icon

Ako zvládnuť chuť do jedla pri cvičení?

22. jan 2025

Ahojte. Pár týždňov cvičím, nie je to prvýkrát v živote, nejaké teoretické znalosti mám.. ale odkedy tak intenzívnejšie cvičím mám hroznú chuť do jedla. Napríklad o 7:30 som raňajkovala a teraz by som seriózne niečo zjedla. A mám proste také šťavy že sa neviem "dojesť". A o sladkostiach ani nehovorím, kebyže sa neovládam tak seriózne by som nemala limit. Aj to pocit že ich jem veľa. Nesnažím sa nejak extra vyhladovať, ale zase nechcem jesť do úplnej sýtosti lebo viem že niekedy nemám dno 🤣🤣 a treba byť trošku v deficite.

Moja otázka je či máte nejaký trik na potlačenie chuti do jedla? Nejaký hnusný horký čaj, alebo nejaký prášok alebo čosi?

Ďakujem za rady.

melanta
22. jan 2025

Zmeniť stravu. Ak cvičíš, vydávaš energiu a tú potrebuješ dodať telu a svalom. Takže pozrela by som sa na to, čo ješ. Možno nepotrebuješ jesť viac, ale kvalitnejšie.

lucia13022023
22. jan 2025

Podľa všetkého nemáš dobrú stravu.

taktotedanie
22. jan 2025

Ak mas dostatok bielkovin a kcal su umerne voci cviceniu nemas mat co taketo chute

zmrzlinka2021
22. jan 2025

Zmierniť intenzitu cvičenia a zamerať sa hlavne na správnu techniku

balerina2025
22. jan 2025

dostatok bielkovin.

autor
22. jan 2025

No s bielkovinami bojujem, kedysi som si všetko zapisovala aj do tabuliek a akože mať 90g bielkovín za deň ma dorážalo..

taktotedanie
22. jan 2025

Ja tak fungujem uz cca 6mes a mam dole 21kg
Vzdy sa da, treba sa prestat vyhovarat

autor
22. jan 2025

Nemám pocit že sa vyhováram, hľadám riešenia..

bludna
22. jan 2025

@autorka A co si ranajkovala? Tiez som bola v rovnakej situacii. Vela sportujem ale napriek tomu som stale mala jemnu nadvahu. Dovod bol zlozenie mojho jedalnicka a zle stravovacie navyky. Ja som to vyriesila krabickovu dietou, kde mam zastupene potrebne zlozky a odvtedy som zacala chudnut a konecne mozem prestat mysliet na jedlo.

lucia13022023
22. jan 2025

Ja mávam aj 150g bielkovín..
Raňajky grécky jogurt biely
Obed tuniak, morčacie mäso, kuracie, losos, strukoviny
Večera vajíčka, protinove pečivo, syry, nátierka napr mozarellova, Sunka...
Proteín po tréningu...
Máš toľko možností.

melanta
22. jan 2025

Nemám pocit že sa vyhováram, hľadám riešenia..

Ale áno, vyhováraš sa. Riešenia si dostala vyššie a dala si výhovorku na ne. Iné riešenie nie je.

taktotedanie
22. jan 2025

Vyhovaras
Evidentne sa absolutne neorientujes v danej problematike

sense
22. jan 2025

Prikláňam sa k názorom vyššie zmeniť stravu,pridať bielkoviny..
Moja skúsenosť tieto stavy čo popisujes so mala keď som začala behať a keďže sa poznám "začať pomaly u mňa nehrozí" tak som behala na príliš vysokom tepe a vtedy by som vedela po behu zjesť všetko čo nezjedlo mnaA hlavne cukor....Stacilo zmeniť zloženie stravy a myslenie čo sa športu týka a odišli aj tieto návaly hladu a "honba" za cukrom
Okrem toho ak si mala raňajky 7.00-7.30 podľa zloženia a objemu si kľudne môžeš dať snack

autor
22. jan 2025

Ďakujem všetkým za pomoc 🙂

majlo1234
22. jan 2025

Tiez mam ohromne chute, ked mam malo bielkovin(co mam rovnako ako ty problem nabrat pocas dna) snazim sa to momentalne kompenzovat, maso az tak nelubim, tak mam chladnicku plnu tvarohu, cottagu, skyru a greckych jogurtov a to sa snazim jest vzdy ked na mna dojdu chute. Ak sa citim aj hladna, prihodim aspon lyzicu vlociek.

ivangeline
22. jan 2025

Aj ja som mliečna. ;D … a majú vyššie pravdu. 🙂

domiklik
22. jan 2025

Zvýšený prísun bielkovín

michaela567y
23. jan 2025

Tak si daj seriózne proteinovy puding napr. Nič sa ti nestane 🙂 o 10:00 jesť je normálne

nelka93
23. jan 2025

Keď nenapíšeš co si ranajkovala, tak sa ti ťažko radi. Možno si mala zle raňajky a preto máš pazravku. Keď budeš mat ráno dostatok bielkovin a vlákniny, vďaka ktorým budeš mat dlhšie pocit plného žalúdka, tak nebudeš vyjedat hovadiny.