icon

Čo jesť popri diéte?

18. máj 2023

Čo môžem.jest popri diete? Mám prvé dni a moje telo brutulne pisti po cukre. Idem mať MS takže to tiež nepomáha. Čo mozem pomedzi? Zatiaľ ma napadla len uhorka...

oli18
18. máj 2023

Mm zajeda jablka, banany, cviklu, jogurty, obilninove chlebiky.

mirkava
18. máj 2023

Tak asi ovocím a zeleninou veľa nepokazis.

barborachors
18. máj 2023

Banan s medom, horka čokoláda, jablko, jahody, bielu kavu so steviou, kapučíno, kolu zero. Ovocné nanuky (nie smotanove). Oriešky ale len mala hrsť denne. Surovú mrkvu a kaleráb, ovocné čaje, červený melón, ananás….

veselo_neveselo
18. máj 2023

Zalezi, akej diete?
Salat 🙂 Mrkvu s jablkom. Kalerab... Akukolvek chrumkavu zeleninu, aby si mohla jest a prezuvat.
Na desiatu jablko, par orechov k tomu. Pripadne kusok syra.
Nezabudaj na male ovocie, takze cucoriedky, maliny. Biely jogurt k tomu. Alebo stonkovy zeler s troskou arasidoveho masla. Kusok syra s dietnym krekrom. Alebo len kusok syra so sunkou ak jes udeniny. Zavarane uhorky su vyborne len tak pomedzi.
Jablkovy kompot, aj s jogurtom. Cviklovy salat. Ananas z konzervy.
Maly jogurt s trochou semiacok, alebo lyzicou ovsenych blociek.
Banan je taka klasika. Akekolvek ovocie bude OK.

rebrambora
18. máj 2023

Vsetko mozes jest. Ide o balanc. A kaloricky deficit.

nikha2809
18. máj 2023

@rebrambora presne, ide o deficit.Ak si aj nič sladké za tri mesiace trebárs nedáš nemusíš schudnúť ani gram keď nebudeš v deficite

kkovacovak
18. máj 2023

Dieta kvôli chudnutiu alebo zdravotnému problému? Ak kvôli chudnutiu tak môžeš jesť všetko. Záleží na tom koľko toho ješ a aký máš príjem.

autor
18. máj 2023

Ďakujem za rady , mám už všetko naštudované. Len hľadám typy čo pomedzi. Čo mi príliš nezdvihne kalórie do celkového počtu. Samozrejme si to zaratam. Som typ človeka, čo zajeda stres. No a u.mna bežne 3 dobozky denne plus sladké pečivo. Chcem do leta zhodiť tak 5 kg asi. (70 kg, 165 cm)

kkovacovak
18. máj 2023

Ja keď chcem pomedzi niečo jesť a nechcem si dať blbosť tak si kupujem žltý Knäckebrot. Má veľa vlakniny takže zasýti, je chrumkavý a úplne ti nepokazí príjem. Alebo kupujem šošovicové chlebíky. Je to na štýl ryžových alebo kukuričných ale sú šošovicové takže majú aj bielkoviny a sú super.

leskovael
18. máj 2023

Kúp si tyčinky ktoré majú nízky obsah sacharidov a tukov aby si mala vždy po ruke.. Ďalej moje obľúbené rýchlovky napr jablko posypať škoricou, alebo jablko a arašidove maslo... Alebo napr popučiť zrelý banan 1-2, vločky, kúsky horkej čoko a kokos/hrozienka/oriešky.. Popuč, zmiešaj, vytvaruj cookies a upeč

Neviem akú dietu držíš, či riešiš sacharidy, tuky alebo len sa zdravšie stravuješ... Ono je toho viac a je dosť sladkých receptov na ktorých si pochutíš aby si nemala stále dokola len ovocie ale aj sladkosti.. lebo tak ťa veľmi rýchlo omrzí celá diéta

autor
18. máj 2023

@leskovael som na kalorickych tabuľkách. Plus si dávam tento týždeň taký detox

antonia15
18. máj 2023

📌

lelelienka
18. máj 2023

Na ovocie pozor, niektore ma vela cukru a to ti velmi neprospeje. Skor zeleninku chrumat.

macekovam
18. máj 2023

A do kedy to chceš tskto vydržať? Ci do leta a dosť? Nastav si stravovanie tak aby si aj sladké mohla.

iwesska
18. máj 2023

Ked sa prestanes tak prepchavat,ze zjes 3 kekse a miesto toho si das napr.musli susienku bez cukru sladenu jablkom,tak zhodis tych 5kg aj bez ratania kalorii.

evica17
18. máj 2023

neviem ako ty, ale ja keby mam strasnu chut na nieco sladke a nedam si to, ale len nejaku mrkvu alebo co, tak potom toho zozeriem aj 3x viac. na sladke by som sla postupne, ja som sladila coraz menej sladke pecivo co som si piekla doma a teraz tam davam minimum cukru a je to pre mna sladke akurat, a sladke z ochodu kup iba jedno a male balenie a to si mozes dopriat raz za cas(naor jednu horalku alebo co mas rada, nie plny sacok keksov, lebo je tpo vyhodnejsie, ale zozeriem to na posedenie, takze sa to pre mna neoplati).ja som sa z takeho zavislaka na sladkom stala takymto pristupom kvazi nezavislak, a uz nemam ani chut na sladke, malokedy, a viem aj odolat.

kkovacovak
18. máj 2023

@leskovael no arašidové maslo zrovna ako diétny snack nie je 😃 pozor na to

bubu65
18. máj 2023

Ja som si dávala za pol decko rakytníkovej šťavy, tá mi zvykla oblbnúť chuťové poháriky, túto mám osvedčenú https://bobule.sk/organicke-stavy/organicka-sta..., alebo som si robila caro kávu..to pomohlo..a ešte umyť si zuby :D

leskovael
19. máj 2023

@kkovacovak to ja viem. Ja som jej davala viac tipov "na sladkosti". Preto som písala že neviem akú diétu drží, lebo pri nízko sacharidovej a ak denný príjem dovolí nieje problém ani arašidove maslo. Tam by bolo horšie naopak to jablko.. Ak by neprijimala tuky tak maslo nie, ale to by asi vedela. Nakoniec sú to tabuľky ako som si myslela, tak ak jej to vojde do denného príjmu tak si pochutí 🙂 a lyžička arašidoveho masla na jablku v rámci sladkosti, zase nieje nič, z čoho by mal mať človek aj pri diéte výčitky

leskovael
19. máj 2023

A autorka ešte ma napadlo, že ja som mala vždy doma toto... tyčinky z nutrifood su topka pomer cena, chuť a výživové hodnoty, naj čo som jedla (všetky príchute 😂) a ešte tyčinky z dm. Toto je vždy dobré mať po ruke, keď máš chuť na normálnu sladkosť

zoeeoz
23. máj 2023

Jest mozes vsetko v primeranej miere aby si dodrzala kaloricky deficit

autor
24. máj 2023

@leskovael super, ďakujem

autor
24. máj 2023

@zoeeoz fakt? To som nevedela

jostiak
28. máj 2023

A akú držíš diétu? Žiadna nie je dlhodobo udržateľná. Potrebuješ nájsť cestu dlhodobosti, nový životný štýl...ak skončíš diétu a určite ju raz skončíš, lebo to nie je dlhodobá záležitosť, vrátiš sa k pôvodným návykom, zase priberieš...