Čo pomáha schudnúť okrem cvičenia?
Ci uz caje tablety harmonogram jedla. Na mna plati mam pocit raz jedno napr Fasting o rok uz nie . Nechapem tomu jem chaoticky kedze am zivu malundverku za ktorou nonstop beham beda sa mi vzdy rychlo vyvarat atd.. teda nie vzdy. Dakujem za kazdu radu ci sietu ktora pomohls tym ktorym sa nedarilo
Prijímaj menej kalórií ako spáliš a nemusíš cvičiť.
Kalorické tabuľky
Malé porcie, jesť vždy až keď ostaneš hladná, vyraď múku, vyprážané jedlá...hlavne pečivo. Cestovinu nahraď zdravšou alternatívou. Sladké vymeň za horkú čokoladu. Snaž sa minimalizovať napríklad zemiaky. Miesto nich zaraď zeleninu, kuskus... Keď sa rozhodneš porušiť jedálniček, rob to v skorších hodinách a vykompenzuje pohybom.
Appka Kalorické tabuľky, zapisujem, čo zjem, aby som neprekročila energetický výdaj tela, čiže prijímam menej a tým pádom chudnem.. Za mesiac - 3 kg. Základ je jesť potraviny s 0% tuku (cottage, tvaroh, grécky jogurt, mozzarella), vymeniť chlieb za ražný kváskový tastino/knakebrot, sladiť čakankovým sirupom, jesť veľa zeleniny, veľa piť. Musíš jesť veľa bielkovin, aby si nebola hladna, cize vela syru, morcacej sunky, chudeho masa, vajec s kuskom chlebika a vela zeleniny k tomu. Vyradit sladkosti, aj ked zistujem, ze pri spravnom stravovani sa mi casto aj nejaka cokoladka zmesti. Samozrejme nie 2 ks devy za sebou, ako kedysi :D :D Ale vcera po veceri som si mohla dat napríklad 50 g mliecnej cokolady 🙂 A tiez je klucove znizit prilohy (hlavne cestoviny a ryzu na takych 100 g, co je asi 1 kopcek ryze a hrst cestovin). Jest pomaly, vychutnavat si to. Napit sa vody/caju pred jedlom. To su moje tipy zaciatocnicky s chudnutim.
@dominikamacakova ved ti sa aj snazim a nie a nie dat posledne kg dole porazi ma
@thereisabear ale to nebudem vediet si poctibvo zapisovat nemma cas si napr naplnat deficit vzdy bielkovinami napriklad atd neviem ci to bude plaatne
@221girl muku vobec nejem ano zhresim raz za dva tyzdne vecer si dame s manzelom napr burger. Ale cez obed nejem ryzi cesiviny pecivo nejem uz tri roky… strasne tazko chudnem ked porovnam so segrou ta napr zje prve ranajky o 11 zemle lebo nema popri pravi cas na obed halsuky trzen s plnou prilohou a ma 49 kg dlhe roky. Keby som tak jedla ja mam 90kg
@radkaradix atu je noj kamwn urazu tie veci nemozem mliecne nai priteinove tycinky lebo mam intoleranciu na mlieko😤😤nahrada je tazsia
@radkaradix aj pijem 2,5l denne
ja mam tiez, riadne ma naduva z mliecneho.. Kup si doplnok Mivolis 2-fázová laktáza v dm, ktory ti doplni traviaci enzym laktazy ;) Proteinove tycinky nejedz vobec, to je samy cukor, to si mozu dovolit sportovci, co vela spaluju a potrebuju rychlo doplnit energiu po treningu. Mohla by si cisty proteinovy prasok, urcite je aj nejaky bez laktozy, skus pozriet na kompava, gymbeam. Ale ten prasok nie je plnohodnotne jedlo, co ta zasyti. Budes stale hladna. Tak skus tie vajcia, sunky, maso zvysit. A v dnesnej dobe je dostat kupit mnozstvo bezlaktozovych syrov. Mozno by si sa mala len par dni trochu tomu povenovat, najst si potraviny, co ti vyhovuju a slo by to ;)
A dalsia vec, ak uz roky drzis kvazu dietu, ze nejek mliecne ani pecivo, tak telo je na to zvyknute a tazko zacnes chudnut. Skus si v tych kalorickych tabulkach nahodit svoje udaje, zisti, kolko mas prijat kalorii denne, skus ich aj prijimat nejaky cas, telo sa restartuje a potom mozes zacat chudnut ;)
“Nezrat” - ludovo povedane, ale mam slabu volu, preto vela cvicim (to ma bavi), idealne spinning v tempe, ze zo mna uplne leje.
Rste sa chcem opytat na tie detoxy napriklad pomaha to?? Nemate skusenosti s tym?
Intermitent fasting, uplne minimalne UPF, ultra process food.
Ale ja som pribrala prave vdaka snacks.
Na ranajky kava, potom obed a vecera. Ak chcem sladke, tak jedine co som napiekla a iba po jedle. Ziadna desiata alebo olovrant. Ziadny snack a slake vody.
Ask chceme as ist niekde najest, tak obed ok, vecera nie , lebo moj bio dome v bruchu to po vysadeni UPF nedava.
Necvicim, nemam cas, kto sa teraz skeri, tak som mlada vdova s malym dietatom, full time robota, dom zahrada a pod.
Ked som chcela cvicit, tak len rano, tym padom som malo spala, kortisol isiel hore a s tym aj vaha.
Ziadne tabletky, naplaste, a ine tyčoviny. Lwn jedna vec. Kaloricky deficit.
Podľa toho čo píšeš, ješ malo, nepravidelne a blbosti. Nepíšeš kolko ma dieta rokov, ale ak je mňa- sup do ohrádky a ty sa najedz a uvar. Nemusíš 3 chodíme menu.
Kúp elektricky hrniec, nahadz tam co treba a urobilo sa to samo. I ked mrazenú zeleninu, je už nakrájaná, mas to bez roboty.
A mozes kludne aj zemiaky a cestoviny. Ak chces schudnúť, pozri gramáž a zloženie porcií pre diabetikov. Ja som tak jedla koli tehu cukrovke.
Napr:
Raňajky- praženica a 150g zeleniny. Mrkva, cvikla, cibula, hrášok patria ale k tým sladkym. Takže toho pomenej. Uhorka kaleráb stánkov zeler rajčiny reďkovka paprika... to je ok. K tomu kludne krajec chleba taku polku, do centimetra vysoký.
Desiata - kludne jogurt z kokosového mlieka s jablkom.
Obed - polievka, Hljedlo - 2 zemiaky veľkosti vajicka, zelenina, maso 150gr ryba 200g, šalát.
Tanier rozdel na štvrtiny. Olovrant banán, zelenina, orechy .. nie všetko naraz.
Večera - uhorkový salat, kuracie prsia.
Ale ty nejesť múky, pečivo, prílohy, to ťažko. Za mna je to blbosť (teda okrem mliečneho keď máš intolerancie).
A bielkoviny sú i v strukoviny ch. Navar z nič polievku na tyzden alebo privarky, zamraz a hotovo. To neexistuje aby si sa koli dietatu nenajedla. Takto neschudnes.
Ale tou dia diétou- teda väzením porcií som v tehu pribrala minimum. Keby som vážila aj teraz, tiez schudnem. Je to o disciplíne a príprave. Ja mienim varit na viac dní, zrovna tie strukoviny a polievky ci hl chod. Nech je vždy uvarené a v najhoršom prípade zjem aj studenú polievku 😁. Maly poplace ale prežije. Ha som hladná zla, takže radšej trochu bakotu a ja spokojna a zdravá.
Držím palce! A nemysli, od dokonalej mam ďaleko, tiez sa predávam. A nekupujem sladkosti, sladké vody a blbiny.
@svetlonos notak taky jedalnicekby mi nenapadol dakujem zabtio vyskusam. Ale povedz ako napr ze moja sestra co ma 49 kg neje zeleniny nic zdrave Ko som pisala hore zje o 11 ranajky dve zemle domov oride a zje obed poobede klasika nalr rezen zemiaky salat niake vymysly a nepribbera nechapem a to boloa buchticka kebyze sa ja tak stravujem mam 90kg
@bellaa3007 chapem ale ona to nemala vzdy bola baculka a ktym 49kg sa dopracovala vracanim
a myslis, že to je ok? ked viac krat o nej pišeš?
Ja som mala anorexiu na začiatku strednej školy a doteraz sa vážim 2x za den, stále to mám v hlave.. a zjavne aj ona, ked ma 49kg..
@bellaa3007 no ja uvadzam iba priklad.. ze teda nemala asi od zaciatku dobry metabolizmus ked bola buclatejsia..
@bellaa3007 súhlasím.... tiež som v 12 rokoch rapídne schudla, nevracala som ale nejedla som... Dodnes je pre mňa v podstate stresujúce najesť sa. Neznášam samu seba, keď mám jedlo v bruchu a nedokážem pochopiť ľudí čo sú pevní a aj tak veľa jedia. V podstate ich asi neznášam zato, že ja si to nemôžem, neviem dovoliť... furt sa vážim. Je to nevysvetliteľné aké pocity to vyvoláva. Keď mi na návšteve opakovane núkajú niečo čo "nemôžem" tak štekám... neviem sa kontrolovať. 16 rokov som si držala váhu, po rozchode 2 roky dozadu som schudla ďalšie 3 kila... akýkoľvek stres riešim nejedením... A to som z najhoršieho vonku, už si to aspoň uvedomujem. S návykmi na jedlo veru opatrne...😕
Najsmiešnejšie mi je, keď mi niekto povie, že som chudá lebo genetika... čo je za tým, že som 18 rokov schopná zjesť rožok na raňajky len na dovolenke, to už nevidí nikto...
@221girl toano
Nikto nevidi ved aj ja mam ten roblem ze ideme niekam kde su zakusky atd a ja si nemoem nechcem dat koli postave a toez mam
Nervy 😤
Spýtaj sa segry co robí 😂 Poznám, mam takú kamosku. Teda keď som mala pracu, ze som bola na nohách a nabehla som sa, tiez som mohla čokoľvek. Ona 160 cm, veľkosť xs, šport cista smrť - teda ziadny. O 20:00 v restike grilované mysu - 3x masá a klobásky, hranolky ryža salat.
O polnoci pečený hermelín 😂 ráno 2 žemle madlo nutela a počas práce na recepcii sme spravili 300 gramov misku. Obed samozrejme polievka druhe.
A ešte aj pekne vyformovane svaly ma 😁 Praktizovala teda len jeden jediný druh športu.... Je taka chuda doteraz
@221girl presne... Ja ked jeden den viacej zjem, dalsi den -dva nejem skoro nič. Je to psychicka choroba, ktorá podla mna z hlavy nezmizne.
Ja tiež sa vkuse kontrolujem, už som mala nastupiť na psych ale nakoniec to rodicia so mnou zvládli davali pozor aby som jedlo nevyhadzovala. Ked ma mama vážila, dala som si do teplakov/mikiny nejake veci do vačkov aby som vážila viac.
Som po pôrode 4r, predtým som mavala tak 48-49kg a mam 50kg a ja nenosím ani obtiahnute veci lebo si prídem stále tučná.
Ak autorka obdivuje sestru, že ma 49kg a mala bulimiu nemá jej čo zavidieť,...
@svetlonos 😤😤to nieje fer ved ja som bola aj vo svete zdravia nastavili my jedlanicek vzali krv neschudla som takmer nix neviem ci za osr mediacov vobec 2kg jedla som im fotila na kontrole moaj koucka nechapala tak mi dála spalovac nic a nakoniec uz som tam nesla lebo sme odchadzali do zahranicia 400€ ale v ťahu. Jedla som dusena sunka zelenina chlebik na obed losos zo zeleninou a proste vsetky tie mrte dokonale jedla.a vysleodk tiaden?? Hormony mam ok podotykam nechapem nechapali ani oni
@bellaa3007 nemam jej co zavidiet to nie ale ococidne ani jej diety negungovali ked pristupila k takemu smutnemu kroku
@bellaa3007 inak tehotenstvo si zvládla? Lebo ako, neviem či budem raz mať dieťa... ale ak áno ja si neviem predstaviť ako zvládnem tu stúpajúcu váhu. Ako si vyhodím z hlavy to váženie a všetko... nie raz som sa nad tým zamýšľala
tak keď to nejde jedlom, budeš musieť ísť nato kardiom... iná cesta neexistuje

Vzdy to iste. Kaloricky deficit. Za posledne 2 mesiace som pribrala 3 kila len preto, ze maly presiel na jeden spanok a ja som tym padom vypustila 2 hodiny prechadzania sa s kociarom. Stravujem sa priblizne rovnako, akurat teraz sedim viac na gauči. Niekedy naozaj stacia aj dve hodiny chodze denne naviac, aby si videla zmenu.