Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Ja som si dnes dala intervaly a vidno, ze na to nie som este zvyknuta, skoro som dusu vyplula. uz asi tusim, ako sa ludia citia pred infarktom 😒 ale inac peknych 10km 😉
@nitrankanr ja neuzivam ziadne doplnky zatial. A ako casto? To je len a len na tebe ako sa citis. Ja teraz beham 5x do tyzdna ked sa da, ale ja aj cvicim.(ale uz len v tie dni, ked nebeham, volakedy som naraz aj cvicila, aj behala, ale to ked som chudla). Urcite si daj aspon 1-2dni v tyzdni volno kym si telo zvykne. Ale ja nie som ta prava na radenie, lebo ja som na zaciatku mala volno minimalne... 🙂
@nitrankanr podla mna je idealne behat tak 4-krat do tyzdna. ak beham dlho bez prestavok, citim unavu. navyse som si takto uhnala mojim letnym behanim dost velke zdravotne problemy, takze ja radim: regeneracia ja velmi dolezita. doplnky stravy neberiem ziadne. obcas si dam sumive magnesium
@iconka @opica dakujem. Asi dam na pocit. Napr. v sobotu som vybehla po 2 dnoch a ledva som odbehla 40 min aj to s prestavkami. Bezala som doobeda, inokedy behavam vecer a citim sa ovela lepsie.
Na doplnky som sa pytala, lebo ma pri behu z kopca a po schodoch bolia kolena. Na dalsie rano je uz vsetko v norme.
@janicca a uz si bola na cyklotrase? Mam ju odskusanu a velice sa mi pozdava 🙂 takze v lete si tam dame rande 😉
Inak, riesila som aj ja, ci tu pisat moje vysledky ale ked vidim tie male cisla oproti babam (10, 15...km), tak ma to zenie dopredu 🙂
Drzim ti palce, uz ti ubudlo peknych par kil, len tak dalej 🙂 a buduci rok sa mozeme prihlasit na nejake preteky 😉
ahojte, @mirka907 , tak to je skoro, prajem rychle vyzdravenie......
@nitrankanr, ja beham 4 x za tyzden + cez vikend mavame turistiku,ja som zaciatocnik bezec / od polky novembra/ a ked som par x odbehla 9,6 km tak ma bolel pravy klb......ale to je podla mna zataz na telo - taka aku doteraz nepozna....ja nemam problem odbehnut svoj okruh 7,4 ale ked dam 9,6 tak to uz citim a aj v teniskach a celkovo, ze je to viac......
ja neberiem ziadne doplnky ale zaujali ma tie chia seeds / ci ako sa to pise/ , baby pomohlo Vam to niekedy pri behu?viem, ze to ma kopec priaznivych ucinkov na organizumus ale zaujima ma to pri behu, ci to doda energiu alebo tak....
vcera 7,4 km poprchalo, krce v bruchu , vsade tma, uz ma to nebavi a ani hodinky este neposlali 😒
@dracik1 dakujem.
ahojte zase tu napíšem to smiešne číslo že 3 ,5 km odbehnute 😀 ale už sa lepším čím ďalej to je lepšie ale hlavne je že som spokojná ja 😉 dnes mám pauzu u nás je hrozne počasko ani dažd ani sneh len tomu nohy vysia
@aknelka85 áno už som bola aj s krpcom chodím zatial ho ešte vozím na bicykli ale došli sme len do Krásna lebo manžel mal zase svoje aktivity tak sme sa ponáhlali domov ale je to super trasa dá sa aj s deťmi vobec nie je náročná už sa teším 😉
6 990m 😀 , vyskusala som novu bezecku bundu, co mi vcera dosla- uplne ze aka som s nou spokojna, aj sa mi lepsie behalo- zeby to bolo tou novou bundou 😝 , dosli aj 3/4 bezecke gate a tricko, tak ked si dam vsetko na seba, asi aj zlepsim svoj rekord 😀
Pre dnes odbehnute 😉
Ja dnes po tyzdni 🙂 ziadna slava
A aby @janicca nebola sama, napisem aj svoje smiesne cislo 4,7. A zblblo mi GPS v mobile tak na ende mam zaznam akoby som zajaca nahanala po poli 😝 . Ale mi teda urobilo cas ze som zirala 😀 ale tak co z toho, ked viem ze to nie je realita 😠 . Budem musiet pozriet, ci sa to da nejako manualne upravit.
ja dnes 6km, prvé 3km so synom. 😵
Ja som dnes odprevadila dcérku na tanečnú a za tú pol hoďku som dala aspoň 5 km. Teším sa, že som takto využila čas, lebo teraz nemám veľmi kedy vybehnúť. Inak čo máte malých drobcov - môj teraz pozerá Fíha tralala. Tak som si celý čas spievala ideme, ideme cestou necestou....
@mirka907 robila som tvoje kolečka a jedno som ti venovala. Držím palce, nech ti operácia dobre dopadne a nech si čím skôr späť. Inak, keď si do teraz behala s takou hladinkou, čo urobíš, keď budeš v norme? Niekto by odpadával a bol by fest unavený.....a ty tu lietaš ako s vrtuľou v zadku 🙂
@mirka907 KO - krvný obraz, MCV - objem erytrocytu, HCT - hematokryt, čiže objem červenej zložky v krvi.
WBC - white blood cells, čiže biele krvinky zbytok neviem.
Čiže máš sideropenickú (málo železa) mikrocytárnu (primalé červené krvinky) anémiu.
Buď strácaš niekde krv, napr. máš silnú menštruáciu, môžeš mať straty v tráviacom systéme (napr. pri problémoch so žalúdkom, alebo s črevami erozívna gastritída, Cronova choroba...), alebo máš malý príjem stravy a tým pádom aj železa (koľko aktuálne vážiš? 😅 ) a ešte môžeš mať straty pri rýchlom behaní po tvrdom povrchu, doslova si tie krvinky pri dopadoch ubiješ na smrť 😀 (toto popisoval aj Bielik v Neležme - Bežme).
Čiže treba viac jesť a pomalšie behať po mäkšom povrchu. 😀
@mirka907 fajné sú fajné, hlavne nemáš semafóry po ceste. Malú som dala k saleziánom na Tri hôrky do súboriku a ja hajde do terénu. Keď si vezmeš, že k Novej nemocke je to cez 2 km a ako je to ďaleko a tu sa pokrútim okolo bytoviek a som na tom istom. Akurát na tej MHD zastávke na Moldavskej mám stále problém s ľudmi. Vidia, že behám a neuhnú sa. Stoja kade - tade a ja pomedzi nich kľučkujem...asi si namontujem zvonček z bicykla na ruku. Bude na mňa podívaná, na jednej ruke mobil a na druhej zvonček...už len čelovku na hlavu, vrtuľu do zadku...a som cica.
...inak tie hodnoty svedčia pre mikrocytovú hypochrómnu anémiu a máš aj menej bielych krviniek. Popapáš želiezko, navar fajné hovädzie vývary, jedz bravčovú šunku, cviklu, paradajky a z ovocia to s kôstkou. Máš intenzívne tréningy, neviem ako je to u teba so stravou a krvnými stratami...
tak dievcata, ten moj vcerajsi beh mi neprospel. uplne stracam hlas, citim nosohlatan...chjo..navyse som dost nevyspata (nejak som odvykla od 5-6 hodin spanku uz)...do konca tyzdna si davam povinnu pauzu. dokonca som ani na pilates radsej nesla

@svejla vdaka...len netusim co ta skratka znamena 🙂 to by ma inak cekom zaujimalo...este mi tam svieti zopar dalsich udajov mimo interval