icon

Čo bol pre vás moment, kedy ste si povedali dosť a začali chudnúť?

21. júl 2023

Ahojte,
co bol pre vas ten moment,ktory vas nakopol schudnut?Kde ste dokazali nazbierat tu silu vo vas a odolat jedlu a oblubenym sladkostiam?Ovladam teoriu dokonalo,viem co a ako mam urobit,ale nedokazem sa nakopnut,nazbierat v sebe tu silu s tym nieco urobit.Pre mna je jedlo odmena,za prezity den,sladkost na nervy,po hadke ci pri stresovych situaciach..Neviem cim inym sa potesit na konci dna,co si ine dopriat..Viem,ze z velkej miery u mna ide o emocne jedenie,kombinovane s tym,ze ako dieta som vyrastala v dost chudobnej rodine,nebolo sladkosti,ani sunka ci ine teraz uz uplne normalne potraviny,ktore tvoria zaklad obsahu beznych chladniciek..Tak teraz si akoby doprajem,ze mozem 🤷🏻‍♀️ Potrebujem s tym prestat,moja vaha ma uz zacina obmedzovat..Nie som so sebou spokojna,trpi tym uz aj moja psychika 😕

lucka_ke
21. júl 2023

keď neviem zapnúť nohavice, tlačí ma to a obťažuje vtedy viem, že je zle a treba niečo robiť
skús kalorické tabuľky, ak si na FB tak skupina Hubneme a jíme zdravě s kalorickými tabulkami, sú tam aj príbehy ľudí, fotky, rady čo a ako aj jedálne lístky určite nájdeš veľa motivácie aj podporu https://www.facebook.com/groups/1930539063903667 - oni sa v jedle až tak neobmedzujú, ale jedia vyvážene a zdravo a kilá idú dole

tosomja
21. júl 2023

Asi najprv poriešiť v hlave, potom v chladničke a zásobách. A až potom riešiť chudnutie a zmenu životného štýlu.
A odmena môže byť aj napustená vaňa, či dobrá kniha. Kino, bicykel...nie len jedenie.

la_dolce_vita
21. júl 2023

Mňa nakopne to, že je mi tesné oblečenie, keď niečo obľubené nezapnem, mám na seba zlosť. Alebo nejaká foto, kde si pripadám ako vorvaň... stačí mi to vidieť a hneď ma prejde chuť mašktiť 🙂

viestta
21. júl 2023

Videla som sa v zrkadle v skusobnej kabinke. Potom uz len stacilo prestavit prepinace v hlave a nejak pomalicky ma kila opustaju. Potesi ma zakazdym, ked zistim, ze uz su mi gate velke

la_dolce_vita
21. júl 2023

@viestta veru, skúšobné kabínky sú niekde naozaj nelichotivé.. 🙂

haley7897
21. júl 2023

Bavilo by ta cvičiť? Čokoľvek, pokojne aj yoga. Ideálne teda popravde silové cvičenia 😁 ja by som začala odtiaľ aj bez zmeny stravovania. A zotrvala v PRAVIDELNOM cvičení. Postupne ta to začne baviť a dopamin príde z iného zdroja. Sama od seba začneš mat potrebu regulovať aj co jedavas. Neutni všetko naraz. Akurát tak zostaneš frustrovana s 0 motiváciou.

veronikam33
21. júl 2023

Keď som videla na váhe 69kg minulý rok v januári, za pol roka som dala dole 10 kg to bola moja normálna váha, môj cieľ, no teraz mam 82 som 4 dni pred termínom, takze jojo efekt riadny 😅

viestta
21. júl 2023

@la_dolce_vita ja som este v lichotivej nebola. Vleziem tam s tym, ze aka som ja kocka, a aka kocka budem, ked si tu handru na seba obleciem a este sa ani nerozhliadnem a uz je tam so mnou nejake strasna zruda, ktorej sa aj zlaknem 😀

zuzulkika
21. júl 2023

@la_dolce_vita no...ja neviem....ja som sa v skusacej kabínke videla chudšia 🙈🤭😂😂

martinka13
21. júl 2023

Keď som sa 2 mesiace po pôrode nevedela normálne postaviť z drepu. Od toho momentu som začala makať a inak jesť.

helena1982
21. júl 2023

mna nakoplo to, ked som zistila, ze sa citim lepsie, ked su kila dole, ked mam pestru stravu a nejem nezmysly tak nie som unavena, mam viacej energie a celkovo som taka stastnejsia a to boli dovody ktore ma udrzali

zuzuliennka1
21. júl 2023

z toho co pises, taky moment pre teba nikdy existovat nebude, kedze ty mas problem s emocnym prejedanim. - teda bezne spustace ako tu pisu zeny, ze nezapli rifle, videli sa na foto,.. u teba praveze este prehlbi prejedanie, lebo stres....
musis popracovat na psychike, mozno aj s odbornikom, musis si to nastavit v hlave, PRECO sa vlastne prejdas, co je pricinou tvojho stresu do takej miery, ze to musis zajedat,.. a ked si toto vyriesis, a naucis sa so stresom pracovat a riesit ho inak - nebudes sa prejedat...
ale to je dlhodoba cesta

fadama
21. júl 2023

Ja som na tom rovnako, nedokazem začať , a keď začnem vydržím 2 dni. Neviem co by ma nakoplo. Ani male nohavice, ani kabínky v obchode ani zatiaľ nič ma nedokázalo nakopnúť .

akiana
21. júl 2023

Prvy impulz boli tukove faldy na chrbte (vtedy som si hovorila ze to uz je asi fakt zle) a realne chudnut som zacala, ked mi jeden typek z Tinderu povedal, ze ma nikto nechce, lebo na fotkach mam tak o 10 kg menej ako v skutocnosti. Ja som si to absolutne neuvedomovala, ale naozaj som tam uploadovala fotky, kde som mala nie o 10, ale o 15 kg menej. Sranda je, ze ja som priberala po troskach niekolko rokov, takze som si vobec nestihla vsimnut, ze som o 3 velkosti vacsia, ako kedysi. No a teraz mam o 17 kg menej a pracujem na 20 kg.

domak2
21. júl 2023

Momentálne namiesto sladkostami zajedam cicerom, mrkvou, a podobnymi blbostami. Teda stale "emocne zujem" ale nie také kalorické veci. 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
trojnasobnamama
21. júl 2023

Momentalne začinam chudnuť.Je to premňa strašne ťažke ,lebo milujem sladké no ,ale zdravotne problemy ma nutia stym nieco robit.

ivangeline
21. júl 2023

1. laska. ;D A potom to uz ide..kedykolvek chcem. :D Teraz som zacala behat po 4tom dietati. Schudnem. Viem to.

petulda333
21. júl 2023

Ani neviem,ale nejak som si v hlave upratala a zacalz som. Teraz idem 5ty tyzden. Sice dole len 3,5kg ale chcem to uz natrvalo. Nedietujem,jem vsetko co aj predtym. Mensie porcie,viac zeleniny a ovocia,viac pijem. Zatial necvicim,len joga. 2r dozadu som mala jedalnicek a schudla 10kg za 8t,ale nebavilo ma to. Jedla mi aj chutili,ale varit kazdemu ine sa mi nechcelo.

bluka2
21. júl 2023

Mňa viac než výzor zaujíma zdravie. Cukor spôsobuje starnutie buniek, problémy so žilami a srdcom a celkovo kazí to, na čo sme geneticky každý náchylný. A keď človek konzumuje cukor v tých dávkach, ako sa max. odporúča, neexistuje, že ma človek nadváhu… to by musel jesť nemožné množstva jedla. Ok, ani 4 klobásy by som si za sebou nedala, to už ide všetko ruka v ruke. Takže mňa motivuje, že chcem byt na tomto svete čo najdlhšie s mojimi deťmi…

banderaska29
21. júl 2023

po druhom pôrode som bola fyzicky a kondične na nule, po pol roku som začala s Jillian Michaels na Youtube. postupne som začala behávať, cvičit, fitko. cvičila som doma, s detmi, ked sa dalo v posilke. tento štýl si udržujem už roky rokúce a cítim sa skvele. ono to nie je iba o dobrej postave, je to hlavne o sile v hlave, o sebavedomí, ktoré ti tento proces dá. zvládaš lepšie náročné situácie. cvičenie Ti dodá všetky potrebné hormóny, aby mozog správne fungoval. 🙂

poppy22
21. júl 2023

ked si ludia mysleli,ze som tehotna...lebo to brucho vzhladom k mojej postave tak posobilo...a ked som si isla potom zapalit,tak na mna zazerali,ze tehotna fajci..raz mi aj nejaka cudzia pani isla nahnevane dohovarat...a ked sa odmenis cokoladou,tak sa nic zle nestane..cokolada je zdrava a telo musi mat prijem cukrov,lebo inak bude v strese a bude vsetko ukladat do zasoby,takze budes mat pneumatiku aj ked budes zut iba mrkvu cely den..rovnako je to s tukmi...takze staci sa hybat,najst si cvicenie cielene na to co potrebujes zmenit a ktore ta bude bavit,sem tam joga,spevnovat svaly a jest lahke jedla,skusaj aj nove co si este nejedla,zeleninove polievky nech su hlavnym prvkom v tvojom jedalnicku, a raz do tyzdna post,neskor aj viacdnovy...a jest male porcie,ale obcas si dopriat normalnu za odmenu..ked budes mila k telu bude aj tak vyzerat...nechces skoncit predsa ako sice stihla,ale nezenska,vycivena v tvari a otravujuca okolie pocitanim kazdej kalorie este aj zo vzduchu..zivote ma byt hlavne radost...

viveglo
21. júl 2023

Mna nakoplo tiez to, ze som "pretekala" z nohavic. Mne velmi pomohol prerusovany post (8 hod jem a 16 nic mam to od 11h do 19h)... prvy tyzden bol tazky, ale teraz uz v pohode. Dam si, na co mam chut, ale napr.mala som brutalnu chut na jablka a teraz uz po 4t mi dokonca sladke mi uz vobec nechuti (zaaazrak 😁), zatial dolu 4kg a ide to stale, aj sa mi chce hybat, chodit viac pesi, robit si pri telke cviky... to prislo samo. Drzim palceky

hladamematku
21. júl 2023

precitala som si odborny clanok kedze milujem citanie odbornych medicinskych clankov a tam bolo o.i. vysvetlene, ze tuk sa chova ako samostatny organ a ma v sebe zapalove bunky a proste bolo to na sest stran tak som sa nasrala a dala dole 15 kg

aams
23. júl 2023

Stále som bola pekná a stihla baba.. Po problémoch som sa vyzrala na 81 kíl.. Na vianoce som sa odvážila, po pár dobrých prikrmoch a v hlave mi došlo zrazu, ze takto vyzerať nechcem. Dala som si teda na novy rok sľub, ze do roka a do dňa zmením svoje telo.. Darí sa mi. Nedržím sa žiadnych tabuliek ani diét, idem si svoju cestu.. Je pravda, ze jedálniček som zmenila, ale nie veľmi, cvičiť som začala, ale nie extrémne, lebo stále si držím cestu, ze pokiaľ mi to nemá vyhovovať, tak to neudržím.. Momentálne som už schudla 13.5 kila a do Silvestra ešte ďaleko

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pkgirl30
23. júl 2023

keď som psychicky bola na tom tak že som si myslela že má depresia zabije, a tak ma to vydesilo že som zo sebou začala niečo robiť a za dva roky som dala dole 20 kíl, to bola radosť 😄