Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
pozeram predpoved na pocasie do budapesti a cely tyzden paradne mierna oblacnost a len v sobotu, ked su preteky hlasia uplne jasno a 22 st.... Moja posledna skusenost so slnkom bola velmi zla a tak sa trochu bojim. Dufam, ze im to nevyjde 🙂
@katpetdo
@mracik
@mojinecka tebe v prvom rade dakujem, ze si ma vyzerala a pripravila kolu...Ty si ma videla v tom najbiednejsom stave pocas nedelneho behu...Akurat mi zacinala kriza a bojovala som...Kolu som mala pripravenu o km dalej, preto som si nezobrala tvoju ale naozaj dakujem ze si na mna myslela.
No a pocity a priebeh:...Az teraz si tak postupne uvedomujem co som vlastne zabehla. No pocity boli vselijake pocas behu.Prvych 21km som sla velmi lahko, vysmiata s dostatocne velkou rezervou...Brzdila som sa ale aj tak som to sla o cca minutu a pol rychlejsie ako som mala v plane (statsie ze nie viac). Dala som ju za 1hod 58min aj nejake drobne...
Potom som od 21-31 drzala tempo podla planu...este som to potiahla do 34 km ale uz som citila ze to zacina byt zle....tep zacal velmi narastat, dost sa oteplilo, slnko vyslo(mam opalene nohy podla sortiek), takze som na seba na kazdom stanovisti liala vodu...pomer asi taky ze pohar do seba a pohar na seba...Na 36 som uz vedela, ze je to cele zle...spomalila som na 6tkove tempo, 2km predychala a potom od 39 sa zacala modlit a rozbehla to spat na planovane tempo a este o nieco rychlejsie(kde som nabrala silu netusim)...a takto dobehla do ciela, kedy sa mi tep pomaly blizil na moje maximum. Cas o 2minuty lepsie ako som chcela velmi potesil...Sla som takmer vyrovnane...stratila som akurat sekundy za cca 2km co som spomalila na 6tkove tempo...ale to som musela urobit aby som dokazala so ctou bezat po hlavnej a nie sa len motat :D ..Stenu som nemala ...alebo mozno mala ale v hlave som si rano povedala, nezastavuj....spomal na obcerstvovackach ale nestoj ...a netreba ti ist na WC 5 hodin :D....Tychto bodov som sa drzala...Obcerstvovacky...Zjedla som 3 kusky bananu a jeden hroznovy cukor...Na 36km som dostala kolu a tu som po malych duskoch pila az do 41km. V ciely som bola uplne bez farby. Pridavam foto aby ste mali predstavu... Mierne rozmazane videnie a tak...Spamatala som sa po pol litry vody a 2dc caju s vela vela cukrom. Inak som nemala ani krce (pred ci po behu)...jedine co som citila je dehydrovanost...bolela ma strasne hlava v nedelu...Na druhy den, teda vcera ma velmi boleli kolena..svaly som citila tak normalne....takze som si sla dat 5,5km vyklus a to Vam poviem tiez bolo zaujimave...prvy kilometer ma bolelo snad cele telo....bol to hrozny boj...posledny km kedy som potrebovala pridat (cakala ma dcera) uz som vedela zrychlit na 5.20...telo je strasne zaujimavy nastroj musim zhodnotit...dnes som OK....trosku citim nohy ale skor som unavena akoby ma nieco bolelo. Foto ako bezim a potom foto asi 2min po dobehu.
@mirka907 vyzeras super na tych fotkach...musim sa aj na naucit usmievat pocas behu 🙂 . tie pocity som mala aj ja rovnake, tiez som bola fascinovana ako vela telo znesie. Cize bol to pre teba opzitivny zazitok, co je super 🙂. len sa neboj teraz tyzden oddychovat a nebehat, telo si zasluzi
@katpetdo ano pozitivny.....cakala som, ze to bude horsie...tepy som ozaj mala ku koncu hranicne...ale pocasie spravilo svoje.......pri polmaratone uz myslim viem ako tak predvidat spravanie svojho tela..maraton bol uplne iny level....a vobec som nevedela co cakat po 35km...lebo do nedele bolo 35 moje maximum na jeden beh...dvojfazove som mala ale jednofazovy dlhsi nad 35 nie...a uz vobec nie tempovy...ten som v treningu mala iba na 25 a 28...Taka tempova 32jka mi chybala si osobne myslim...ale som spokojna ...hlavne, ze som dokazala vyhodnotit v hlave co robit , kde pridat, kde spomalit...to je pre mna velmi dolezite...mna zachranili tie dva km, kedy som spomalila...trosku oddychla, aj ked na tepe to vobec nebolo vidno...aj to ze som pila na kazdej jednej obcersvovacke...toto bolo velmi dolezite si myslim....a mala som aj stastie....na pocasie, podarilo sa mi odhadnut kedy mam jest a s jedenim pocas behu nastastie nemam problem, nechytili ma krce....choroba minuly tyzden imunitu oslabila ale mozno na druhej strane aj pomohla tym ze som vela spala a oddychovala...takze ja som spokojna a stastna :D...a dam si pauzu urcite...ja si kazdy rok davam cca mesiac pauzu od behania, kedy robim ine aktivity, precvicim ine svaly...takze vcera som bola vyklusat...mozno zajtra pojdem este nieco lahke a potom prejdem na bicykel a cvicenie s vahou tela ...a potom pridu na rad moje zimne lesne traily na nizsich tepoch a na to sa strasne tesim. tot moj plan 🙂 no a tebe strasne drzim palce do Budapesti....prezradis cas, na ktory ides? ty to das krasne....o teba sa nebojim🙂...a potom sa tesim na podrobny opis...uz budem tvojim pocitom rozumiet 🙂
@mirka907 aj ja sa tesim an zimne behy v lese, kde si to udem vychutnavat. No nejaky taky ciel mam 3:30, ale mam pocit, ze by som mohla ist okolo 3:25. Viacej behat som zacala od jula. Kilometre podla mna v pohode, mla som 4 behy 25-30km, vsetky boli v kopcoch a citila som sa super. Tempa som nebehala dost, mala som asi 4-5 v dlzke 16-22 v tempe na 3:20, potom nejake kratsie. TEraz v nedelu som bola 10km v tempe na cas 3:20 a mala som pocit, ze sa ani nesnazim. Islo to same. je mi jasne, ze 10km a 42 je rozdiel. Uvidime ako vsetko dopadne v sobotu.. No bola by som asi smutna, keby som nesla pod 3:30. POvedala som si vsak, ze sa nejdem stresovat pocas behu tempom, len si budem strazit aby som nesla prirychlo...
@katpetdo
@mirka907
baby, ste NESKUTOCNE. ja by som bola vdacna za to raz to zabehnut. kazdopadne som sa aj ja odhodlala a pokusim sa uchmatnut si cas aspon na jeden beh tyzdenne vyraznejsie cez 10 km, lebo je to podla mna presne o tom,ze ked uz telo vie, co sa deje, tak to zvlada a ja pri mojich kratkych behoch mavam krizu pri 13-15 km vzdy. toto musim odburat...joj, ako vam uprimne zavidim
@mirka907
@katpetdo bayyyy, vy ste super.tie tempa bozinku, lepsie ako moji chlapi sportovci v okoli 🙂))maraton je uz ina vyzva. mna sa teraz ludia nebezci pytaju, ze ked uz mam dva polmaratony ya sebou, ci sa chystam aj na taku vyzvu ako je maraton. tak kazdemu vravim, ze pokial nebudem schopna zabehnut polmaraton pod dve hodiny, na maraton ani nepomyslim. lebo trapit sa niekde na trati v behu co trva 4hodiny a viac nemaaam ziadnyyy zaujeeeem. 🙂))) ako som si teraz precitala jedneho nasrho maratonca, co ma svoj osobak na maratone 2:17 /tusim je to nas reprezentant/, ze on obdivuje vsetkych tych ludi co su na trati dlhsie ako on, lebo jemu by sa tolko behat nechcelo. casovo. :-P
a inak na zimu pouzivate aj nejake nepremokave tenisky ci klasiku iba???
@mirka907 super. A na foteckach vyzeras perfektne. A dobre ta chytilo. Ked si spomeniem na tu kosu vlani, tak sa mi ani verit nechce, ze teraz bolo tak teplo.
@mareli tak zmyslam aj ja. ja uz mam dobru kopu polmaratonov za sebou ale na cely sa neviem dokopat. Polmaraton odbehnem sice pod dve a to aj bez velkeho trenovania ale na cely uz clovek musi fakt trenovat. A ja jednoducho nemam toko casu. Juuuuj keby mal den aspon 50 hodin 😠
Pre mna sa uz zial sezona skoncila. chcela som este nejaky polmaratonik, ale uz mi to casovo nevychadza. Muz stale lieta hore dole po svete, takze na vsetko som sama. A uz je tu aj dost kosa, nerada beham dlhe trate a hlavne tempove, naobliekana. Ja by som zimu najradsej zrusila.
Inak k tym botam, ja mam len normalne. ale mam trojo, ked su mokre aby som mala na druhy den ake obut.
Aj my sme boli tiez bezkat. Ale kosa bola. Vobec som sa nevedela zohriat. Do ciela som prisla ako cencul
😕
@mareli beham v klasickych, akurat sa chystam kupit nejake trailove, kedze sa chystam behat 90% casu v lese a po blate sa mi to v cestnych teniskach hrozne smyka.Ale kedze som lakoma 😝 , tak nieco do 50-60 eur. Chcela som Adidas Kanadia trail, ale vyrabaju ich nejake male a najvacsie cislo na slovensku mi je hodne male...mozno kupim cez net. Panske mi nesedia na sirku. Ale nepremokave s goretexom alebo niecim podobnym musia byt fajn, len ta cena potom 😖
@mirka907 , tiez musim napisat, ze super vyzeras na tych fotkach......
@katpetdo , aku mas nohu? ja kupujem iba panske topanky, kedze ja mam nohu c 43 a tenisky 44,5 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
baby, ja som schudla a dost, ako som neschudla prvych 6 mesiacov tak teraz to ide aj same, v kuse "zerem", vazim rovnako ako pred tym ako som zacala behat ale dost som schudla stehna a samozrejme prsia uz nemam absolutne ziadne 😢
muz vyjadril pochybnost, ze o chvilu bude zo mna vyschnuta trieska 😢
@dracik1 tak to si lepsia ako ja 🙂. Mam 41,5-42 bezecke,len tie adidasy, co som spominala su ako modfel vyrabane mensie, aj ked su velkost 42. V obchodoch mi ta 42 bola mala. POzeram este Asics Fuji Trainer 3, celkom vp ohode recenzie a nasla som ich na anglickej stranke za 60 Eur, nemaju goretex. Panske su mi velmi siroke, potom mi tam ta noha lieta 😖. Pre mna su tenisky za 100 eur zial pridrahe, ekdze rocne potrebujem 2 pary, ja vacsinou hladam stare modely, a potom sa da za dobru cenu kupit dobra teniska, len tieto s goretexom som vo vypredajoch nikdy nevidela
@mareli asics goratex trailove mam...aj ja sa chystam na nove botasky..ale cestne teraz zhanam...chcela by som INOV ale nikde neviem zohnat zenske ...este aj sportrysy.sk sklamali..a po novom som sa zalubila do adidas adios bootsov....tie su uzasne...ale iba tie adios...ine boots nechcem...skusala som ich na expe teraz a to je ako v papucke...ja uz chcem prejst od asicsov k topankam bez podpory ...tak aby ma topanka nutila k lepsej technike, nie aby podporovala moje zlozvyky v behu...najlepsie riesenie su pre mna INOV alebo potom tieto zavodne adidas...len 149e je trosku extrem pre mna...este ako tak salomon citytrail by prichadzali do uvahy...tie su cenovo znesitelne...
@katpetdo ufff, takze ja to stastna zeno s mojou labkou. Ale aj tak nejake pekne lodicky v 39 je tiez problem zohnat. Teraz hladam nejake biele, kremove alebo tak a bola som kuk a vravim muzovi, ze tu len 40+ a predavacka pocula a vravi, ze "male cisla su hore". ze vraj MALE cisla 😀 😀 😀 😀
Inak to s tymi detmi mi ani nevrav. Nasi sa tento rok drzia, cely rok jedno cislo, vsetci traja. Ale vlani to bola hroza, za rok o dva cisla a to krat tri. Ako keby sa dohodli. A topanky su fasa drahe, a ked musi clovek vsetko menit, botasky, sandale, zimne atd. no hroza. a tiez oblecko. Minuly rok bol hrozny. Tento rok je kludnejsi, aj ked furt nieco kupujem. Raz tomu gate, druhemu mikinu, teraz som zistila, ze tie klasicke flanelove pyzama na gombicky su len tak tak, dufam, ze im tuto zimu este vydrzia. 😕
@mirka907 Mirka, moj muz ma asicsi gorace trailove a nevie si cih vynachvalit.
Inak my mame tiez stabilne, muz si aj kupil tie adidasi boosty, povedal, ze sa mu v ich beha dobre, ale ma ich len na trening. Na maraton mal stabilace. Ja ked bezim za nim, tak fak to velmi vidno ako naslapuje dovnutra. Neviem, ci by ho po 20 km cvachty neboleli.
Ja mam sice tiez brooksy a asicsy stabilace ale asi by som v pohode odbehla aj v normalnych. Ppodla analyzy mam len miernu vychylku ale ja som nejak vzdy mala stabilne. Lepsie sa mi v nich beha. Mala som aj tie boosty v obchode na nohach, skusila som tma aj na pase, necitila som sa v nich dobre.
@mirka907 mirka pozri stranku www.sportsshoes.com.
odtial objednavam ja. klasicke boost tam mali teraz za cca 70 eur, je to starsi model samozrejme.
Ja teraz z cestnych si neviem vynachvalit mizuno ride 17, ako papucky. U nas su okolo 100 eur ale dovliekla som si ich z USA za 46 USD 🙂 ... ze som im tam nezobrala hned vsetky kusy co mali na predajni.
@mirka907 @dracik1 a ktore presne asics mate, model...aby som vedela pozriet si na nete?
@katpetdo ASICS GEL-FUJI ATTACK 2... uz som ich tu davala...tu su: https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/beh-a-chudnutie/ Na tej tvojej stranke z nich maju 3jky- novsie: http://www.sportsshoes.com/product/asi3407/asic...
@mirka907 inak k tym noham a teniskam. ja meriam 171cm ale nohu mam 39.5-40 a tenisky 41ky. a co je sranda, mam neutralny doslap miernu supinaciu. celkovo dost komplikovane kostnate chodidlo mam dlhe prsty, od palca mam dlhsi aj druhy aj treti!!! prst. a skor mi vyhovuju tiez tenisky bez nejkaych opor a vystuzeni a neviem coho vsetkeho. potrebujem mat taku volnost akoby v clenku, musia byt lahke. v maji som si nechala poradit v runshope v BA riverpark od majitela, co robi triatlon a kupila som si tenisky ON cloudsurfer. tie su jedinecne lahucke, skor akoby minimalisticke bez roznych opor. ale zato dobre sedia a nutia behat na prednej casti chodidla. co mi vyhovuje. cena bola poriadna 150€ ale stali za to. mala som predtym nike nejake potom reebok akoze bezecke dvoje, ale tieto to ozaj prekonali. vyrabaju ich aj v zimnej uprave goretex ale cena uz 180€ a to je strasna palka. teraz som si dokupila iba tak, ze nech mam na vymenu aj, ak potrebujem jedny preschnut mizuno sayonara, tiez na neutralny dosla, tiez su take lahsie a zachovavaju ohybnost v nohe, kupila som ich len za cenu v intersporte bola akcia zo 140€ na 60€!!!!! a vsade ich maju v akcii za 120 alebo 110e dokonca aj na bezeckepotreby.sk su stale za 104€...takze som velmi dobre kupila... no vravim keby som ich mala len na beziaci pas, tak beriem za tu cenu. a dobre su aj tie, na polmaratone sa osvedcili. ked porovnam s tymi ON tak mam zopar vyhrad, ale cena moje vyhrady zmazala 🙂 takze teraz mam dvoje na vymenu. do fitka a na pas nosim take len treningove nike.
ja nemam kde chodit do lesa ci do terenu, takze stacia mi len cestne...
@katpetdo , ja mam tieto:http://www.bezeckepotreby.sk/product/sk/ASICS-Gel-Fuji...
isla som v nich 49 km trail a v pohode, iba nechet na maličku mam čierny 😀
ja mam tiez neutralny doslap a miernu supinaciu 😀
asi sa aj ja musim porozhliadnut po nejakych dalsich teniskach na beton, lebo moje tenisky sa rozhodli ze po 9 mesiacoch pouzivania mi zacnu robit otlaky - aj ked bezim dlhsiu trat aj ked bezim kratsiu trat..... 😀
@dracik1 vidis otlaky. Ja som si kupila teaz nove, lebo mi tiez stare robia otlaky. co stare, niekedy marec-april som ich kupila. Ale mam v nich odbehane fajne. VEd len ten jeden mesiac, co som odbehla 300 km, tak uz maju dost na konte. Ale su inak super, vobec nie su opotrebovane aj peruju este dobre, len mi tiez zacali robit otlaky. Nezistila si, preco ti robia tvoje? Ja som pred tymto poslednym pol maratonom mala raz trochu osuchane chodidlo ale inak v pohode. dalsie treningove behy boli ok. A na pol ma islo porazit. Na 8. km zacalo suchat a pokym som dobehla do ciela, tak otlak ako hrom. Potom som behala dva tazdne v tych uplne starych ale tie sa uz fakt rozpadavaju. A to ich mam rok. V sobotu som si dala intervaly a v nedelu ten beh, tak vydrzali, otlak neurobili ale uz sa bojim. Nic v bote nie je, vsetko som povyberala, ja fakt neviem co tam je. Tak som si teraz kupila nove. no na koniec sezony som uz nechcela, ze ponicim cez spinavu zimy tie co mam, ale nejak mi to nedalo. Ma ide porazit.
ahojte...ide ma porazit. po polmaratone som si dopriala 3dni planovaneho volna. dala som si saunicku, vela spala, a dnes som sa chystala uz konecne vybehnut. ALE vcera poobeda ma zacalo pobolievat chodidlo, zvrchu v prednej casti akoby od malicka priblizne po stred chodidla. vnoci som sa normalne budila na bolest. a rano moj prvy krok, uz som citila, ze nieco je zle. vzdy ked chodim resp stupam, citim taku bolest pichlavu. normalne az krivam... co to moze byt? po polmaratone mi nebolo nic a na 3.den toto? citala som o tej unavovej zlomenine, ale noha mi neopuchla...mate niektora skusenost? som normalne nestastna az do placu, nemozem ist behat, skusala som aspon doma vyliezt na pas, ale bolelo hned ako som sa dala na spicky. v nedelu som mala plan ist na 10km pretek ale takto asi nie.
@mareli ja som mala presne taku unavovu zlomeninu pred 9 rokmi, noha neopuchla, len to bolelo ako slak, Presne na rovnakom miestne.Ani neskusaj behat, elbo ak je to prasknute, tak si to len zhorsis. Rradsej chod k dr aby ta poslal na magneticku rezonanciu, lebo na rontgene to vobec nemusi byt vidiet. Mne sa to hojilo dlho, trener bol netrpezlivy 😠 a nutil ma behat skor ako som bola 100% fit. Obvykle to je 6-8 tyzdnov, kym sa zahoji.
moze to byt nieco uplne ine, ale podla opisu som hned pomyslela na unavovu zlomeninu. Drzim palce aby to bolo nieco len natiahnute alebo nejak podobna blbost.

@katie23 podla mna nie je dobry napad bandazovat koleno treba najprv spevnit svaly okolo kolena. nepises ci si sa predtym sportu venovala ani vahu....zo zac. to moze byt tymi oslabenymi svalmi nezvykom z behu ale aj zlo technikou behu. dôležité je dopad nie na pätu ale na prednu cast chodidla akoby cez spicky. zlahka zidne tazke dupanie. plus vhodna obuv. a urcite treba zo zac. striedat chôdza poklus aby nohy privykali.