icon

Ako znížiť chuť do jedla po 40-tke?

Včera o 12:00

Ahojte ženy. Idem na kus reči a rady…. Poznáte nejaké tabletky na zrazenie chuti do jedla ? Myslím zablokovat chuť do jedla …. Takto začnem … pred cca 10 rokmi som zo 47 kg pribrala 56 kg a bolo to fakt poznať na výšku 160 cm….proste som zrala a pila pivo … milujem pivo ľadové proste… potom som došla do štádia že už musím so sebou niečo robiť …. Vtedy kamoska predávala kávu lishou baian Thajsko…. Kúpila som si ju a začala behávať… niekto vám povie , že neexistuje nic na chudnutie iba drina. Nie táto káva vám tak zablokovala chuť do jedla ,že človek dostal do seba minimum a na nic ste nemali chuť aj keby ste zomierali od hladu a niekto vám k ustam dával kus stejku…..v mojom okoli z tejto kávy schudlo veľa žien z XL na M. A ja som schudla na 46 kg. - 10 kg dole. Za menej ako pol roka. A nikto mi nebude proste tvrdiť , že ma človek jesť viac krat za deň. Takto človek schudne len keď tvrdo drie v posilke a veľmi tvrdo. Takže sú dve možnosti tvrdo drieť a zrat a držať si váhu. Alebo jesť raz za deň a behať a kila idú dole…. Mám kamosku čo nevie schudnúť. Drie v posilke , chodí na box. Všade peši a ani kilo dole lebo jej tréner povedal že sa musí najesť. Pre mňa najväčšia blbosť .. alebo rátať kalórie. No rataj si keď mas žravku ako ona a už aj ja. Odopieraj si celý život alebo si nastavuj hlavu dokola. Nie každý je tak silný. Je veľa blokátorov čo som našla , ale oni nechápu pointu. Tam píšu blokovanie chuti do jedla v princípe nasýti ti žalúdok ! Koľko ľudí je síce sýtych ale idú sa dákej dozrat lebo majú chuť stále na niečo s plným žalúdkom. Tento problém je na jazyku v hlave a nie v bruchu… takže som už nenašla žiadny … a ku káve… keďže mám už 40 rokov a tých 10 rokov som sa relatívne drzala a neprekročila som vo váhe 49 kg. Posledny mesuac zisťujem že moja váha ide hore mám 50 kg a cítim sa otrasne , stale mal na niečo chuť aj keď som nsjedena.a chodím behať 10-13 km asi 4 dni v týždni. Keď som doma. A posilňovať nemôžem , mala som ťažký úraz pre 4 rokmi. Nesmiem sa namáhať nic ťažké dvíhať a predkláňať sa a nadrapovat sa. Káva bola zakázaná obsahovala subitramin asi to čo blokovalo naozaj tu chuť a že ľudia s kardio poruchami mali vysoké riziko mŕtvicu a infarktu tak ju zakázali na Slovensku.ale ja som ju ešte našla na jednej stránke…lenze keďže mám problém s tlakom 135-140 na 90 väčšinou. Láka ma ju objednať ale už mám rešpekt. Nemám už 30. Tak už sú obavy… tak či náhodou niekto nepozná ešte takýto aktívny blokator .

Strana
z4
autor
Včera o 20:47
@unbeholfen

Preto som vymyslel pojmy “peňažná diéta” a “africká diéta” lebo šiel som na to teóriou že keď nebudem mať peniaze, tak nebudem jesť. To mala byť tá peňažná diéta. Lenže vyspelá časť sveta stále ponúka možnosti dostať sa k peniazom t.j. ísť žobrať, zbierať kovošrot a zvážať do výkupu druhotných surovín, vyťahovať z košov (Z) a získať peniaze zálohovaním… Takže hlad je silný motivátor, a donúti ma zohnať peniaze. Tak dokonalejšia verzia je tá africká diéta, lebo v tej zaostalej časti sveta niesu zálohomaty, nestačí prísť na stanicu prekutrať smetiaky a 5€ je zarobené, neexistujú výkupy druhotných surovín, a neválajú sa kovové predmety pri kontajnerových stojiskách, ktoré stačí naložiť na kočík a zase 5€ zarobené… Takže tam kde neexistujú tieto benefity systému (že viem speňažiť odpad) tam by som naozaj hladoval keby mi došli peniaze. V Európe to nieje možné. Vždy sa nejako k peniazom dostanem. Tým pádom aj k jedlu.

@unbeholfen 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Diky

autor
Včera o 20:48
@unbeholfen

@anonym_6cac99 nieje tu nič pre mňa, lebo zázračnú pilulku na potlačenie chute nenašli. Viacerí ju hľadajú.

@unbeholfen bola to káva. A fakt že účinná

ssaft
Včera o 21:08

Je to jednoduchý vzorec, keď chceš jesť veľa, musíš sa hýbať veľa, pokiaľ budeš dostatočne páliť kalórie môžeš aj veľa prijímať 🙂 Nemôžeš silovo ? v poriadku, pod na kardio(ten tvoj beh) a aeróbny tréning(napríklad plávanie), keď dáš tréning aspoň 3x do týždňa mala by si byť v save zone 🙂 Plávaním vieš naozaj spíliť hafo kalórií keďže tam zapájaš narozdiel od behu cele telo

loliki
Včera o 21:13
@anonym_autor

@anonym_autor Super téma. 🙂 Tiež ťa chápem. Milujem tie otázky u lekára: Chutí vám jesť? ( A ešte ako. To jediné, čo ma ešte baví. ) Potom: Neschudli ste? (Vyzerám tak? Nie, žiaľ to nie, neschudla.)
Prečo to s nami tá príroda robí? Deti som vychovala, menopauza, jesť mi chutí, prečo z toho musím aj priberať. To teraz nemám ani jesť? Čo mám v tom živote robiť? Preto chodím do roboty, aby som mala čo jesť. Ak nemám jesť, ani tá práca nemá zmysel.

autor
Včera o 21:29
@ssaft

Je to jednoduchý vzorec, keď chceš jesť veľa, musíš sa hýbať veľa, pokiaľ budeš dostatočne páliť kalórie môžeš aj veľa prijímať 🙂 Nemôžeš silovo ? v poriadku, pod na kardio(ten tvoj beh) a aeróbny tréning(napríklad plávanie), keď dáš tréning aspoň 3x do týždňa mala by si byť v save zone 🙂 Plávaním vieš naozaj spíliť hafo kalórií keďže tam zapájaš narozdiel od behu cele telo

@ssaft ja neviem plávať 🤣 a na starobu sa mi to veru ucit nechce 🤣

autor
Včera o 21:30
@loliki

@anonym_autor Super téma. 🙂 Tiež ťa chápem. Milujem tie otázky u lekára: Chutí vám jesť? ( A ešte ako. To jediné, čo ma ešte baví. ) Potom: Neschudli ste? (Vyzerám tak? Nie, žiaľ to nie, neschudla.)
Prečo to s nami tá príroda robí? Deti som vychovala, menopauza, jesť mi chutí, prečo z toho musím aj priberať. To teraz nemám ani jesť? Čo mám v tom živote robiť? Preto chodím do roboty, aby som mala čo jesť. Ak nemám jesť, ani tá práca nemá zmysel.

@loliki 🤣🤣🤣🤣 úplne presbe.

simsalabim
Dnes o 05:15
@anonym_autor

@anonym_autor na starobu??? V 40ke? No predstav si, ze v tej ozaj starobe behat asi uz nebudes. Prave plavanie je ideal. Ale ja tak nejak zacinam mat pocit, ze tebe nejde o to, mat zdrave telo, ale iba byt tenucka… to potom neskor budes plnat definiciu frazy vetcha starenka. Lebo tie chybajuce svaly sa prejavia a nielen na vyzore.

unbeholfen
Dnes o 06:25
@anonym_autor

@anonym_autor kávy nepijem tak som o tom nevedel, ale vraj už nieje na trhu?

unbeholfen
Dnes o 06:28
@loliki

@loliki toto som vysvetloval rodine, a oni na to povedali, že peniaze sú na to, aby sa odkladali, nie aby sa prežrali.

unbeholfen
Dnes o 06:31
@ssaft

@ssaft bolo také obdobie že som chodil na plaváreň. Ale všetky pokusy o športovanie šli do stratena, kým chuť do prežiernia sa zostala. Už ma strašne láka ísť na kurací špíz so stánku. A uvažujem aj nad návštevou pekárne a zase kopa bieleho pečiva k slanine čo mám doma.

unbeholfen
Dnes o 06:34
@anonym_autor

@anonym_autor ja viem plávať, aj plaváreň je k dispozícii a nerobím to. Ale na ten kurací špíž pôjdem určite a začínam mať chuť aj na sedliacku pizzu.

unbeholfen
Dnes o 06:35

Ludia, čo mám robiť keď mi chutí?

autor
Dnes o 06:38
@unbeholfen

@loliki toto som vysvetloval rodine, a oni na to povedali, že peniaze sú na to, aby sa odkladali, nie aby sa prežrali.

@unbeholfen inak toto je moj vzorec. Ja si za vlastne jedlo nekúpim. Radšej budem hladna s za ušetrené SK dám výlet niekam. Ja zerem keď kupi muž do chladničky. Už som mu aj povedala nech si to zamkne 🤣

unbeholfen
Dnes o 06:46
@anonym_autor

@unbeholfen inak toto je moj vzorec. Ja si za vlastne jedlo nekúpim. Radšej budem hladna s za ušetrené SK dám výlet niekam. Ja zerem keď kupi muž do chladničky. Už som mu aj povedala nech si to zamkne 🤣

@anonym_autor keby som mal tvoje schopnosti, nemal by som 90% problémov.

unbeholfen
Dnes o 06:47
@simsalabim

@anonym_autor na starobu??? V 40ke? No predstav si, ze v tej ozaj starobe behat asi uz nebudes. Prave plavanie je ideal. Ale ja tak nejak zacinam mat pocit, ze tebe nejde o to, mat zdrave telo, ale iba byt tenucka… to potom neskor budes plnat definiciu frazy vetcha starenka. Lebo tie chybajuce svaly sa prejavia a nielen na vyzore.

@simsalabim poznáš tú pesničku že: simsalabim čáry a kouzlá ty znáš?

autor
Dnes o 06:58

@anonym_autor dnes idem skúsiť , čo som kedysi robila bez problému. Dám si dnes deň na vode s citrónom , vždy ma to pekne odvodnilo, vyprázdnilo … taký zastaralý trik čo robia ženy keď sa chcú vtrepat do šiat …. Večer dám vedieť či som to zvládla. A samozrejme dnes si dám 10 km klus a krok. Len či potom zas nevxzerrm chladnicku. 🤣 držte mi palce

autor
Dnes o 07:08
@simsalabim

@simsalabim áno to je fakt…. Pozerala som tie cviky…. Aj skúšala 😀🫣 no ja sa v tom neviem nájsť. Ja keď idem ten svoj klus a krok neskutočne ma to napĺňa. Cítim sa úžasne. Baví ma to. … ale toto čo robí tá pani ruky nohy. 🤣 mne sa pletú nohy ruky neviem to ako ona 🫣🤣. Potrebujem impulz

simsalabim
Dnes o 07:36
@anonym_autor

@simsalabim áno to je fakt…. Pozerala som tie cviky…. Aj skúšala 😀🫣 no ja sa v tom neviem nájsť. Ja keď idem ten svoj klus a krok neskutočne ma to napĺňa. Cítim sa úžasne. Baví ma to. … ale toto čo robí tá pani ruky nohy. 🤣 mne sa pletú nohy ruky neviem to ako ona 🫣🤣. Potrebujem impulz

@anonym_autor ved si najdi ine, nemusis tieto 🤷‍♀️

anonym_bc469d
Dnes o 09:11

Ja som tiež schudla kedysi vďaka sibutraminu. 5kg za 1,5 mesiaca ale potom som mala taký záchvat, strašne mi búšilo srdce a zalievala ma horúčava, bála som sa že budem musieť ísť na pohotovosť a priznať čo beriem. Našťastie to prešlo ale zvyšok balenia som radšej vyhodila, už som na to nemala odvahu. To som bola mladá 30r baba. Pribrala som neskôr naspäť, ja strašne ľahko priberám a ľúbim jesť. Hlavne tieto žravky, v pohode sa komplet najem normálneho jedla ale potom "do druhého žalúdka" sladkosti vždy vojdú v neskutocnom množstve. Ja keď začnem športovať tak žravé nálady sa ešte vystupňujú a zase priberiem. Schudla som potom už bez sibutraminu pomocou pôstu - jedla som len 1x denne. Mne viac vyhovuje že sa môžem obžrať hocičím raz za deň a zvyšok dňa nejem vôbec. To sa ľahšie ovláda než veľa malých jedál a pri každom sa brzdiť aby som sa nenajedla koľko potrebujem. Teraz som zase tlstá tak musím zase začať. Prípravky som skúšala rôzne, ale oproti sibutraminu neexistuje nič také účinné. Skúsila som snáď 12 rôznych, mala som si za tie prachy radšej zaplatiť ozempic, dokopy by mi to už aj vyšlo za tie roky.

autor
Dnes o 10:21
@anonym_bc469d

Ja som tiež schudla kedysi vďaka sibutraminu. 5kg za 1,5 mesiaca ale potom som mala taký záchvat, strašne mi búšilo srdce a zalievala ma horúčava, bála som sa že budem musieť ísť na pohotovosť a priznať čo beriem. Našťastie to prešlo ale zvyšok balenia som radšej vyhodila, už som na to nemala odvahu. To som bola mladá 30r baba. Pribrala som neskôr naspäť, ja strašne ľahko priberám a ľúbim jesť. Hlavne tieto žravky, v pohode sa komplet najem normálneho jedla ale potom "do druhého žalúdka" sladkosti vždy vojdú v neskutocnom množstve. Ja keď začnem športovať tak žravé nálady sa ešte vystupňujú a zase priberiem. Schudla som potom už bez sibutraminu pomocou pôstu - jedla som len 1x denne. Mne viac vyhovuje že sa môžem obžrať hocičím raz za deň a zvyšok dňa nejem vôbec. To sa ľahšie ovláda než veľa malých jedál a pri každom sa brzdiť aby som sa nenajedla koľko potrebujem. Teraz som zase tlstá tak musím zase začať. Prípravky som skúšala rôzne, ale oproti sibutraminu neexistuje nič také účinné. Skúsila som snáď 12 rôznych, mala som si za tie prachy radšej zaplatiť ozempic, dokopy by mi to už aj vyšlo za tie roky.

@anonym_bc469d úplne presne. Sila , že niektoré vibec nerozumejú čo píšeme. A áno to stále vravím. Raz sa dozrat a pohyb. Lenze keď mas zravku. Dozratim roztiahnes žalúdok a už do večera sa nedá vydržať si niečo nedať. Toto som aj ja skúšala veru. Rozumieme si veľmi dobre. Najlepšie je si nechať stiahnuť žalúdok a to najlepšie dva dni nic nájsť iba voda s citrónom kedysi som to dala ľavou zadnou. Žalúdok sa stiahol a jedla som máličko pol porcie a pol sladkosti. Viac som nezmestila. To je tiež cesta. Lenze zravka mi všetko kazí. A Áno len ty si mala asi čistý sibutramin. Hento bolo pridané do tej kávy načierno asi Ono sa to neskôr zistilo. A zákaz distribúcie. Takte to tam asi nebolo vo veľkej davke. Ja som nikdy nemala pocit búšenia.

autor
Dnes o 10:24
@anonym_bc469d

@anonym_bc469d áno. Ja som
Skúšala rôzne iné kávy l carnitu slim. Forfemina slim … už sa aj zavodnujem. Rôzne spaľovacie a potlačenie zravky … absolútne nic .

autor
Dnes o 10:27
@anonym_autor

@anonym_bc469d úplne presne. Sila , že niektoré vibec nerozumejú čo píšeme. A áno to stále vravím. Raz sa dozrat a pohyb. Lenze keď mas zravku. Dozratim roztiahnes žalúdok a už do večera sa nedá vydržať si niečo nedať. Toto som aj ja skúšala veru. Rozumieme si veľmi dobre. Najlepšie je si nechať stiahnuť žalúdok a to najlepšie dva dni nic nájsť iba voda s citrónom kedysi som to dala ľavou zadnou. Žalúdok sa stiahol a jedla som máličko pol porcie a pol sladkosti. Viac som nezmestila. To je tiež cesta. Lenze zravka mi všetko kazí. A Áno len ty si mala asi čistý sibutramin. Hento bolo pridané do tej kávy načierno asi Ono sa to neskôr zistilo. A zákaz distribúcie. Takte to tam asi nebolo vo veľkej davke. Ja som nikdy nemala pocit búšenia.

@anonym_autor dnes si vravím dám iba vodu s citrónom. Od rana sa držím. Akurát som dovarila chlapom činu s ryžou. No sliny mám až v riti. Také mám nervy !!!!!! Že to zas nedám. Tá káva to všetko potlačila. Mohla som mať pod rypákom aj najlepšie jedlo od šéfkuchára.

simsalabim
Dnes o 10:29
@anonym_autor

@anonym_autor dnes si vravím dám iba vodu s citrónom. Od rana sa držím. Akurát som dovarila chlapom činu s ryžou. No sliny mám až v riti. Také mám nervy !!!!!! Že to zas nedám. Tá káva to všetko potlačila. Mohla som mať pod rypákom aj najlepšie jedlo od šéfkuchára.

@anonym_autor ty ides na to uplne zle… skoda pisat. Jasne, ze ti idu sliny, ked si dnes nejedla - komu by nesli? Ty mas nezdravy vztah k jedlu aj ku svojmu telu. Asi by nebolo na skodu navstivit odbornika.

mondolina
Dnes o 10:35
@anonym_autor

@anonym_autor
a prečo teda neješ normálne? 🙈

annel19
Dnes o 10:37

Asi máš už spomalený metabolizmus, tým,že si stále odopierať. Telo si začne ukladať aj z mála.

januska12323
Dnes o 11:06
@simsalabim

@anonym_autor ty ides na to uplne zle… skoda pisat. Jasne, ze ti idu sliny, ked si dnes nejedla - komu by nesli? Ty mas nezdravy vztah k jedlu aj ku svojmu telu. Asi by nebolo na skodu navstivit odbornika.

@simsalabim hovoríme jej to už od prvej strany ale ona si stále ide svoje.

michaela329
Dnes o 11:50
@simsalabim

@simsalabim ja už si aj myslím, to je troll. Takto hlúpy človek byť nemôže. A ešte ďalšia sa chváli, že to robí robí rovnako zle...a samozrejme že je tlsta, ale znova to ide robiť zle 🤦

evkatk
Dnes o 12:38

Zamiluj si zeleninu a ovocie, ktoré ti bude chutiť a naplň sa tým. Obmedz úplne sladké. Viem o čom hovorím, za 3 roky - 33 kg.

autor
Dnes o 12:53
@evkatk

Zamiluj si zeleninu a ovocie, ktoré ti bude chutiť a naplň sa tým. Obmedz úplne sladké. Viem o čom hovorím, za 3 roky - 33 kg.

@evkatk rozumiem. V lete žeriem melón do zbláznenia…… ma všetko čo na diétu človek potrebuje. A hlavne kopec vody. 🫣ale nikdy som neostala len pri ňom.🫣 letné nástrahy. Grilovačky , opekačky …. Kto si toto dokáže odoprieť 🫣 ja teda nie.

simsalabim
Dnes o 13:06
@anonym_autor

@evkatk rozumiem. V lete žeriem melón do zbláznenia…… ma všetko čo na diétu človek potrebuje. A hlavne kopec vody. 🫣ale nikdy som neostala len pri ňom.🫣 letné nástrahy. Grilovačky , opekačky …. Kto si toto dokáže odoprieť 🫣 ja teda nie.

@anonym_autor vies, ale klucom nie je odopieranie si, ale nastavenie na spravnu velkost porcie. Pri chudnuti (schudla som 20kg v premenopauze) aj teraz (stale v premenopauze) som vzdy jedla vsetko. Len s mierou. V lete mavame grilovacky takmer kazdy tyzden... a som tu, nepribrata. Ale ked sa chces tryznit vodou s citronom, nech sa paci.... uvidis mozno o par rokov, ked pride prva zlomenina z osteoporozy.

Strana
z4