Beznádej v chudnutí v menopauze
Som v menopauze a za posledný rok +10kg!
Točím sa v bludnom kruhu s ktorého sa neviem vymaniť.
ZÚFALSTVO, BEZNÁDEJ vystihuje môjposledný rok.
Nepribrala som z váhy 50 ani 60.
Mala som nadváhu od druhého pôrodu čo je 15 rokov..
Zvykla som si,co mi iné ostávalo,keďže schudnúť sa mi nikdy nepodarilo.
Niekto má sny byť bohatý, cestovať, mať plné skrine značkových handier a ja len zdravie všetkým a schudnúť.
Čím viac chcem tým ma chytajú väčšie chute jesť. 1.
A nedokážem to zastaviť! Cez deň ešte sa dá, ale prídem s práce a žeriem
.Aj pri telke!
TISÍC POKUSOV A TISÍC JEDEN ZLYHANÍ!
NECHCEM VYZERAŤ AKO PLAČKO A LENIVEC.
POHYBU MÁM DOSŤ, LEN VYDRŽAŤ NAJESŤ NEDOKÁŽEM!
Zbytočné písať, nemaj,nekúp!
To neplatí u mňa. Mám tri kuchyne, pracujem v kuchyni..y nás sa bežne sladké konzumuje. A všetci su štíhly.
Ano cítim sa strašne!
Vždy som sa dobre obliekala, tetaz nemám si čo obliecť.
Všetko vyzerá zle. Proste hnus!
Toľko kíl som nemala v živote a neviem di rady!
Práveže veľa žien okolo 50 tky schudne deti majú veľké a majú čas na seba.Treba sa reálne pozrieť čo konzumujes jednoducho výdaj a príjem nepustí.Tak skús napísať úprimne čo si jedla včera aj casy asi dostaneš hejt, ale budeš vedieť kde sú chyby
@eliska13 s týmto musím 100% súhlasiť. Moja mama vo svojej 50tke mala najlepšiu postavu akú si u nej pamätám. A že mi začala vtedy liezť do skrine ani nehovorím 🤣🙏. Naozaj jej stačilo sa začať hýbať a nežrať piate cez deviate.
Autorka ešte mi napadlo, keď sa mne nechce ísť cvičiť/behať, tak si vždy poviem, že mi moje staršie ja poďakuje. Viem, že áno. Nakopne ma to vždy, keď si predstavím aké bolesti majú niektorí starí ľudia, len za to, že celý život srali na to hýbať sa. Nehovoriac o tom, že tí tuční sa nie vždy staroby vôbec dožijú ale za mňa ani nežijú plnohodnotný pekný život a nik ma nepresvedčí o opaku, že niekto, kto sa zadýcha pri obúvaní žije spokojne a pekne 🙂
@eliska13 s týmto musím 100% súhlasiť. Moja mama vo svojej 50tke mala najlepšiu postavu akú si u nej pamätám. A že mi začala vtedy liezť do skrine ani nehovorím 🤣🙏. Naozaj jej stačilo sa začať hýbať a nežrať piate cez deviate.
nemozeme zovseobecnovovat, ak budeme porovnavat napr aj homronalne profily, traviace stavy, genetika...nehadzme do vreca a nezijme v iluzii ze to ide tak lahko. uvidis sama na svojom tele ze ked ti zacnu miznut kramy zacne sadiat vela cudesneho
ale - na druhu stranu, ano , kopec zien sa proste zatne a dokaze naozaj po 50tke na sebe tak zapracovat ze vyzeraju kolko x lepsie nez za mladi, akoze v tomto suhlasim. len to chce viac namahy.
kazdy mame ine telo a psychiku a vieme ze prave psychika je dost podstatna pri chudnuti.
Autorka ešte mi napadlo, keď sa mne nechce ísť cvičiť/behať, tak si vždy poviem, že mi moje staršie ja poďakuje. Viem, že áno. Nakopne ma to vždy, keď si predstavím aké bolesti majú niektorí starí ľudia, len za to, že celý život srali na to hýbať sa. Nehovoriac o tom, že tí tuční sa nie vždy staroby vôbec dožijú ale za mňa ani nežijú plnohodnotný pekný život a nik ma nepresvedčí o opaku, že niekto, kto sa zadýcha pri obúvaní žije spokojne a pekne 🙂
@denkabemommy a zomieraju aj chudi ludia. nie len ti co vzdychaju pri predklone. 🙂
@denkabemommy a zomieraju aj chudi ludia. nie len ti co vzdychaju pri predklone. 🙂
@balerina2025 tí chudí ľudia to majú častokrát horšie, lebo si myslia že všetko robia dobre.. poznám ľudí čo pre štíhlosť hladujú, aj takých čo nevypijú pohár vody okrem kávy a coly.. a tiež sa im vysvetliť nedá, že to nie je dobré a dlhodobo nebudú vedieť takto fungovať..
@balerina2025 samozrejme, že zomierajú. Nemusíš zas chytať za slovíčka. Netvárme sa však, že obezita (vyššia nadváha) nepridáva zdravotné problémy 🙂. A tiež sme u toho, že píšem o tom, že sa treba hýbať a hýbať a hýbať, nie byť len chudý. Rovnako mať nejaký vyšší štandard v strave -nežiť na (ultra) spracovaných potravinách 🙂. A síce to nemusí ísť ľahko schudnúť ale vyhovárať sa tiež netreba, podotknem aj to, že tučnejší človek, ktorý sa hýbe má zdravšie telo ako chudý, čo nič nerobí. Ale HÝBAŤ sa treba a bodka.
@balerina2025 tí chudí ľudia to majú častokrát horšie, lebo si myslia že všetko robia dobre.. poznám ľudí čo pre štíhlosť hladujú, aj takých čo nevypijú pohár vody okrem kávy a coly.. a tiež sa im vysvetliť nedá, že to nie je dobré a dlhodobo nebudú vedieť takto fungovať..
@macatt uplne suhlasim, napr taky problem so zlcnikom, vznika hlavne vtedy ak ludia proste neprijimaju tuky resp menej ako by bolo potrebne., hej priklad hromadenia zlce, ktora krystalizuje a robi problemy, kolki ludia hladuju, maju zly cholesterol, problemy so zlcnikom, tlakom, kofein je delikatesa na zaludkovu sliznicu podobne ako alkohol ci cigaretovy dym...hlavne take co drzia cely zivot diety a fajcia jednu od druhej len preto aby nepodlahli prezieraniu sa...
mohla by som pokracovat
a sladene napoje? uplne by som stiahla z obehu. cele zle.
@balerina2025 samozrejme, že zomierajú. Nemusíš zas chytať za slovíčka. Netvárme sa však, že obezita (vyššia nadváha) nepridáva zdravotné problémy 🙂. A tiež sme u toho, že píšem o tom, že sa treba hýbať a hýbať a hýbať, nie byť len chudý. Rovnako mať nejaký vyšší štandard v strave -nežiť na (ultra) spracovaných potravinách 🙂. A síce to nemusí ísť ľahko schudnúť ale vyhovárať sa tiež netreba, podotknem aj to, že tučnejší človek, ktorý sa hýbe má zdravšie telo ako chudý, čo nič nerobí. Ale HÝBAŤ sa treba a bodka.
@denkabemommy urcite nie je obezita zdrava a vies co je horsie? ze uz mame obezne deti. to je smutne.
@denkabemommy a ano suhlasim, POHYB je velmi dolezity. to mas uplnu pravdu. darmo, clovek bol nastaveny tak ze behal nahy po prirode a lovil. nesedel doma na riti pred ohnikom cele dni.
@denkabemommy urcite nie je obezita zdrava a vies co je horsie? ze uz mame obezne deti. to je smutne.
@balerina2025 bola som nedávno vo veľmi veľkej vzorke ľudí a poviem ti, smutno mi bolo, keď som videla mladé rozkysnuté telá 15-30r. 🙈
@balerina2025 bola som nedávno vo veľmi veľkej vzorke ľudí a poviem ti, smutno mi bolo, keď som videla mladé rozkysnuté telá 15-30r. 🙈
@denkabemommy ja to viidim uz v skolke skole. 😈
@denkabemommy Samozrejme to je pravda. Ale paradoxne poznám veľa naopak s váhou normálnou, štíhly ľudia a majú také choroby aj srdcovo cievne, kŕčové žily atď..samozrejme, že nadváha všetko sťažuje aj väčšie riziko civilizačných chorôb. To nie je o čom. Samozrejme schudnúť musím aj chcem, len neviem. A pohybu mám dosť. Problém je to mlsanie večer. A každý deň si poviem, že niee!
@denkabemommy ja to viidim uz v skolke skole. 😈
@balerina2025 ja som zvyčajne v kruhoch ľudí, kde sú deti aj dospelí športovci, takže u mňa fest šok 😅🙈. Ale áno, je to hrozné a síce som nenávidela telesnú na škole, teraz by som ju dala aj 5x týždenne tým deťom.
@denkabemommy Samozrejme to je pravda. Ale paradoxne poznám veľa naopak s váhou normálnou, štíhly ľudia a majú také choroby aj srdcovo cievne, kŕčové žily atď..samozrejme, že nadváha všetko sťažuje aj väčšie riziko civilizačných chorôb. To nie je o čom. Samozrejme schudnúť musím aj chcem, len neviem. A pohybu mám dosť. Problém je to mlsanie večer. A každý deň si poviem, že niee!
@autorka naozaj začni pomaly. To mlsanie je masaker, ja sama to poznám ale už sa mi to deje len 1x do mesiaca (pms), vtedy sa opustím a zjem balík čipsov. No zvykla som si robiť napr pečený cícer s parmezánom alebo bylinkami (miesto večere si toto dám k tv), miesto bežných sladkostí chiapudingy. Treba si nájsť niečo, čo ti bude chutiť. Zo začiatku to je extrémne sebazaprenie ale dá sa to. Je však na tebe, čo chceš viac, či schudnúť alebo s prepáčením žrať.
@autorka naozaj začni pomaly. To mlsanie je masaker, ja sama to poznám ale už sa mi to deje len 1x do mesiaca (pms), vtedy sa opustím a zjem balík čipsov. No zvykla som si robiť napr pečený cícer s parmezánom alebo bylinkami (miesto večere si toto dám k tv), miesto bežných sladkostí chiapudingy. Treba si nájsť niečo, čo ti bude chutiť. Zo začiatku to je extrémne sebazaprenie ale dá sa to. Je však na tebe, čo chceš viac, či schudnúť alebo s prepáčením žrať.
@denkabemommy Máš svätú pravdu. Ja to viem všetko. Ale ja keď som KO ,alebo pozerám mne prídu tak extrémne chute, že sa neviem ovládnuť. A môj manžel takmer každý večer nugetu.Sice nie je typ vyžiarača a chudý je strašne. A každý deň sladkostí
@denkabemommy Máš svätú pravdu. Ja to viem všetko. Ale ja keď som KO ,alebo pozerám mne prídu tak extrémne chute, že sa neviem ovládnuť. A môj manžel takmer každý večer nugetu.Sice nie je typ vyžiarača a chudý je strašne. A každý deň sladkostí
@autorka áno, poznám také kusy v rodine, muži to proste majú inak. Keď si KO, tak máš ísť spať, nie vyjedať chladničku. Chuť prídu kvôli únave, ber to ako signál, že si treba umyť zuby a ísť do postele 🙂.
najhorsie ked mas doma ''pasomnice'' oni jedia sladke a nepriberu a ty mas odolat. poznam to
Odriect si, je tazke. Skus mensie porcie na mlsanie. Ale, potom to aj dodrzuj. Lebo fakt, ak neuberies, neschudnes. Nic ine, ako neprezierat sa, zial neexistuje.

@macatt ludia si myslia ze to trpi len pecen ale prave pankreeas je velmiz atazovany prave cukrom. a zbytocne tiez cigarety alkohol, to nie je vsetko len o zaludku plucach a peceni...
@balerina2025 veru, berú ako obetu si nedať kilo sladkého a pritom je to opačne.. telo sa musí obetovať a makať na plné obrátky, aby ho to, čo mu vyvádzame nepodložilo..