icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

iconka
8. sep 2013

Dnes som si opat vybehla na hrad (snazim sa uz dodrzat 1x do tyzdna ho vybehnut). Nikde nikto, krasne, idealne pocasie pre mna. Az cestou dole som stretla jedneho starsieho pana, tiez si bol zabehat a bezal smerom hore a este som stretla srnku, ktora mi skoro sposobila infarkt, ked vyletela z krikov asi 5m pri mne 😀...no a podstatne, tak dnes som to dala len s jednou prestavkou, aj to az skoro na vrchu, tam som asi 5minut rozjimala nad krasnym vyhladom a upokojovala si tep. Konecne som si pozrela aj ake prevysenie to vlastne je a je to 200m, neviem, ci vela a kolko si davate vy, ale pre mna dost. A potom som si v kludnom tempe este pobehala cez poorane pole, okolo vinic a pod., dokopy 9.5km. Peknu nedelu zelam.

sssimi
8. sep 2013

Baby čo je lepšie ak chudnem? Intervalovky alebo vytrvalostný s držaním si tepu? Donedávna som si len držala tep, ale posladné dva týždne som sa dala na intervalovky. Mám to odbehnuté rýchlejšie, pri dvoch deťoch je to lepšie, a dávam aj kratšiu trasu. Zatiaľ dávam len 8 opakovaní. Len som si neni istá čo je lepšie ak chcem dať dole ešte nejaké kilá.

opica
8. sep 2013

@sssimi urcite treba dat na tep, ked chces schudnut. moja skusenost je sice taka,ze ja tep nejak moc neriesim a aj tak som schudla,ale teraz sa hmotnost drzi celkom stabilne posledneho pol roka, objemovo to ide este dole, ale zas vsetko zalezi od pocitov. pri behu obzvlast podla mna 😉

opica
8. sep 2013

my sme dnes boli s detmi opekat na peknej ceste a akurat bol ten beh pre deti, ci tak nejak sa to volalo, tak sme povzbudzovali aj sajfu, aj dzurindu...ale poviem vam,ze dzurinda na to, kolko ma rokov, tak daval riadne tych 21 km 😀 sajfa tricko rozpnute az po pupok, z dialky vyzeral ako baba 😀

megba
9. sep 2013

@piskotka12345 ale maju tie tvoje kolegyne cukrovky a podobne problemy... to radsej budem mat artrozu 🙂
Ale tak, je jasne ze niektore sporty zatazuju neprimerane niektore partie, treba to kompenzovat... a citala som vela pribehov o bezcoch co este v devatdesiatke behaju a su zdravi....

megba
9. sep 2013

@iconka presne, ja mam tiez 180, 59kg a to uz mi vsetci vravia ze by som mala pribrat 🙂 50kg to by som uz bola iba kostra, prisampat

megba
9. sep 2013

@yanni v Drazdanoch som bezala minuly rok 🙂 super tam je

megba
9. sep 2013

@yanni A Veronu tento rok 🙂)

mirka907
9. sep 2013

ahojte...tak ja po piatkovom Night Rune vcera polmaraton v BB...uz chapem preco sa tento polmaraton/maraton povazuje za najtazsi na SK...kde je moja kosicka rovinka...teren clenity, od 12teho km kopce....do toho vcera slniecko pieklo paradne...kenan co vyhral zhorsil svoj minulorocny vitazny cas o 17minut kvoli teplu!!!!....cas nic moc (2.04.40) ale prekonala som samu seba...chcela som s tym na nejakom 16tom tresnut a ist prec....ale o rok som spat...aj napriek totalnemu rozbitiu to bolo super...

sskriatok
9. sep 2013

Ahojte dievčatá 🙂 Od mája behávam viac-menej pravidelne a beh jednoducho milujem 🙂 Neexistuje úžasnejší šport 🙂 Musím sa pochváliť, včera som dala 15 km behu s kočíkom a zapojila som teda aj svaly, ktoré bežne nezapájam 🙂 Je vás tu viac, čo beháte s kočíkom? Neviete o nejakom polmaratóne, ktorý sa ešte tento rok chystá tu niekde na severe Slovenska?

opica
9. sep 2013

ludia, moj muz si dnes kupil nove tenisky. zajtra ma narodky a nevedeli sme, co od mojho otca...kedze moj otec je dlhorocny bezec, tak sa potesil...lenze, moj muz ma take mensie lode, cize kupil asicsy za 170!!! eur 😀 jak maratonec...kazdopadne uz dnes sa vypytoval, kedy pride otec, aby mu ich uz dal a mohol ich ist vyskusat...
mna moje NB minule na tom polmaratone normalne otlacili na palcoch a zlezie mi na jednom necht 😠 a to som v nich predtym velakrat zabehla vyse 10 km a uz mali nabehane vyse 600 km...kurnik sopa, ja si tiez kupim na buduce take drahe 😀

mirka907
9. sep 2013

@opica v aprosporte a exisporte maju asics za lacny peniaz....moje 120eckove maju s 50%zlavou....chod pozriet....a mali u nas na kazdy typ doslapu...ja kupujem po MMM goratexove....potrebujem na zimu do lesa...jaaaaaj to bude krasna zima 🙂

yanni
10. sep 2013

@opica ja mam tiez drahe. Brooksy za 150 ecok. Ale su super. Adidasy uz dosluhuju. Ono niekedy treba boty vymenit za nove uz skor ako po 1000-1500 m. Skoda, lebo moje adidasy su v celku ok, netlacia ale uz "neperuju". Takze uz ich mozem vyhodit. Musim sa tiez poobzerat po nejakych, clovek musi mat minimalne dva pary a striedat.

Inak ja momentalne len intervaly bleeee ale pomaly z toho aj nieco bude 😉

opica
10. sep 2013

@yanni moj nb stali tiez pred 3/4 rokom 150 ;) ja som vybrala moj stare adidy po otlacenych palcoch,a le na 10 km som uz brutalne citila podrazku, proste su stare a tiez neperuju. chystams a na nove, len nebol cas 😲

lenica81
10. sep 2013

jaaaaaaaaaaaaaaj dievcata, ako citam, tak ja tak skoro nove boty nebudem potrebovat... 😀 😀 😀

opica
10. sep 2013

@mirka907 vdaka za tip...ak s ami podari, tak zbehnem kuknut. ja mam neutralnu nohu, takze mam celkom dost toho na vyber

mracik
10. sep 2013

@lenica81 😀 😀 😀
ja mám NB z výpredaja zo Sportsdirectu za 20 € a som nadmieru spokojná 😉

lenica81
10. sep 2013

@mracik kym ja prebehnem 1000 kilakov... 😅 😔

ronicek
11. sep 2013

Ahojte baby,
hladam partacku na doobedne behanie v bratislave najlepsie lokalita ruzinov.Neprida sa niektora ja este len zacinam.

dakujem Petra

romanovic
12. sep 2013

Zeny, ahojte! Konecne sa dostavam do nejakeho rezimu, dnes vybeh o 4,15, 10 km bez problemov. Pekny den vsetkym!

tofik
12. sep 2013

@romanovic tak ja ti závidím. Ja by som tiež pokračovala v rannom behaní, ale nemám po tme odvahu. Skúšam cez deň, ale keďže som až do večera s detmi sama a muž príde až keď znovu tma, tak ma triafa šľak. V utorok som deti nechala s mobilom samé doma, ale mala som celý čas nervy. Musím si asi zvyknúť.
Cez víkend je to v pohode idem o 6,00 hod aby som stihla vyvenčiť psa a nachystať raňajky.
Vlastne sa stále naháňam aj cez ten beh. 😀

romanovic
12. sep 2013

@tofik Preco sa bojis po tme? Byvate niekde odlahlejsie? Urcite to zavisi od lokality, ja tu mam pomerne frekventovane ulice, aj ked zase rano o 4,30 na Strkovci tiez byva mimo leta pusto. A ked nahodou nesvieti par lamp a dakde na tom antukovom chodnicku je vymol, alebo v zime lad, aspon nikto nevidi tu hanbu, ked nahodou aj pribijem... 😀
Ja vecer nemozem, lebo muz chodi domov okolo 21,00, co fakt som rada, ze vobec som (deti 4,5 a 8)...
A inak aj ja sa stale nahanam - rano, aby som si zabehla, potom aby som stihla nejak nacas prist domov a chystat ranajky, potom stihnut skolu, skolku, pracu, poobede kruzky, ulohy, deti vyvencit, daky nakup, upratovanie zriedkavo 🙂 , akurat pustim pracku, zehlim len to najnutnejsie a stale mam pocit, ze len nahanam seba, deti, ze stale dakde nervozni utekame a ze kazdy okolo mna to zvlada kludnejsie, vo vacsej pohode....

erika421
12. sep 2013

ahojte, ja som začala v utorok, prebehla som asi 3km a išla som dušu vypľuť a v stredu to isté. Takže kondícia nulová.
Uvidím ako to zvládnem dnes. Každopádne musím vydržať.

tofik
12. sep 2013

@romanovic no ja som taký poserko 😕 Ale chodím behať aj cez také opustenejšie miesta, tak mám dosť aj cez deň. Inak aj ja stále všetkých ženiem a večne mám pocit , že nestíham koľko by som chcela. A upratovanie no tiež nestíham. Neviem či som pomalá alebbo náročná 😀
@erika421 asi by si nemala behať každý deň. Treba aby si šlachy a svaly aj oddýchli, najmä na začiatku. Mne sa to vypomstilo, mala som problém so šlachami. Musela som si dať týždeň oddych. No veď uvidíš sama
.
Baby ja už neviem čo to má byť ale mne sa tak raz za dva týždne stane , že proste nevládzem behať. Napríklad v utorok som išla klasiku 10km, čo dávam v pohode, ale nevládala som to v kuse prebehnúť. Som mala aj 4x prestávku. Asi som to prepálila na začiatku, ako som sa ponáhľala za tými mojimi opusteními krpcami. Nakoniec mi to trvalo o polovicu dlhšie. Alebo ešte ozaj nemám kondičku a mám privysokú hmotnosť. No neviem. Jeduje ma to. 😖

yanni
12. sep 2013

Cafte zenule. Tak ja od utorka nic. Chytila ma nejaka chripka ci co. Normalne ani len sediet nevladzem. Vsetko ma boli, nos ako uhorka, hlava v ri.., a este musim kmitat aj v robote a cez viked balit, lebo stahujeme.. a ja by som si taaaak lahla.
Len dufam, ze to rychlo prejde, vcera vecer a dnes na obed som slepaciu polievku do seba tlacila, dnes som vyslala chlapa aby isiel lekaren vykupi. na to este zacal dnes skolsky rok, no hruza.

Inak ked spominate to nahananie a nestihanie. Tak ma zoberte do klubu. Ja napodobne. Nic ale fakt nic nestiham. Kopec handar na zehlenie. Vcera som stihla vyprat akurat jednu kopu, dnes ma caka dalsia a este nejake same cervene, väcsinou od deciek. Stredny uz somral, ze kde je jeho cervena mikina. Vcera akurat vecer, kd som chcela este rychlo prebehnut vysavacom, tak vola mama a ta by klebetilaaaaaaaaaaaaaa. Po hodine uz som mala usi ako slon. Este ze prisiek muz z roboty a ma zachranil ;-DDDDD ja fakt neviem. Asi potrebujem nejaku Consueleu-upratovacku alebo co. Teraz nestiham 100 m2 byt dat do pporiadku a co bude o rok, ked bude dom postaveny. 200 m2 obytnej plochy a k tomu pivnica, garaze, zahrada. Pomoooooc. No asi mi fakt bude treba nejaku Rusku alebi Jugo nacierno zamestnat ;-DDDDD

mirka907
12. sep 2013

ahojte...ja dnes jamaica rege styl...teda veeeelmi regeneracne...stale citim v nohach minuly vikend...
@yanni daj sa dokopy, nieze sa odpalis pred MMM...viem ze ides ty @opica s mm a ja....este niekto? dame stretko dufam...aspon na fotecku

opica
12. sep 2013

@mirka907 ja poznam asi 5 dalsich ludi. kazdopadne ja bezim so svagrinou, muzom a jednym kamosom tak blizsie, na zaciatku pokecovo ;) kazdopadne po tomto "nebehacom" tyzdni to zas vidim vyrazne horsie ako pod 2 hodky...ale moznoze motyka vystreli, ved co-to natrenovane mam. dnes uz hrdlo skoro uplne super, cize sobota vecer to isti, bud sa uplne odpalim alebo uz budem fit. dnes som sia spon pocivicila, ked uz taka vec 😀

opica
12. sep 2013

@yanni drzim palce na zotavenie...zvladnes vsetko, my mame tiez dom jak svet velky a zvladam, muz mi aj nuka upratovacku, ale ja to robim rada, vyvetram si hlavu...a na pradlo velmi odporucam susicku, mas polovicu roboty, poskladas este teplne a nemusis zehlit, len nejake kosele a tak. ja som volakedy vsetko zehlila, ale odkedy mame susicku, tak asi 1/4 veci len 😎

opica
12. sep 2013

blavacky, ktore bezite v sobotu? ja sa strase tesim, nech aj prsi, ja to mam rada 😀

lenkas01
12. sep 2013

kočky poraďte chcem si kupiť botasky na beh, ake???? budem behat na asfalte s cyklovozikom, najlepsie keby boli max. do 40 €, je to na zaciatok, keď ma to chytí som ochotná dať aj viac 🙂 ďakujem