icon

Čo chrumkať večer počas chudnutia bez výčitiek?

29. feb 2024

Baby chudnem. Konečne po rokoch, potrebujem zhodiť viac kg, cize nielen tak kozmeticky...zmenila som stravu,vylúčila alkohol, vsetko sladké, pijem len čistú vodu, denné cvičím. Avšak predošlé roky som bola veľmi zvyknutá si niečo len tak chrumkat večer ku telke - chipsy, tyčinky, chrumky, oriešky a podobne Slane srandy. Viem ze stým treba skoncovať, chrumky ani nič z toho som nemala už mesiac, ale čo s tým "prezuvacim večerným zvykom"? Co môžem večer trosku pochrumat aby som nemala výčitky? Nie pol kila samozrejme, ale mam schrumat mrkvu alebo sójové kúsky? Co je také, ze neškodné premna?

Strana
z4
lujza123
4. mar 2024

Pečený cícer, môj top vyšperkovaný recept

Ja kúpim v obchode cele balenie suchého ciceru, cez noc nechám odmocit, ráno uvarim hodinu v čistej osolenej vode. Rozdelim na 2-3 časti, jednu si nechám a zvyšné zamrazim. Je to ovela chutnejšie ako z konzervy…

Uvareny cícer vysuším (nechám odkvapkáva) zalejem trochou olivového oleja, sójovej omáčky, sušeného cesnaku a nechám do večera odstáť v ladnicke. Použiť sa ale da akákoľvek marináda co človek bezne používa na mäso
Ochuteny cícer dám na plech a peciem cca 25 - 30 min pri 180 . Mal by byt chrumkavý, ale nie taký ze si vylames zuby

Ja si ho dávam aj na šalát napr, namiesto syra

Alternatívou su mungo fazuľky, tie stačí nechat namočené 8- 12 hod a dajú sa hneď piecť netreba ich variť

lujza123
4. mar 2024

Ináč na večerné chrúmanie je ideálne umyť si zuby 🤷🏼‍♀️

Alebo si uvariť automaticky korenistý čaj, napríklad ajurvedske čaje sú také pikantne

Ako všetci píšu, je to len zlozvyk

Ked už naozaj ze musíš skúsila by som na plátky nakrájané olivy, sušené rajčiny , nie chrumkať ale vychutnávať. Čiže nakrájas si 4 olivy, 1 sušenú rajčinu pripadne kyslú uhorku a každý ten mini kusocek si dlho vychutnávaš

lucimax
4. mar 2024

Strukovinove chipsy s makom, sezamom predávajú.. to je aj bielkovina a zasýti ta pár kúskov. ;)

Strana
z4