Bariatrická chirurgia - pomoc pri chudnutí

bety2222
25. aug 2023

Absolvoval to už niekto ?
NÁDEJ PRE EXTRÉMNE OBÉZNYCH ĽUDÍ: VĎAKA BARIATRII MÔŽU VÝZNAMNE SCHUDNÚŤ
Bariatrické operácie znižujú výskyt cukrovky druhého typu.

sissy27
25. aug 2023

Áno, absolvovalo to už mnoho ľudí, či už na Slovensku alebo vo svete. To zníženie výskytu cukrovky súvisí s tým, že ľudia po tejto operácii už nemôžu žrať tak ako predtým (pre citlivejších - je fakt, že títo pacienti nejedli, ale doslova žrali, inak by nebola táto operácia ich poslednou nádejou), ale ich stravovanie je výrazne obmedzené.

bety2222
autor
25. aug 2023

áno, ja som o tom už tiež počula veľa recenzií, vraví sa že v Turecku sú na to špecialisti a vyjde to aj omnoho lacnejšie , ako u nás. Aj cukrovkári to mnohí absolvujú.

bluemoon24
25. aug 2023

@bety2222 to bych asi neriskla to Turecko, ale myslim, ze i obezitolog te muze odporucit na operaci a pak je to na pojistovnu. Ale tou operaci nezmizi touha po jidle, ani duvod prejidani, pouze na cas nebudes schopna prijmout najednou hodne potravy, pokud ale clovek ve svych stravovacich navycich pokracuje, zaludek se zase roztahne. A druhou bariatrickou operaci uz delaji neradi.

sissy27
25. aug 2023

@bety2222 su na to specialisti aj u nas. Akurat ti to nikto nespravi ako manikuru na zelanie, ale absolvujes kopu vysetreni vratane psychologickeho posudku, ci si na to vhodna. Do turecka (ani inam do zahranicia) by som kvoli tomu necestovala, lebo samotna operacia je len zaciatok, dolezite je to, co pride potom - kruta dieta, bolesti, povinnosti pacienta, kontroly. Budes vediet potom lietat do turecka na kontroly? Lebo tu dr v podstate nema povinnost s tebou nic extra riesit, kedze ta neoperoval a nevysetroval predtym. Samozrejme vykrvacat ta nenechaju, ale nadseni z teba nebudu a predpokladam, ze to budes musiet vsetko platit. A samozrejme po nejakom case rataj s plastikou, bude treba odstranit prebytocnu kozu.
A tak ako pise @bluemoon24 ta chut do jedla nezmizne, o to to bude horsie. Pretoze budes obmedzena na 2 lyzicky polievky atd. Nie je to taka sranda ako to vyzera…