Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@mojinecka ja behavam pred zapadom slnka aj pocas horucav. Je tam kopec stromov a tien, takze je tam ovela ovela prijemnejsie. Tiez som mala zabrany a davala som si tyzden-dva pauzu, ked boli tie tepla, ale raz som to vyskusala a bolo to uplne prijemne. Takze teraz sa nemam na co vyhovarat ani pocas horucav 🙂
Baby, ak behate hromadne v skupinkach a kazda ma ine tempo, ako to riesite? Napr tie co chodievate na zeleznu a na rozne skupinove cvicenia?
tak ja dnes ráno o 4,30 hod 8 km. Ale som sa ráno narozmýšľala či vstanem. 😉
Ja ráno stretám tiež všelijaké zvieratká hlavne psov, ale aj srnky, kačice. Minule som sa skoro pos .., popri mojej trase spal v kríkoch v spacáku rybár a zrovnakeď som išla okolo tak sa postavil. Sme sa zľakli obaja.
Ja ostávam behať ráno, cez pracovné dni od okolo 4.15 alebo 5.00 hod cez výkend od 6 hodiny. Neskôr som už v plnom nasadení pre rodinu a zamestnávateľa. Ja aj horšie znášam teplá, tak to tak bude do konca leta. Potom mám hlavu v smútku, lebo ráno už bude tma a ja neviem ako to poriešim. :-
@michalag ja som to koliesko zacinala s kamoskami chodzou (rychlochodzou) - aspon sme pokecali. Potom som 2-3 bola ta ze chodza a striedala som s behom. No a potom som prisla na to, ze ked bezim podla tepu zvladnem odbehnut cele koliesko. Inak co ja stretavam ludi chodia bez vody. Myslim, ze na hodinu ju netreba, iba ak by si chcela behat dlhsie. U nas okolo jazier je vecer aj vela ludi aj teplo a strasne vela musiek. Rano z toho nic nie je. takze chodim rano, ale to mozem len cez vikend. Cez tyzden chodim cvicit vecer...
@yanni ja ked beham s partnerom tak on je sice tiez rychlejsi, ale po takom km sa ku mne vrati, chvilu ideme spolu, potom opat bezi. takze ubehne ovela vacsiu vzdialenost ako ja, ale vidime sa navzajom :D
nastastie tam casto nikto nie je, takze na nas nik nepozera ako na blaznov 🙂
len ma zaujimalo ako funguju tieto treningy, lebo si to neviem predstavit ked kazdy ma svoje tempo
dnes sa chystam prvykrat, lebo doteraz mi to nevidalo tak som zvedava, naposledy som odbehla 3 kola (na skolskom ihrisku) a mala som dost 😝
@zobacik12 zo mna si raz jedna tucna asi 16-rocna ciganka zacla robit srandu, akurat som uz sla domov a mala potrebu sa predvadzat, tak sa akoze za mnou rozbehla...tak som jej povedala, aby si to sukila naozaj a ze by jej to veru aj prospelo. odvtedy ma zdaleka zdravi 😀
inak sa skor pousmejem, mne to pride mile, ked ma niekto povzbudzuje. ale v dedine uz ludia vedia, ze baham, tak sa nepozastavuju. ale teraz sme boli na tyzden na liptove a tam to nie je bezne, tak zas na mna vsetci kukali, ale kedze aj tam ma poznaju, tak skor sa vyjadrovali pochvalne
@pusinka7 ja vzdy nalacno, vypijem aspon 3 dcl vody a idem. robi mi to velmi dobre, kedze mam tendencie an zaciatku beh prepalit a potom s anie vzdy dokazem spamatat. vtedy dam ten prvy km pomalsie a super s ami rozbieha. moj muz dnes prvy raz skusal chia seeds, ale to je na dlhsie vzdialenosti dobre
baby, ake mate skusenosti s gelmi, resp chia seeds. v sobotu ma caka ten triatlon a volaco mi svagrina odporucila a dala. jasneze vzdy si to zabudem dat pred behom, tak nemam odskusane 😠 ale nemyslim si,ze bez dobitia energie zvladnem ten triatlon v takej pohode. mam gely s rychlym aj pomalsim nastupom ucinku, tak som rozmyslala,ze po plavani jeden s nich skusim dat. este chcem zajtra rano vyskusat, ci ma nebude z neho boliet brucho alebo tak, kedze urcite pojdem na ten triatlon nalacno.
Tak dnes sa mi konecne podarilo ist a na prvykrat som dala 4 kola s dvomi kratsimi prestavkami, ale v celku som bola spokojna.
Chodite behat kazdy den? A este som sa chcela spytat tie ktore chodite behat vecer, kedy jedavate veceru pred alebo po behani?
ahojte baby, tak mne sa dari treti den po sebe 🙂 zlepsujem sa sice pomalicky, len o minuty, zatial dam len za 28min 3,5km, ale som spokojna ;) funim jak mokolotiva, ale tak s tymi 88 kilami to nie je sranda. Inak vsetko ok, ani svalovka nie je nejaka strasna, len ma dost boli pri pistale sval, alebo co tam je :/ zeby som zle dostupovala? snazim sa na to sustredit. pripajam foto mojho pulzu 🙂)) dnes super prsalo.
@opica Ja pijem chia uz od jari. Odporucana davka su 2 cajove lyzicky, ja si robim 1 do asi 6 dcl salky. Chut to nema ziadnu, pijem to uplne v pohode. Viem, ze to beru baby aj na chudnutie, ze to zaplni zaludok, ja mam skor opacny pocit - v kuse som hladna 😀 😀
Beriem to kvoli vytrvalosti...
@michalag Ja chodievam radsej vecer. Vzdy ked som sla rano, tak som bola unavena cely den. Ja to robim tak, ze ak som velmi hladna, tak si dam daco take dve hodky pred jedlom (napr. teraz melon, jogurt, ovocie, zeleninu) a potom po behu ak som hladna tak si dam, ak nie, tak sa len napijem, niekedy ma uplne prejde hlad po behu. Ale to zvyknem skor salaty bez peciva napr s fetou, tuniakom... Neviem ci to je spravne stravovanie, ale celkom mi to tak vyhovuje 🙂
A beham bez vody, ale niekedy citim v tom teple ze mam tak sucho v ustach (kedze dycham aj cez usta aj nos sucasne), ze by som sa napila hadam aj z kaluze, takze rozmslam ze by som dakde dala vodu, akurat je to otravne s nou behat.
ja si vodu beriem vzdy,chodim behat na ihrisko,tak si ju tam polozim a vcera som sa dokonca pocas behu musela napit,lebo som mala strasne vyschnute hrdlo
ahojte babenky, idem si po radu, co sa tyka obuvi...Niesom ziaden hrosik ale chcela by som spevnit hlavne zelatinu na stehnach a zadku a mam v plane zacat behat ale aj so spsom tzv canicross a hladam vhodnu obuv najma do terenu, ale aby zvladla aj asfalt, cenovo tak do 50 eur ak je to mozne, poradte znacku, typ podrazky...je toho taaaak strasne vela na trhu ze neviem podla coho vyberat
dakujem
ahojte, aj ja chodievam behať, je to najlepší tréning 🙂 mne pomáha beh hlavne na chrbticu, 7 rokov som robila atletiku, tak teraz sa chcem vrátiť ku kondičke, ktorú som mala, uvidíme či sa k nej aspon priblížim...cítim sa hlavne psychicky lepšie a fyzicky tiež, do behu každý den robím v priemere 120 brušákov a 120 drepov /brušákujem a drepujem každý deň/, behám 3-4x za týždeň. 🙂 🙂 🙂 športu zdar
Tento mesiac sa mi darí takto, viď fotka, po behaní.
@iviatko neviem, či by si nemala behať obden, tá váha nie je najnižšia. Nie je to kritika, ja som v podobnom pásme, ale chodila som prvé tri mesiace obden, aby sa mi stačili svaly a šlachy zregenerovať.
Teraz skúšam prvý týžden 5-6 x , lebo ráno chodím občas aj s mužom, ktorý začína, ale to je iba také poklusávanie s chôdzou. .
@iviatko mna tak boleli nohy dva mesiace ked som zacinala s behom. mala som bezecke tenisky, davala som si pozor na naslapovanie, behala som cez stred nohy, nie cez patu.
mala som mega krce a kolkokrat som si myslela ze uz prestanem a viac nepojdem.
pomohla mi ladova sprcha hned po behu. staci oplachnut lytka a pustat si vodu, kym ich nemas uplne ladove.
potom som nebola take dva tyzdne behat kvoli pocasiu a ked som zacala, uz ma to nebehalo.
podla mna si len telo zvyka, kedze tie svaly si predtym nevyuzivala a mas skratene slachy.
chce to cas a trpezlivost. teda ak to nie je zlou technikou behu a obuvou 🙂
@iviatko presne ako @tofik pise. Kazdy druhy den je naidealnejsie. Ja uz beham dobrych par rockov a beham tiez len kazdy druhy den. Ono mi to raz jedna zenska co to ma vystudovane vysvetlovala ako to v tom tele chodi. Kazdy den si mozu dovolit akurat len vrcholovi sportovci, ktori nic ine nerobia len trenuju. Ich treningy su ale uplne ine ako len to ciste az stupidne behanie kilometer za kilometrom. Pomedzi bezecke dni sa odporuca oddych a strecing, pilates a pod. Hobbysportovci si casto myslia, ze kazdy den behanim nieco dosiahnu. Ale houby. Je to dokonca kontraproduktivne. Takze radsej kazdy druhy.
Nedavno so videla video jedneho vrcholoveho triatleta ako travi den. Ten nerobi nic ine. Beha, plava, bicykluje. Ma zenu a dieta. Doma sa o nic nestara. Obcas trocha zahra s decko. A to bol jeho obycajny den. nie pred nejakymi pretekmi. Kde sa takito na nas hrabu, co sa musime stara o rodinu, domacnost, ja napr. trcim kazy den aj 10 hodin v kancli k tomu cesta hodinu ta a hodinu naspät.
Tak uz to chytilo aj mna 🙂 Vcera som bola treti krat behat. Odbehla som cca 1,5 km a neviem ci je to na zaciatok dostacujuce alebo malo, no viac by som uz nezvladla. Kupila som si aj merac pulzu, ale som z neho zmatena. Po prve ked si dam tu srandu na hrudnik, tak ma to neprijemne tlaci a citim sa taka stiahnuta (alebo je to len o zvyku?). ked si to ale uvolnim, tak hodinky prestavaju merat tep.
Dalsia vec, ktora mi vadi... kedze chodievam behat na skolske bezecke ihrisko, kde je skvara, tak ked pridem domov, tak mam nohy takmer po kolena cierne, topanky a ponozky tiez. no a aby toho nebolo malo, tak pri smrkani smrkam aj tu ciernotu zo zeme.
A preto, baby z BA, prosim, kam chodievate behat?
@froschka moj muz ma cross tenisky na behanie. Ale neviem ako sa v nich beha po asfalte, kedze ich ma fakt len na cross triathlon a behy len po lese a pod.
Hm a bude velmi tazke najst kvalitne bezecke boty do 50 €. Krasna predstava ale fakt neviem. To za taku cenu som nevidela ani v letnom vypredaji alebo nejake modely, co uz nebudu vyrabat. Hm tazke fakt.
@michalag ja som sice behat bola len tri krat, ale od jari cvicievam a to vzdy vecer. Snazim sa jedavat vzdy po cviceni, no ak som brutalne hladna, tak si nieco male dam aj pred. Po cviceni jedavam jedla obdahujuce bielkoviny, kvoli svalom. No a teraz, ked som bola behat kvoli teplu okolo deviatej, tak si po behani dam biely jogurt.
Ja mám tieto: http://sk.sportsdirect.com/karrimor-x-tr-ladies... a som spokojná. Som však len bežec-začiatočník. Avšak tieto botasky u nás, na gurusport.sk predávajú za 47,21. Takže cena nie je asi až taká rozhodujúca.
@froschka Na sportsdirect nájdeš aj lepšie modely o dosť lacnejšie ako u nás.
@ullala Kuchajda, Strkovec, prip. ihrisko na Drienovej - je tam 400m oval, prip. kombinujem, t.j. byvam pri Poluse, vybehnem, dam 1 kolecko na Kuchajde (1500m), zabehnem na Strkovec (960m), tam dam 5-6 koleciek, ako mam cas, checknem labutiatka, pocet kusov, velkost a zabehnem domov.
A z antuky mam tiez spinave vsetko, hlavne ked je dlho sucho, ale neriesim to...

@mojinecka jeeej, to je super... pri behu sa formuju nohy a zadok velmi rychlo...