Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
chcela by som sa spýtať, či by ste mi vedeli poradiť nejaký obchod, kde by som mohla kúpiť tenisky na behanie za prijateľnú cenu a samozrejme by mi vedeli aj poradiť, aký druh tenisky si mám vybrať.
@lenka1311 ja som tiez pozrala tu: http://www.bezeckepotreby.sk/sk/Bezecka-obuv. Tie ceny su od do, nie velmi nizke, ale do bezeckej obuvi sa oplati investovat. Hlavne sa treba poradit, ci mate normalnu, vysoku, alebo nizku klenbu a ako doslapujete. Ci normalne, dovnutra alebo dovonka. Lebo to sa vsetko pri vybere vhodej obuvi zohladnuje.
@zuzkanik to je to , kde sa treba poradiť. Bola som sa pýtať v eximsporte, tam som asi natrafila na nejakého brigádnika, ten mi k tomu nepovedal nič a takisto som pochodila v intersporte. To človeka odradí, že čo ho čaká v inej predajni. asi budem musieť ešte popozerať niekde inde
@lenka1311 http://www.exisport.com/katalog/search/?q=asics
exisport mas na kazdom rohu a asicsami nic nepokazis....podla mna je to naj. bezecka obuv....
ako ti @zuzkanik napisala, potrebujes si spravit diagnostiku naslapu....idealne ti ju urobia v intersporte alebo aj na nete najdes zopar navodou... @iconka mozes tu skopcit ten link, co si davala prosim?
Ja som neutralny typ bezca s neutralnym doslapom a mam tieto : http://www.exisport.com/katalog/product/10533-A...
Topanky s podporou pronacie su napr. zas tieto:
http://www.exisport.com/katalog/product/10564-A...
na off road behy tieto:
http://www.exisport.com/katalog/product/10162-A...
Ja som pri vybere topanok behala po predajni z jednej strany na druhu...rychlo, pomaly, sprinty a rozhodla som sa podla toho ako mi topanka na nohe sedi a az nasledne si o nej nieco na nete precitala....Ja som sa vyberom presne trafila do mojho typu nohy aj stylu behania....
Dnes chcem ist reklamovat to moje GPS v mobile. Ani kolegovi s rovnakym telefonom nefunguje...
Inak dnesny beh ciste peklo - hnusny, ale fakt hnusny vietor...
ja som začala behať iba pred dvomi mesiacmi v obyčajných botaskách addidas. Ale veru cítim, že ma už bolia vnútorné členky. Mojím problémom je totiž došľap na vnútornu stranu chodila a riadne to cítim, keďže beháme po nerovnom teréne. Tiež zháňam kvalitné topánky a kúpim si na narodeniny, čo budú o chvíľu. Iba som chcela povedať, že kvalitná obuv je mimoriadne dôležitá. Nemusíte mať hneď drahé športové oblečenie ale topánky a podpresnka sú podľa mňa úplnou nevyhnutnosťou, do ktorej sa musí investovať.
@zuzkanik co obchod to iny predavac...s nazorom ze su vymleti nesuhlasim...mne v intersporte spravili kvalitnu diagnostiku a odporucili topanky ktore sedia mojej nohe, terenu aj vzdialenosti ktoru beham...a kedze tie topanky nemali na predajni poslali ma do konkurencnej predajne kde ich maju...keby to bol nejaky supak bude ma chciet presvedcit na cokolvek...popri sme sa bavili o behani a co to uz mal odbehnute...ziadny laik co si knizku precital...
@lenka1311
@zuzkanik baby skuste, snad natrafite na niekoho ako ja....fakt ma soklo, ze ma poslal inde, hoc vedel, ze ak mi nieco preda, zarobi na mne...Ja som mala stastie aj na toho v exisporte....sa nam venoval ozaj dlho a bol velmi napomocny....odbornost sice mensia ale to uz som vedela co cca chcem....
zuzi ja som tiez opatrna v tychto veciach......ved take topanky nie su lacne....a musia mi celu sezonu vydrzat
a baby hlavne treba kupit topanky o cislo vacsie ako nosite....to len tak naokraj
Baby ja beham od Velkej noci, priblizne kazdy druhy treti den. Naozaj je to zavislost 😎 Isla som podla planu, co som nasla na nete a naozaj, uz zabehnem trasu, pri ktorej som na zaciatku len fucala. Najskor ma bolela z behu krcna chrbtica, tu ste mi dobre poradili z coho asi (strecing a rychlo sa prezliect). Teraz potrebujem vediet, ako dychate. Ja dycham na 2 doby - 2x nadych a 2xvydych. Je to spravne? Dychat nevladzem, ked uz mam pulz nad 170, dovtedy je to v pohode. Poradite? 😉
Ahojte. Vela z Vas pise o problemoch s bruchom... mne pomaha cvicit set-lah ( brusaky ) kazdy den urobim 500 s nasledujucim postupom.... Najskor si lahnem niekde na lavicku alebo koniec postele a urobim 100 brusakov uplne pomaly svojim tempom - pozor! - ruky nemam zahlavou a nevytlacam si nimi hlavu... Ruky su vedla tela polozene... ( Tip - ak zo zaciatku nevladzete tak si davajte parsekundove pauzy pokial urobite tych prvych 100 ).. Ak ste zvladli postavte sa a zoberte si do ruk vesiak ( ano obycajny vesiak ). Stojite rovno a nad hlavu dajte ruky v ktorych mate vesiak ( oboma rukam drzite vesiak po stranach ) a zaciname... - nadych zhora a pomaly ideme dolu k zemi a vydych...opakuje 100 krat... Ak sme zvladli ideme zas na brusaky 100x a potom znovu " s vesiakom" dalsich 100... Opakujeme az kym nespravime 500 - 600 brusakov spolu... Mozno sa to zda pre niekoho smiesne ale funguje to - do dvoch mesiacov ( samozrejme len pri kazdodennom treningu ) budete mat pekne rovne brucho... Este tip pre Vas - opakujte tento set 2x za den a skuste na veceru ceralie Cornflex s nizkotucnym mliekom... Inak cez den mozte jest co sa Vam zaziada.. A verte pomaha to - mam to odskusane - sama som to vymyslela pretoze som mala s velkym bruchom odjakziva problemy a chcela som sa ho zbavit... Cvik nie je narocny...nezapotite sa pri nom a pomaha... Zvladne ho aj 60tnicka bez problemov... Chcem este podotknut - vyhybajte sa vyrobkom z bieleho peciva - z toho neuveritelne rychlo rastie brucho.... Prajem Vela uspechov kazdej ktora sa rozhodne vyskusat... A pre lepsiu motivaciu - zoberte si meter a pomerajte brusne partie pred a po... Samozrejme vysledky pridu az po dennodennom treningu po par tyzdnoch...
Dnes v dazdi cca 8, telefon som dala reklamovat. Ale beh super, vzduch cisty, vsade prazdno, uz som v praci, kazdy sa len tmoli a vyzera, ze prave vstal a najradsej by si isiel znova lahnut a ja mam uz klasicky prival dobrej nalady a kopec energie...
Ahojte dievčatá behám asi 2m a chcela som si kúpiť krokomer aby som vedela koľko zabehnem.Pozerala som v intersporte a že 25eur to je dost nie.neviete o niakom lacnejšom.zaujímalo by má koľko zabehnem lebo vydržím viac ako ked som začínala som na seba pysna.dakujem
ja som tento mesiac konecne zabhela cez 100 km...ja viem,ze nic moc,a le strasne sa tesim...presnejsie 111 😀
na endomonde som v jednej skupine a tam som bezne 3. az 4. vo vzdialenosti z asi 20 ludi....i ked sa to tam neda nastavit podla sportov, takze jeden chalan nas dava o 200 km bezne, kedze fici na biku 😀
@bibisko tiez som zaciatocnik a ked som mala zo zaciatku nizsie tempo, vychadzalo mi to na tri kroky nadych, na tri vydych. Teraz sme s kamoskou zrychlili a na toto temto nestiham, hoci sa snazim. Pulz si radsej nemeriam. Ale ked nevladzem, tak to robim presne tak, ze dva kroky nadych, dva vydych.
ja tento mesiac 151km....celkom fajn ale verim, ze to bude mat rastuci trend
Ja ked beriem 5x tyzdenne 8km = 40 km/tyzden x 4 tyzdne = 160km/mesiac.
Hmmm, celkom dobre to vyzera, doteraz som si to vobec neuvedomila...

@iconka ďakujem za odpoveď 🙂 ja nemôžem mlieko,skúsim si dať radšej nejaké tmavé pečivo s tofu alebo s vajíčkom na tvrdo...asi mi fakt chýbajú bielkoviny aj na raňajky...