Ako zvládať tréning s tetániou alebo panickou poruchou?
Ahojte ti čo máte tetaniu alebo PP a cvičíte ako sa cítite po tréningu ? Ja idem rýchlu chôdzu 30 min a potom silový tréning 30 min vo fitku ale všímam si že posledné dni mna zase tak cudno boli chrbát a hruď 🫣 je možné že mám svalovicu aj v chrbáte ? A o tom ako som rozbitá ani nejdem písať radšej ale už som musela čo beriem lieky som pribrala 20kg a potrebujem ich schudnúť a minimálne wste dalších 20 😅 nechcem prestať ale ja keď cítim ten chrbát tak sa mi aj ťažšie dýcha a prestať cvičiť nechcem Aj mna to celkom baví
@unicornlady nie necvicila som a svalovicu mám v celom tele.. ale tak dúfam že to prejde
Ja som tiež tak začiatkom jesene išla chudnúť, začala som cvičiť podľa videí, bolo to také rýchlejšie, cvičila som často, až som si nejak natiahla šľachu niekde vpredu pri prstoch, neviem, čo presne, opuchlo mi to a musela som si dávať octánovú masť. Odpúchalo mi to mesiac, ledva som prešla pár krokov.
Preto vravím, presne, ak si dlhšie necvičila, a potom si začala hneď hodinu cvičiť (namiesto napr. po 10 minút, potom 15 minút atd...), tak áno, môžeš mať silnú svalovicu.
Keď docvičíš, zvykneš sa ponaťahovať? (práve preto, aby si svalovicu nemala)
@unicornlady vyskúšam sa ponaťahovať pred aj po cvičení 🙏🏼
Potom závisí, aj ako často cvičíš. Či sa moc nepreťažuješ. Či sa telo stíha regenerovať.
@unicornlady no ja idem 4 krát do týždňa ale neviem či to nesúvisí aj s tou mojou psych a tetaniou ale škodiť mi to nemôže dúfam 😅
Ak si doteraz necvičila a teraz cvičíš 4x do týždňa, tak to bude svalovica.
Možno že si mohla najprv skúšať 2x do týždňa a potom navyšovať, ale to je na tebe.
Mohla by si sa pridať do tejto skupiny, nájdeš tam aj veľa dobrých rád, skúseností ľudí, ktorí cvičia, chudnú.. a tiež sa môžeš popýtať, ak nebudeš niečo vedieť.
@saruska1111 neboj máš svalovicu to vôbec nemá s tetaniou nič spoločné, ja ak necvicim 2-3. týždne a potom začnem tak si telo musí privyknúť, my čo chodíme do fitka to dôverne poznáme, len nechoď na to zhurta nepotrebuješ cvičiť 4x do týždňa ani pol h kardio, daj viac silového tréningu a kalorickú deficit, držím palce 💪
aj mne to pride to co si popisala ako fungujes, ze je to len svalovica. Ano aj na chrbte mozes mat svalovicu a to fajnu. Asi si zacala trocha zhurta. Skus si nedat kardio pred treningom 30 minut ale 20 a silovy trening rozdel. 1 den len nohy, druhy den len hrudnik a ruky, dalsi den brucho a striedat to. Teraz ked mas realne svalovicu potrebujes oddych od cvicenia (necvicit tie casti tela, kde svalovicu citis) aby si si este neublizila a nedostala svalovu horucku. To sa potom z toho budes spamatavat aj 2 tyzdne. Daj si teraz 3-4 dni pauzu a uvidis ako sa ti ulavi. Pripadne ak mozes tak zbehni na relaxacnu masaz. Potom zacni znova ale pomaly a postupne. Pozor na stravu ale to isto vies. Ak to s treningom prezenies, nezabudni po treningu teplu az dost teplu sprchu na uvolnenie svalstva a prvy (ale len jeden) den na noc aspirin. Potom ta svalovica nebude taka tazka. Dalsie dni si uz nedavaj nic. Pred cvicenim ti odporucam kupit si sirup karnitin (kazdy den rano pred ranajkami necelych 5ml) a v den treningu nie rano ale pol hodinu pred cvicenim. Ak mas vacsiu vahu tak karnitin ti len pomoze viac sa potit, rozprudi ti krv a okyslici ti srdce takze budes viac vladat. (karnitin odporucaju aj kardiologovia pre starsich ludi na spriechodnenie ciev). Pred cvicenim idealne sladke ovocie ako banan, jablko, hrozno (v lete jahody) aby si mala cukor a energiu na silove cvicenie. Po cviceni treba pomoct vybudovat svaly a teda ak mas jest tak treba zaradit bielkoviny (maso so zeleninou alebo vajicko, strukoviny) prip. si mozes dokupit na doplnenie protein (len pozor na to ak vecerias, nedavaj si aj protein - tato kombinacia je pre chlapov na pribratie. Pre nas zeny bud strava alebo na miesto vecere protein) . Ked budes mat dostatok svalov, bude mat co palit tuky. Drzim palce 😉
@zuzikak jej ďakujem za vysvetlenie.. a karnitin môžem aj nejaký šumivy ? Lebo tabletku veľkú neprehltnem 😅
@saruska1111 aha už čítam že sirup ďakujem pozriem to
@zuzikak akurát pozerám nejaký od gym beam čo sa rozrobi s vodou
@saruska1111 daj si vyhladat L-carnitine Jim Beam - a najde ti taky koncentrovany sirup. Kazde rano si mozes podla tej prilozenej odmerky dat max 5ml. Mozes to vypit sladke samotne alebo zmiesat s vodou. Nemusis to teraz v zime drzat v chladnicke. Staci na kuch. linke. V lete do chladnicky. Su tam na vyber tusim 2-3 prichute. Je to dost velke takze ti to vydrzi cez 2 mesiace urcite. Len pozor fakt neprehanat to s tym mnozstvom 🙂
@saruska1111 ano ako pisem vyssie - ten uzivam aj ja. Chodim cvicit a ten mi poradil trener.
@saruska1111 nenamyslaj si, tetaniu ci PP mas len v hlave
@taktotedanie aha okej 😂😂😂😂
@saruska1111 som rada ze som ta pobavila
samozrejme, pokial realne potrebujes doplnaj horcik nemas mat potom co take stavy a aj jedna aj druha diagnoza sa liecit aj u psychiatra alebo aspon niminaone psychologa ale teda za mna k liecbe AD urcite
Kedze je to velmi moderna diagnoza a ludia si ju uz sami vytvaraju a najviac vo vlastnej hlave to vsak neznamena, ze jej maju podriadit zivot

Možno si začala moc zhurta (najmä, ak si predtým necvičila).