Chudnutie behom a stacionárnym bicyklom

laurikasarinkaq
2. feb 2021

Ahojte baby,chcem sa opýtať či máte niektorá skúsenosť s chudnutím pomocou behu a stacionarneho bicykla poprípade len jedným z toho .
Vždy som sa snažila schudnúť len úpravou stravy a vždy som schudla tak 3kg a stále to takto kolísalo že som schudla 3 kg a pribrala 3 kg a takto už to ide asi rok a rozhodla som sa zo sebou už naozaj niečo urobiť .
Okrem úpravy stravy som začala posledný týždeň každý večer behať ,cca pol hodinku po rovnej trase bežeckej. Neviem či to je veľa alebo malo ale myslím že na začiatok aspoň niečo by mohlo pomôcť keďže som dávno vyšla zo cviku a nevládzem zatiaľ veľa športovať .
Tento týždeň budem mat už aj svoj starší stacionárny bicykel s ktorým som pred 5 rokmi pomocou diéty schudla 20kg .
Ale teraz mi niekto povedal že keďže mam take veľké stehná tak že stacionárnym bicyklom sa mi len spevnia a ostanú take veľké :(
Samozrejme že chcem aby sa ich obvod zmenšil,nechcem aby ostali take veľké aj keď pevné.
Máte niekto nejaké rady ako schudnúť pomocou behu (kľudne mi dajte rady aj ohľadne behu čo a ako mam robiť ) .a tak isto ak máte nejaké rady k tomu bicyklu tak prosím poraďte .ďakujem krásne .❤️

dominikac321
2. feb 2021

bicykel stehna spevni lebo sa z tuku stane sval, ale ja som tyzden vkuse chodila bicyklovat asi 10-12km jedno leto a bolo vidiet ze som schudla....

ninusa221
2. feb 2021

Aj ja teraz mam bike aj veslo snazim sa jest zdravo objednala som si dake sladidlo na miesto cukra😂 tak uvidime tiez mam velke stehná

karo77
2. feb 2021

ahoj, spalujes pri urcitej tepovej frekvencii, ja mam na to hodinky ktore ma upozornia ze som prekrocila tep na spalovanie a uz vykonavam aerobnu cinnost, mne vychadza tep na spalovanie okolo 154 a to mi ani na beh nevychadza ale na jogging. Bojovala som proti tym hodinkam a nakoniec som spokojna, su tam aj rozne treningy, rozne sporty od zac. po pokrocilych. Ja mam konkretne huawei watch fitdd3, nie vsetky maju v sebe tieto treningy a dokonca aj ukazky cvikov. Co je super ze hodinky ti napisu v akom tepe sa mas drzat a upozornia ked ho prekrocis a teda vies prisposobit tempo. V pripade ze nechces velmi do nich investovat skus prekupit na marketplaci alebo bazosi, mne sa tak podarilo.

dadis
2. feb 2021

@dominikac321 urcite nie je pravda, ze z tuku sa ti spravi sval 🙄

dadis
2. feb 2021

Schudneš, ak budeš vykonávať aerobnu aktivitu (odmeráš fit hodinkami, tak ako písala karo77) v minimálnom trvaní 40 minút aspoň 3 x do týždňa - žiadne veľké svaly z toho nebudeš mať - ale teda, neverím, že to je niečo pričom vydržíš dlhodobo. Najlepšie je stridať aktivity a myslieť na to, že najlepšie je už nikdy s cvečením počas života neprestať...s výnimkou pauz z dôvodu choroby a pod..Teda to znamená, že ten stacionárny bajk nie je pre tento účel najvhodnejší nástroj...najlepšie je kombinovať činnosti, ktoré ťa bavia, nevyčerpávajú tvoju myseľ a pri ktorých si oddýchneš. Ja sa už dlho riadim pravidlom, že cvičím aspoň 4x do týždňa - vyberám si aktivity podľa chuti, nálady, počasia. Raz je to beh, chôdza, turistika, inokedy výlety na bajk, skupinové cvičenia v prírode. Dôležité a nevhnutné pre udržanie postavy aj metabolizmu je zaraďovať do týchto cvičení aj cvičenia na vytvorenie svalovej hmoty...pretože tá ti zvyšuje bazálny metabolizmus - teda svalnaté nohy ti spália viac energie v kľude, ako štíhle nohy. Teda ten svalový základ je dôležitý pre udržanie si váhy, to že si nemusíš celý život dávať pozor na každé sústo a postavu budeš mať +- v pohode. Veľa ale záleží na genetike. Niektoré ženy nikdy nebudú mať nohy ako modelky. S tým sa treba zmieriť. Veľa svalov si vieš vytvoriť práve na nohách a zadku. Treba preto cvičiť drepy, drepy so závažíma rôzne cviky, ktoré si vieš vygoogliť. Keď budú voľné posilky, treba chodiť cvičiť do fitka, resp. s trénerom, aby si cvičila aj so závažím. Určite sa netreba báť objemu - nám bežným ženám tie svaly skoro vôbec nie je voľným okom vidieť. Aj keď v plavkách určite rozdiel uvidíš. Je rozdiel byť štíhla s celulitítdou, alebo mať pekný oblý zadok a pekne tvarované stehná. A teda nakoniec strava - to je základ všetkého. Ako povedal môj tréner - brucho sa necvičí v posilke, ale v kuchyni. Môžeš spraviť aj milión brušákov a prejsť milión kilometrov na bicykli, keď tvoja strava nebude správna. Tým nemyslím diétu. Ale zmena stravovania - na celý život. Teda nájsť si štýl stravovania pri ktorom netrpíš, nehladuješ a pritom všetkom je zdravý.

miskajulo
2. feb 2021

Ja som začala na rotopede minulý rok v marci. Takmer každý deň 30min. Mala som 78kg, čo týždeň to 0,5-1kg dole.po dvoch mesiacoch, to už nešlo samé, upravila som stravu a znova to pekne išlo, potom sa to sem tam tiež zastavilo, zasa rozbehlo, potom som pridala aj silové cvicenia. Momentálne mám 62kg, výška 178cm. Dodrzujem zdravé stravovanie, niekedy zhresim,ale idem ďalej, cvičím rotoped tak 2-3xtyzden + posilňovanie doma, brucho, zadok, stehná.

draik
2. feb 2021

@karo77
154 je veľmi vysoký tep na aeróbnu aktivitu pre chudnutie. To by Vás maximálny tep musel byť nad 200. Zo začiatku je potrebný indiánsky beh, pretože tep vystreluje vysoko. Samozrejmosťou je meranie tepu hrudným pásom a nie nepresným meraním na zápästí.

aahajnalka
3. feb 2021

Ahoj, dá sa. Bicyklujem od konca nov, upravila som stravu a 7kg mám dole.