Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@zuzkanik ja beham s iphonom a aplikaciou runkeeper, ktora bola zadarmo. Ma to vsak dost odchylky. Je to sposobene slabym gps signalom ked napr. beham na ihrisku medzi vysokymi cinziakmi, mi to dost skresluje. Minule mi to hodilo ze som zabehla 8,16km za 45min 🙂 po mesiaci behania 🙂 🙂 talze sa velmi podla toho riadit neda. Ale teraz som zacala behat popri ramene dunaja (lepsi signal) a je to lepsie. Ale myslim si, ze rovnaky problem by si mala aj pri gps hodinkach, kedze to funguje na rovnakom principe gps. Ale s tym skusenost nemam. Ale mne staci ze mi to meria aspon orientacne, nepotrebujem to na meter presne. Obcas to zmera uplne zle, ale je to skor vynimka ( manzelovi minule ukazalo ze 1km behal 20 min 🙂 )
@zuzkanik podla mna, ziadny telefon ti nenahradi hodinky pre bezcov. uz len to, ze telefon je vacsi, potrebuje specialne puzdro na rameno. neviem, ake dlhe trate chces behavat resp. behavas, ale pri dlhsom behu ta to na ramene moze zacat pekne znervoznovat. a ak chces absolvovat aj specificke treningy ako intervalovy beh, tempo beh, kde si neustale potrebujes kontrolovat rychlost a vzdialenost, s telefonom na ramene si to dost dobre neviem ani predstavit. na hodinky na zapästi len mrknes.
ziadny bezec si urcite nekupi iphone namiesto sportovych hodiniek garmin alebo inej znacky ....porovnavat telefon a bezecke hodinky je podla mna onicom, jasne ze iphone ako telefon ti toho ponukne viac za danu cenu, ale ked potrebujem sportove hodinky, tak nehladam telefon...ale vravim, vsetko zalezi od priorit, ci chces vazne behat , 4-5x za tyzden, ci chces mozno absolvovat nejake preteky, zlepsovat si vykon...lebo pri sem-tam behani 5x za mesiac po 3km ti staci ozaj aj telefon...
@mareli behávam vyše roka, absolvovala som aj súťaže. Práve na tých som videla aj bežcov s mobilom. Ide mi hlavne o to, aby som si zaznamenávala výkony, aby som trebárs mala zaznamenanú trasu a pod. To dokážu hodinky aj iPhone s vhodnou aplikáciou. Ide o to, že ten telefón si musím kúpiť skôr či neskôr a rozmýšľam, či ho kupovať teraz a neinvestovať do dvoch vecí, alebo kúpiť hodinky a na telefón ešte počkať. Chcem len vedieť, či ten telefón splní rovnakú úlohu, ako samotné hodinky.
@zuzkanik inak ako som uz napisala, telefon mozno splni podobnu funkciu, ale nepohodlnejsim sposobom. ja by som na tvojom mieste brala urcite hodinky. lebo ked si to zoberies, ak by ten telefon dokazal suplovat plnohodnotne sportove hodinky, tak by boli predsa hodinky nepredajny kus elektroniky, dalsi kus doma navyse...
ja mam garminy uz tusim 4.rok, a v nasej rodine mame vsetci garminy, co behavame. aj na sutaziach je vidno prevazne garminy, co som sa ja stretla. minule sme sa rozpravali so znamym triatlonistom a on odporucal tiez g. aj pre multisportovanie, ze skusal rozne znacky, ale tie mu najviac vyhovuju...
@zuzkanik ak to chces presne, urcite nie iphone. Resp. ja mam skusenost len s touto aplikaciu co som pisala, kt. bola zadarmo. Mozno aplikacia za peniaze by bola zasa o niecom inom. Ale nemyslim si, ze by v tom bol az taky rozdiel. Ked uz behas dlhsie a na vyssej urovni, ja by som investovala do hodiniek. Ja beham 2 mesiace a mne staci iphone, ale neskor by som tiez chcela prejst na hodinky.
vcera 8km, konecne som si nasla cas pre seba 😅
zeny, hlasim sa spat v klube. presne 18 dni som nebehala-schudla som 3 kila, vypadalo mi milion vlasov a pribudlo 1000 vrasok, ale....som tu spat ziva a v podstate aj zdrava 😀 dnes asi dusu vypustim a zas sa budem vracat 2 mesiace do formy....kazdopadne sa uz strasne tesim 😎
@zuzkanik
Závisí od toho, ako vážne to myslíš s behom. Ak chceš do budúcna trénovať často, zúčastňovať sa pretekov, prípadne pridať aj bike a plávanie, oplatia sa hodinky. Ale nie tie najlacnejšie, skôr naopak. Tie umožňujú nastaviť aj pokročilejšie tréningy, hlavne čo sa týka intervalov.
Telefóny okrem váhy a horšej výdrže (platí pre dlhé behy s gps) majú tú nevýhodu, že si nevieš priebežne kontrolovať údaje o behu, problém je aj pri daždi.
@denice
Ahoj
Dakujem za radu.no dufam ze mne sa podari schudnut.
nepotrebujem vela.len 4. -5 kg .a budem spokojna
dnes som sa zatala .zabehla som 7 km za 47 minut
snazila som sa drzat tep 130 az 140.ale niekedy mi riadne vyskocil hore hlavne ked som sla do kopca
Po behu som si dala len protein a uz nechcem vecer jest.
co by som si mohla dat ak budem velmu hladna
@zuzkanik zalezi od toho, kolko chces investovat. na take vseobecne info ti uplne staci telefon. moja skusenost je taka, ze treba mat nejaky svoj okruh a raz za cas si ho zabehnut. budes vediet, ci sa zlepsujes.
ale pokial sa chces naozaj zlepsovat, je dolezite meranie tepu. ked pojdes v anaerobnej oblasti, tak si akurat vytrapis srdce. ono sa to da aj odhadnut, ale urcite je fajn aspon sem-tam skontrolovat tep. osobne sa tiez priklanam k drahsim hodinkam, nevravim,ze hned za 500 eur, ale najjednoduchsie modely maju menej ficur. druha moznost je kupit si len hrm, ktory pripojis k telefonu a to stoji 60-80 eur.
Cafte baby aj ja sa dnes hlásim po sto rokoch ako @opica. Ešte pokašliavam, ale už je zo mňa opäť človek. Naposledy som bola na seba hrdá, že som to dala v lejaku...večer k tomu vínečko, nejaká zmrzlinka a už sa to so mnou zosypalo. Chcela som sa vyhnúť ATB, takže som sa dlhšie trápila. Lačne som pokukovala po bežcoch a vás tu ani neotvárala, lebo by som mala absťák. Ale dúfam, že už čoskoro vybehnem na Mirkine kolečko 😉 @mirka907
cafte baby, tak ja sa tiez hlasim. Ale zo mna nie je clovek alek invalid. Ja sa nejak neviem spamätat zod toho Svedska. Prava noha boli od kolena hore a uz neviem, co by som s nou robila. Aj som skusila behat ale to vobec nejde. Dne je to na nevydrzanie, trielila som na vlak a uz zase krivam. A dnes mi je celkovo volako na dve slova. Zajtra je tu volno, tak asi zavesim deti chlapovi na krk a ja si budem vylihovat. Ale normalne ma uz mrle zeru. TAk by som si zabehala. Juuuuj. Este ze stale leje, aspon mozem povedat, ze nie koli kolenu trcim doma ale koli lejaku 😕 😀
@zuzkani hodinky, hodinky a len hodinky. Nikdy viac mobil. Behala som s mobilom ca. rok. To bola ostara. MEralo to kadejako a zabvadzalo. Muz sa uz na to nemohol pozerat a kupil mi hodinky. Som si vybrala a on ma prekvapil. Ja stracim za garminyk aj ruku do ohna. Muz ma tiez garminyk, trochu lepsi model ale on predsa viac trenuje na triatlon. Vsetkych co poznam bezcov a triatlonistov, maju garminky. Nechcem robit reklamu ani z toho nic nemam, ale maju najlepsie recenzie.
A mobil uz nikdy v zivote. Na 5 km ti staci aj mobil, ale tak pol ci cely maraton by som z mobilom nebezala ani keby mi platili. A tiez treningy, take intervaly, to si neviem s mobilom ani predstavit.
@susan1904
Treba behať tak, aby človek po behu nemal vlčí hlad - to by znamenalo, že behal príliš rýchlo (výraznejšie klesla hladina cukru). Nie je dôvod po 5-7 km pomalého behu za každú cenu jesť len preto, že bol človek behať. Ak už, tak behať tieto krátke vzdialenosti pred bežným jedlom a nezvyšovať kvôli tomu porcie.
Ono práve tých pár kíl ide dole najťažšie.
Podla GPS 11,5 km, ale real asi trochu viac, lebo podla mapy som to davala krizom cez jazero... 😀
@yanni
@opica tak ste ma presvedčili na tie hodinky. Behávam trikrát do týždňa 8 - 10 km, tento rok som začala chodiť aj na súťažné behy, baví ma to a chcem v tom pokračovať a zlepšovať výkony. Tep si merať nepotrebujem, riadim sa heslom, že kým dokážem pri behu rozprávať, tak bežím v pohode. Akonáhle moje telo nevládze, okamžite o tom viem. 🙂 Keďže nemám na 200 eurové hodinky, asi kúpim garmin forerunner 10.
@zuzkanik, ja mam garminy 110 forerunner a som max spokojna, ked si ich este napojis na rozhranie garmin connect je to super, kupila som ich cez eshop za 115 eur, teraz som videla ze : http://www.talkive.sk/produkty/garmin-forerunne... ze aka super cena, hodinky som mala za 4 dni

Milí bežci, chcem sa poradiť. Uvažovala som nad kúpou bežeckých hodiniek s gps (mám na mysli jednu konkrétnu značku, ale nechcem robiť reklamu), ale manžel ma prehovára, nech si zoberiem iPhone a dokúpim vhodnú aplikáciu. Cenovo ma to vyjde rovnako a ja teraz neviem, pre čo sa rozhodnúť. Hodinky by mi slúžili len na ten beh a tréningy, telefón ma širšie využitie. Napíšte mi svoje skúsenosti s hodinkami aj s mobilom. Pomôže mi to. Ďakujem za všetky odpovede.