Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Ahojte,
prosim o radu, mam jeden problem. Pred cca 2 mesiacmi som zacala behat 6krat do tyzdna. na zaciatku som vazila 86 KG pribrala som pocas tehotenstva. Zaciatky boli tazke ale teraz beham 4,5KM za 40 min v tom mam aj pauzy 2x2min vsetko uplne v pohode ale teraz som zacala citit stehna a zacali rast svaly a stym prisli aj MODRINY neviem co to znamena nic ma neboli nic som si nebuchla a mam na stehnach asi na kazdom dve modriny a aj na jednom kolene su take vecsie nie zas obrovske ale je ich dost vidno. Citala som aj na forach ale o takomto niecom sa moc nepise. Teraz vazim po tych 2 mesiachoch 72 kil schudla som 14kg. a chcem ist dalej len riesim zase modriny ☹ poradte prosim.
@katpetdo Bola. A napisala som o tom blog, prvykrat v zivote... Neviem pisat. A hlavne nerada zdielam svoje pocity. Ale bolo toho na mna nejak vela v sobotu, jak sme boli na tom preteku a tak, tak som si sadla a nieco napisala....zistila som, ze terapia pisanim naozaj funguje... Je to dost osobne... a je to tu : http://www.runpedia.sk/n/blog-o-pretekoch-lezun...
@tilly Idem snad, ak sa nic neudeje... Stretavame sa o 18,30 na parkovisku na zeleznej, to budes vidiet, taky huf zien a dievcat... Treba si najst svoju skupinku, popytat sa.. neviem ako si na tom vykonnostne, su tam tri skupinky podla vykonnosti, zaciatocnicky, potom take baby co trochu behaju, tak 5km a chcu sa zlepsit a potom baby co behaju 10 a chcu sa zlepsit.. No a potom sa pripojis k skupinke a pocuvas co vravi trenerka a podla toho behas.. Ak chces a isla by si, mozme sa dohodnut, ja sa s tymi trenerkami uz poznam, tak ta dovediem uz do tej skupiny kam chces patrit a predstavim ta trenerke...
baby, aj ja tam chcem ist, ale nemam odvahu... 😖
@megba dojala si ma, mala je strasny sikovnicek!
babyyyyyyyy, ja som dnes struhla 9 kilometrov... a z pasu ma vyhnalo az to, ze som uz musela ist domov, inak by som asi aj viac dala, taka som bola nabudenaaaa... ale ine je behanie na pase a ine vonku... 😖 tak neviem, ci to vonku zvladnem...
@tilly zvládneš, neboj. Len vonku ťa nebude nič "brzdiť", tak budeš mať asi tendenciu rozbehnúť sa príliš rýchlo, čo môže znamenať, že nebudeš vládať. Najlepšie by bolo začať behať so sporttestermi, aby si si ustrážila tempo. Ale neboj, ako raz vybehneš von, tak sa už po čase na pás nebudeš chcieť vrátiť.
@miskap2111 ano, mam pulzmeter, len podla neho sa mi tazko beha...
@tilly áno, podľa pulzu sa to ťažko meria. Najlepšie si je sledovať tempo - ak sa ti to nedá na hodinkách, tak si možno skús stiahnuť nejakú aplikáciu na mobil. Bohužiaľ, to ti však neviem poradiť, ktorá je najlepšia, lebo ja mám Graminy s GPS a s mobilom som nikdy nebehala. Ale ak ani to nebudeš mať- nevadí. Hlavne sa snaž počúvať svoje telo a hlavne behať veľmi pomaly na začiatku.
@miskap2111 dakujem za rady 😵 skusim, len sa musi oteplit... v tejto kose sa bojim ist von behat, po tom, co som si v oktobri uhnala trojtyzdnovy kasel... a vyzera to tak, ze tento april bude este hooodne studeny 😠
ja som dufala, ze v nedleu bezim devin-bratislava v kratasoch a kratkom tricku. uz ma to hnusne pocasie ubija...tym padom nemam ani natrenovane tak, ako by som si priala, samozrejme na niektore z vas nemam ani z daleka 😀
Caute bezkyne 🙂 tak uz prisiel rad aj na mna 🙂). Zajtra zacinam, musim. Od Vianoc som so sebou ani nepohla a zacinam to kvalitne citit,leniva som, nevladzem dokopy nic, no katastrofa. Predtym som chodila na stepper, ale ten bol skor cisto na kondicku nic viac. priatel pred 3 rokmi za 2 mesiace intenzivneho behania schudol 20 kg, takze sa mi ponukol, ze bude so mnou chodit behat 1 hodinu denne. Uz teraz sa bojim, presne viem co ma caka a neminie. zeny ako ste preboha zvladli tie zaciatky? :(
Ahojte žienky. Ja som sa po Vianociach,oslavách a teraz veľkej noci tiež rozrástla do šírky a taktiež by som chcela začať chodiť behať,toho sa dosť obávam,neviem či vôbec vydržím behať 10minút 😀 . Za aký dlhý čas by som mohla zhodiť asi 5 kíl? A čo sa týka stravy,ako ju obmedzujete ktorá? Nechcem určite žiadne diéty drastické 🙂 Ďakujem za rady..
baby, idem sa poradit, u nas je beh, ze 2,7 a 9km... no a teraz neviem, ci tych 9 dam... na pase mi to trva nieco vyse hodiny, ale bojim sa, ze vonku to skratka nedam... ze ci nemam najprv skusit ten 2,7, je to uz o mesiac... je to taky "dedinsky" beh v samorine...
tak ja len smutno pisem... november odpaleny bedrovy klb, december mocovy mechur... do toho klb trochu som citila, tak len tak na kratke trasy zabehavala.... momentalne uz druhy tyzden priedusky v piiiiip.... a kasel strasny... ja si prosim jar.... a pripadam si hrozne, ze .celuuuuu zimu furt volaco.... 😠 ☹

@megba a nebola si s dcerou nahodou na pretekoch lezunov?