icon

Chcem vylúčiť pečivo

lucia006
1. jún 2014

Ahojte zienky,potrebovala by som radu ,odtych ktore prestali jest pecivo,a nahradili si to niecim inym,chcem schudnut ,a preto chcem na zaciatokvylucit chlieb a ine pecivo zo svojho jedalnicka,cim ho mam nahradit?myslela som,ze postaci ak budem miesto neho jest spaldovy chlieb,ale ako citam ,docitala som sa ,ze aj ztohto sa pribera.neviem si predstavit zivot bez peciva,dali to aj ostatne baby musim aj ja!dakujem vopred za rady napady 🙂

Strana
z5
kali23
23. jún 2014

@keira stihla som zatial mrknut svk link... A teda nikde sa tam nepise, o rozhadzani hormonalneho systemu... A uz vobec nie v spojeni s jedenim obilnin (ryza, kukurica, pseno, raz, spalda, amarant,atd atd vo forme kasi, ci kvaskoveho chleba/peciva, cestovin, co ja viem halusiek,atd) co som spominala, ze by sme mali jest vela zeleniny, obilnin a strukovin atd...
Ale beriem, ze pod obilninou si vela ludi predstavi bezny chlieb ci biely rozok v obchode.... 😉

keira
24. jún 2014

@kali23 no je pravda, ze zrovna tento clanok nevystihuje danu problematiku, ale ak by si si precitala kopec inych veci (ja sa tomu venujem uz vyse roka), tak by si mozno inak brala ten clanok .. napr tento odstavec hovori o inzuline:

Všetko, čo zdvíha hladinu cukru v krvi (iba sacharidy a niektoré aminokyseliny), provokuje vylučovanie hormónu inzulín (1), ktorý musí tento cukor niekde upratať. A uprace ho prevažne do tukových zásob (2), pretože glykogénové zásoby, kam by najprv mali smerovať prijaté sacharidy (3), sú u väčšiny ľudí preplnené. Samozrejme to záleží aj od množstva skonzumovaných sacharidov, citlivosti na inzulín (4, 5), rýchlosti metabolizmu, glykemického indexu skonzumovaných sacharidov a pod

keira
24. jún 2014

@kali23 Hormóny nasýtenia sú inzulín, leptín, adiponektín, cholesystokinín (CCK), glukagón a melanokortín. Keď pôsobia proti hormónom hladu, zvyšujú výdaj energie, stimulujú štítnu žľazu pracovať efektívnejšie, zvyšujú tvorbu hormónov zodpovedných za rozmnožovanie a rozdielnosť pohlavia (androgény, estrogény, progesteróny - to sú tie hormóny, ktoré nás omladzujú), znižujú produkciu hormónov stresu a zvyšujú kapacitu tela spaľovať tuk.

Ale váš celý hormonálny systém môže fungovať dobre iba pod vplyvom správne zvolenej výživy (výber potravín). Ak konzumujete veľké množstvo sacharidov, cereálií a vysoko glykemických potravín (chlieb, pečivo, celozrnné cereálie, zemiaky, ryža, iné prílohy a múčne jedlá), pocit hladu sa dostavuje príliš často. Hormóny hladu sa vylučujú veľmi často a celý systém hormónov (hladových vs. nasýcujúcich) je narušený.

kali23
24. jún 2014

@keira ale cele to je o nespravnej zivotosprave! Nie o zdravej a vyvazenej!!!
ja nikde nepisem o jedeni obilnin (vid vyssie) na kila vo forme obyc a chem chleba, ci sladkych cerealii ci mucnych jedal... Tema zacala o 2 krajcoch chleba...

keira
24. jún 2014

@kali23 ty si pisala, ze v tvoj jedalnicek pozozstava zo zeleniny, obilnin a strukovin ..
na tom som reagovala

kali23
24. jún 2014

@keira tak si to precitaj este raz 😉 vytiahla si to z kontextu...

ohladne chleba som tam tiez pisala, a tiez konkretne...
Co sa tyka konkr. Nasho jedalnicka, tak jeme aj maso a ryby... A peciem aj kolace... Snazim sa zdravo podla makrobiotiky...
Skus si este nastudovat makrobiotiku... A zistis o mojom jedalnicku viac... No neber to uplne vazne... Niesom 100% makrobiotik... 😉 neficim na japonskej kuchyni... Jedla a ingrediencie pouzivam nase... Sem tam osviezim niecim japonskym ako su azuky, shoyu, tofu atd

keira
24. jún 2014

@kali23 oki oki, ja som len zastance nizkosacharidovej stravy a poctivych kvalitnych potravin 🙂 a od cukru ruky prec 🙂

kali23
24. jún 2014

@keira tak s tym cukrom sme na tom rovnako 😉

keira
24. jún 2014

@kali23 no pozeram ten makrobioticky tanier a polovicu tvoria obilniny, cize sacharidy, cize cukor 😒 , jednoducho povedane

kali23
24. jún 2014

@keira presviedcat ta o tom, ze makrobiotika nie je o cukre naozaj nebudem... Nastuduj si to... A toto uz verejne radsej nikomu nehovor 😉 😀
Tymto koncim nasu debatu, pekny den 😉

keira
24. jún 2014

@kali23 preco nie? tak posli nejaky link

salalienka
28. jún 2014

@katia77 lebo mi chutí. A nevidim dovod sa ho vzdávať, ked sa dá schudnuť aj s ním.

katia77
28. jún 2014

@salalienka OK, dakujem za odpoved a nech tie kila idu teda dolu 😉

poisonblu
28. jún 2014

Ja jem iba celozrnny slatinsky chlieb...je to 100% celozrnny...jem pecivo len na ranajky

kali23
10. sep 2014

@lucia006 tak ako? podarilo sa ti vylucit pecivo? 😉

silviaa
11. sep 2014

ja som tiez vylucila pecivo, bola som na nom zavisla, po precitani knihy Zivot bez psenice som si potvrdila co uz davno viem, a mam odsedovane na sebe, ako zavislost, akne, zapchy... Vdaka tomu, ze aj muz prestal jest psenicu je to pre mna jednoduchsie🙂.

masarka998
20. sep 2014

@lucia006 naj je nežraaaať

lucia006
autor
21. sep 2014

@masarka998 ja som nikdy nejedla vela,prveze malo v zlych intervaloch

lucia006
autor
21. sep 2014

@kali23 jem iba spaldove rano ,a pogom az dovecera uz ziadne ani nic s muky,chodim na jumping a celkomsa mi dari 🙂

rajna
1. okt 2014

Ahoj ja nejem chlieb už asi 10 rokov. Zvykla som si a vobec mi nechýba. Ak tak zjem také smiešne celozrné chlebíčky ale aj to už nepamätám kedy som jedla. Nahrádzam to no čo ja viem ani nenahrádzam. Raňajky riešim s musli a ovocím a večere zeleninou.
Sice po pôrode nemám svoju váhu ale prešiel ešte len mesiac tak asi to je skoro ešte. Takže niektoré nohavice ešte neoblečiem :o)

dorka_shop
Odpoveď bola odstránená
cencula
7. okt 2018

Prosim vas je tu niekto kto nepecie uz z bielej muky a zacina z roznych inych muk? Potrebovala by som pomoc. Ďakujem

Strana
z5