Čo obmedzujete v strave pri chudnutí a čo funguje na vás?
ahojte, chcela by som sa opýtať na vaše stravovanie pri chudnutí, že čo vylúčite, čo obmedzíte v jedálničku, aby to fungovalo. o kalorickom deficite viem, aj o tom, že sa mám hýbať viem, obe splňujem a váha stagnuje. každá sme iná a na každú niečo iné zaberie, tak ma zaujímajú vaše skúsenosti, možno ste po vylúčení niečoho zistili, že chudnutie sa spustilo. alebo jete všetko a funguje vám to? nemám alergie, intolerancie, aj hormonálny profil je v norme, mám viac androgénov, ale vraj je to ok. no váha je ako zakliata.
@ledgerka presne tak.... znie to divne, ale aj “malo jedla” je problem... a je rozdiel jedlo a jedlo
@zuzuliennka1 jem zdravo, a myslim, ze dost, jednoznacne sa netryznim, aj ked clovek nikdy nevie 🙂 neber to ako utok na teba, ja len, ze je tolko protichodnych info, ze koniec...neviem comu mam verit, citala som, ze je to cista matematika a ze proste ak mam prijat 2000kcal a prijmem 1500, telo si tych 500 vezme zo zasob, lebo musi, pre spravny chod, ze nevie usetrit na tom, co mu nedam, len potom ked zjem 3000 dajme tomu, hned si to ulozi, lebo dovtedy malo maly prisun, proste treba jest stale menej ako potrebujem aby zo mna ubudalo, ale to znaci ze som stale hladna a takto neviem fungovat donekonecna 🙂
Sladkosti a pečivo
Jogurty som jedla len bielu activiu, ziadne smotanove, kvoli tuku. Ale tie mi nechybaju, celkovo nejem vela jogurtov 🙂 prides do toho. Ja napriklad milujem salaty, jednoduche, paradajky, rukola mozarella, ochutene samozrejme, k tomu dva chlebiky alebo tie ryzove chlebiky so sunkou a super vecera. Alebo salat s tuniakom, alebo kuracim masom a cestovinami... no je toho vela co sa da vymysliet, a ja som si tak zvykla na zeleninu ze uz mi chyba ked ju nemam k jedlu.
Nikdy som nerátala žiadne tabuľky, kalórie, najskôr som úplne vynechala chlieb a pečivo, sladkosti, robilo to s cvičením divy, potom som natrafila na nízkosacharidové stravovanie(žiadna ryža, zemiaky...) a striktne to dodržiavam a je mi úplne super aj teraz, keď som tehotná. Váha šla dolu, potom sa to zastavilo a opäť pohlo, len vydržať , brať to ako životný štýl, nie diétu časovo obmedzenú.
Suhlasim, ked potrebujem zhodit vynechavam sladkosti, pecivo, cestoviny a sladke obcerstvenia. Viem, ze sa tomu neda stale vyhybat ale na cas obmedzit sa to da.
tak skus dat taky bezny jedalnicek, kedy vstavas, kedy jes prve jedlo a co, aky mas pit. rezim 🙂
Sranda, ja patrím k tým ženám, čo k zmene váhy len pohyb pomôže. Faktom je, že skrz úspech má 80% tvoriť strava a 20% pohyb.... U mňa to absolútne neplatí.... Môžem jesť nezdravo, vyprážané, tučné, večerné obžierky, sladkosti... No pokiaľ sa hýbem - cvičenie + chodza všade kde sa dá, chudnem aj napriek strave. Aaa mám otestované aj zdravé kaloricky vyvážené jedlo, ba dokonca s deficitom kalórií na moju váhu lenže bez aktívneho pohybu a prosím pekne nula bodov výsledok. Jedávala som Vitabox keď som mala náročné obdobie, vedela som, že nebudem mať chuť cvičiť a hýbať sa, tak teda s dušičkou malou si hovorím, možno zhodím čo to... Prd som zhodila. Nič! Síce som nepribrala ale ani gram neschudla. Paradoxne, ten nezdravý extrém čo píšem vyššie bol fakt pravda. Behavala som každý večer po práci, skákala na švihadle a vybiehala v paneláku schody až na 9.poschodie. A potom som si furt nadelila dáku mega porciu hovadin. Schudla som za 5mesiacov asi 9 kíl 😂 moje telo si robí čo sa mu zachce. No keď som jedla Vitabox, čo je naozaj geniálny aj zdravý aj diétny, bohužiaľ som nemala energiu ani vstať a ísť na wc. Občas som mala hlavu v smútku, že prečo nie som ako taaa, hentaaa, tamtaaa, ktorým stačilo prestať jesť pečivo a vysadili sladké nápoje a bum váha klesla.... Potom si ale hovorím, veď ja nejem pečivo a sladké nápoje???? Jediný nápoj čo má chuť je káva v mojom jedálničku. Som zvyknutá na vodu. Ani džúsy ani malinovky... Nič také nemám, nekupujem, nepijem... Tak čo už pomôže mne??? No nič, jedine pohyb, vytriasť tuky. A tak aj bolo.

jemine ale je rozdiel prijat 300kalorii v hambaci z mekaca a 300kcal z kvalitneho obeda, ktory obsahuje vsetky ziviny... a najma ZASYTI... hovori ti nieco slovne spojenie “prazdne kalorie”?.... 🤦🏼♀️ ked jes menej, ako mas bazalny metabolizmus, nechudnes, telo si vsetko uklada aby malo z coho fungovat... precitaj si poriadne este raz v klude. co som napisala ... zisti si aky mas svoj bazal. metabolizmus a od toho sa musis odrazit.... nie ze “budem teraz jest porcie velkosti prikrmov pre babatka a schudnem”.... takto to nefunguje