Chudnutie behom. Koľko trvá, kým začnem vidieť výsledky?
Zienky, ktore behate, za aku dobu zacnem vidiet vysledky z behu? Beham 3-4x tyzdenne,aerobna frekvencia pulzu,45min.jeden beh. Kedze som nikdy pred tym nebehala a beh neznasala,vobec netusim. Pri 2detoch,zial,nic ine nestiham 🤔
@kondicnytrener dakujem velmi pekne za rady! Ja som beh neznasala,ale milujem ten pocit po odcvicenom treningu. Ked sommala na vyber,vzdy som si vybrala fitko alebo podobne aktivitky,len nie beh. Nebehalo sa mi dobre,nebavi(lo) ma to. No teraz nemam na vyber,iny sport tak casto nestiham. Takze na beh sa tesim,napriek tomu,ze nerada beham,pretoze sa tesim na tu zaplavu endorfinov 😊
Co sa tyka oddychu,tam to je narocnejsie,kedze mam 2male deti apocas 6hodin spanku,ktore stiham som este aj niekolkokrat hore dat im mlieko.. Ale mne to nejako nechyba,mozno to telo matky je nastavene tak,ze rychlejsie regeneruje 😁
Chcela by som sa spytat,aky mate nazor na prerusovany post? Takzvane IF?
Dakujem, v.
@sara22 Toto je otazka skor na vyzivoveho poradcu.
Ja osobne diety neuznavam a som az odporca diet. Teraz myslim najma take tie diety, ked clovek trpi hladom. Ked ma na "nieco" chut resp. az hlad, ale si to nemoze dat, lebo by porusil pravidla diety. Tym "nieco" nemyslim kilo cokolady. Tym myslim, ze si nemoze dat nieco normalne z kategorie zdrava strava.
Stotoznujem sa s tvrdenim, ze hladny clovek neschudne. A ked, no tak to je spravidla len na urcity cas a kila idu naspat.
Ale nevylucujem, ze niektore dietne koncepty nemozu fungovat. Mozno mozu. Ale aj napr. IF mi pride ako uz taka vyssia forma alchymie. Ked niekto potrebuje dat dole napr. 10 kg a dal dole 9 kg a to posledne kilecko nie a nie odist, tak taky clovek nech siahne na taketo alternativy. Ale prioritne nech ide klasickou cestou.
Ja osobne by som sa ale sustredil na zdravu a vyvyzenu stravu a k tomu rozhodne sport.
@sara22 ked chces chudnut tuky mala by si behat pri nizskej tepovej frekvencii, je tu uplne pomaly beh, taky, ze sa pri nom mozes normalne rozpravat a nezadychas sa. Tepovku si vyrataj podla vzorca, na nete su aj kalkulacky. Je to dost tazke si to ustsriehnut, dobre na tom su hodinky, ktore ti ustrazia pulz..Dalej by si mala behat dlhsie ako 40minut, vtedy palis tuky..Snaz sa nezvysovat si pulz na cardio zonu - pretoze budes spalovat cukry a budes potom velmi hladna..naozaj lezerne pomale behanie ako keby si pritom este stihla rozpravat s kamoskou a telefonovat a nezadychas sa... chce to cvik
Dalsie efektivne pri behu je to HIT - aj behom sa to da docielit, kde si napr. mozes dat napr. 10 sekcii kde budes pol minuty behat maximum a potom 2 az 3 minuty pomaly beh v tvojej tepovke vo spalovani tukov nie kardio ..a zasa dookola. Na nete najdes rozne rady.
INak ked ces pridaj sa ku skupinke TEKMAR - tam mirka ambasadorka beha a aj cvicime s nou a su tam kocky co behaju tiez a kadzy den sa povzbudzujeme, ona by ti aj lepsie poradila, beha maratony .
@kondicnytrener ja som to IF pochopila tak,ze to treba brat ako zivotny styl,nie ako dietu. Rozmyslala som nad tym kvoli tomu,ze vecerat nestiham skor, ako ulozim deti,tzn.niekedy az po 21..
@sara22 merias cm aj ? ci sa len vazis..ked dlhsie behat tak podla mna si objemovo isla uz dole a na vahe nemusis ist. Nezameriavaj sa tak na to cislo 55 - mozno budes mat teraz ako 60 kg lepsiu postavu ako 55. Ono telo sa meni, zena dozrieva, aj starnutim a zrelostou sa optika meni, aj porodmi. Skus sa viac zamerat na cm ako na vahu a kg. Ono sa to niekedy drzi vahovo rovnako a naraz padnes aj 4 kg dole..
80% je strava ak to skombinujes musíš schudnúť
@blackswan12 stravujem sa "zdravo" /"fit" alebo ako to nazvat uz dlho,len na ten sport nebol cas 😒
@sara22 a žiadne výsledky? ☹ a nemáš nejaké zdravotné problémy?
@sara22 ked nechudnes aj napriek tomu, ze robis vela a behas, tak mozno je to na tvoje telo vela a hormon kortizol ti nedovoli schudnut...skus pri behu spomalit, skus behat o jeden den menej ako behas, nesustred sa tak velmi na chudnutie a bez pre radost. Niekedy je na telo vela naraz taky napor a dostatne sa do stresu a telo zacne vylucovat stresovy hornon a prestanes chudnut, skus fakt prejst do takeho easy rezimu a nic nesilit
Ja som na tom velmi podobne. 2 deti a jediny mozny sposob chudnutia, formovania beh. Zacala som behat v marci, beham kazdy 2. den cca 50 min. Vahu som mala 62,5 a ciel je pod 60kg. Momentalne mam 60kg, a aj ked to nie je vela, viditelne sa mi zmensil zadok, stehna a brucho 🙂 Jem v podstate tak ako som jedla, len sa snazim nejest sladkosti a slanosti (aj ked sa im teda uplne nevyhybam). Uz som si na pravidelny beh zvykla. Ty od kedy behas?
@jananinka jeeemine,tak to som dufala,ze pride skor 😁 inak ja tiez niekedy "zhresim" a dam si aj slane/sladke. Ale podla mna ked je naozaj raz za cas chut,tak nevadi,ked sa v malom mnozstve zhresi 😁 a v podstate,ja ked mam pravidelny pohyb min.3-4x do tyzdna,mozem zhresit aj castejsie. No teraz pri 2detoch je to take otazne,ci to budem stihat..
Beham 2 roky a neschudla som absolutne nic. Mam stale 62 kg. Ale na nohach zadku je to vidno, to je tak vsetko. Z mojej skusenosti ani dlhe behy nepomahaju. Po 15 - 20 km behu som taka hladna zejak dat si len salat asi by som sa zblaznila. Ja som sa s tym uz nejak zmierila ze uz nikdy neschudnem, mam to overene. Uz som aj skusala ze mesiac jest len salaty aa surovu zeleninu schudla som az pol kg, to mi za ten hlad naozaj nestoji.
Ahoj, moj trener ti moze jednak odpovedat na otazky ale aj vypocitat spravnu srdcoveu frekvenciu na behanie. Napis mu cez www.behajspravne.sk , nebude chciet po tebe ani cent
ak k tomu pridaš tuto proceduru, vysledky budeš mat velmi rychlo https://bodywraps.cz/slim/

@sara22 Este rychlo zopar dalsich vyjadreni
Suhlasim s @draik , ze cim dlhsi beh, tym viac spalujes tuky. Ale opakujem - aj tych 45 min je na zaciatok super.
Pomala dlha aktivita znamena, ze tepovku budes drzat v aerobnej zone. A cim dlhsie, tym viac spalujes tuky. Ale tiez nie je dobre si takymto sposobom ten beh znechutit. Tak opatrne. Lebo sa mozes aj zrenit a pribrzdi Ta to v progrese.
Ale tiez je fajn casom zaradovat aj ten intervalovy trening, ako Ti tu radia ostatni. Ale toto by som zaradoval pomaly a az po aspon mesiaci behania, ked si telo na beh zvykne a je pripravene ist do intenzity.
Ak mas moznost, opat radim - skus si najst trenera. Alebo studuj.
Napriklad ta Tvoja otazka ohladom oddychu - ci oddych davat percentualne k dlzke vykonu, ci podla toho ako Ti ide dole tepovka - je to na dlhsie vysvetlovanie. Kratky oddych znamena, ze nepojdes na dalsi usek (napr. tych 500 m) uplne oddychnta.
Nie je pravda, ze tuky sa spaluju len kardion. Pri kardiu sa spaluju tuky pocas cvicenia. Pri silovom treningu sa spaluju tuky naopak hlavne po cviceni. Mozno, ze Ti na zorientovanie pomoze tento clanok
http://fitness.cvicte.sk/fitness-1/ako-nakombin...
Silovy trening samozrejme neznamena, ze musis dvihat tazke cinky, aby Ti rastla rychlo svalova hmota. Cinku nemusis zobrat ani len do ruky a pritom mozes vykonavat silovy trening. Napriklad taky cvik nazvany plank resp. po slovensky doska. Ak to nahodou nepoznas, vygugli, skus a uvidis.
Tak ... drzim palce.