icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

grimaska4
3. dec 2012

@iviatko
alebo ked,tak na pase behaj,ale najprv to vysetrenie si daj urobit ,fakt to nie je sranda

iviatko
3. dec 2012

Baby,aky pulz by som mala mat? Ked som zacala,mala som 90 o dve minuty 132.

miskap2111
3. dec 2012

@iviatko neviem, či je tu niekto z nás medicínsky vzdelaný (ja som biochemik), ale podľa literatúry je normálny kľudový tep medzi 60-100 úderom za minútu- závisí od trénovanosti a iných faktorov.Najlepšie je odmerať si tep hneď po prebudení. Tých 132 si dosiahla 2 minúty od začiatku záťaže? A potom si už ďalej nepokračovala? 132 pri záťaži nie je vysoký tep. Ale ak si aktivitu stopla, tak asi nevieš, či to išlo ďalej hore. Pri záťaži existuje určitá terminológia, ktorá rozoznáva tzv zóny, ktoré sú pri určitých tepových frekvenciách. Netrúfam si to tu celé popísať, ale pozri napr. http://magazin.atlas.sk/zdravie/online-trener-v... alebo si vygoogli ďalšie stránky - je toho kopec na webe. Ak máš obavu, najlepšie bude sa poradiť s lekárom (najlepšie športovým, alebo priamo s kardiológom, lebo obvoďák bude pravdepodobne veľmi opatrný).

iviatko
3. dec 2012

@miskap2111 vdaka za odpovede 🙂

orimir
3. dec 2012

@grimaska4
ďakujem za radu ani z cm mi neodbúda iba troska v pase asi 2 cm 😕

orimir
3. dec 2012

@miskap2111
ďakujem za odkazy, rada si ich prečítam dúfam ze mi pomôžu 🙂

grimaska4
3. dec 2012

@iviatko
a po 2 minutach?si dalej nebehala?Inak orientovat by sa malo po odbehnutych 10 minutach

iviatko
3. dec 2012

@grimaska4 nebeham,bicyklujem doma,pulz sa drzal do tych 140,ale nevladala som dlhsie ako 5 min vkuse. Zajtra chcem aj rano aj vecer,snad drobec dovoli 🙂)

janicca
3. dec 2012

ahojte 🙂 tak včera odplávané a zajtra bude odbehané 😉ešte by to chcelo stravu poriadne upravit a do leta budem krásna 🙂
@iviatko ja kojím stále síce malý už má rok a pol tak že to nejak nerieším či bude kyška alebo smotana 😀 😀 😀 vždy mu chutilo a myslím že aj chutí

opica
3. dec 2012

@iviatko v pohode a s kludom pomaly mzoes zacat. ale presne, v zime neriskuj zacinat behat vonku...najhorsie je mat male dieta a byt chora 😠 kazdopadne ja som vzdy cvicila a kojila bez problemov, pri oboch...len ja nemavam svalovicu velmi, tak to neviem posudit, ale podla mna sa nemusis moc stresovat kvoli tomu...

janicca
3. dec 2012

ozaj kočky ako to riešíte s obuvou ked primrza máte nejaku špeciálnu a či ?možno znie hlupo otázka ale začínam tak tých otázok bude viacej 🙂 dakujem za radu

grimaska4
3. dec 2012

@janicca ja beham pravidelne cely rok,preto som si zaobstarala goretex bezecku obuv,akurat dnes som mala 1x od jesene asi 5cm snehu,k tomu fukalo aj snezilo a -2C,ale zvladla som to🙂to,dala som 8 km za 43 minut

janicca
3. dec 2012

@grimaska4 tak počasie ma neodradí len mala by som si asi zadovážit riadnu bežecku obuv plánujem behávat v každom ročnom odbobí pokial mi to čas dovolí ....vobec nemám šajnu že aku značku treba ktorá je vyhovujuca a samozrejme aj cenovo dostupná 🙂

grimaska4
3. dec 2012
nattaly8
4. dec 2012

zdravim zimne bezkyne 🙂 ja pomalicky pokracujem a beham skoro kazdy den. 5km/ 40 min., vykon slabsi, ale isto stupa. Ale nejde mi celkom o ten. Bezim aj v tomto uchvatnom pocasi. Len si musim zaobstarat zimnu softshell bundu, mam len taku tenucku, sice mi nie je v nej zima, ked som v pohybe, len sa bojim, ze prechladnem. Vcera sa mi uz tazsie dychal ten studeny vzduch, tak som si dala cez usta ten nakrcnik a bolo to omnoho lepsie. Tenisky som si zaobstarala karrimor zatial, bezi sa v nich vyborne, len nie su su gore-tex. Tie dostanem az pod strom 😅

ifkael
4. dec 2012

@nattaly8 super!

zet7
4. dec 2012

ahojte baby, ja Vás tu už dlhšie čítam, ešte som nedočítala všetko, ale viete naozaj poriadne podporiť 🙂 Ja behám už 3 týždeň, 3x do týždňa, ale idem zmeniť na 4 krát. Začínala som s 10 min. behom 😉 a každý týždeň predlžujem o 5 min, no kondičku nemám takú ako vy, ale raz aj to bude, zatiaľ ma to baví, pravdaže mi ide tiež o schudnutie prostredníctvom športu, ktorý si zamilujem 🙂

miskap2111
4. dec 2012

@zet7 výborne! To nazývam naozaj odhodlaním - začať behať v zime. Fakt klobúk dole. Držím palce!

zet7
4. dec 2012

@miskap si zlatá, dík, ja si rada čítam Tvoje príspevky, tak len píš a behaj 🙂

miskap2111
4. dec 2012

@zet7 ďakujem - aj ty si zlatá! Ja behám takmer každý deň, ale od včera mám doma bežiaci pás, tak sa vytešujem, aj keď vonku je vonku. 🙂 Ale aspoň teraz, keď sú také pľušte, nemám naozaj žiadne výhovorky. 😀 Prišla som na to, že pás je super na intervalový beh- striedanie rýchleho a pomalého tempa. To mi vonku až tak dobre nejde a na tom páse je to ideálne a ešte aj čas super ubieha.. Takže som nadšená. 🙂

zet7
4. dec 2012

No ty si už ďalej ako ja, ale mne osobne sa aj vonku páči a v tomto počasí, lebo je ticho, ja sama si bežím za tmy (bývam na dedine) a sneh mi praská pod nohami 🙂 riadny relax, len dúfam, že neochoriem, zatiaľ je to o.k. a mám doma aj stacionárny bike tak nahradím ak niečo 🙂 musím si ešte dosť nástrojov pokúpiť, ale to chce čas 🙂 ty teda v zime nebeháš? ak beháš, nie si chorá?

opica
4. dec 2012

koceny, tak som dostala otazku od mojho otca,ze co na vianoce a zapriala som si nove tenisky. predsalen, moje maju uz nejakych 5 rokov ;) (medzitym 2 tehotenstva, aby ste si nemysleli,ze v nich behavam dnes a denne). tesim sa, chystam sa do run shopu a zainvestujem do seba...juchu, snad za menej ako 150 budu ;)

opica
4. dec 2012

@zet7 beh v tomto rocnom obdobi am veru svoje caro...minimalne je vsade malo ludi a mozes si uzivat ten klud...veru, aj aj to milujem

janicca
4. dec 2012

ahojte kočeny tak dnešné behanie bolo super ani kolena tak neboleli a pridala som 10 min a ani som o tom nevedela 🙂ale čím skor musím zainvestovat do kvalitnej obuvi pošteklím manžela nech zainvestuje pod stromček

@zet7 ahoj aj ja tak pridávam postupne pekne pomaly ....ved aj ja som si myslela že aká som ja športovkyna že aku mám ja kondičku a ked som odbehla prve metre som si myslela že sa na to vykašlem ale presne ako píše @miskap2111 netreba sa vzdávat hned po prvých neuspechoch začiatky bývaju vždy tažke 🙂 behat vonku je to najlepšie čo može byt a to je jedno ake je počasko vraví sa že počasie nie je zlé len sa treba vediet správne obliect 🙂

miskap2111
5. dec 2012

@zet7 behávam aj v zime- zatiaľ sa mi celkom darí tento rok, ale po minulé roky som vždy v decembri prestala(aj keď 2x to bolo zo zdravotných dôvodov - úraz, ale nie pri behu). Vonku je to oveľa lepšie- veď to poznáš. Ale predsa sú dni, kedy je vonku fakt zle, no a na to ten bežiaci pás je super. Okrem toho, ani ja zatiaľ nemám goratexové boty na behanie, takže kým mi ich ježiško nedonesie, tak počas pľuští môžem behať aj doma. 🙂

amalka72
6. dec 2012

@miskap2111 supeeeer, my sme sa pred pár dňami s drahým rozhodli, že ježiško nám donesie pás, 11.12. by mal byť na sklade http://www.insportline.sk/1766/bezecky-pas-insp... snáď sme dobre vybrali 🙂 mne robí tiež problém veľká zima, dosť si jej užijem pri koňoch (tá minulá bola desná) a hlavne hmla na hrádzi- to už mám strach o seba, stretnúť diviaka neprosím, tak to idem riešiť takto na zimu...pochváľ sa aký si si vybrala Ty? joooj teším s Tebou 😀

miskap2111
6. dec 2012

@amalka72 ja som ho dostala/požičala si 🙂 od bracha, lebo im slúžil len ako vešiak 🙂. Je asi 3 ročný a neviem, kde ho kupovali, ale je to Reebok i-run - myslím, že tento http://www.dietandfitnessresources.co.uk/home_g... Je to fakt pohodlné behať doma, ale vonku mi to fakt ubieha oveľa rýchlejšie. Ale idem to striedať - vždy keď sa bude dať, vybehnem vonku a keď nie, tak si doma dám intervaly. 🙂 Ten tvoj vyzerá super!!! Tak si ho užite!!

amalka72
6. dec 2012

@miskap2111 no presne tak mienim aj ja, prežiť s pásom tie najhoršie dni...veď keď bude nad nulou a vylezený oskar, s radosťou vybehnem von, nie je nad to...díky moc, už nech je doma 😉

opica
6. dec 2012

baby, tak dnes sa behalo. hmla, snezenie a zima...ale som si to celkom uzila, kedze som sla kvoli dychaniu dost pomaly, nieco pod 6 min./km...

janicca
7. dec 2012

čafte baby tak ako máte odbehané ?dnes bolo vonku super ja zimu zbožnujem a ten mraz to je paráda 🙂 dnes som netíhala...... za to som si dala dobre do nosa čo sa týka sladkostí no a nedaj si ked chodil Mikuláš trošku som na seba nahnevaná ale šak vybehám 🙂