icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

yanni
6. máj 2014

@dracik noooo babka sa nezda. Ale pre mna to uz nie je nezvycajne. Ziadna rarita. Ten co tak casto chodi po sutaziach, nie len tych velkach, aj takych dedinskych, vidi, kolko dochodcov beha. a casto maju prave ti dochodcovia lepsie casy. Sice telo uz take vitalne nie je ako v 40tke ale oni si to vynahradia spankom a oddychnutostou. my ked sa musime nahanat do roboty, vstavat o 5 rano a lahnut si po polnoci, starat sa o rodinu atdt, to je rozdiel. Men sa beha najlepsie cez vikendy. Mame sice vzdy neico na plane, ale clovek si moze aspon do takej pol 7 pospat, popripade pridu deti dole a este vylyhujeme v postelia spon hodinku a potom pomalicky bez stresu zacina den. Pracovne dni su hrozne, to je nahanacka na entu.

opica
6. máj 2014
opica
6. máj 2014

inak, pamatate si ludu sunovie, ktora behavala maratony po celom svete v kroji?
http://www.cas.sk/galeria/5696/zomrela-ludmila-...
tak ta pochadza z dediny mojej starej mamy, aj sme u nej na pohare boli pozriet. ale alkoholicka to bola riadna! 😀

verbal
6. máj 2014

U nas na ulici behava pan ma iste k 80. Kocky, bundu z NDR a tesilky... Rycchlost sprintujuceho slimaka -je uplne perfektny. Vidno, ze ma svoju trasu a den. Ten ma na beh presvedcil!

romanovic
7. máj 2014

Dnes krasne rano na Strkovci

yanni
7. máj 2014

Dobre ranecko. Baby ja som uplne hotova. Straaaasne ma bolia nohy. Ale ze cele, uplne. Od hora az dole. Beham sice, v pobdelok 10, vcera 7 km ale aj ja v tempe sprintujuceho slimaka 😕 a dnes prsi, som zvedava ci sa to do vecera upokoji.

@opica noooo ludka bola dobra. Mojej mame sa vzdy pacilo akobezi v kroji 😀 asi by sme mali pokracovat v tradicii. Pod kroj funkcne handry a ide sa 😀

romanettka
7. máj 2014

Tvrdo driete v posilňovni a nevidíte zmenu? treba myslieť aj na toto!

Redukcia hmotnosti a formovanie tela nie je iba o pravidelnom pohybe. Strava a iné vedľajšie aktivity pomáhajú, alebo naopak spomaľujú účinky cvičenia.

Pri pravidelnom cvičení dbajte aj na tieto aspekty!

Jedlo nie je nepriateľ
Mnohé ženy majú mylnú predstavu o jedle. Keď začnú cviciť, myslia si, že jedlo je ich nepriateľ a tak sa jednoucho rozhodnú, že po tréningu jesť nebudú. „Je to veľká chyba, pretože telo potrebuje na regeneráciu dostatočné množstvo živín. Tým, že sa počas dňa alebo po tréningu nenajedia, iba spôsobia to, že telo nebude pracovať tak, ako má a výsledky ich snahy budú v nedohľadne,“ povedala exkluzívne pre Feminity osobná trénerka Kristína Kalinková.

Nedostatočné zaťaženie pri tréningoch
Jednou z najčastejších chýb, ktoré ženy pri cvičení robia je, že necvičia poriadne. Chodiť len tak od stroja k stroju a nevyužívať váhy, vám pri zmene postavy nijako nepomôže. „Neustále používanie strojov na ktorých ženy len sedia, rozprávajú sa a cvičia s minimálnou záťažou, je akoby iba hladkanie svalov. Pri tréningoch sa netreba báť aj záťaže a taktiež zvýšiť intenzitu tréningu. Po celom dni sedenia v práci, nemusíme predsa sedieť aj v posilňovni.“

Po tréningu vínko
Skutočný zdravotný štýl si, okrem cvičenia a zdravého jedálnička, vyžaduje aj zrieknutie sa alkoholu. Alkohol, aj keď iba pohár vína, má vysokú energetickú hodnotu. Ak si dáte príležitostne jeden pohár vína, vaše chudnutie to vo veľkej miere neovplyvní. Sú rôzne druhy a značky vína, ale v priemere obsahuje 2dcl bieleho moku až 200kalórií!

Kvalitný spánok
Dostatočný spánok je dôležitý nielen kvôli cvičeniu. Aj na to, aby ste zvládli „obyčajný“ deň, musíte dovoliť organizmu odpočívať. Ak vás čaká náročný tréning, je spánok o to dôležitejší. Cvičenie a spánok sú navzájom prepojené. "Svaly nerastú v posilňovni, ale v čase odpočinku."

Nesledovať neustále váhu
„Netreba sa vždy pozerať na čísla, ktoré ukazuje váha. Ak človek cvičí, rastie mu aj svalová hmota, tým pádom sa môže stať, že váha nám stojí, alebo dokonca aj rastie. Najlepšie je, ak si každé tri mesiace urobíte fotku. Alebo aj naše šaty a ľudia, ktorí nás dlho nevideli sú dobré ukazovatele.“

Cvičenie s prázdnym žalúdkom
„Človek by nemal nikdy trénovať úplne vyhladnutý, ale nemal by jesť ani mastné jedlá, pretože by mu mohlo prísť ťažko. Predtréningové jedlo by malo obsahovať aj sacharidy a bielkoviny a netreba sa báť ani rýchlych cukrov. To znamená, že ideálne sú napríklad ovsené vločky, proteín a banán. Počas tréningu totiž potrebujeme stály prísun sacharidov, aby sme mali dostatok energie. Treba dbať na to, aby nedošlo ku katabolizmu, čo práve hrozí pri cvičení na lačno.
Tvrdo driete v posilňovni a nevidíte zmenu? treba myslieť aj na toto! Redukcia hmotnosti a formovanie tela nie je iba o pravidelnom pohybe. Strava a iné vedľajšie aktivity pomáhajú, alebo naopak spomaľujú účinky cvičenia. Pri pravidelnom cvičení dbajte aj na tieto aspekty! Jedlo nie je nepriateľ Mnohé ženy majú mylnú predstavu o jedle. Keď začnú cviciť, myslia si, že jedlo je ich nepriateľ a tak sa jednoucho rozhodnú, že po tréningu jesť nebudú. „Je to veľká chyba, pretože telo potrebuje na regeneráciu dostatočné množstvo živín. Tým, že sa počas dňa alebo po tréningu nenajedia, iba spôsobia to, že telo nebude pracovať tak, ako má a výsledky ich snahy budú v nedohľadne,“ povedala exkluzívne pre Feminity osobná trénerka Kristína Kalinková. Nedostatočné zaťaženie pri tréningoch Jednou z najčastejších chýb, ktoré ženy pri cvičení robia je, že necvičia poriadne. Chodiť len tak od stroja k stroju a nevyužívať váhy, vám pri zmene postavy nijako nepomôže. „Neustále používanie strojov na ktorých ženy len sedia, rozprávajú sa a cvičia s minimálnou záťažou, je akoby iba hladkanie svalov. Pri tréningoch sa netreba báť aj záťaže a taktiež zvýšiť intenzitu tréningu. Po celom dni sedenia v práci, nemusíme predsa sedieť aj v posilňovni.“ Po tréningu vínko Skutočný zdravotný štýl si, okrem cvičenia a zdravého jedálnička, vyžaduje aj zrieknutie sa alkoholu. Alkohol, aj keď iba pohár vína, má vysokú energetickú hodnotu. Ak si dáte príležitostne jeden pohár vína, vaše chudnutie to vo veľkej miere neovplyvní. Sú rôzne druhy a značky vína, ale v priemere obsahuje 2dcl bieleho moku až 200kalórií! Kvalitný spánok Dostatočný spánok je dôležitý nielen kvôli cvičeniu. Aj na to, aby ste zvládli „obyčajný“ deň, musíte dovoliť organizmu odpočívať. Ak vás čaká náročný tréning, je spánok o to dôležitejší. Cvičenie a spánok sú navzájom prepojené. "Svaly nerastú v posilňovni, ale v čase odpočinku." Nesledovať neustále váhu „Netreba sa vždy pozerať na čísla, ktoré ukazuje váha. Ak človek cvičí, rastie mu aj svalová hmota, tým pádom sa môže stať, že váha nám stojí, alebo dokonca aj rastie. Najlepšie je, ak si každé tri mesiace urobíte fotku. Alebo aj naše šaty a ľudia, ktorí nás dlho nevideli sú dobré ukazovatele.“ Cvičenie s prázdnym žalúdkom „Človek by nemal nikdy trénovať úplne vyhladnutý, ale nemal by jesť ani mastné jedlá, pretože by mu mohlo prísť ťažko. Predtréningové jedlo by malo obsahovať aj sacharidy a bielkoviny a netreba sa báť ani rýchlych cukrov. To znamená, že ideálne sú napríklad ovsené vločky, proteín a banán. Počas tréningu totiž potrebujeme stály prísun sacharidov, aby sme mali dostatok energie. Treba dbať na to, aby nedošlo ku katabolizmu, čo práve hrozí pri cvičení na lačno.

ponúkam aj výživové doplnky na chudnutie čaje, koktejly, detox, 9 dnový Clean bližsie info IP

romanovic
7. máj 2014

@romanettka Radsej beh, vino a nejake to kilo navyse, nez bez vina + chudnuce koktejly... 😉 😉

romanettka
7. máj 2014

@romanovic Jasnééé komu ako chutí 🙂

yanni
7. máj 2014

@romanettka aaaaaha tak to mi tu uz vsetko vieme. Nemas odbyt, tak zamorujes reklamou diskusiu? Uff

yanni
7. máj 2014

@romanovic si ma predbehla zenus 😀 no a ake su "chutne"tie vselijake bielkovinove shaky. Muz si kupil, ze na pripravu na triatlkn a cela buksa stoji uz dva roky v skrini. Musim kuk, ci to nahodou v bukse nezije a neodbochoduje aj sama 😀

yanni
7. máj 2014

@romanettka jaaaj a este nieco, my tu v tejto diskusii nedrieme v posilovni. My behame. A väcsinou po vonku, v prirode. A drinou sa to neda nazvat. To je radost. Zivotny styl. Beh je navykovy. A ked odbehnes kazdy den 10 km, tak si mozes dat aj fajnovu klobasocku a nie nejaky prasok 😕 😨

romanettka
7. máj 2014

@yanni Nie, len som chcela poradit ci to je zakázané????? Myslím že nie, tak každý si itak urobí podla svojho, ja nikoho do ničoho nenútim 🙂Krásny den baby

yanni
7. máj 2014

@romanettka nooooo hlupakov je na svete dost. Cl je zdravsie, mrkva alebo prasok.a z mrkvy tiez nepriberies. A k tomu je este aj lacna 😉

iconka
7. máj 2014

Ten siahodlhy prispevok tu akoze nevidim 😖
Ja som si radsej bola odbehnut dnes nieco cez 18km 😀

romanovic
7. máj 2014

@iconka waw! Ja mam tiez casto chut bezat dlhsie, ale timing nepusti 😒

mracik
7. máj 2014

staré dámy sa mi veru ľúbia. 😵

baby mám nové tenisky http://refresher.sk/11434-Nike-Free-Flyknit-bol... tak sa vytešujem
vôbec som takýto typ neplánovala kúpiť, ale keď som ich vo Voderadoch zbadala, som proste neodolala. 😝 😵 ajcena celkom v pohode 49€
Bola som v nich dva krát behať, naozaj má človek pocit akoby bežal naboso 😵 ale po druhom behu mi úplne odišli nohy, bolelo ma hádam všetko, kĺby aj svaly...a päty neskutočne. 😝 No pomaly na ne zrejme treba. Ale na osvieženie tréningov super, napríklad aj to, že nedovolia behať cez pätu, človek musí zapájať úplne iné svalové skupiny.

jo a pohár vína si veru večer doprajem a kľudne kvôli tomu zabehnem tie 2 km navyše. 🙂

cutty
7. máj 2014

Ahojte prisla som si k vam ak mozem po radu. Zacinam s behanim a neviem co robim zle ale mam problem s pichanim v boku ☹ Snazim sa dobre dychat, nos nadych-usta vydych, je to blbe a dost ma to obmedzuje lebo vladat citim, ze vladzem ale to pichanie je neznesitelne.

tofik
7. máj 2014

@cutty podľa mojich skúseností ak ťa pichá v boku tak buď ideš prirýchlo / nemáš ešte na to tempo natrénované, treba spomaliť stáva, sa to hlavne zǎiatočnikom/, alebo si pred behom jedla / ja jem pred behom najneskor hodinu a pol a to niečo ľahsie.
. Tiež to može byť dýchaním - okrem hrudných svalov sa snaž aktívne zapájať aj brušné svaly.

yanni
7. máj 2014

@cutty spomal. Bezis rychlo.

opica
7. máj 2014

baby, neslahne ma?! ten pomle run mi uplne zmenili. som myslela,ze vsetci bezime o 9.30, ale houby! deti o 9.30 a nas hlavny beh je o 12.30...jojze boze!

lalus
7. máj 2014

@mracik prosím Ťa, bola si pozrieť aj iné športové obchody v tých Voderadoch?
ja tiež budem kupovať v najbližších týždňoch tenisky, tak či sa mi oplatí tam ísť 😕

Adidas má outlet aj v BA a ináč 22.5. budú mať 30% zľavy na všetku bežeckú obuv 😉

mirka907
7. máj 2014

Dnes v praci 10tka tak reku dam aj 10tku v tempe 😀 ...spolu s rozbehom a vyklusom 12km...inak som si spravila osobak na tu 10tku v tempe, tak spokojnost

mejjus
7. máj 2014

@lalus pozri bežecké na sportisimo.sk ..ja som tam kupovala , sú veľmi pohodlné a cenovo veľmi dobré ... ja som asi pred dvoma mesiacmi kupovala adidas bežeckú obuv..sú super..stále kupujem len tam športové potreby..aj dnes som práve dostala balík pre syna ...

mojinecka
7. máj 2014

@mirka907 Mirka neprebehla si dnes okolo 19 pri Spolocenskom pavilone? Isla okolo nas bezkyna a ja vravim muzovi, ze ta caja ma take iste Asicsy ako ja. A potom mi doplo, ze o jednej takej viem. Tak som sa otocila, ale uz bola daleko. Ruzove tricko a kratasy...hmm?

mejjus
7. máj 2014

@cutty ja som začala behať pred rokom..zo začiatku ma tiež pichalo...môj problém bol že som začala behať rýchlo..potom som dalšie dni spomalila a bolo to ovľa lepšie...skús najprv pomalé tempo , potom pomali pridávaj..mne to pomohlo 🙂

mirka907
7. máj 2014

@mojinecka ano to som bola ja 🙂 a stucne na nohach...co si mala na sebe?

mojinecka
7. máj 2014

@mirka907 super, tak sme sa konecne stretli na par sekund. Mala som oranzove sako a rifle, ale nebehala som v tom 🙂 . Plus muz a v golfaci drobec. Boli sme odniest dcerku do skolky. Maju nocne spinkanie. Mam volny vecer...ale zehlim 3 pracky a uz som stiahla pol flase Traminu cerveneho. Mne to bez toho nejde...

cutty
7. máj 2014

@mejjus
@yanni
@tofik dakujem baby za radu 🙂 vyskusam to

romanovic
8. máj 2014

@mojinecka Ty si moj clovek 😉 😉