Chudnutie s polycystickými vaječníkmi
Ahojte. Rada by som sa vám zdôverila. Ja mám 167cm a moja váha sa vyšplhala na niečo okolo 80kg. Neviem to presne, popravde sa bojím stúpiť na váhu, lebo sa za seba hanbím. Minulý rok mi zistili polycystické ovária vo veľmi ťažkom rozsahu, testosterón som mala na úrovni muža. Vypadalo mi veľa vlasov, mala som akné také, že ma museli hospitalizovať v nemocnici, nemala som vôbec cyklus. A to som mladá baba... nakoľko lekári nenašli iné riešenie nasadili mi antikoncepciu s cyproacetátom. Nezdá sa mi to ako príliš dobré riešenie, lenže moja situácia vtedy bola úplne hrozná a psychiku som z toho ako som dopadla mala takú, že som privolila aj na toto riešenie. Samozrejme som pribrala. Aj pri polycystických, aj pri nasadení antikoncepcie. Začala som sa k tomu úplne prežierať, chodila som po fastfoodoch, pohyb žiadny. Facku mi nasadilo to že sa mi na bruchu začali robiť strie. Veľké a červené. Poviem vám to úprimne... som taký slaboch že sa na ne nedokážem vo vani ani pozrieť... vyhýbam sa pohladu na svoje vlastné telo...
Začínam s bojom o nové telo a nutne potrebujem počuť/prečítať si nejaké povzbudenie. Že aj s touto diagnózou a s takým psychickým rozpoložením aké mám to zvládnem... Do leta by som chcela schudnúť aspoň 15kg, ale ideálne aj viac. Začala som cvičiť kardio od Jillian Michaels a úplne som zmenila jedálniček. Na raňajky si dávam trochu sacharidov v podobe ovocia a ovsenných vločiek s nízko kalorickým jogurtom, alebo nejaké smoothie či ovocnú misu.
Na obedy mávam tuniaka/tofu/lososa alebo varené kuracie mäso so zeleninou a na večeru vajcia, tuniaka alebo mozarellu light zo zeleninou. Nejem vôbec prílohy, syry, iné mäso ako rybie a kuracie, pečivo, sladkosti ani nič robené na oleji či masle. Vôbec nejem vysmážané jedlá ani fastfoody, nepijem alkohol... denne vypijem minimálne 2 litre vody s citrónom a k tomu nesladené čaje.
Prosím baby... že to zvládnem?
Ak vies po anglicky
http://pcosdiva.com/2015/09/the-best-diet-for-p...
No nie som lekar ale antikoncepcia len potlaca priznaky symptomu.. a antikoncepciu nebudes brat asi uplne ze cely zivot. Myslim ze nacitat si co som ti postla hore ti len pomoze.
Lebo tu inzulinovu rezustanciu ti antikoncepcia nezrusila predsa
ale inzulínová rezistencia nie je pri tejto diagnóze pravidlom. Mňa na ňu pri zistení diagnózy PCO testovali, ale bolo to v poriadku. Inak @luna379 sme na tom prakticky rovnako. Ja mám 168 a 1. januára som mala 77kíl. Jediným riešením ako liečiť túto diagnózu samozrejme bola antikoncepcia, po ktorej som nabrala za rok 15 kíl, keby som sa v strave nekontrolovala mám asi dvesto kíl. Prisahám, že mám niekedy pocit, akoby sa akékoľvek jedlo na mňa okamžite nalepilo. Jednoducho zúfalstvo, ale bojujem. Cvičím, stravujem sa zdravo a verím, že raz sa budem cítiť krásna

To das!!! Len si vybuduj cvicenie a jedlo co vies davat cely zivot. Existuje dieta a doplnky vhodne pri polycystickych. A zvaz navstevy psychologa. Vseobecna ti moze predpisat... aby si sa naucila prijat ochorenie. Mat rada vlastne telo.
Das to! Poznam fitnesku co ma pcos a je to fitnesska. Pozor nebud natolko obsesivna ze sklznes do poruchy prijmov potravy. Radsej sa fot a meraj nez vaz. Depresia a fast food ublizili tvojmu telu viac ako pcos. Ked vyriesus to vyriesis aj pcos