icon

Aký príjem zvoliť na úspešné chudnutie?

28. jún 2025

Dobrý deň idem na svoj ani nevien kolky pokus v poradí schudnúť mám 25r..
Takže váha 104 výška 165 mám sedavé zamestnanie
Denné urobím tak 8000 krokov a chodím cvičiť 3 krát do týždňa na hodinu
2 krát je to silový tréning 1 krát kardio.
.aký príjem zvoliť ?
Ďakujem všetkým

majamat
28. jún 2025

bez ohladu na vek vysku a vahu, ja mam v KT nadstaveny rezim s nizkou aktivitou s tym, ze v praci velku cast sedim,a le aj sem tam chodim a dviham. a vo svojom volne sa snazim vela chodit.
apka mi ukazuje primer od januara,. ktory sa mi psotupne dviha, predtym na zaciatku denny primer za tyzden okolo 6000krokov a teraz posledny tyzden skoro 10000krokov. v maji som uz maa aj 9000 sem tam a aj som trosku cvicila. cize aktivita podobna.
no nemam dovahu si rezim viac zdvoihnut, lebo teraz mam skoro 1700kcal denne, co mi pride aj celkom dost.
co sa tyka efektu, zial nie vzdy to dodrzim preto nepriberam, no chudnem malo. ked som minuly mesiac aj svocila, chudla som pomerne dobre,t a by som teoreticky mohla mat aj stredne aktivny rezim. no teraz sa mi akosi nechce cvicit.

majamat
28. jún 2025

hodila som tvoje udaje do KT na nizky rezim

majamat
28. jún 2025

tu mas strednu aktivitu

autor
28. jún 2025

Ďakujem idem si to stiahnuť

majamat
28. jún 2025

je tazke rozhodnut, aky mas mat rezim, no je tu aj moznost, ze nejaky skusis a uvidis.
je tu moznost, ze by si mohla mat ten stredny, ale teda aj ten ma urcite rozmedzie, cize ak ti ukazuje, ze spalis 2800 a mozes zjest 2400 a tym mas deficit 400kcal, tak je to ok, ale je tu kldune moznost, ze spalis v skutocnosti 2500 a uz vznikne deficit iba 200kcal, pricom sice chudnut budes, ale uz menej.

200kcal denne, je 6000kcal za mesiac, z toho schudnes tak 1kg priblizne.
pri 400kcal denne zhodis teda dvojnasobok. takze od tohto sa musis odpichnut.

skus vyssi rezim, ak to pojde slabo, tak uber, daj nizsi rezim.

este musim podotknut podstatnu vec, ked tak pozeram, neviem ci si baba,a lebo chlap, ja som dala do KT zenu. ak si teda zena, potom neporovnavaju vazenie v obdobi, ked mas pred ( asi 1t, ale to je individualne ) , pocas, alebo 1-2dni po ms - to je tiez asi individualne . to je obdobie, ekd sa kazdej zene zadrzuju tekutiny.

veronika2316
28. jún 2025

Podľa mňa tak 1400kcal ak chces chudnúť

kavasmliekom
28. jún 2025
@veronika2316

Podľa mňa tak 1400kcal ak chces chudnúť

@veronika2316 to je malo, keď cvičí, tak tých 1600kcal. Aby mohla potom z čoho uberať..

autor
28. jún 2025
@majamat

je tazke rozhodnut, aky mas mat rezim, no je tu aj moznost, ze nejaky skusis a uvidis.
je tu moznost, ze by si mohla mat ten stredny, ale teda aj ten ma urcite rozmedzie, cize ak ti ukazuje, ze spalis 2800 a mozes zjest 2400 a tym mas deficit 400kcal, tak je to ok, ale je tu kldune moznost, ze spalis v skutocnosti 2500 a uz vznikne deficit iba 200kcal, pricom sice chudnut budes, ale uz menej.

200kcal denne, je 6000kcal za mesiac, z toho schudnes tak 1kg priblizne.
pri 400kcal denne zhodis teda dvojnasobok. takze od tohto sa musis odpichnut.

skus vyssi rezim, ak to pojde slabo, tak uber, daj nizsi rezim.

este musim podotknut podstatnu vec, ked tak pozeram, neviem ci si baba,a lebo chlap, ja som dala do KT zenu. ak si teda zena, potom neporovnavaju vazenie v obdobi, ked mas pred ( asi 1t, ale to je individualne ) , pocas, alebo 1-2dni po ms - to je tiez asi individualne . to je obdobie, ekd sa kazdej zene zadrzuju tekutiny.

@majamat som žena rozmýšľam skúsiť 2200 na začiatok

ssimusska
28. jún 2025
@kavasmliekom

@veronika2316 to je malo, keď cvičí, tak tých 1600kcal. Aby mohla potom z čoho uberať..

@veronika2316
@kavasmliekom baba má bazál 1838 😀 toľko jej telo spáli za deň bez ničoho. Určite by som pod to číslo nešla. 1400 je extrém

kavasmliekom
28. jún 2025
@ssimusska

@veronika2316
@kavasmliekom baba má bazál 1838 😀 toľko jej telo spáli za deň bez ničoho. Určite by som pod to číslo nešla. 1400 je extrém

@ssimusska tak potom 1900kcal. Ale s tým, že po 18tej by som už nejedla nič.

ssimusska
28. jún 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom tiež by som sa držala cca na 1950/2000. Kalória nepozná koľko je hodín, čiže jesť môže kedy chce. Ja som davno schudla s jedením aj o 10 večer, pokiaľ mi všetko zapadalo do tabuliek 😀

autor
28. jún 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom ja pracujem na tri zmeny takže aj nočné .keď si nič nedám je mi zle takže si nosím buď ovocie alebo cottage /tvaroh

luccija
28. jún 2025

Kľudne sa spýtaj trénera vo fitku.Na nočnej normálne grahamovy rožok, zeleninu, šunku... ovocie tá natoľko nezasyti a cukor.

zuzanka.zuzu
28. jún 2025

cvičím 5-6x do týždňa a cca 2000 kalórií mám ledva na udržanie váhy 🙈 keď chcem schudnúť tak musím na bazal aby cvičenie zabralo (bazal je bazal na ktorom fungujem a vlastne tým cvičením schudnem)... 2200 kalórií mám v deň keď si miesto bežného jedla doprajem napr. pizzu a nie že denný príjem 😂 ale na ďalší deň sa z fitka plazím

lucia13022023
28. jún 2025

Neblázni, jedz normálne a hlavne keď pracuješ na tri zmeny. Kalórie nepoznajú čas. Držala by som sa 2000kcal a uvidíš ako ti chudnutie pôjde. Pod 1700kcal by som nešla.

mooonika1975
28. jún 2025

8000 krokov je nič, toľko urobím v práci. Cvičenie máš super, možno by som pridala viac toho chodenia . Tých krokov denne. Je to také nenáročné a pritomefektivne, treba len príjem , cca 1800. Ale zase upraviť podľa toho ako to budeš cítiť , ak budeš hladná, tak potom pridať.

barka1
28. jún 2025
@zuzanka.zuzu

cvičím 5-6x do týždňa a cca 2000 kalórií mám ledva na udržanie váhy 🙈 keď chcem schudnúť tak musím na bazal aby cvičenie zabralo (bazal je bazal na ktorom fungujem a vlastne tým cvičením schudnem)... 2200 kalórií mám v deň keď si miesto bežného jedla doprajem napr. pizzu a nie že denný príjem 😂 ale na ďalší deň sa z fitka plazím

@zuzanka.zuzu bazal je to, co tvoje telo potrebuje, aby základne fungovalo. T.j.ked ležíš a nehnes sa, len myslíš, dychas, trávíš a vylučujes. Chudne sa deficitom, nie prijmom pod bazal.
Takže si asi trochu pleties pojmy s dojmami.

autor
28. jún 2025
@mooonika1975

8000 krokov je nič, toľko urobím v práci. Cvičenie máš super, možno by som pridala viac toho chodenia . Tých krokov denne. Je to také nenáročné a pritomefektivne, treba len príjem , cca 1800. Ale zase upraviť podľa toho ako to budeš cítiť , ak budeš hladná, tak potom pridať.

@mooonika1975 dnes mam len 4000 zatiaľ lebo som po nočnej ani sa mi veľmi nechce do toho tepla ísť krokovat 😅 asi si kúpim ten pás na doma

mooonika1975
28. jún 2025

Jasne, to je kks pochopiteľne, radšej pomaličky

autor
28. jún 2025
@mooonika1975

Jasne, to je kks pochopiteľne, radšej pomaličky

@mooonika1975 nejaké ešte urobím do večera isto idem polievať a tak 🍀 pekný deň vám prajem ženy a vďaka 🤗

kavasmliekom
28. jún 2025
@ssimusska

@kavasmliekom tiež by som sa držala cca na 1950/2000. Kalória nepozná koľko je hodín, čiže jesť môže kedy chce. Ja som davno schudla s jedením aj o 10 večer, pokiaľ mi všetko zapadalo do tabuliek 😀

@ssimusska áno, ale ja mam napríklad odsledovane, že keď idem spať o 22h, a najem sa ešte o 21h, tak ráno mám toľko, čo večer....a keď si dám posledné jedlo tak 3 hodiny pred spánkom, mam o kilo menej ráno 😀

autor
28. jún 2025
@kavasmliekom

@ssimusska áno, ale ja mam napríklad odsledovane, že keď idem spať o 22h, a najem sa ešte o 21h, tak ráno mám toľko, čo večer....a keď si dám posledné jedlo tak 3 hodiny pred spánkom, mam o kilo menej ráno 😀

@kavasmliekom asi sa ti lepšie spracuje 😊

zuzanka.zuzu
28. jún 2025
@barka1

@zuzanka.zuzu bazal je to, co tvoje telo potrebuje, aby základne fungovalo. T.j.ked ležíš a nehnes sa, len myslíš, dychas, trávíš a vylučujes. Chudne sa deficitom, nie prijmom pod bazal.
Takže si asi trochu pleties pojmy s dojmami.

@barka1 viem čo je bazal, nič si nemýlim. ak zožerem 1500 (môj bazal) neschudnem ani h*vno 😀 veľmi jednoducho napísané....

majamat
28. jún 2025

ja som tiez chudla aj ked som jedla o 22hod.
dokonca ja som nedodrziavala uplne rezim, jedla som podla toho, kolko som sa v dany den hybala. mala som dni, ked som sa nehybala takmer vobec a dni, ked som sa hybala v praci privelmi a kedze nerobim kazdy pracovny den, ale v primere 3dni v tyzdni, dokonca ot je primer, stalo sa ze aj 1-2dni, tka nemozem jedst,a koby som bola v praci 5x tyzdenne a v tyzden, ked som 4-5x bola s tym, ze som robila 12hod sichty, nemohla som zas jest, akoby som nerobila.
v zasade niekedy som mala za tyzden odrobenych 12-24hod, inokedy 48-60hod. co je 3x viac. preto dodrziavat rezim v takom pripade nie ej uplne idealne.
samozrejme ale v takom priapde, ze sa cez volno aktivita zvysi, cize da sa povedat, ze clovek am vysoku, resp rovnaku aktivitu 6-7dni v tyzdni, potom je rezim ok.

majamat
28. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu tak ale aky mas bazal?

majamat
28. jún 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom nenadarmo sa hovori, ze 2hod pred spanim sa nema jest. to ale nie je o hmotnosti tukov,a le o zadrzani vody a vytraveni.
ja napr idem spat bezne o polnoci, tak keby jem o 18hod tak umrem od hladu do polnoci,. nejedavam bezne o 22hod. ale v pohode o 20hod.

majamat
28. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@barka1 viem čo je bazal, nič si nemýlim. ak zožerem 1500 (môj bazal) neschudnem ani h*vno 😀 veľmi jednoducho napísané....

@zuzanka.zuzu niekde je chyba. ak by si jedla na urovni bazalu a este cvicis, mala by si deficit mozno aj 500kcal, cize musis chudnut.
ja mam bazal nieco pod 1500 a jem 1650, dokonca niekedy aj pridam a chudnem.

majamat
28. jún 2025

ked som zacsla pred par dokmi s chudnutim, zacala som cvicit, ale prisiel kovid a karantena a uz sa nedalo, tak som necvicila. mala som 164cm a 95kg. potom cez leto som opat cvicila,a le partacky do fitka mi postupne akosi dopadli. snazila som sa aj vela hybat, vela chodit a pod.
cez volno som jedla malo, isla som zrejme pod bazal, v robtote neviem. vtedy som KT nepouzivala. dalsi rok po sviatkcoh, kedy som pribrala asi 3kg so zacala s chudnutim opat, tentokrat uz aj s KT. cez volno som zjedla niekedy 1200kcal a tak som rozmyslala, co este pridat podla toho co mi chybalo. ked som bola v praci, v pohode som dala aj 2000kcal, ked sa mi inak nedalo.
za ten 1r bez KT som schudla asi 12-13kg, za dalsi rok s KT opat 12-13kg.
cize aj napriek tomu,. ze som pocas prace pridavapa pomerne dost kalorii, s pouzivanim kT som zacala pri hmotnosti asi 84kg aj napriek tomu som chudla. tentokrat uz bez fitka iba bezny pohyb.

barka1
28. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu a ako vieš, kolko je tvoj bazal?
Evidentne si nejaka hračka prirody.

nelka93
29. jún 2025

Určite by som nešla pod bazal. Je to hazardovanie so zdravím. Stiahni si KT a zapisuj si všetko co v ten deň zjes. Nastav si 5 jedál denne a malo by to ísť ok, hlavne vynechaj sladkosti, sytene nápoje a bacha na veľké množstvo orieškov.