Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@mirka907 no veru, nebol to urcite dobry napad. Vsade sa pise, ze po vypadku treba ist na to pomaly, tak draha pekne uz nabehni na to pomale, uvidis, kde budes o mesiac! Setri sa. Ja chapem, ze chces dobehnut, ale netlac na pilu....a dakujem, akurat pozeram, ze co zase za bludy ukazuje ten garmin, pr. tempo mi vypocitalo horsie nez najslabsi km...nechapem 😒 A od zajtra beham zase pomaly 😀
@janicca ved toto, ze ja som zmenila stravovanie, salaty, delena strava, susene ovocie, takmer vobec lepok... jednoducho tomu nechapem, jedavam tiez syry, tvaroh.. prave preto, ked som predtym necvicila, iba zmenila stravu tak som za mesiac schudla 5kg a teraz ☹ ... ale dakujem za povzbudenie, urcite budem behat, lebo ma to bavi a hlavne aspom na chvilu vypnem 🙂
70 min. odbehnutych, kava vypita, ranajky + desiate nachystane 😉 😉
@womankc nepytala si sa sice mna ale ja som si tiez dala urobit taku "diagnostiku". Zial neviem ako je to na Sk ale napr. tu v DE maju spportove obchody a hlavne tie zamerane na bezcov beziaci pas priamo v obchode napojeny na pocitac. Na pase si zabehnes v botach a on ta nascanuje z kazdej strany. Tie je taky pas, vyzera to ako velmi tenka podlozka na yogu a ta prenesie na pocitac tvoje kroky. Na tomto pase len normalne ides krokom a bosa. Presne ti to odscanuje nohu, chodidlo. A podla toho s avyberaju boty.
inak baby, tak ja vcera tych 45 min v intervaloch. Uff. Ale ten vietor fukal len jednym smerom, tak aspon to bolo lepsie. Inak intervaly fakt nemusim. Dnes je na programe pohodickovy beh aj slniecko vyslo ale je kosaaaaa. Rano o 7 ze minus 4 grrrrr Vsetko sa belelo. K tomu vsetkemu ma boli brucho az az, normalne uz som zozrala 4 ibaky a nic, ziadna ulava. Uvidim, ci to do piatej prejde a vymenim si dni. Zajtra by som mala mat treningove volno, tak by som to dala namiesto dneskajska zajtra. Keby aspon bolo teplo, ze by som sa niekde vytasila teraz na obed na slniecko. ale von sediat sa neda.
babule, otazocka, existuje nejaka slovenska stranka, kde su zhrnute vsetky "behacie" preteky na SK? Alebo viete o nejakom behu cez velku noc min. 10 km?
uz som nasla. ale nic moc nie je v ponuke 😠
tak som sa rozhodla ze pojdem v nedelu na "otvorenie bezeckej sezony", uz som aj babku babysitterku zohnala. Odhodlana som na kratsiu 6km trat a ciel je jasny - nedobehnut posledna 😀 😀 😀 😀 predposledna je OK. Dufam, ze nebudem musiet kvoli tomuto cielu niekomu "jemne" podstrcit nohu 😉
........... a dufam, ze ma este neobehne moj muz, ktory pojde 10 km trat 😀 😀 😀 😀
dikes baby. behame.sk som nasla, ale nic moc v ponuke. Idem kuk ten beh.sk.
Inak aj my sme sa spontanne prihlasili na nedelu na 14 km, taky ze ludovy beh. je aj polmaraton, ale to mi nepasuje do treningoveho planu a bolo v ponuke este 7 km ale to tiez nepasuje, to je malo a ten 14 je akurat tak ok. A ma byt 18-19 stupnov (sa mi nechce verit. Vcera 5 dnes do ca. 10 stupnov na obed) tak to sa bude fajn bezat. 😉
http://www.behame.sk/index.php?src=najsympatick...
neviem, ci je toto aktualne, ale mam traumu na dnes, same mlade, krasne babeny so strasne dlhymi nohami, ...... @yanni mihne sa na pretekoch aj postarsia korculka? nie ze by som sa chystala na preteky ale cez vikend posuvaju cas, behavat budem chodit asi uz posvetle a asi budem stretavat vsetkych bezcpov min o 10 rokov mladsich a uz teraz mam depku 😲 😀
baby ale fakt by ma zaujimalo, ake je vekove zlozenie zien na pretekoch,
@putney, super, to das.....na mna nieco lezie, doteraz som odolavala ale skrabe ma v hrdle a pekny vikend pred nami, ma ide vystriet.......
@dracik1 keby len korculka. Aj korcula, rachetla a neviem co vsetko este. Aspon vo svete. Tu v DE napr. beha vsetko mozne. Od deti po starcov. Stretavam ich vsade, ci uz len tak pocas treningu alebo na sutaziach. Aj na MMM bezali starsi. A dlhe trate sa odporuca bezat napr. az ludom po 30tke. Kompletne maratony ci ultramaratony. Nielen koli tomu, ze telo v takom veku skor vie ako ma hospodarit s energiou ale aj koli psychicke, rozvaznosti, zivotnym skusenostiam: Mladi to casto prezenu. Najviac zlyhani srdca pri vytrvalostnom sporte je u mladsich ludi.
Takze ziadne strachy, moj muz a ja tiez nie sme uz najmladsi a vsetko v pohode 😉
@dracik1 sutaze su super, my chodime vzdy cela rodina a povzbudzujeme o stošesť 🙂 A su tam rozne vekove kategorie, dokonca tety po 60, ktore ficia ako rakety 😀 😀 😀 a davaju jeden maraton za druhym. A ludia v sustakoch a flanelovych koseliach a teniskach, ktore maju od strednej skoly 😀
aby, ja som zatial zazila" rakety" len bezkach....ja idem umret do kopca a okolo mna prefrcia 2ja svizni dochodcovia po 60tke.....dokonca do toho kopca aj korculuju na bezkach....mam dost 😀 , ja mam strach ist na nejaky pretek...kolega ma tu vyzval na par behov ale neuspel...jediny jeden som privolila, az v septembri vybeh na Kamzik 10 km a aj to len preto, ze je to v lese 😀
...a ja som taky strachoprd......keby mi napr. niekto navrhol, aby sme isli spolu behat, tak ho odmietnem....asi by som mala nervy, ze nebudem stihat, budem pomala a bla bla bla 😀 😀 😀 tisic vyhovoriek
@dracik1 aaaaale co strachopud, ved to ti moze byt u riti, kto co vravi a ako kuka. Praveze preteky su super. Ved nike nie je napisane, ze musis byt prva. Praveze pretehy motivuju. uz som to tu pisala, ta atmoska je jedinecna. To ta este viac nastartuje. Ten adrenalin citit este aj po tyzdni. Clovek ako nema chut na zaciatko, potom ta to drzi este velmi dlho. A ked nemas rada kopce, tak sa zucastnuj na nejakych cestnych behoch. Tie su lepsie. Mna neprehovori ani za milion nik na nejaky cross, trail, dokonca ani na mensie vyvyseniny. Zabudny. Ja som cisto cestna. Kopce nemam rada. Ja sa dam akurat tak do kopca vyviez alebo vytiahnut na vleku. Ale behat do kopca? eeeeeeeeeeeeeeee
chcela som ist na maraton do BB, kedze oditial pochadzam. Ale ked som si detialne pozrela tu trasu, tka amen tma. Tam behat nikd nebudem. A kedze to mesto a okolie poznam ako vlastnu dlan, tak si ani mozog nedam vymyt, ze ako je tam super behat. Ja pekne len po cesticke vyasvaltovanej, popripade ronom lesiku. Inak nehrozi.
@yanni, praveze ma fascinuje len lesny beh, sa strane tesim vzdy na vikend, ze dam nejaky beh v lese.....ale je to makacka jak hrom,a le ja som taka, ze aj keby som mala umriet tak to dam....ine je v akom case ...ale dam.....ked sa narodili decka tak som 2 roky nic nerobila, lebo som z nich bola uplne hotova, jedneho dna som si povedala, ze sa dam na bajku z Kremnice na Skalku ..muz na mna pozeral, ze ci mi sibe, ze po ceste umriem...ale ani ti nebudem pisat, aka som bola strastna, ze vidfim poslednu zakrutu a som hore......uzasny pocit....
http://www.runandwalk.sk/run.html
nechcela som to este nikde vytrubovat...ale som taka nadsena, ze to sem dam.....chcem sa zucastnit tohoto polmaratonu - jednak je to v kremnici / byvaju tu svokrovci/, je to mensi pretek - co sa tyka ucastnikov, trasu cca poznam, prevysenie je ludske...tak mam ciel dat to do 2,5 h
my sme s muzikom "za slobodna" davali dialkoplazy....napr.50 km za jeden den v zapadnych tatrach.....a pod 😀 tak chcem tak trochu nadviazat na to, muz nemoze behat ale ma dost dlhy krok...niekedy mi je luto, ze beh ostaval na okraji mojho zaujmu az doteraz....
nejako som sa rozpisala
@dracik1 uff dobry ciel si si dala? Ja tie stupania nemam rada. Sice rada chodim na tury a mame ich uz vela za sebou aj s detmi, ale behat do kopca fakt nie je moje. A muz beha ale nema beh velmi v laske. Robi to len koli jeho triatlonu. On by len bicykloval. Volakedy len bicykloval, ale len cisto bike nie je bohvie co, clovek k tomu potrebuje aj nieco ine, tak sa dal na triatlon.
Ahojte, co nosite na hlave? cas ciapiek zacina byt nenavratne prec... vcera som sa ori behu rozhodla nechat si narast ofinu. nech som robila co som robila, vzdy sa mi pramen vlasov postavil. 😀 😀

@iconka veru nasere..prvotna bolest teplym kupelom ustupila...takze asi natiahnute..a to som si strecing dala predtym hm....asi nem dobry napad 11 den za sebou nieco cvicit 😠 ..inak paradne si bezala..ukazkovo 😉