Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@yanni @janinkakvetinka ano, aj ja mam tieto garminy a som spokojna. Ale ja som predtym pouzivala apl. cez mobil All sport GPS cez android a nemala som problem. Obcas som dlhsie cakala na signal, ale uz ked sa zapol, tak som nemala problem. Ale napr. v lese to nema dobry signal, tam to skresluje, hodinky su urcite lepsie.
janinkakvetinka ano je k tomu aj pas. Ale zozenies ich aj lacnejsie. No na oficialnych stranka tu vzdy tie ich origos ceny. Ja ich Mam za 179 ecok.
@janinkakvetinka Ja by som sa tiez asi smiala sama zo seba behat po uliciach s celovkou rano od 4,15.... 😀 😀
@yanni
@iconka používate aj ten pás na meranie tepovej frekvencie? ...lebo pozerám lacnejšie verzie, no moc rozdielov nevidím - čo sa funkčnosti týka, akurát ten pás napr. toto
http://sporttestery-a-computery.heureka.sk/garm...
@janinkakvetinka ja som zo zaciatku pouzivala ale mi tototalne liezlo na nervy. Bolo jedno ako tuho som si ten pas pritiahla, ci strcila pod podprdu, stale sa mi posuval. Takze, ak nechces nejake vyrcholove casy hadzat a behom si zarabat na zivobytie, tak ti to netreba. Po case sa aj sama naucis, ako rychlo bezis, ci mas dost a ci nie, ci este nieco v tebe je atd.
@marfigirl ty máš aké časy a dĺžky?
@yanni dík moc...no jasné že sa tým nechcem živiť :D to by som trošku neskoro začala s takou možnosťou zárobku - mne ide o to chudnutie a potom o udržanie kondície...zatiaľ si čas meriam stopkami v tom šunkamobile a viem, že jedno kolečko má 300 m-tak si to potom násobím, ale zas...niekedy behám aj inakšie, hlavne, ked je na tom bežiacom okruhu mrte vody...a na jar by som tiež rada začala okolo Draždiaka (jazera)
@janinkakvetinka ja som si napokon kupila bez toho hrudneho pasu a ten sa da dokupit a zvazujem, ze prave ten pas si vypytam pod stromcek, ale uvidim, lebo sa obavam, ze by som ho nevyuzivala.
http://www.behnaboso.sk/index.php?route=product...
do tretice tento tyzden, konecne nefucalo o sto-dvesto...zajtra ma caka to hnusne vysetrenie vestibularneho aparatu,ale fyzioterapia je uzasna, konecne sa zas zacinam citi ako clovek 😀
@iconka
@janinkakvetinka
ja uz vobec nepouzivam hodinky ;) asi rok som na nich riadne ficala, potom zacali blbnut a uz si viem nejak odhadnut dych a tep, ale na zaciatok je to podla mna velmi dolezite, aby ste sa vedeli regulovat
@janinkakvetinka zmeriam si cez vikend, lebo naposledy mam z oktobra posledne info v MT co sa mi este chytalo GPS, ale nerozumiem tomu, mala som tam 6km a cas 38, to sa mi zda az moc dobre 🙂
dievčata, chcem sa opytať v čom (tenisky) behate po snehu- ja mam take normalne bežecke tenisky (vačšinu len rychlo chodím v lese hore kopcom, ak mam nižší tep tak aj bežím) , bola som v nich aj včera ked bol v lese sneh, dalo sa, priliš nepremokli aj ponožky boli suché, ale predsa len sa mi zda, že ak bude toho snehu viac tak to neunesu, ved su dierkovavné, včera bolo v lese tak maximalne do 1cm snehu ... mam aj normalne goratexove nepremokave turisticke topanky, ale v tom sa pobehnuť nedá, je to ťažké a tvrdé... existujú nejake menej premokave tenisky určene na behanie v terene ktore ma finančne nezruinuju? (myslim, že v lidl niečo podobne mali, no než som sa rozhodla že ich naozaj chcem a šla som ich kupiť, už ich nemali- beham inak v ascisoch, ale takych zo sportdirectu v akcii za 30 evri- nejako ovela viac nemožem investovať ani do tychto zimnych)
@fra akú máš nohu? u nás tie v lidli ešte majú nejaké veľkosti, pozrela by som ti...prípadne aj kúpila 🙂
ja dnes 17 x 300=5100m za 34:23
@fra Ja v zime beham v celokozenych a uplne v pohode. Teraz mam kozene ecco, ale predtym vzdy Adidas, cena 30 - 40,- €, drahsie nie. A jasne, obcas som clupla do jamy, kde bola mlaka total po clenok (hlavne na jar, ked sa topi vo velkom), vtedy je noha mokra, ale nic dramaticke...
10,44 km, 6,17/km, co je po dlhej pauze+zime uuplne fasa! Zienky moje, pekny den Vam vsetkym!
@romanovic ako si si vypočítala, koľko ti trvá zabehnutie 1 km?...počítam to trojčlenkou v mojom prípade...a nejak to neviem vypočítať :DDD Naspäť na základnú školu!!! :D
@janinkakvetinka ;) mas vzdialenost a cas v minutach, resp. sekundach -> ak zabehnes 5 km za 30 minut, tak (30*60)/5=cas v sekundach, toto vydel 60 a mas...ale nam to vsetko robia softy, preto ta presnost ;)
@janinkakvetinka to mi povedal Run keeper v telefone. A aj spalene kalorie 😉
inak mam naistalovany aj to couch to 5K, len neviem ako si to nadstavit 🙂
prelozite mi prosim: this is the timed version, so all of your runs are a fixed time.
a druhe: this is the distance version, so all of your runs after week 3 are a fixed distance.
chapete z tohoto, ze mi to bude hovorit, ze ako dlho alebo aku dlzku budem behat?
.
dnes som si kúpila nové topky na behanie...a to bola radosť...behať...dnes som dala 21 koliečok (čiže cca 6300n) za 39:24...aj keď mám pocit, že som jedno kolečko počítala 2 x ...ale snáď nie
a budem mať tie hodinky...GARMINI tešíííííím - ale len základ, "len" to gps, ale to mne bohate stačí
a moj dnešný posledný príspevok-resp. otázka...baby, na čo sa zamerať? na čas, alebo na výkon? - samozrejme že na obe - ale na čom pracovať? Postupne zvyšovať minutáž napr.. na hodinu a potom pracovať na zrýchlení behu? - tak je to správne?

@janinkakvetinka smartphone je tiez na dve slova. to som tiez vyskusala s app a gpsko sa mi hocikedy stratilo. Alebo to cudne meralo. Ma to stale sr....A tiez trpat mobil so sebou, to niec bolo o nicom. Takto mam hodinky pekne na rucicke a nic mi nezavadzia.
Ja mam Garminky. Este jedna z nas tu ma take iste. Myslim, ze iconka alebo opica ;-DDDD
https://buy.garmin.com/de-DE/DE/sport-training/...