Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Cafte babule. Tak ja dnes 15 km. Ale uz trenujem na Göteborg, tak je to teraz take vselijake. Idem podla treningoveho planu. Tak sem velmi casy a km hadzat nebudem, aby som vas neiritovala. Mne sa tiez bezalo fajn, akurat, ze aj tu fuci az to pekne nie je, uz som myslela, ze ani nedobehnem domov. Uff. Ale aspon neprsi a bolo relativne teplo, kratke gate som mala 😉 Zajtra ma byt kosa a liat, tak neviem ako bude, mam dat 45 minut v takom normalnom tempe. Ani rychlo ani pomaly. Dnes bol akoze LaLaDa (langer langsamer Dauerlauf=dlhy pomyly beh) ale som to dala asi aj dost rychlo. Ale ja neviem behat pri pace 7. A cim dlhsia trasa, viac km, tym mi to ide lepsie a zrychluje sa to. Dnes by som dala hadam aj 30 km, keby tak nefukalo. Ja som skor na dlhe trate. Pri intervaloch a kratkych behoch sa len trapim. Ale to tiez musi byt.
tak som docitala, co ste tu tak sikovne napisali, ja nejak nist nestiham. Ale vyjadrim sa k tepu. Ja som podobne ako @opica, beham roky, sutazne, a raz ma ten pas tak nasral, lebo mi to ukazovalo fakt bludy, ze som ho strcila do suflika a je tam doteraz. Mozno to na zenskych az tak nefunguje. Moj muz beha len s pasom a ten nan neda. Ja som z tych cisiel len nervozna. Tak moje milovane garminky len bez pasu. A beha sa mi tak lepsie. Aspon co sa hlavy tyka, neznervoznuje ma to.
ja som vcera nemala ist.dnes tak neskutocne zapchaty nos...do certa! aspon sme uplne odzimovali zahradu a deti sa vyblaznili 😀
Dobré ránko,ja som bola behať 4 dni po sebe,tak si dnes dávam voľno. Práve špekulujem,čo upiecť. 😉
dobre ranko kostlivky
@mracik v Göteborgu je polmaraton. Ze vraj najväcsi polmaraton Europy s ca. 60 000 bezcami. Tak som zvedava. Muz ma v Saudi kolegu Sveda a on vraj muza "nahovoril" 😕 . Chlapik je priamo z Göteborgu, budeme u neho aj byvat, tak aspon si okuk ako ziju Svedi v skutocnosti. V hoteloch je to vzdy take "neskutocne". Tam dostanes to co si zaziadas. Tak to opacime 😀 takto. A opacim si aj toho Sveda 😀
Inak ze na pol plynu. Predstav si, ze ja viem uz behat aj bez plynu 😀 😀 😀 😀
6km odbehanych a tiez rozmyslam nad nejakym kolacikom 😅
baby mna porazi. Ja mam dnes podla planu 45 min a tu lejeeeeeee bez prestanie. Hroza.
Dnes 12nast aj nejake drobne...ale neustrazila som si tempo tak sa na seba kus hnevam...a fuka u nas saleno
Ahojte baby, mozem Vas poprosit o info ? zacala som davnejsie behat, skor tak "tapkam", lebo kondicka ziadna 😀 len mam chaos v tom co jest pred behom a co po nom ...okolo 12:00 sa naobedujem, okolo 14:00-14:30 beham, tak 30 minut, kedze viac nevladzem ....citala som, ze pred behom si mozem dat sacharidy - napr. pecivo , zemiaky, musli tycinku, ovocie a zase niekde, ze napr. horalku,banan, maso ...a po behu zase bielkoviny alebo sacharidy - cokoladu, pecivo ..ja uz fakt neviem teda co jest ...potrebujem schudnut a vytvarovat postavu ...budem Vam vdacna za rady 😎
@laja77 no moc som nepísala, lebo je to bieda posledné týždne. Už som dva týždne chorá, ale také plávanie si neviem odpustiť, tak sa to ťahá.
Za marec mám zatiaľ len 80km a o týždeň preteky. No sranda bude, ešte čakám MS, snáď príde čo najskôr, nech som do nedele už úplne tip top. 😀
A tiež chcem zobrať chalanov na preteky, majú vraj aj detské kategórie, snáď hanbu neurobíme. 😎
tak dnes som sa zaprela a šla som ráno o 7:30 som už krúžila po irhisku , noc nebola nič moc tak aj to behanie tak vyzeralo 🙄 dala som nejakých 3,5 km stále lepšie ako nič ale bola som spokojná že som išla 😵
@mracik prajem skoré uzdravenie a to plávanie závidím ja by som to potrebovala ako soľ u nás nie je plaváreň .....
Ranna hodinka vybavena 😉
ahojte kocky,prajem Vam krasny tyzden
mam otazku, kupila som si pred mensiacom trailove tenisky Asiksy / pis ako pocujes/, v sobotu som si dala pekny cross country beh z na zochovu chatu, hubalovu a Cermak, 9,5 km, uplne super, potom sme si s detmi opekali na cermakovej luke, este sme vybehli na Skalnatu a sli spat na parkovisko na Zoske no a problem je ten, ze 9,5 km behu uplne v pohode / ziadne dramaticke vybehy a zbehy/, dalsich cca 8 km turistiky s detmi az tak nie, posledne 2 kilaky na parkovisko som citila, ze mi topanky odieraju tie najblbsie vystupky na nohach.....jazyk na pravej nohy sa mi vkuse posuval do strany.....inak som so vsimla, ze zo strmeho kopca sa mi v nich zle behava...tak neviem, co som si kupila blbe tenisky..alebo je to stanadard??? po cca 17 km v topankach mat zly pocit....polotrekace a trekace mi toto nikdy nerobili....tenisky som si kupila trochu vacsie, som s nimi spokojna, dobre sedia a dobre drzia....perfektne zvladli aj zostup zo Skalnatej / kto to pozna, je to asi najstrmsi vystup/ zostup v malych karpatoch/
ja dnes pre zmenu trosku fitko, aby nezabudli, ze ako vyzeram 😀 . A ani sa mi nechcelo do tej zimy vybehnut, zyvkla som si na teplucko a slniecko 😅 , no co, rozmaznalo ma to minulotyzdnove pocasie 😀 😀 😀
@nicky182
Odpoviem teda ja, keď baby nič 😉
Po tak krátkom behu, najmä, ak ide o pomalý beh, nie je potrebné jesť nič. Telo veľa energie nespáli.
Na výraznejšie chudnutie bude potrebné dĺžku aktivity postupne natiahnuť, všetko v pomalom tempe.
Čo sa týka zloženia stravy pred/po, je to dosť individuálne. Niekomu po sacharidoch pred behom veľmi vyletí inzulín a nakoniec je viac hladný ako pred príjmom cukrov. Po vyčerpávajúcom dlhom a pomalom behu je lepšie doplniť bielkoviny, keďže telo spracovávalo tuky. Okrem toho netreba zabúdať, že 100 g cestovín má cca 1500 kj (bez omáčky a pod).
@draik ahoj, dakujem za radu 😀 zatial vydrzim malo behat, bezim z nozky na nozku, potom len kracam, potom zase kusbeham, cca 30 minut v takomto tempe ...cize teoreticky by som si mohla dat na obed napr. spaldove cestoviny s paradajkovou omackou okolo 12tej a o 14tej ist behat ? a po behu by som si dala biely jogurt s ovocim, alebo salat s cottage cheesom ? vacsinou domov dobehnem hladna ako kon 😀
@nicky182 sorry, ja som ta nejak prehliadla. Mozes sa normalne naobedovat. Samozrejme nie dat si pol prasata ;-DDDDD (totiz toho by som ja osobne niekedy dokazala zozrat hihi). Odporuca sa najskor tak 2-3 hodiny po jedeni sportovat.
co sa tyka jedenia PO behu, tak ako kto. Kedze este behas ako pises "skor z nohy na nohu", tak pravdepodobne toho vela nespalis. Dolezitejsie ako jest a doplnat nejake tie sacharidy ci uhlohydraty, napi sa riadne vody. Cistej vody, najlepsie z vodovotu, cize bez bubliniek. To by malo potlacit ten "hlad ako kon". Pockaj s jedenim. Ked budes aj po hodine hladna, tak si daj nejaku bielkovinu. Ak pojdes behat o nejakej 3-4 poobede, je fajn pockat a dat si uz len veceru. Bielkovinovu. Tvaroh, bielu fazulku, vajicka, syry. To je aj dost tukove a a ta zasyti. Mne osobne po behu jest nechuti. Ale ja beham, ked kratku streku, tak dost rychlo, alebo dlhe streky. A ked odbehnes 15-20 km v treningu v relativne sviznom tempe a pri 18 stupnoch plus a to bez vody (na trening si nikdy nic so sebou neberiem), tak ti garantujem, ze ten "hlad ako kon" sa nedostavi ano po 2 hodinach. Ja sa neviem dopit.
Jedna taka rada. Odvaz sa pred behom a po behu. Ten rozdiel na vahe, co si stratila, dopln najskor vodou. A pozoruj kedy sa ten pocit sytosti z tej vody vytrati.
inak baby, u nas total aprilove pocasie. Uz ma z toho porazi. Kosa ako v zadnici, prsi, padaju krupy, potom zase slnko a tak pekne dokolecka. Dufam, ze okolo 4 to aspon hodinku vydrzi, chcem dat ten moj vcerajsi vybeh. Uz aby bolo leto.
@yanni super, toto vyskusam s tym vazenim ...ja som uplny zaciatocnik v behani, mne sa paci tento sport, a preto sa snazim ziskat vsetky potrebne info, aby to malo aj skutocny vysledny efekt 😀 dakujem za rady, len zajtra pojdem zase trosku "potapkat" 😀 este sa ta mozem opytat,c i uzivas praskovy protein ?
Ahojte,tak ja dnes po dvoch dnoch pauzy opat skusila,co to da a dalo to 5,6km.takze spokojnost...zvysujem cas aj vzdialenost,tak sa mi to paci...nabuduce skusim 6...krasny den vsetkym🙂
@nicky182 len nic neprehanaj. Na zaciatok staci fakt par minut. Ja som to tu v poslednej dobe len tak preletela, tak neviem presne co si pisala, ale ak mas nadvahu, tak na zaciatok pomenej a pomaly, nech si klby zvyknu na zataz. Inak si mozes nadobarit nejake zranenie a budes vyradena na dlhu dobu. A kup si riadne boty. Najlepsie je dat si urobit analyzu. Zistia ti aku mas nohu a ake naslapovanie. A ppbehaj v obchode vo viacerych znackach a modeloch aj hodinku. Jedno, co si tam o tebe budu mysliet. Oblecene mozes mat aj vrece zo zemiakov, ale topanky su dolezite. A chod kupovat poobede-podvecer. Vtedy ma noha ten skutocny tvar a dlzku.
A nelam si hlavu nad nejalymi "chemikaliami". Vsetko je to len bussines. To obyckovemu hobbysportovcovi fakt netreba. Ja nic neuzivam. Radsej si daj biely jogurt alebo vajce. To je zdravsie. Tiez netreba do seba tlacit nijake tycinky ci gely. Ako som uz spminala, treningove behy vydrzim dokonca aj bez vody. Aj polmaraton. Na sutaz beziem jeden gel ale malokedy ho pouzijem. V Kosiciach som do 15. km bola len na vode, potom som si vtlacila jeden gel, lebo ma chytil nejaky hlad a obcerstvenie som nejak prepasla. Keby bol na blizku banan, tak by som si radsej ten dala. Inak tieso vsetky hluposti, su nepodstatne. To vsetko je dobre fakt len na dlhe trate pri riadnom vykone. A proteiny po behu sa daju doplnat aj zdravsie ako praskom 😉

Ja nieco cez 12,5 km...fajne sa mi behalo ale skoro ma odfuklo...inak sa tesim velmi, lebo som sa bala, ze nebudem moct behat uz tak skoro po rezani a ono to ide 🙂 ...na intervaly si este chvilku pockam, na posilnovanie brucha tiez ale podstatne je, ze beham...