icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

lili_mia
14. nov 2013

@mojinecka Ahoj, teraz som si našla čas. Priamo Ventolin mi pri astmat. záchvatoch nepomáha, proste ma stihne a musím si ľahnúť a prečkať to. Možno aj od chrbtice, mám ju zakrivenú do S a to vraj ovplyvňuje hrudník. Aspoň cvičím pilates pri dvd, hlas ma núti dýchať do brucha a papám magnézium pre spevnenie ciev.
Teraz v tomto počasí ma veľmi lákajú korčule, len nemám oblečko (fasa výhovorka 🙂 ) . Oplatí sa kupovať v Lidl, ked majú akciu?
Kondičku chcem nabrať pomocou orbitreku, čo je vhodné? Stupeň 1 rýchlo/pomalšie, alebo stupeň 2 rýchlo/pomalšie? Teraz dávam 2 a také ležérne okolo pulzu 130. Pri stupni 3 sa už zadýchavam, ten si nenastavujem.

@maca_p Zrejme je potrebné postupne zhadzovať, napr 2 kilá za mesiac, aby telo nemalo šok. Možno viac dychčíš pre váhu ako pre astmu. Máš cviky podporujúce dýchanie do brucha? Plagát s názvom niečo s pľúcnom rehabilitáciou. Ked som s nimi začala, niekoľko dní som vykašliavala škaredé hlieny a nastalo zlepšenie v dýchaní. Teraz cvičím dvd pilates, tam ma to núti k správnemu dýchaniu a zisťujem, že aj sama sa kontrolujem, či dobre dýcham aj mimo cvičenia.

romanovic
15. nov 2013

Ranna 10 za mnou. Po 30 minutach sa mi vypol mobil, takze mi padli aj zapnute aplikacie, vrrr, potom mi nevedelo naskocit GPS, takze podla runkeepera som zabehla 3 km za 30 min... 😀

laja77
15. nov 2013

dnes prvy beh dva mesiace po porode, 4km staci 🙂 . Ale ja som taka rada ze uz znovu beham 😵

iconka
15. nov 2013

Pre dnes odbehane - 7.2km 🙂

mracik
15. nov 2013

Dnes 10,5 km, celkom adrenalin behat po tme, hlavne v terene, doblatena az po usi. Aspon, ze mesiac svietil. 🙂

janinkakvetinka
15. nov 2013

baby, čo si dávate na nos, keď je zima? ja mám asi alergiu na chlad, táááák ma v nose štípe od toho stud. vzduchu...včera som jednu babu videla behať a mala čosi na ústach a nose...len to ja v mraze budem mať celé mokré a namrznuté

romanovic
16. nov 2013

@laja77 Hviezda!!! A pozeram, ze Ty mas 3 deti...fakt respect!

laja77
16. nov 2013

@romanovic tak vies, tych 28kg tehotenskych musim dat nejako dole cim skor 😀 😀 😀 , ale uz zostava "len" 8kg 😅. No a dnes vo fitku len na bezeckom pase na rozcvicenie, ale aj s tym som spokojna.

iconka
17. nov 2013

Nedelny ranny beh mam asi najradsej zo vsetkych. Nikde nikto, len ja a dnes 16km 🙂 Peknu nedelu zienky. 🙂

miskap2111
17. nov 2013

@iconka aj ja dnes 16km. 🙂 Tento týždeň 60km.

romanovic
17. nov 2013

@iconka @miskap2111 Super! Ste hviezdy!!!

romanovic
18. nov 2013

Rannych 10 za mnou, dopijem kavu a hor sa zvysovat HDP!

opica
18. nov 2013

@romanovic ty si strasna 😎 ....mna takto v zime nikto nemoze donutit ist behat takto skoro rano ;) pekny den!

romanovic
18. nov 2013

@opica Nooo, kedze moj muz chodi domov okolo 21,00 a to ja akurat zhasinam detom, mierim k cervenemu a som rada, ze som, mam "az" 2 moznosti - ist behat o 04,00, alebo neist vobec...
Ako sa u nas hovori - hm ta... 😀 😀

laja77
18. nov 2013

@iconka
@miskap2111 16km som nedala, ani ked som pravidelne behavala pred tehu, vidim ze mam co robit 😎 😀

miskap2111
18. nov 2013

@laja77 neboj, k tomu sa dá dobre dopracovať postupným pridávaním vzdialeností. Ale netreba sa nikde ponáhľať - bežecké pravidlo je pridávať max 10% z týždňa na týždeň.

svejla
18. nov 2013

Baby, vela tu už bolo popisane o aplikáciach do mobilov. Ja mám od soboty mobil, co podporuje GPS a chcela by som si nejaku vhodnu pre beh stiahnut. Dajte mi rady, s cim ste spokojné. Vdaka

iconka
18. nov 2013

@svejla ja som pouzivala All sport GPS a bola som spokojna

opica
18. nov 2013

@svejla ja pouzivam endomondo

opica
18. nov 2013

@romanovic ja viem...len ta obdivujem. ako, ked nie je ina moznost, tak aj ja by som tak chodila...ale ked sa da ;) ja snad pojdem zajtra zas s muzom, deti su na tyzden u svokrovcov, tak si uzivame ;) vcera sme 3 hodky upratovali (vsetko sme vygruntovali) a potom sme si boli zabehat nieco cez 8 km...ja s nim behavam strasne rada, lebo ma drzi pri zemi a teda sa netrhnem na prvych 2 km a potom nevladzem. takze vcera pianko polahoda v tme a zajtra snad podvecer vybehneme zas, moznoze uz dame zas 10 km po nejakej dobe, nejak netsihacka a plus to zdravie ;)

svejla
19. nov 2013

@opica juuuj ja by som tiez rada behala s muzom, moj nebeha

janinkakvetinka
19. nov 2013

môj manžel začal po čase tiež so mnou behať...ale on tak max. 2 x do týždňa...a neviem či mám trému, alebo čo, ale keď behá aj on, tak sa mi veľmi zle behá...ale som rada, že sa hýbe, tak sa "obetujem" :D

yanni
19. nov 2013

Cafte babule, vstala som z mrtvych a hlasim sa spät v klube konikovskych bezkyn ;-D
Kasel sa stratil, "rebra" bolia ále som presla z Ibuprofenu, ktory absolutne nezaberal, na Flector a to je fakt lahodaaaa. Vcera som bola po troch tyzdnoch behat. Vecer, tma ako v rohu, nist som nevidela, to je le cesta a z kazdej strany polia a ziadne poulicne lampy. Este ze ten mesiac svietil, zial bol strosku za oblakom, takze az tak nesvietil grrrrr. Ale vam poviem, to je taaaaaak perfis, az teraz viem ako mi to behanie chybalo. Dala som sice len 5 km a nie v bohvie akom case, priemerny pace 6 ale nechcem to nejak prehanat. Pomaly budem zvysovat. Silvestrovsky beh uz mame "zabukovany" aj decka budu behat detsky beh, muz bude len preslapovat na mieste a povzbudzovat. Ked budem ja na rada, kedze deti bezia hodinu pred hlavnym behom, musi sa o ne postarat, nemame tu zial nikoho.

@svejla @opica tak moj muz tiez beha, ako tu je uz zname, ale nebehame spolu. Ani na maratonoch. Zacneme spolu ale potom sa roztrhneme. Mna rozculuje ked je rychlejsi ako ja ale aj ked je pomalsi. No mne nevyhovie ani pan boh ;-DDDDDD

@svejla ja mam sice garminky ale perdtym som mala tiez app. Nike + running. Celkom fajn, GPSko sa mi nestracalo.

laja77
19. nov 2013

ja dnes opat 4 km, na to pridavanie km budem musiet este aspon 4 kila dat dole, stale som tazka, napriek tomu ze uz 21 poporodnych je dole, tieto dalsie idu dole uz pomalsie 😅 . Ale verim, ze na jar uz budem opat vo svojej starej dobrej forme 😎

marfigirl
19. nov 2013

Ahojte

ja som bola behat v nedelu s detmi, oni na kolobezke a bicykli a ja behom, ale nebolo to moc dobre, iba nejakych 25minut, lebo bola tma a tam pri nas je dost vela ciest bez chodnika. musim si pre nich vymysliet nejaku peknu trat. A GPS mi zas nechytilo, v poslednej dobe mi vobec nechyta, som z toho nestastna.
Moze to byt programom, pouzivam run keeper alebo telefonom?

opica
19. nov 2013

tak sme nakoniec teraz dobehli a kedze sme boli zas na poli, tak le 5.5km...to sero je hnusne, nevido jamy ;) a teraz ideme na husacinu 😀

iconka
19. nov 2013

Ja som si dnes dala 10,6km. Najskor sama rychlu 5tku a potom sa pridala kolegyna, tak s nou este 5,6km. S nou sa taaaak pomaaaaaalyyyyyyyyy behaaaaaaaaaaa, ze sa musim aspon vykecavat 😀

mima595
Odpoveď bola odstránená
romanovic
20. nov 2013

Dnes iba 9,5, 2x som skocila na Strkovci do tej istej mlaky, jedna noha po clenok komplet mokra, dazdik v ociach, milujem to.

yanni
20. nov 2013

Bre ranko. Dnes je na programe plavanie. Normalne sa tesim. Uz davno som nebola. Cez vikend som mala "vychadzku", muz bol s detmi sam a ja som bola na vikend u kamosky a boli sme v Therme a to bolo taaaaaaak fajn. tak si idem dnes vecer riadne zaplavat.

Inak babule. Otazka na tie co mali ale aj tie co nemali cisarsky a aj pred tehotenstvom behavali. Kedy ste po porode zacali? Hlavne tie s cisarskym? Predssa je to rez a hlbkove sitie, aj ked mi moj doc naznacil, ze tu v DE sa nerobi ten rez nejaky velky, ze cez cele brucho, to uz je pase a ked sa to zahoji po case ho ani poriadne vidiet nebude. Ale predsa, je to operacia. Viem, ze je to indi-vindi, kazdy clovek je iny, ale ake to je? taha to nejak, citit to dlho, alebo ako to je? Mam kamosku, ta obe deti rodila cisarskym, povedala, ze super, ze by takto odrodila aj 10, nemala a nema ziadne problemy ale ona nikdy tak hobby-aktivne necvicila a uz toboz nebehala, ako my tu.