Chuť na sladké po jedle

2. jún 2023

Ahojte baby, možno mi viete poradiť..
Vždy keď si dám hlavné jedlo, väčšie jedlo, dostanem neskutočnú chuť na sladké. Ale nie len v zmysle, že by padol dobre koláčik po obede, je mi až zle.
Neviem od čoho to závisí ale mám to vždy pri väčších jedlách. Napríklad včera som mala cestoviny, dnes rizotto.. Ale na raňajky keď mám napríklad rožok so šunkou tak nič..čím to je a ako to riešiť?

domiklik
2. jún 2023

Daj si hroznový cukor

nanka3
2. jún 2023

podľa mňa to bude tým, že na obed máš zrejme veľa sacharidov (cestovina, ryža, rizoto).... a po takejto strave sa zvýši aj hladina glukózy v krvi, čo vyvoláva ďalšiu chuť na sladké, skús urobiť pokus, daj si na obed maso s kopou zleniny a sacharidej prílohy menej alebo žiadnu....

majamat
2. jún 2023

aj ja to tak mam.
neviem ako u teba, u mna to nema nic so sacharidmi na obed, lebo to mam hne dpo obede, este sa mi nestihli ani vsetky sacharidy vstrebat.

ankare
2. jún 2023

Aj ja to tak mám. 🙂

zorkahorka
2. jún 2023

je to zvyk. isty cas som prestala jest po jedle sladke a vobec mi neprislo na chut. momentalne tiez zajedam sladkym 🙂

dianadd
2. jún 2023

Je to tym co sa pise vyssie - ked jes same sacharidy, mas glucose spikes co sposobuje aj to ze mas zasa craving po sladkom. Odporucam si precitat knihu od Glucose goddess - Glucose revolution.

quaxi
2. jún 2023

som na tom podobne, je jedno ake jedlo si dam, po obede pride neskutocna chut na sladke, neviem mysliet na nic ine kym si to sladke nedam. Po ranajkach vobec. Obed - ci je to pecene kura alebo palacinky, chut na sladke spolahlivo pride hned po jedle a neda pokoja. Mam pocit ze to nejako suvisi s hormonmi lebo vzdy mam asi 3 tyzdne taketo a potom si asi tyzden na sladke ani nespomeniem. Riesim to tak ze si kupujem ovocie a nosim so sebou do prace, napr. teraz ficim na melonoch. Niekedy mi pomahaju proteinove tycinky, tie mi az tak nechutia takze nemam chut zjest celu tycinku, staci mi asi stvrt tycinky, alebo par proteinovych gumenych bonbonov z DM, tie maju menej cukru a tiez nie su az take chutne (pri 4 bonbonoch je uplne jedno ci su proteinove, len nechcem jest tie chutne cukrove). Musim to riesit takymito menej atraktivnymi vecami a nesmiem mat v dosahu cokolady lebo som schopna po sytom obede v klude zjest aj 150g cokolady.

motogirl699
2. jún 2023

Ja to tak mam od detstva. Nech jem čokoľvek, vždy po obede a väčšinou aj po večeri mám neskutočnú chuť na sladké a väčšinou to nevydržím a dám si niečo sladké. Keď som bola menšia, dokázala som zjesť aj obrovskú čokoládu na posedenie. Teraz si kupujem vanessky a keď to na mňa príde, jednu si dám a som spokojná.

veve889
2. jún 2023

aj ja to tak mam, vzdy som si davala po hlavnom jedle nieco sladke. Lenze tetaz chudnem a ked dostanem chut, dam si 1-2 datle a prejde to.

janetinka27
3. jún 2023

Ahoj, cestoviny, pizza zvysuju velmi cukor v krvi, vystreli ti ako reakcia potom inzulin, aby ten cukor znizil a pocitis znova hlad. Riesenim je jest pomale cukry, ktore sa pomalsie vstrebavaju a tym padom aj inzulin nastupuje pomalsie. Nevyzerie ti tak vsetko naraz a nedostanes vlci hlad.

bororka
3. jún 2023

Ja zapíjam deci Cola Zero. Bohato mi to pokryje potrebu.

ivangeline
3. jún 2023

Ja si myslim,ze to je poobedna unava. Pospi si alebo naopak nastarsuj sa nejakou aktivitou a chut prejde. Ja momentalne zajedam.. ;D

janetinka27
3. jún 2023

A hlavne nespat po jedle, ale ist na prechadzku alebo byt aktivny.

predajlm
3. jún 2023

Mám to podobne. Najviac mi pomáha dať si do pol hodiny po jedle kávu (pijem nesku nez cukru) a takto si zaplním žalúdok. Chuť na sladké potom pominie.