icon

Ako zlepšiť kondíciu a vydržať pri behu?

28. jan 2025

Ako najlepšie nabrať fyzičku? Keď idem behať nedám ani 500m bez zastavenia

Strana
z2
biba_18
28. jan 2025

postupne. neviem koľko máš rokov ani akú máš váhu - ale postupne ...

really8
28. jan 2025

Tym ze kazdy raz zabehnes o jednu lampi viac ako pred tym. Bez prekonania sa to nepojde

autor
28. jan 2025

@biba_18 24, 62 kg

autor
28. jan 2025

Nedá sa to nejak inak? Beh ma vôbec nebaví

biba_18
28. jan 2025

dá sa isteže - chôdzou ... takou okolo 5 km/hodinu a potom budeš pridávať rýchlosť ...

alebo intervalovým behom - teda bežíš čo najrýchlejšie cca 20 sec - kráčaš rýchlo cca 1:20-1:30 - a tak to striedaš kým vládzeš ... neskôr budeš vládať behať rýchlo aj 2 minúty - a vtedy môžeš buď ostať na intervalovom behu (odporúčam kvôli kardiu), alebo spomalíš a budeš behať dlhšie trate ...

plus kde môžeš chodiť po schodoch aj na vyššie poschodia ...

really8
28. jan 2025

Tak sa pytas na behanie. Boze moj

simca06022011
28. jan 2025

cimkolvek sa to da.. proste cvicit, najdi si to co ta bavi.

autor
28. jan 2025

@really8 to že neubehnem bol len príklad ako je na tom moja kondička😀

autor
28. jan 2025

@simca06022011 praveze skoro nič

really8
28. jan 2025

Ked ta nebavi nic tak nezer. No co uz ti tu mame poradit. 24 rocna baba bez zaujmu o akukolvek fyzicku aktivitu. Uzasne

simca06022011
28. jan 2025

tak si nieco najdes, skusaj a vylepsuj sa (sportov je kopa, turistika, vylety, zacat mozes nie behol ale si napr stanovis kroky... rozne stroje na cvicenie mas, na kardio, na posilovanie, alebo s vlastou vahou doma, alebo pilates, joga,... a to su len take co ma na rychlo napadnu + plavanie, korcule, lyze). Alebo sed na gauci, a neries. Lebo samo sa to nezlepsi :DDD

autor
28. jan 2025

@really8 nežeriem 😆 ja mám váhu úplne ok na moju výšku a nikde nepíšem že chcem schudnúť. Ano nebaví ma v podstate nič, neveim čo by som si našla.

autor
28. jan 2025

@simca06022011 jasne viem že sa to nezlepší, na turistiku chodíme občas no počas práce nieje moc čas

really8
28. jan 2025

A my ti tu mame ponukat moznosti co by ta mohlo bavit? Tak viac sexuj. Alebo teda na co ti je lepsie kandicka? Na gaucing staci taka aku mas

mila23
28. jan 2025

tak skus prechadzky v rezkom tempe, alebo bicykel, spinning alebo jumping alebo tabatu.... ale vies ako sa hovori: kto chce hlada sposoby a kto nechce hlada dovody....ked chces zlepsit kondicku, musis preto aj nieoc urobit, same sa to nespravi...

autor
28. jan 2025

@really8 boze ty si dobre mimo 😆😆 sexujem dostatočne neboj sa. Kto by nechcel mať lepšiu kondičku ako ma teraz? Vieš čo, na gauči som nesedela dobre dlhú dobu😢

autor
28. jan 2025

@mila23 ten bicykel by možno mohol byť fajn, máme tu dosť cyklochodníkov, len trebalo by nejaky kúpiť

miko_matata
28. jan 2025

nuž tak si stratený prípad, chceš akú zázračnú radu, keď ťa nič nebaví a chceš viac vládať?
ti pichneme daku injekciu? a bude z teba zazracne Xena, Wonder Woman a Vlhova v jednom?

really8
28. jan 2025

Kazde pismenko na teba je uplne zbytocne.

elenka.k
28. jan 2025

v 24 nemáš kondičku? a krv máš v poriadku? či ti nechýba železo ...
ja som začínala postupne ... a stále viac , ale mám o dosť viac rokov ako ty
čo som behávala, stále mi to šlo lepšie , neboj dáš to - vytrvalosť 👍

autor
28. jan 2025

@miko_matata nikde som nepovedala že potrebujem byť extra súťažný športovec. 🙂

autor
28. jan 2025

@really8 ty si zbytočná celá, čo už no. Bohužiaľ sú na sevete aj taky ľudia.

enoula
28. jan 2025

Najlepšie je zacat sa hybat . Mozes zavat chodit na nejaky kurz vecer alebo fitko, plavanie, korcule, doma zapnut youtube.. len treba sa premoct a trochu zadychat.. vystihnúť este spravny cas, ze napr cely den sa budes tesit na to, ale to uz musis byť nachystana, veci pripravené, aby si len vyrazila, ci zacala skakat, behat, natahovat atd.. ved mas casz tak skusaj za radom

autor
28. jan 2025

@elenka.k to mi nenapadlo. Môžem sa objednať na testy a potom nejako pokračovať

autor
28. jan 2025

@enoula čas moc nemám. Pracujem na smeny každý deň. Keď sme mali psíka chodili sme na prechádzky, no bez neho ma to moc už neláka.

eliskadad1
28. jan 2025

hlavn epostupne. nedaj si hneď toho na plecia veľa lebo ťa to nadšenie aj veľmi rýchlo prejde. a dávaj si zo začiatku malé ciele.

melanta
28. jan 2025

Aké športy si vyskúšala, ak píšeš, že ťa nič nebaví? Ja napríklad robím silový tréning, baví ma to. Baví ma veslovací trenažér, inline korčule, joga ma ukľudňuje. Beh ma absolútne nebaví, behám iba pred Spartan beast, aby som odbehla 21km s prekážkami. Taktiež ma nebaví bike a ani aktivity ako zumba, jumping, spinning a podobne. To je úplná smrť pre mňa. Silový tréning ale robím 4x týždenne, lebo to milujem a pomáha mi to. Je toho veľmi veľa, je dobré skúsiť toho viac a nájsť si to, čo ťa baví. Bike si požičaj, nekupuj hneď. Vyskúšaj a ak ťa to bude baviť, kúpiš.

Ak si chceš nájsť šport, ktorý ťa bude baviť, ak naozaj chceš, tak nebude existovať výhovorka, či už čas (nie, určite nepracuješ každý deň, určite máš aj voľné dni, ak robíš na smeny, tak máš aj voľné doobedie či podvečer) alebo akákoľvek iná. Akonáhle máš na niečo výhovorku, tak to nechceš až tak veľmi. Čo je ale v poriadku, športovať nie je povinné.

A veľmi podstatné je dýchanie. Ak sa veľmi zadýchaš po odbehnutí 500 metrov, tak dôvod bude zlé dýchanie. To je pri každej aktivite veľmi dôležité, vedieť správne dýchať.

autor
28. jan 2025

@melanta vyskúšala som dosť športov. Silový tréning ma baví tak 50/50, väčšinou nemám energiu na to. Korčuľovať sa neveim, bike je oka, len ho nemám, tie spoločné cvičenia ako pilates, zumba mi vôbec neladia. Pri 99% športov čo som skúšala som po prvých 5 min začala zívať.

No s tou prácou je to zložitejšie, jedna je na smeny a ďalšiu robím brigádne. Chcem sa čím skôr osamostatniť zo zdieľanej izby. Čiže toho času je naozaj málo. Ja nič čo píšem nevidím ako výhovorku. No to s tým dýchaním asi bude tiež problém, neviem ako správne dýchať.

simca06022011
28. jan 2025

K tréningom potrebuješ aj stravy upraviť

autor
28. jan 2025

@simca06022011 ja mám stravu ok, písala som že schudnúť nepotrebujem. Jem dosť bielkovín aj sacharidov, veľa zeleniny nič tučné ( z toho mi býva zle) . A žiadna laktóza.

wade
28. jan 2025

Keď tá nič nebaví - tak sa musíš donútiť. Beh je najefektívnejší časovo, beháš kedy chces a dajú sa pri ním počúvať Podcasty. Pozri nejaký program pre začiatočníkov. Začína sa striedaním behu a chôdze.

Strana
z2