Ako znížiť chuť do jedla po 40-tke?
Ahojte ženy. Idem na kus reči a rady…. Poznáte nejaké tabletky na zrazenie chuti do jedla ? Myslím zablokovat chuť do jedla …. Takto začnem … pred cca 10 rokmi som zo 47 kg pribrala 56 kg a bolo to fakt poznať na výšku 160 cm….proste som zrala a pila pivo … milujem pivo ľadové proste… potom som došla do štádia že už musím so sebou niečo robiť …. Vtedy kamoska predávala kávu lishou baian Thajsko…. Kúpila som si ju a začala behávať… niekto vám povie , že neexistuje nic na chudnutie iba drina. Nie táto káva vám tak zablokovala chuť do jedla ,že človek dostal do seba minimum a na nic ste nemali chuť aj keby ste zomierali od hladu a niekto vám k ustam dával kus stejku…..v mojom okoli z tejto kávy schudlo veľa žien z XL na M. A ja som schudla na 46 kg. - 10 kg dole. Za menej ako pol roka. A nikto mi nebude proste tvrdiť , že ma človek jesť viac krat za deň. Takto človek schudne len keď tvrdo drie v posilke a veľmi tvrdo. Takže sú dve možnosti tvrdo drieť a zrat a držať si váhu. Alebo jesť raz za deň a behať a kila idú dole…. Mám kamosku čo nevie schudnúť. Drie v posilke , chodí na box. Všade peši a ani kilo dole lebo jej tréner povedal že sa musí najesť. Pre mňa najväčšia blbosť .. alebo rátať kalórie. No rataj si keď mas žravku ako ona a už aj ja. Odopieraj si celý život alebo si nastavuj hlavu dokola. Nie každý je tak silný. Je veľa blokátorov čo som našla , ale oni nechápu pointu. Tam píšu blokovanie chuti do jedla v princípe nasýti ti žalúdok ! Koľko ľudí je síce sýtych ale idú sa dákej dozrat lebo majú chuť stále na niečo s plným žalúdkom. Tento problém je na jazyku v hlave a nie v bruchu… takže som už nenašla žiadny … a ku káve… keďže mám už 40 rokov a tých 10 rokov som sa relatívne drzala a neprekročila som vo váhe 49 kg. Posledny mesuac zisťujem že moja váha ide hore mám 50 kg a cítim sa otrasne , stale mal na niečo chuť aj keď som nsjedena.a chodím behať 10-13 km asi 4 dni v týždni. Keď som doma. A posilňovať nemôžem , mala som ťažký úraz pre 4 rokmi. Nesmiem sa namáhať nic ťažké dvíhať a predkláňať sa a nadrapovat sa. Káva bola zakázaná obsahovala subitramin asi to čo blokovalo naozaj tu chuť a že ľudia s kardio poruchami mali vysoké riziko mŕtvicu a infarktu tak ju zakázali na Slovensku.ale ja som ju ešte našla na jednej stránke…lenze keďže mám problém s tlakom 135-140 na 90 väčšinou. Láka ma ju objednať ale už mám rešpekt. Nemám už 30. Tak už sú obavy… tak či náhodou niekto nepozná ešte takýto aktívny blokator .
@anonym_autor doporučujem ti navštíviť psychiatra,lebo ak sa psychicky rúcaš z váhy 50 kg pri výške 160cm vo veku 40rokov,tak to v hlave v poriadku nemáš
Tak si daj zase tu kavu, co kedysi ... O tom sniva kazda. Moct zrat a nepribrat.
@anonym_autor doporučujem ti navštíviť psychiatra,lebo ak sa psychicky rúcaš z váhy 50 kg pri výške 160cm vo veku 40rokov,tak to v hlave v poriadku nemáš
@anonym_5ef624 nerucam sa psych. Iba sa zle cítim. Cítim sa pre seba ťažká. Spokojná som 47-48. To pochopia ženy. Ktoré dbajú o váhu.
Tak si daj zase tu kavu, co kedysi ... O tom sniva kazda. Moct zrat a nepribrat.
@anonym_458317 áno už mi to dochádza áno 🤣 ako dievča do 30 som zozrala slona aj na večeru a stále 47. Až teraz to začínam chápať 🤣
@anonym_5ef624 nerucam sa psych. Iba sa zle cítim. Cítim sa pre seba ťažká. Spokojná som 47-48. To pochopia ženy. Ktoré dbajú o váhu.
@anonym_autor ale ved ked dbas na to cely zivot, musis vediet, ze proste nemozes zrat. A ze do ostej miery musis vydrzat nekomfort hladu/prazdneho zaludka. Ja to zacinam chapat az teraz. A je to na hovno
@anonym_autor ale ved ked dbas na to cely zivot, musis vediet, ze proste nemozes zrat. A ze do ostej miery musis vydrzat nekomfort hladu/prazdneho zaludka. Ja to zacinam chapat az teraz. A je to na hovno
@majlo1234 nechcem si odopierat na to nemám stavanu psychiku , vždy som zozrala ak koná. Sú to pre mňa iná galaxia. A série ma to. Chvdm sa teda
Radšej prikloniť k bloku zrat. Vtedy nie sú výčitky ani nic. Len váha dole. A najesť sa koli živinam pre telo. Lebo zas nie dom tak sprostá si uhnat chorobu alebo anorexiu.
to je úplný nonsens toto, ješ ako vrabec a ešte behaš do mrtva aby si mala 46 kíl a vydávaš to za niečo ok. nie, nie je to ok. ty nie si žena ktorá dbá na váhu.
ale daj si podviazať žalúdok. alebo si daj predpisat nejakym chorym doktorom ozempic.
to je úplný nonsens toto, ješ ako vrabec a ešte behaš do mrtva aby si mala 46 kíl a vydávaš to za niečo ok. nie, nie je to ok. ty nie si žena ktorá dbá na váhu.
ale daj si podviazať žalúdok. alebo si daj predpisat nejakym chorym doktorom ozempic.
@anonym_84ec20 pri výške a mojej drobnej stavbe tela je 47-48 akurát. 46 bolo z kávy. To netvrdím že chcem ísť na 46. …. Sú drobné ženy ktoré keď priberú 4 kg je to už vidieť proste. A už sa zle cítim. Na každej stavbe tela to inak vyznie.
@anonym_84ec20 a nebeham do mrtva to tiež už nemôžem. Rýchly krok a klus a jemny beh kým vládzem.
@anonym_autor mám 41, jem viackrát (konkrétne 5) za deň, cvičenie mám aj v posilke a som rok po pôrode-s nižšou váhou ako pre tehotenstvom. Nemám žiadne prezieranie a neexperimentujem s kravinami a hladovkami, v tom je tajomstvo.
@anonym_autor Ahoj ani nevieš ako Ti rozumiem. Ja som v prechode a vždy som sa čudovala ako sa môžu ženy po 50- tke tak vyžrať. Vždy som mala pri 168cm 59-60kg. a teraz som sa vypásla za 6 mesiacov na pekných 65kg a cítim sa zle. A vôbec to nie je tým, že by som mala spomalené trávenie, ale som neskutočne pažravá. Keby som sa nehýbala a nechodila všade peši tak by som už bola ako autobus. Mne by stačilo blokovať aspoň chuť na sladké🙂
@anonym_autor mám 41, jem viackrát (konkrétne 5) za deň, cvičenie mám aj v posilke a som rok po pôrode-s nižšou váhou ako pre tehotenstvom. Nemám žiadne prezieranie a neexperimentujem s kravinami a hladovkami, v tom je tajomstvo.
@michaela329 po pôrode som aj ja schudla len tak a to som mala 28 kg navyše. Pol roka a mala som zas 47 kg bez absolútneho cvičenia nic .. samo odišlo. Mala som ale 24 rokov 🤣 a nechutilo mi jesť. Stále vravím je to o zravke…. No ale v tej posilke asi drieš. Ako cvicis ? A pivo asi nepijes však ? Lebo ja si bez ľadového pivka hlavne v lete neviem život predstaviť.
@majlo1234 nechcem si odopierat na to nemám stavanu psychiku , vždy som zozrala ak koná. Sú to pre mňa iná galaxia. A série ma to. Chvdm sa teda
Radšej prikloniť k bloku zrat. Vtedy nie sú výčitky ani nic. Len váha dole. A najesť sa koli živinam pre telo. Lebo zas nie dom tak sprostá si uhnat chorobu alebo anorexiu.
@anonym_autor tak ty mi zas dodrbes moju predstavu, ze nikto nemoze zrat a nepribrat😅nestvi ma😅😅 ja som sa s tym uz zmierila, ze stihli ludia sa prostr kontroluju, a duplom zeny v urcitom veku, ked uz hapruju hormony. Clovek zacne priberat. Ja som tiez vela zrala za mlada, ale mala som omnoho viac aj pohybu, ziadne auto, menej spracovanej stravy, menej donasok😅 pohodlny zivot mi proste neprospieva
No tak skus psyllium (industrialne mnozstva) kde si zaludok zaplnis nestravitelnym šrotom alebo jablkovu vlakninu alebo tak nieco.
@martinmmartin nechapes, tu nejde o sytost, pisala to a ja mam ten isty problem, najedena som, ale aj tak si daco dam, lebo pride chut, nechapes? Ide o to, nemat na jedlo chut.
Inak, autorka, na 160 cm nie je 50 kg vela, preboha. Ja mam 152 cm a do 52 kg to bola uplna pohoda. Mi nevrav, ze si tucna. Tucna som ja, co mam 70 kg pri 152 cm, teraz uz aj viac, lebo som tehotna.
A to, co blokovalo chut, no to je ten problem, ze to su vacsinou realne ucinne latky a ak maju vedlajsie ucinky, tak to bude vsetko zakazane. Ja som tlakar, takze ja sa po takom ani nepozeram. No ale v zasade, je to smutne, niekto napriklad povie, ze pri detoch nestiha jest, no isto, ja som stihala vsetko a este ked som kojila...ma to znova caka a to mam uz 43 rokov. Takze z tych 80 ist na 50 bude zahul. Ale aspon 60 ak sa podari, budem happy. Toto pocitanie kalorii mna neskutocne stresuje a navyse, ked musim varit pre velku rodinu, to vsetko rozratavat, no nic by som ine nerobila, len to...🙄. Nuz, som frustrovana takto v nedelu poobede. Dnes aj z inych veci som rozhodena, tak sorry, ze nic pozitivne nenapisem.
@anonym_autor Ahoj ani nevieš ako Ti rozumiem. Ja som v prechode a vždy som sa čudovala ako sa môžu ženy po 50- tke tak vyžrať. Vždy som mala pri 168cm 59-60kg. a teraz som sa vypásla za 6 mesiacov na pekných 65kg a cítim sa zle. A vôbec to nie je tým, že by som mala spomalené trávenie, ale som neskutočne pažravá. Keby som sa nehýbala a nechodila všade peši tak by som už bola ako autobus. Mne by stačilo blokovať aspoň chuť na sladké🙂
@anonym_392bf9 no konečne niekto kto ma chape. … áno toto ma aj kamoska… bola vždy štíhla. A mohla zožrať aj kona. A že ona jedla ako drevorubac. Ale nemala zravku. Len jedla ako človek . Ma 45 rokov. Ženské problémy. Už nemá menzes. A začalo jej chutiť a nehýbe sa moc iba na záhrade. No ešte to neni také zle. Aké vidieť že váha jej ide hore. Ale relatívne na to čo zie je ešte fajn.
@michaela329 po pôrode som aj ja schudla len tak a to som mala 28 kg navyše. Pol roka a mala som zas 47 kg bez absolútneho cvičenia nic .. samo odišlo. Mala som ale 24 rokov 🤣 a nechutilo mi jesť. Stále vravím je to o zravke…. No ale v tej posilke asi drieš. Ako cvicis ? A pivo asi nepijes však ? Lebo ja si bez ľadového pivka hlavne v lete neviem život predstaviť.
@anonym_autor ja nepijem takmer vôbec, ak áno. Tak biele suché víno, alebo gintonic - no veľmi výnimočne. A čo je to drieť v posilke? Ja cvičenie milujem, celý život cvičím a pre mňa je to radosť. Svaly spália viac, popracuj na nich a zravku máš pravdepodobne z toho, že to striedas s prisnou hladovkou. Keby si jedla vyvážene, nestresovala telo, nemala by si také stavy. Je normálne pribrať v menopauze, moja mama tiež pribrala - no po ustaleni hormónov to išlo dole.
@anonym_5ef624 presne
@martinmmartin nechapes, tu nejde o sytost, pisala to a ja mam ten isty problem, najedena som, ale aj tak si daco dam, lebo pride chut, nechapes? Ide o to, nemat na jedlo chut.
Inak, autorka, na 160 cm nie je 50 kg vela, preboha. Ja mam 152 cm a do 52 kg to bola uplna pohoda. Mi nevrav, ze si tucna. Tucna som ja, co mam 70 kg pri 152 cm, teraz uz aj viac, lebo som tehotna.
A to, co blokovalo chut, no to je ten problem, ze to su vacsinou realne ucinne latky a ak maju vedlajsie ucinky, tak to bude vsetko zakazane. Ja som tlakar, takze ja sa po takom ani nepozeram. No ale v zasade, je to smutne, niekto napriklad povie, ze pri detoch nestiha jest, no isto, ja som stihala vsetko a este ked som kojila...ma to znova caka a to mam uz 43 rokov. Takze z tych 80 ist na 50 bude zahul. Ale aspon 60 ak sa podari, budem happy. Toto pocitanie kalorii mna neskutocne stresuje a navyse, ked musim varit pre velku rodinu, to vsetko rozratavat, no nic by som ine nerobila, len to...🙄. Nuz, som frustrovana takto v nedelu poobede. Dnes aj z inych veci som rozhodena, tak sorry, ze nic pozitivne nenapisem.
@anonym_e555fa no nie je ešte. Ale už zlý pocit. A červená kontrolka. Že môžem zas dopadnut na 56 kg keď si už nedám pozor. A keďže je zravka tak už začínam mať výčitky pri každom dobrom zradle . A toto nechcem. Chcem byt znovs na tom tak , že nechvem mať na nic chuť ak ma chápeš. No tebe držím palce.
@anonym_autor ja nepijem takmer vôbec, ak áno. Tak biele suché víno, alebo gintonic - no veľmi výnimočne. A čo je to drieť v posilke? Ja cvičenie milujem, celý život cvičím a pre mňa je to radosť. Svaly spália viac, popracuj na nich a zravku máš pravdepodobne z toho, že to striedas s prisnou hladovkou. Keby si jedla vyvážene, nestresovala telo, nemala by si také stavy. Je normálne pribrať v menopauze, moja mama tiež pribrala - no po ustaleni hormónov to išlo dole.
@michaela329 ako môžem popracovať na svaloch keď sa nemôžem zapierať. A zdvihnúť menej ako 1 kg. Ani sa zohnúť do predklonu. Ani žiadnu záťaž
@michaela329 ako môžem popracovať na svaloch keď sa nemôžem zapierať. A zdvihnúť menej ako 1 kg. Ani sa zohnúť do predklonu. Ani žiadnu záťaž
@anonym_autor tak, že pôjdeš za trénerom a toto všetko spolu preberiete. Ak dokážeš behať, dokážeš aj cvičiť - dosť možné, že Ti to pomôže aj zdravotne.
Autorka neviem o ničom takom, ale keď na niečo také prídeš, daj pls vedieť aj sem 🙏 Tiež by sa mi niečo také zišlo 😄
Keby si jedla vyvážene nemáš žiadnu žravku len si dáš trocha toho na čo máš chuť. Skús napísať čo bežne zješ.
@anonym_e555fa no nie je ešte. Ale už zlý pocit. A červená kontrolka. Že môžem zas dopadnut na 56 kg keď si už nedám pozor. A keďže je zravka tak už začínam mať výčitky pri každom dobrom zradle . A toto nechcem. Chcem byt znovs na tom tak , že nechvem mať na nic chuť ak ma chápeš. No tebe držím palce.
@anonym_autor keď toľko vydas energie pri cvičení aj ju musíš prijať.Asi ju prijímas zle nevhodnou stravou.Je rozdiel byť hladná a pazrava.Pozri sa na bielkoviny, sacharidy príjem výdaj a zistíš kde je chyba
Keby si jedla vyvážene nemáš žiadnu žravku len si dáš trocha toho na čo máš chuť. Skús napísať čo bežne zješ.
@januska12323 vy ste evidentne zravku nikdy nezažila .. neviem koľko máte rokov ale možno exustuju taký ľudia ako vy 😀 tu už 3 ženy chápu o čom píšem. Môžete si vyvažovať čo chcete.. chuť na dobre jedlo a dobre šmaky majú ľudia aj keď si dajú vyvážený obed. Ok hodinu je kľud a potom zas jeeeej zmrzlina. Čokolády. Pohár pivka. Banan. Ovocie. Kamoska griluje sliny tečú…. Toto predsa pozná 90% ľudí. Si myslite , že prečo obézni človek nedokáže schudnúť aj keď im je nastavená strava podľa trénera .. ak ste pozerala extrémne premeny. … ti ľudia sa nedokázali udržať zrat na čo prišla chuť.
práve toto rieši psycholog 😏 lebo neexist že keď si zdravo najedná, že musíš niečo iné, lebo žravka…
@anonym_autor keď toľko vydas energie pri cvičení aj ju musíš prijať.Asi ju prijímas zle nevhodnou stravou.Je rozdiel byť hladná a pazrava.Pozri sa na bielkoviny, sacharidy príjem výdaj a zistíš kde je chyba
@anonym_835e0b toto je niečo čo vo svojom živote absolútne nechcem a nikdy som to nerobila. Rátať si kszdu blbosť ktorú prijmem… keď moja mentalita nikdy na to nebola nastavená a ešte som sa chytala za hlavu u ľudí čo si rátali kalórie🫣😀 a teraz to nemyslím provokatívne. Ale tak ako to cítim.
práve toto rieši psycholog 😏 lebo neexist že keď si zdravo najedná, že musíš niečo iné, lebo žravka…
@biba_18 tak si pozrite extrémne premeny. Kde veľa ľudom ktorým nastavili jedalnicek totálne vyvážení… sa aj tak neovládli a potrebovali sa nazrat na čo bola chuť… a to im nastavoval profesionál…. Málokto to dokázal z tých ľudí čo tam boli. Lebo chuť na žrádlo bola väčšia.
@biba_18 tak si pozrite extrémne premeny. Kde veľa ľudom ktorým nastavili jedalnicek totálne vyvážení… sa aj tak neovládli a potrebovali sa nazrat na čo bola chuť… a to im nastavoval profesionál…. Málokto to dokázal z tých ľudí čo tam boli. Lebo chuť na žrádlo bola väčšia.
@anonym_autor emočné jedenie,alebo z nudy
Autorka neviem o ničom takom, ale keď na niečo také prídeš, daj pls vedieť aj sem 🙏 Tiež by sa mi niečo také zišlo 😄
@blondi2 ak mas dobrý tlak môžeš si objednať tu kavu…. Ako v mojom okoli pred 10 rokmi schudol každý kto ju pil…. Aj tu bol o nej kedysi príspevok. A ženy tiež písali že schudli z nej…. Len koli tlaku sa už bojím. Inak by som ju už mala doma.

No tak skus psyllium (industrialne mnozstva) kde si zaludok zaplnis nestravitelnym šrotom alebo jablkovu vlakninu alebo tak nieco.