, do diára. Nenechavaj to len v predstavách. Rovnako by som zvážila aj nevýhody toho, ak budeš pokračovať v doterajšom živote a z dlhodobého hľadiska následky tvojich rozhodnutí. (pr. nebudem sa dostatočne hýbať, vyvážene jesť, prídu zdravotné problémy s tým spojené, nebudem stíhať svojim deťom, nezabezpečim im potrebnú aktivitu, budú mať vo mne nesprávny vzor, tam sa dopracovať nechcem). Na začiatok by to malo stačiť, popasuješ sa s tým, len pracuj s tým, čo ti sedí na krku. 🙂

spanielka44
6. nov 2024

Každú stredu chodia extrémne premeny aj tie dnešné odporúčam pozriet pani mala 10 deti ale aj tak si vždy našla čas na tréning

jamesinka
6. nov 2024

Čo keby si chodila cvičiť s kamaratkou? Sestrou? Sesternicou? Alebo si našla partacku cielene na cvicenie? Potiahnete sa.

marianarem
6. nov 2024

S tym strachom z chorob a ostatnymi problemami chodis na nejaku terapiu? Ja by som riesila primarne to, lebo taketo problemy odcerpavaju strasne vela energie. Do toho este deti, takze uplne chapem, ze po com nakoniec tuzis najviac, je klud a oddych. Proste to prebije tu tuzbu po zmene postavy atd. Treba skusit nejako odburat tento zrut energie a bude viac sily na ine veci.

soraya25
6. nov 2024

Ja to robím práveže tak že si odcvicim ked je dieťa hore, síce to trvá dlhšie medzi sériami asistujem varím a ked dieťa zaľahne mám cas oddychovať a necitim sa že idem v jednom kole

biba_18
6. nov 2024

pri chudnutí nič ako pevná vôľa neexistuje. všetko je o motiváci. do práce tiež nechodíme lebo máme pevnú vôľu - ale preto že máme motiváciu, o ktorej vačšinou nepochybujeme… keď ráno vstaneme, chce sa nám ísť do práce? rovnaké je to s cvičením či zdravým stravovaním…

really8
7. nov 2024

Keby si strasne chcela tak uz cvicis. Toez cvicim cez obed ked spi. Mam dve deti a spanie sa im kryje max hodinu a pol. Tiez by som sa radsej valala pred telkou pocas toho jedineho kludu za den. Ale ked to urovim pride mi to ako premrhany cas.

tiezjedna
7. nov 2024

najmi si trénera/trénerku a zaplať predom👍 ti garantujem, že to ťa donúti vstať z gauča a pravidelne sa premôcť😉

gabriellka
7. nov 2024

Alebo si nájdi na YouTube nejaké cvičenie čo ti pasuje. Ja keď som bola ma materskej som cvičila jilian. Sú to 30 minútové cvičenia a stihnes aj oddych kým dieťa spí

ndrag
7. nov 2024

Pri tom co si napisala, ze mas strach z chorob a fyzicke tazkosti, tak hned mas nejaku motivaciu na zaciatok, chces sa toho zbavit, nie? Ved sa pozri ako vyzeraju podaktori 40-50 rocny ludia, co uz teraz zle chodia, maju nadvahu, choroby, negativizmus (dalsia motivacia).. Inak odporucam tiez zaplatit toho trenera ako tu uz bolo spomenute. Vopred, nevratne, aspon ta nieco bude zvazovat sa tomu venovat kym si vybudujes zvyk.

tiezjedna
7. nov 2024

@gabriellka ja som svojho času s Jill vyhoblovala telo do plaviek za mesiac každodenného cvičenia doma 10 mesiacov po pôrode 👍Akurát čo som pozerala, tak už je platená

petronela1985
7. nov 2024

Z mojej skúsenosti, roky som sa odhodlávala cvičiť, vždy ma to po pár dňoch prešlo. Mala som nadváhu. A potom moja dcéra začala chodiť a poznáte to, zrazu utekala a ja som za ňou nevládala. Tak som úplne z minúty na minútu povedala dosť, musím kvôli dcére, ale hlavne kvôli sebe. Hneď v ten večer som si našla na YouTube video, úplne pre začiatočníkov, to som cvičila asi týždeň, postupne som si dávala ťažšie videá, až po Ewu Chodakovsku a Debbie Siebers, ich ťažšie zostavy. Plus strava, proste pevný režim. Prvý mesiac nič sa nedialo na váhe, ale začínala som viac vládať. Druhý mesiac šli dole kilá, väčšia motivácia. Tretí mesiac sa z toho už stala rutina, cvičila som 6x do týždňa. Schudla som 20 kíl dokopy. Bežne som vybehla bez problémov na štvrté poschodie v práci, mala som dobrú kondíciu. Teraz som tehotná, nemohla som kvôli krvácavým stavom cvičiť vôbec, po pôrode si zase nájdem režim. Zhrniem to, keď si neuvedomíš, že to ideš robiť pre seba, tak ti žiadna rada nepomôže. Chudnutie začína v hlave, stravu a cvičenie tomu prispôsobuješ.

rooskoliv
7. nov 2024

Tvoj problém je, že chceš veľmi veľa vecí. Na zmenu teba veľa energie a opakovať ju 60 dní, aby sa stala štandardom. Vyber si z tých vecí jednu jedinú a tej sa venuj. Rob ju pravidelne. A každý krát, keď ju urobíš sa pochvál za víťazstvo, ktoré si dosiahla. A nezačínajú ďalšiu skôr, ako sa prvá zmena stane zvykom.

Ja som začal cvičiť ráno. Mal som problém vstávať skoro, ale cvičenie bolo prednejšie. Budík o 1 hodinu skôr, najprv čas pre seba a teda cvičiť, potom budiť deti, pripraviť im desiatu do školy a podobne. Cez deň by som už nemal kedy vás cvičiť, lebo práca a rodina

mirola
7. nov 2024

na to aby si schudla nemusis cvicit, zacni teda stravou a ked uz uvidis nejaky ubytok, tak ta to mozno nakopne aj do pohybu, budes mat viac energie, napady atd..

biba_18
7. nov 2024

@tiezjedna bohužiaľ sú ľudia (napr. ako ja) ktorým ani to nepomôže 🙂

nevenka
7. nov 2024

@biba_18 ani mne to nepomohlo. Sice slo o tanec...a nebola to az tak lenivost alebo slaba vola. Proate deti ochoreli, ja som ochorela, minimum spanku, proste som nevladala. Teraz som v stave, ze zabudam z unavy na veci, ako vypnut plyn, zabudnem, ze som postavila vodu na caj...😕. Aby bola nejaka predstava, preco ma nemotivuje takmer nic.

marca12
7. nov 2024

Napis si na papier,co by si chcela v dany den urobit. Nerob si vela planov. Napr. s tym cvicenim. Kazdy den pocvic aspon 5 minut. Nie je dolezite kolko vydrzis,ale ze aspon zacnes. Hlavne je sa premocr. Aj sportovci tvrdia,ze sa im nechce,ale uz ked cvicia,uz maju dobry pocit. Jednoducho si povedz,musim a hotovo. Nerozmyslaj nadtym. Takisto citsnie knih. Zacni a citaj,nepremyslaj. Same sa to nespravi,musis sa len donutit.

danusskaaa
7. nov 2024

Osobná skúsenosť, pomohla trénerka. Aj napriek tomu, že cvičiť viem sama (bez pomoci), tým že ma dohodnutý čas čakala, nerusila som termíny a proste prišla cvičiť. Keď som mala ísť sama, našlo sa milión iných "podstatnejších" vecí... takže parťák/tréner pomôže v pravidelnosti a potom keď vidíš výsledky tak to nakopne najviac...