icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

simuska1976
1. aug 2013

@iviatko držím palce, aby to dobre dopadlo🙂 dúfam, ze ho máš len presileny a nejake cvičenie pomôže🙂 teraz si daj pauzu🙂 a daj vediet či ti povie dr 🙂

iviatko
1. aug 2013

@simuska1976 keby ... ja som ho vzdy citila, hlavne, ked som tocila nohou, slapou, stale mi tam praska, ved uvidime, az mam strach. a dakujem
/ledva chodim, krivam :((/

michalag
1. aug 2013

@iviatko ja to mam, len prosim ta vysvetli mi polopate tie levely

iviatko
1. aug 2013

@michalag ja ti neviem ake levely :D merala som si tym len tep, nic viac. v navode to nie je?

michalag
1. aug 2013

@iviatko oznacene su to ako "zony"

simuska1976
1. aug 2013

@iviatko ak dr nic nenajde, bolo by dobre nájsť nejake cviky na posilnenie členka🙂 mozes mat aj zlu techniku alebo nevhodnu obuv🙂

iviatko
1. aug 2013

@michalag nic mi to nehovori, sorry.

@simuska1976 to by ma asi nebolelo az takto. ako kolena citim, ale ten clenok je nacisto umor, musela som si ibalgin dat, snad to da pokoj na chvilu :( tenisky uz mam vyhliadnute ;)

iconka
2. aug 2013

Baby, kolko tak nabehate za mesiac km?

romanovic
2. aug 2013

Hlasim dnes 11km (vstala som sama od seba o 03,55 😀 )

@iconka Tyzdenne dam tak 50km, takze mesacne je to 200 aj daco... (odmenou za to je, ze mozem po nociach zrat a kazdy vecer si dam bud cervene, alebo teraz v lete vodku s dzusom, prip. par Radlerov 😀 😀 😀 )

yanni
2. aug 2013

@simuska1976 hm keby som to vedela. Rada by som ale to je dost natesno. Dovcu mame akurat teraz tri tyzdne do polky augustaa potom sa chystame na MMM do Kosic. Ale si to hodim do mojho bezeckeho kalendara a tak mozno na buduci rok. A to je tento rok kolky rocnik? Lebo ja som z BB ale nejak som to nepostrehla. A nie je v tom case Radvansky? 😕 Hm ale je pravda, na SK nezijem uz 13 rokov, takze nemem prehlad. 😠

yanni
2. aug 2013

@iconka ja dam tak 30-40 za tyzden. Ako mam cas. Niekedy aj viac, niekedy menej. Ono to je rozne. Rano behat nemozem, to by som musela vstavat fakt o 3, to sa neda. Ale ja zo zasady nebeham kazdy den, tak kazdy druhy ale pomedzi chodim plavat a na pilates a powerfit. Ono sa vytrvalostne maju striedat s "posilnovanim" /strecingom. A kedze na cinky nie som a nechcem mat ani nejake svaly ako kultiristka, tak pilates je super. Precvici ti svalstvo a po case sama zistis, ze mas lepsie drzanie tela.

katpetdo
2. aug 2013

@iconka

teraz okolo 40km/tyzden, v zime som behala okolo 50-60km/tyzden. Beham 5x do tyzdna, v zime aj 6x. Postupne to asi pojde hore kilometrovo (ziadne extremy vsak), kedze chcem ist na jar svoj prvy maraton. Ale to musim byt predtym uplne fit, konecne som si dala do poriadku chrbat a teraz este natiahnuty sval nech sa zahoji a snad uz bude vsetko ok. Od vcera ma to uz vobec neboli, tak este do konca tyzdna nepojdem behat.

@iviatko mozno si na to sla prilis rychlo. AK si predtym nebehala, tak je fajn zacat rychlochodzou. Baby tu uverejnili viackrat taky zaciatocnicky program. Drzim palce na dobreho dr. Ja som take stastie nemala, pomohla mi az sukromna fyzioterapeutka.

@opica rozvicujem sa tiez uz po par problemoch, ale tato noha bola moja hlupost. Bezala som posledny km o hodne rychlejsie ako moje telo momentalne zvlada. Tak mi treba. 😝.

tofik
2. aug 2013

@iviatko skús si dávať na ten členok ľadové obklady.

Ja som tento týždeň tiež ešte nebehala. Idem skúsiť až zajtra. či nová podprda pomôže. Čakala som až sa mi zahoja "rany". Ak to nepomôže tak neviem. 😒

froschka
2. aug 2013

caute babenky tak som zohnala dnes obuv podla mojej predstavy do 50 euro http://www.sportacko.sk/produkt/obuv-sportova/a... akurat ja mam cierne a ruzove detaily. Klasicky nosim 38 velkost ale toto su 39, lepsie mi sadli na nohu a sice mam cca 0,5cm volnu spicku ale to by nemalo vadit? naozaj su ako pierko, no a prvy beh sa chystam dat zajtra, dnes ideme na bicykel 🙂

romanovic
2. aug 2013

@froschka Adidas ma trochu posunute cislovanie, ja mam beznu 39, ale Adidas potrebujem 40 a 2/3...

froschka
2. aug 2013

@romanovic uf oki tak to som si vydychla xi, lebo 38 mi fakt bola malinka a toto co mam je US 6 1/2

froschka
2. aug 2013

@romanovic nie je to UK 6 a US je to 7 1/2, Francuzska je to 39 1/3 cize je to F ako nase EU?

romanovic
2. aug 2013

@froschka Ani srnka netusi...

yanni
2. aug 2013

@romanovic
@froschka ja mam tiez Adidasy a presne tak o cislo väcsie ako bezne nosim. Ale aj Brooksy. Vlastne vsetky bezecke. A vraj by sa mali trosku väcsie kupovat.

Minule ste chceli exotiku. Tak tu mate taku "pikosku" 😀 😀 Dnes 2,5 km 😀 😀 😀 s celou bandou. Podla motta: beha cela rodina 😕

yanni
2. aug 2013

Sorry, moj muz nevie fotit 😠 😕

froschka
2. aug 2013

@romanovic tento vyraz velmi zboznujem 🙂 " ani srnka netusi " neva hlavna vec ze mi sedia

@yanni ej a tusim mas presne tie iste boty co aj ja 🙂 dnes som v nich bola na bicykli a paradne prevetravali - cirkulovali vzduch a skvele sedia na nohe

Zajtra mam premieru behu a hned aj so psom 🙂 to je tiez dobra motivacia aby som ju unavila a nech nam nenici z nudy zahradu tak snad sa mi podari zabit dve muchy jednou ranou 🙂

Snad nebude chudnut len pes 🙂 xixixiixixixixixiiiii

simuska1976
2. aug 2013

@yanni Minuly rok bol prvy krát🙂 ja som šla len polmaraton, kedže som bola tehotna, bola fajn atmosféra, na to, ze to bol prvy rocnik🙂 je mi ľúto, ze tento rok nepobezim, ale po mesačnej príprave ☹ a neviem kedy je radvansky.
Možno sa budúci rok stretneme, daj vediet ako dopadnes v Košiciach.
Je to super, ze behate cela banda🙂 moj syn 14r.by aj chcel, ale je lenivy ráno vstavat a dcéra 10r. by chcela ísť, ale musi strážiť bábätko🙂

simuska1976
2. aug 2013

@katpetdo na aky maratón sa chystas? ČSOB?

simuska1976
2. aug 2013

Tak dnes som dala svoju druhu patku poporodnu 🙂 od včera som mala hroznuuuu svalovku na bruchu☹ je to možné? Sa mi ešte nestalo, aby som mala po behu svalovku na bruchu☹ uz sa vam to niektorej stalo?
Ináč môžem povedat, ze sa musím strašne premahat, lebo teda ako toto boli, začínať po takej dobe☹
Baby co ste behali a kojili, mali ste nejake problemy s mliekom? Mna všetci strašia, ze o mlieko prídem☹

michalag
3. aug 2013

@simuska1976 ja som sa radila s laktačnou a mne povedala ze ked cvicim rozumne a moc to neprehanam tak je to ok, ale zase nevedela som odkial pokial. Cvicila som JIllian a v pohode 🙂 , hlavne ked sa potis musim prijimat este viac tekutin.
Co sa mna tyka ja som mlieko nestratila ani tak cvicenim ako tym ked prisli velke horuicavy, teraz sa kojime 1-2 denne a zvysok sme na UM ale tak ja mam o 3 mesiace starsieho.
Vyskusaj a uvidis ak sa ti bude zdat ze sa ti znizuje radsej prestan 😉

michalag
3. aug 2013

Behate kazdy den ci kazdy druhy?

simuska1976
3. aug 2013

@michalag no ved ja si na to dávam pozor, snažím sa rozumne, ale bohužiaľ som sa nevyhla svalovke☹ aj ked sa niekedy unavim viacej pri tej mojej 6kg Cicuske ako pri behu🙂
Ja by som teraz chcela behavat 6x do tyzdna a postupne zvyšovať km. Podľa mna je však lepšie dat napr. 3 behy do tyzdna, jeden rychlostny, jeden vytrvalostny, jeden voľný. Dobre je to kombinovať s fitkom, plavanim alebo bikom. Ja som mala perfektneho trénera vo fitku, len je dost zaneprazdneny a ja popri kojeni sa zatial neviem veľmi zorganizovať, aby som malej nenarusila režim🙂 tak preto to kazdodenne behanie, rada by som sa čím skôr dostala do bývalej formy🙂

yanni
4. aug 2013

@simuska1976 som si aj myslela, ze to asi este len kratko organizuju. A polmqraton je predsa super. Ja beham len pol. Uz som aj nad celym rozmyslala ale nejak ma to fakt nelaka. Asi raz skusit a uvidim. Moj muz je triatlet a uz len ho sprevadzat je pre mna horor.
Inak otazocka, ked uz ta mam na drate. Do kedy si behala ako tehotna? Ja by som totiz este jedno chcela, hadam konecne muzova smotanka vystaci aj na dievcatko, aj ked pochybujem, ze je toho schopny 😀 😀 😀 len by ma zaujimalo ako to je s behanim pocas tehu.

katpetdo
4. aug 2013

@simuska1976 nie, dostala som od kolegov na 30 startovne do viedne.

inak vitaj spat. ja si pamatam, ze po porode bola kodicka celkom ok, len nohy a ko zelatina. Som mala tak strasne ochabnute svaly, ze cca mesiac po dobehnuti sa mi podlamovali kolena. o mlieko sa neboj, pokial dost pijes a dobre sa stravujes. Sme tu viacere doteraz uspesne dojciace (18mesiacov). Citam obsas blogy USA mamiciek, ktore dojcia a uspesne absolvovali pripravu aj pretek Ironman alebo maraton.

katpetdo
4. aug 2013

@yanni ja som behala do cca 23tt a nemat potom nejake problemy, ktore nesuviseli s behom, tak beham asi do porodu. Citila som sa super, brucho bolo male, takze podla zdravotneho stavu asi. Ja som chcela uz tyzden po porode vybehnut, ale vydrzala som do konca sestonedelia. 🙂