icon

Ako znížiť chuť do jedla po 40-tke?

19. apr 2026

Ahojte ženy. Idem na kus reči a rady…. Poznáte nejaké tabletky na zrazenie chuti do jedla ? Myslím zablokovat chuť do jedla …. Takto začnem … pred cca 10 rokmi som zo 47 kg pribrala 56 kg a bolo to fakt poznať na výšku 160 cm….proste som zrala a pila pivo … milujem pivo ľadové proste… potom som došla do štádia že už musím so sebou niečo robiť …. Vtedy kamoska predávala kávu lishou baian Thajsko…. Kúpila som si ju a začala behávať… niekto vám povie , že neexistuje nic na chudnutie iba drina. Nie táto káva vám tak zablokovala chuť do jedla ,že človek dostal do seba minimum a na nic ste nemali chuť aj keby ste zomierali od hladu a niekto vám k ustam dával kus stejku…..v mojom okoli z tejto kávy schudlo veľa žien z XL na M. A ja som schudla na 46 kg. - 10 kg dole. Za menej ako pol roka. A nikto mi nebude proste tvrdiť , že ma človek jesť viac krat za deň. Takto človek schudne len keď tvrdo drie v posilke a veľmi tvrdo. Takže sú dve možnosti tvrdo drieť a zrat a držať si váhu. Alebo jesť raz za deň a behať a kila idú dole…. Mám kamosku čo nevie schudnúť. Drie v posilke , chodí na box. Všade peši a ani kilo dole lebo jej tréner povedal že sa musí najesť. Pre mňa najväčšia blbosť .. alebo rátať kalórie. No rataj si keď mas žravku ako ona a už aj ja. Odopieraj si celý život alebo si nastavuj hlavu dokola. Nie každý je tak silný. Je veľa blokátorov čo som našla , ale oni nechápu pointu. Tam píšu blokovanie chuti do jedla v princípe nasýti ti žalúdok ! Koľko ľudí je síce sýtych ale idú sa dákej dozrat lebo majú chuť stále na niečo s plným žalúdkom. Tento problém je na jazyku v hlave a nie v bruchu… takže som už nenašla žiadny … a ku káve… keďže mám už 40 rokov a tých 10 rokov som sa relatívne drzala a neprekročila som vo váhe 49 kg. Posledny mesuac zisťujem že moja váha ide hore mám 50 kg a cítim sa otrasne , stale mal na niečo chuť aj keď som nsjedena.a chodím behať 10-13 km asi 4 dni v týždni. Keď som doma. A posilňovať nemôžem , mala som ťažký úraz pre 4 rokmi. Nesmiem sa namáhať nic ťažké dvíhať a predkláňať sa a nadrapovat sa. Káva bola zakázaná obsahovala subitramin asi to čo blokovalo naozaj tu chuť a že ľudia s kardio poruchami mali vysoké riziko mŕtvicu a infarktu tak ju zakázali na Slovensku.ale ja som ju ešte našla na jednej stránke…lenze keďže mám problém s tlakom 135-140 na 90 väčšinou. Láka ma ju objednať ale už mám rešpekt. Nemám už 30. Tak už sú obavy… tak či náhodou niekto nepozná ešte takýto aktívny blokator .

Strana
z6
autor
Dnes o 06:24
@lenagawel

ahoj ja ta chapem….ak nieco najdes daj vediet prosim 🙏🏻

@lenagawel stále je to nezrat … včera som sa drzala .. podvečer mozarela s rajcinou … jedna doboska a pol piva cca dva deci. Klusat som nebola bolo u nás hnusne a zima. Dnes ráno 49 kg. .. proste nezrat. Len chuť je furt. Chuť treba poslať do tramtarie 🤣

janulik2008
Dnes o 06:41
@unbeholfen

@janulik2008 hlásom stav. Slanina už len štvrťk, štangle dojedené, kakao celé vypité, ostala ešte štvrťka… To vyzerá na výjazd do večierky alebo na pumpu, lebo sa bojím že to nebude stačiť a najdlhšie otvorený obchod práve zatvára…

@unbeholfen akoze ja tiez niekedy davam mix jedal ale co ty dokazes pomixovat 😀😀😀

simsalabim
Dnes o 07:35
@anonym_autor

@lenagawel stále je to nezrat … včera som sa drzala .. podvečer mozarela s rajcinou … jedna doboska a pol piva cca dva deci. Klusat som nebola bolo u nás hnusne a zima. Dnes ráno 49 kg. .. proste nezrat. Len chuť je furt. Chuť treba poslať do tramtarie 🤣

@anonym_autor to, ze dnes mas AZ 49kg nie je sposobene doboskou a mozarellou. To nie je “pribratie”, z jednej vecere realne nepribudne tuk. Vaha kolise zo dna na den a vplyvom cyklu aj o 1-2kg. Ale… asi je zbytocne ti to vraviet, lebo mas dost nezdravy postoj k jedlu aj svojmu telu.

natalka13
Dnes o 07:57
@simsalabim

@anonym_autor to, ze dnes mas AZ 49kg nie je sposobene doboskou a mozarellou. To nie je “pribratie”, z jednej vecere realne nepribudne tuk. Vaha kolise zo dna na den a vplyvom cyklu aj o 1-2kg. Ale… asi je zbytocne ti to vraviet, lebo mas dost nezdravy postoj k jedlu aj svojmu telu.

@simsalabim nevysvetlis, jeden ma nadvahu - obezitu, druha chce podvahu, ale zrat(to je jej vyraz). Ale obom chuti🙈🤔🙂

lenagawel
Dnes o 08:21
@anonym_autor

@anonym_autor no ved toto ze tu chut prekonat a nezrat jr najhorsie 🤣🤣

Strana
z6