Chudnutie s ochorením štítnej žľazy
Ahojte,
mám zníženú funkciu štítnej zlazy, beriem Euthyrox 125. Mam aj chronicky zápal a uzol. Baby čo máte podobný problém ako to máte/mali ste s chudnutím. Vždy som bola stihla, pri 163 cm som mala cca do 60kg. No časom sa na mna kilá začali lepiť a pribrala som počas 4 rokov na 76kg. Ďalej prišlo aj tehotenstvo kde som pribrala na 91kg, kde som po pôrode za celkom krátku dobu bola na váhe 75kg. Po pôrode som už vyše roka a váha mi ukazuje 82kg. Čiže zase som pribrala. A ja už nemôžem schudnúť, proste mi to nejde ani s kalorickými tabuľkami. Ja som už nešťastná, doktor mi povedal že mám menej jesť že z tohto sa nepreberá….
Nemám ani tridsať rokov a som ako hrošica
Ja mam autoimunitny zapal stitnej zlazy a niekolko cyst. Co ti poviem...vekom je to horsie. Musim si naozaj davat pozor, co zjem. Ked som bola mladsia, mala som velke hmotnostne vykyvy - v podstate bez nejakeho pricinenia som zrazu schudla 10-15kg a bola som tak aj rok. A potom zas naspat o 8 kg viac na par mesiacov a zas dole a tak dokola niekolko rokov. Mala som doma satnik v 3 velkostich, lebo som nikdy nevedela, ktorym smerom sa to pohne. Ale posledne roky som na vyssej hmotnosti (menej,ako ty), mozno uz aj vplyvom bliziacej sa menopauzy - mam 52, (nepriberam, hybem sa, davam pozor, co jem..., ale dole to nechce ist vobec). Na toto iste sa od urciteho veku zacali stazovat aj moja starka, aj moja mama, aj moja sestra. Vsetky ta ista diagnoza so stitnou zlazou... moja mama vravievala, ze priberie uz len pri prechadzke supermarketom. Ja sama viem, ze by mi prospelo par kg dat dole, ale proste to nejde - uz som mala aj vypracovany jedalnicek a trenera. Neveril, ze nejem viac, ako mi napisal a ze sa hybem tolko, ako hovorim. Tak som sa nanho vytoto. Posledna moznost je asi jest z dezertneho tanierika, ako moja suseda - ale to by som nesplnila ani polovicu toho, co mam podla tabuliek denne zjest.
Al beries lieky ako mas metabolizmus mas lepsi ako zdravy clovek cize s chudnutim nemoze byt problem
@lejusinka asi s tym nemas skusenosti... a nevies celkom, co hovoris.
no ono ani nejest ti nepomoze velmi, lebo sa ti metabolizmus spomali. Moja gynekolgicka bola tiez takato mudra, ze nejest :D sport a kaloricke tabulky nastavit a neries, proste ak nemas mat 60kg, nebudes ich mat ale pohyb, svaly, co to pomozu. A samozrejme, ked sa clovek ukludni, aj menej stresu bude mat, co tiez nakoniec pomoze 😇
Aj ja mam znížený účinok ale zatiaľ tabletky od lekára nemám.na štítnu žľazu užívam chlorofyl, deň a noc a vita cko.tak zatiaľ som rada ze nemám žiadne lieky od lekára
ahoj, mozem sa spytat, podarilo sa ti schudnut? pretoze ja som na tom uplne rovnako- euthyrox 125, vek nieco po 30tke a po druhom porode som pribrala na 83 kg a vyska 163 cm😔
ja mám autoimunitný zápal štítnej žľazy, lieky neberiem lebo mi absolútne nerobili dobre. Keďže som bola plnšia, pustila som sa do toho sama. Za dva roky som dala dole 30 kíl a držím si svoje, je to náročné ale cvičenie zbožňujem a kalorické tabuľky neriešim. proste som vyhodila sladké a pečivo a večer nejem. cvičím doma do fitka nechodím. ono sa to dá, je to síce celoživotná záležitosť ale podľa mňa ide o nastavenie v hlave.
@lucina19 mne sa schudnúť zatiaľ nepodarilo, váhu mam momentálne 81kg a teda lieky beriem už euthyrpox 150 😒
uplne ta chapem, lebo mne ta vaha tiez vobec nejde dolu, ked si co i len trochu dam nieco sladke alebo vacsiu porciu, ide ta vaha dokonca stale nahor. mne dala doktorka kontrolu az o rok, tak ani neviem, ci mam ten euthyrox dobre nastaveny😑
Ja mám tiež zníženú funkciu beriem len 50. Chudnutie je makačka, každé kilo dole je mega zaslúžene. Papam všetko čo mi chuti akurát menej.mám 35 rokov, najprv som začala tabatou resp cviky s vlastnou váhou a teraz som pridala už aj beh.
@lucina19 no presne, mne tiež dáva doktor kontroly po roku, naposledy som mala zlé výsledky tak ma ešte podozrieval že neberiem lieky. Že to nie je možné že mám zle výsledky. Zvýšil dávku, išla som na kontrolu o 3 mesiace a výsledky už boli ok. Častejšie kontroly podľa mňa majú zmysel, ja som si aj myslela že mám zle nastavenú liečbu, cítila som sa zle.
Ja som aj striktne dodržiava KT ale teda bez nejakého väčšieho úspechu….😒
presne, tiez si myslim, ze tie castejsie kontroly maju zmysel. v tehotenstve som chodila na kontrolu kazde 2 mesiace a mala som az 175 euthyrox a po porode mi to znizil na 150 a nasledne na 125. a ten metabolizmus sa mi totalne zblaznil, do toho vacsia chut na jedlo pri kojeni a je to hrozne. za cele tehotenstvo som pribrala len 6 kil a od porodu mam naspat tych 6 kil plus dalsich 10😔
mám autoimunitný zápal šž. Prvý krok bolo vyhodiť L-tyroxín, ktorý mi vôbec nepomáhal, naopak škodil. Brala som 50 mikrogramov cca 6 rokov, počas ktorých som sa životom ledva vláčila v ťažkej depresii, nakoniec mi začal tlak lietať na 200/105. Po vyhodení liekov všetky tieto problémy zmizli ako mávnutím čarovného prútika. Nahradila som ich NDT, jeden grain/deň, konečne sa psychicky aj fyzicky cítim lepšie. Prešla som si AIP, roky nejem lepok, pekne mi klesli protilátky. Váha mi ale nijako neklesala a to celý život jem prirodzené nespracované potraviny, snažím sa hýbať. Kvôli ochoreniu som pribrala 25 kg. Tak som si začala stravu sledovať pomocou KT, kde som zistila, že napriek značnej fyzickej aktivite jem len do výšky bazálneho metabolizmu. Aj preto som nič nevládala. Tak som si o niečo navýšila príjem nech sa metabolizmus "rozbehne", výsledok bol plus 10 kg v priebehu roka. Pred mesiacom som začala s časovo obmedzeným stravovaním a konečne sa veci začali hýbať. Jem len medzi 10 a 18 hodinou, vychádza mi to na 3 veľké jedlá, nejem ani menej, ani iné veci ako predtým a ide dolu cca 1kg týždenne. Tak hádam to nezakríknem. Dôležité je medzi jedlami nič nejesť ani nepiť okrem čistej vody. Už mám dolu 5 kg, ešte tých 20....
@simsalabim dobrý ako to zacalo aké príznaky ste mali ďakujem
Mám úplne rovnaký problém. Pred tehu som začala chudnúť pomocou kalorických tabuliek, robila som 12ky bola som na nohách. Po porode som sa dostala na váhu ktorú som mala pred tehu ALE postupne som začala priberať, je to už pol roka a kývem sa len ±2kg 😞 je to strašne frustrujúce, som na MD k jedlu prístup pohyb mám nejaký ale neviem ako si to mám zase nastaviť v hlave. Skúšala som už aj prerušovaný pôst ale to mi vydržalo týždeň, išlo dole síce 1,5kg ale včera som sa pd obeda nestihla najesť do 18tej a o 8 večer som si dala kaiserku a jogurt, ráno sa postavím na váhu a 1,5kg naspäť 😞 😞 ak mi niekto poradí budem moc moc vďačná 💚
@denisaaairdacova v detstve 🤷♀️ Priznaky si nepamatam, iba to, ze som mala hrbol na krku.
@simsalabim ďakujem
A teda aké si mala tie výsledky? Aké hodnoty?
mám autoimunitný zápal šž. Prvý krok bolo vyhodiť L-tyroxín, ktorý mi vôbec nepomáhal, naopak škodil. Brala som 50 mikrogramov cca 6 rokov, počas ktorých som sa životom ledva vláčila v ťažkej depresii, nakoniec mi začal tlak lietať na 200/105. Po vyhodení liekov všetky tieto problémy zmizli ako mávnutím čarovného prútika. Nahradila som ich NDT, jeden grain/deň, konečne sa psychicky aj fyzicky cítim lepšie. Prešla som si AIP, roky nejem lepok, pekne mi klesli protilátky. Váha mi ale nijako neklesala a to celý život jem prirodzené nespracované potraviny, snažím sa hýbať. Kvôli ochoreniu som pribrala 25 kg. Tak som si začala stravu sledovať pomocou KT, kde som zistila, že napriek značnej fyzickej aktivite jem len do výšky bazálneho metabolizmu. Aj preto som nič nevládala. Tak som si o niečo navýšila príjem nech sa metabolizmus "rozbehne", výsledok bol plus 10 kg v priebehu roka. Pred mesiacom som začala s časovo obmedzeným stravovaním a konečne sa veci začali hýbať. Jem len medzi 10 a 18 hodinou, vychádza mi to na 3 veľké jedlá, nejem ani menej, ani iné veci ako predtým a ide dolu cca 1kg týždenne. Tak hádam to nezakríknem. Dôležité je medzi jedlami nič nejesť ani nepiť okrem čistej vody. Už mám dolu 5 kg, ešte tých 20....
@zuzanaam prosím ta odkiaľ objednavas NDT?

Ja mám len zníženú činnosť štítnej žľazy žiaden zápal, pri dobre nastavenej liečbe by si nemala priberať. Tabletky pritom beriem od 18- nastich.