Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
babule, ked uz o tych synoch. nam dnes zas zacinaju holejove treningy a veru uz aj ja sa celkom tesim,ze sa gregor vybije. dnes bude makat 2 hodky-lad aj suchy ;) chodi od 4 rokov, ale sporty su jeho zivot. je strasne sikovny, co sa sportovania tyka a neskutocne huzevnaty. vacsina ludi neveri, ze ma 5 rokov. bikuje rok, korculuje 2, uz aj plava, coho sa chyti, to celkom rychlo pochopi...ale jergus, to je ine kafe ;) tomu sa nechce nic, od septembra ide na gymnastiku, to ho celkom berie, kreslit nechce, tiez furt riesim drzanie pastelky, co pri gregorovi nebolo. ale lego sa u nas sklada vo velkom, kedze moj muz je neskutocny fanatik 😝 aspon puzzle uz sklada, co gregor v jeho veku robil lavou zadnou. obaja su uplne rozdielni...som zvedava, co bude v statnej skolke od septembra, kedze je to lenoch na ucenie sa vela veci...
a na margo TV a spol-musim povedat, ze teraz uz obcas nieco pozru. hlavne na dlhych cestach dakujem ipadu za moznost ich zabavit. inak sa u nas TV nezapne aj tyzden, my s muzom TV nepozerame a deti ju zvacsa vypinaju, u nas je skor problem,ze vonku za kazdeho pocasia. uz teraz mi gregor zahlasil,ze cestou z hokeja ideme plavat na jazero 😝 nezmar je to!
ahojte, ja som mala dnes oddychovy den, tento tyzden mam akoze relaxacny pred polmaratonom. moj prvy, tak dufam, ze ho daaam...som aj zmierena, ze budem asi posledna, podla vyledkovej listiny bol min.rok posledny s casom 2:41...a ja si na lepsi cas ani netrufam 😀 ale pohoda som zvyknuta 😎
@lovacka to mas dobre za hodku, teda pace 6min. to neda uplne hocikto ze idem si len tak skusit zabehat... to uz musi byt trochu aj natrenovane a nejaka kondicka...ja sa tam chcem dopracovat...a to beham poriadne, ze pravidelne a podla planu od marca teda polroka a zaial najlepsiu 10 som mala 65min 🙂))
@mareli mozno budes sama prekvapena. üßredsa len na pretekoch je to ine ako ked si ides zabehat....pretekovy adrenalin a bezci okolo teba spravia svoje a bezi sa lahsie ako ked bezis niekde sama. AJ ked je to tvoj prvy polmaraton, tak budes asi opatrnejsia. Drzim palce nech si to uzijes a mozno sa teda aj uvidime.
@katpetdo dakujem za povzbudenie. lebo prave na to si musim davat pozor, na to davove nadsenie v 1.km. bola som na 3 pretekoch a ten start a teda prvy km som vzdy dala zahadne pod 6. potom som spomalila uz na svoje zvycajne tempo. pri polmaratone by som to rozhodne nechcela hned prepalit...aj sa tesim aj sa bojim zaroven...
babyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy pomoooooc, u nas zase prsi. Co prsi, lejeeeeeeeeeeeeeee. Normalne ani nevidno pre ten dazd. Uplne biele vsetko. A ja som chcela dnes ist behat. Tak z toho asi nic nebude. Aj ked stale duvam, ze do piatej sa to nejak urobi (som este v office). Ma uz fakt dr.... (sorry za vyraz ale uz mi to riadne lezie na zuzik). A nemam ani dazdnik so sebou 😠 Este ze som vcera stihla po nakupoch a poprehadzovat z jedneho auta nepotrebne veci do druheho. Asi bude musiet muz naozaj kupit ten beziaci pas, lebo takto nic nenabeham. Ked mam volny den tak je super a akonahle behaci, zacne liat. Neviem, ci ma niekto nema rad alebo co. Ale ved ja som taka dobrucka ku kazdemu 😕 😀
@mareli tak ja uz mam tych pol odbehanych jajajaaaaj. Jedna rada, ale t uz vies aj sama, nedaj sa sttrhnut davom. ked to na zaciatku prepalis, tak sa to uz tazko vyrovnava. Ale zase, väcsie sutaze s vela ludmi nie su az take hrozne. Na zaciatku, pokym sa to roztrha, aj tak to neppojde rychlo.
Ja ked som na jar trenovala na Göteborg tak som bola vramci treningu na 10 km sutaznom behu. To bol t aky dedinsky beh s ca. 100 ludmi. No a vsetci ti bezci z nejakeho bezeckeho oddielu. Ta si vies predstavit ake tempo nasadili. Najskor som si to ani neuvedomovala, bezala som ako takmer väcsina az ked ma na ca. 700 m zacalo triast. Ale doslova. Normalne mi bolo na odpado. Nechapala som. A pozriem na hodinky a ze vraj pace 3:20 😕 😕 😕 😕 😕 😕 Sa ani nesudujem, ze mi zle bolo. Normalne sa mi ruky od ramien az po konceky prstov triasli a trpli. Tak ja som pekne zacala spomalovat. Dost to trvalo, pokym som bola v poriadku. Sice som to odbehla este za nejakych 53 minut ale jedna skusenost staci. A teraz, hlavne tie prve km pozeram pekne krasne na hodinky. Potom to uz ide podla seba.
@mareli ako pise @yanni je strasne dolezite si ustrazit tempo, ja beham na zaciatku podla tepu. na sutaziach ho amm vzdy vyssi ako ked beham sama, ale uz to viem odhadnut. ked sa neskantris na zaciatku, uz to pojde lahko a ani si neuvedomis a budes v cieli. drzim palce!!! a nezabudni gel, ak ides prvy raz, naozaj odporucam!
@lovacka, to mas dobre tempo, ja napr. v tempe 6:00 10 km nedam, teraz som schopna bezat prvu polku v tempe 6:10 a druhu polku okolo 6:30.....ale som rada aj za to...ja som zacinala tempom 7:40 , po 8mich mesiacoch je to myslim, pekny uspech
v pondelok mi taka tetka krici: "slecna (akoze ja mam 41 rokov) ved vy ste stihla ako prutik, vy nemusite behat" 😀 som sa pobavila, ze bud:
- nevidi
- fandi mi
- alebo si mysli, ze po 35tke sa uz nesportuje
@mareli, drzim ti palce
@juzienka cena?
Babule co je to pace? To je tempo?? Este som sa pytala na hodiny s pulzomerom pripadne s inymi doplnkami co by ste mi odporucili??
@radovanko3 50 €
@juzienka opýtam sa dcéry,dakujem 🙂
@radovanko3 su krasne ........ a uzasne lahucke
dcéra športuje na profi úrovni,tak sa jej opýtam,či by jej nebodli,spomínala,že by potrebovala botasy na beh a túto značku má aj teraz,ale iný model 🙂
zeny, IDEM v sobotu na ten triatlon...to bude sranda, som pozerala svoje casy z minuleho roku a plavanie veru vidiim dost biedne. som dala 750 m za necelych 21 minut, ostatne snad dam tak ako pred rokom ;) drzte palce!
@idris ano, pace je tempo, v kotom bezis. cize za kolko zabehnes km. zalezi od toho, co od nich cakas. ak ti staci pulzomer, tak chod na zaciatok do daco fest lacneho-napr. lidl, karrimor. ak chces aj trat sledovat a teda pace, kcal, prevysenia, tak je vela znaciek-garmin, suunto, polar...

@eeffka no aj tak sa da 😀 😀 😀 😀 😀
Tak dufam, ze u nas to az tak daleko nezajde. My ani telku nepozerame, nejake hracie konzoly tiez nemame a abkovci z kazdej strany maju zakazane nieco kupovat, aj ked si decka to ci one zelaju,a le nic nebude. Lego, knihy, spolocenske hry atd. su povolene, ale ziadne technicke vymozenosti. To pride tak ci tak, ale zatial maju behat ppo vonku a nie cumakovat do nejakej "blikajucej" obrazovky. A zatial este radi chodia von, ja ich prihlasujem na vsetky mozne behy, vyhravat nemusia, ale su aspon von. A paci sa im to. zatial. A my chodime kade tade, takze zatial ich nenapadne nejake blbosti pytat.
Ale neviem, ak to chalan inak nepozn al, tak s pubertakom velmi nepohnes. ja si pamätam, mam o takmer 7 rokov mladsieho brata, vyrastol uz v pocitacovej ere, ale hraval od 5 rokov futbal sutazne, takze bol dost vytazeny ale sa aj hrajkal obcas na PC, len ked nasi zahlasili, ze treba ist na zahradu, alebo otec ho mu vybavil cez letne prazdniny brigadu na stavbe!!!! 😕 😕 😕 , tak si neopovazil ani len zasomrat. Otec v sobotu rano dal budicek o 6 a chalan ani nemrkol.
Mne sa zatial dari, ze neodvravaju, ale ta vychova, pravidla a mantinely sa ukazu asi az v puberte. Mne je jedno, nech ma aj zavru, dostanu aj preplesk, ked nebudu pocuvat. Ved si predstav takych troch 180cm vysokych faganov ako idu na teba. Nic take, ja som tu sefka 😀 😀 😀 😀