Aký pôst si dávate vy?
Toto bude taká dosť odveci asi otázka 😀
Členovia mojej domácnosti si chcú dať pôst aspoň do konca roka, že nech aj ja si nejaký dám.
Nakoľko som vyliečená bulimička, 2roky čistá... rozmýšľam prakticky aký by som si dala.
Oni si dávajú, že nebudú jesť sladké (Štedrý deň je výnimka), no ja by som sa skôr zamerala na iné veci, než jedlo....radšej 😀
Preto sa chcem spýtať, aký pôst si dávate vy? 🤔
Chápete, nech sa inšpirujem 🙃
@mirkasmile daj si sexualny a prestanu vymyslat :D
@mirkasmile dala by som sladkosti a maso. No na tvojom mieste by som nehazardovala s jedlom
ja pôst mávam pomerne často...stačí migréna
@mirkasmile ja držím pôst pondelky a štvrtky + pár ďalších dní do roka + celý mesiac (Ramadan) raz do roka. Posty sú od východu slnka do západu. Niečo podobné ako intermittent fasting, s tým ze ani nepijem. Okrem jedla ale posty zahŕňajú aj abstinovat napríklad od internetu, sociálnych sietí, TV, PC, nadavania, prejavov hnevu, fajčenia (ak niekto fajčí) atď. Postiť sa možno od všetkých možných neresti. Ak máš zdravotný problém, alebo si nachylna vybrala by som sa skôr cestou za "duchovnou" ocistou. Stále môžeš zo stravy osekat cukor a pod ale platí ale rozhodne nemusíš držať nejaký "kolektívny pôst". To by mala byť každého osobná záležitosť. Máš mať z toho úžitok, nie škodu.
@dori2 hah 😅 radšej nebudem pozerať telku 😀
@slavuska1506 práveže od jedla si pôst dávať nechcem. Som rada,že som sa dala dokopy a v kľude zjem čokoládu bez nejakých výčitiek v hlave a bez nutkania ísť vracať.
Skôr som tak myslala,že ja neviem 🤷 menej pc, poprípade žiadny pc,alebo žiadna telka alebo neviem, niečo také 🤷 preto som sa chcela inšpirovať 😀
@mirkasmile :D
@haley7897 alkohol nepijem, ani nefajčím...ani kávu nepijem 😀 čiže tieto veci by mi neprešli.
Hnev a nadávky 🤔 možno keby prestanem hrať GTA,neboli by nadávky 😀 čiže asi to vynechanie PC bude okej.
S tým by som asi nemala problém.
V poslednej dobe tak či tak nejako presedlavam na knihy.
Ono ako...nie je to nejako príkazom,že mám držať pôst, to bol len návrh ale vcelku o tom premýšľam 🤔
@mirkasmile ono napríklad nereagovať hnevom je pre mňa v dlhodobom hľadisku naj hard-core post. Pokojne budem nejesť celý deň ale nikdy nezvysit hlas pri všetkom strese a deťoch počas celého mesiaca 🤯🙈
Skús teda napríklad pc/ps4 a namiesto toho sa venovať rodine, čítaniu a pod.
@mirkasmile PC je dobry napad. Pamatam si, ako som.bola mesiac bez PC v 17tich. Prvy tyzden panika, druhy tyzden uz lepsie a potom pocit uplnej slobody. Aj ked som ho uz mala doma opraveny, som ho zapla az cca za 2-3 dni (net v mobile vtedy neexistoval)
od zabavy?
U nas tiez nic, ale kludne sa rada inspirujem. I ked je pravda ze mozno menej socialnych sieti a cas na nich straveny, by nebolo odveci obmedzit.
@mirkasmile tak keď si mala poruchy príjmu potravy, tak do potravinových postov by som sa určite nepúšťala. Neriskuj. Radšej keď už veľmi chces, tam sa vzdaj nadávok, alebo mobilu (budeš ho používať len v nevyhnutných situáciách), alebo PC, telky....
Ja by somsa vzdala internetu (mobil, pc, ale aj tv). Domobilu nainstalovat appku actiondash, tam nastavit limity na pouzivanie internetu a mas to. Pc a tv nezapinat vobwc
@mirkasmile tak ak nechces post od jedla, malo by to byt od niecoho, co mas rada. moze to byt tv, internet, tablet, konkretny tv program, serial, moze to byt kava, cigareta atd. post nie je o tom, ze sa clovek vzda niecoho, co mu v podstate ani nechyba.
Ja si pôst nedávam, ale napadlo ma napríklad od nakupovania, sociálnych sietí, alkoholu.
No keby som chcela vydrzat post od sladkeho tak by som za par dni bola asi nervozna ako pes :D Myslim ze trosku sladkeho clovek potrebuje :D
Mozno by som na to sla inak. Nie post ale nieco zaradit. Napr denn si dat prechadzku, alebo vystupit o 4 zastavky skor, zavolat, napisat ludom s ktorymi nie si v ko takte, dat si hovor cez whatsapp, povedat rodicom dakujem, ocenit pracu niekoho....
Ja by som si kľudne dala aspon jeden deň bez stresu 🙏
@mirkasmile ja keďže kojim, vysadila som aj dekofeinovu kávu.
Post je dobra vec.Ak mas dovod si ho dat.Ale aj ak nemas,lebo clovek casto precitne a zisti,ze samozrejme veci nie su tak samozrejme a ze plati stare zname,ze najlepsie chuti,ked si nieco urcitu dobu odriekas 🙂 A zisti aj to,ze zijeme v takom kolobehu,ze ak nam nieco z toho vypadne,tak je clovek v koncoch.A to je zle.Ale k veci,odporucam ti post,ale ak si na jedlo citliva,vynechaj urcite nieco ine,staci si prejst zoznam zvykov,zlozvykov,zalub,ja ho mam pestry 😀
@mirkasmile my si davame post kazdy rok ale cez advent, cize priblizne od konca novembra do zaciatku Vianoc teda do 24.12. Moj manzel ma aj tento rok od alkoholu a bezne okrem jedla jenod internetu, ci FB.
Pôst od modrého koníka?
Daj si post od upratovania a pekne si zapni rozprávky a daj si k nim čokoládku 😊

@mirkasmile žiadny. som vďačná za každý nový deň, kedy sa zobudím a prežijem ho. ideálne bez akýchkoľvek bolestí...