icon

Čo prinúti muža schudnúť?

katuskamala1
4. okt 2022

Idem si k vam po vase vlastne SKÚSENOSTI, nie rady, nakolko za tie roky rokuce som urcite vyskusala vsetko, ako mojho muza motivovať schudnut.(varim nie extra prehnane zdravo, ale nie mastno, samej mi to nerobí dobre.. Pravidelne jem, kusok športujem, som stihla, sebazaprenie mam ak priberiem kilo navyse atd..) Chcela by som vediet, co vasich manzelov prinutilo k tomu aby schudli. (motivovanie hocicim, spolucvicenie, vyhrazky.. Nic nepomaha) . Ide o riadnu obezitu, nie len nadvahu. Manzel uz dostal druhu sancu na zivot, ked unikol smrti o vlasok pre covid.. No zas ostalo len pri reciach, a tie skoro 2 desiatky kil co krasne za vyse mesiaca pribral a pribera stale viac a viac. U neho je problem malo pohybu navyse (okrem toho nutneho v práci) a nepravidelna strava. Teda je tak 1-2xdenne a samozrejme potom velke porcie. Casto krat najdem v aute flasku od sladkej vody. Ci robim alebo nerobbim nic, on len pribera a som z toho uz na prasky, mame 2 male deti ak chapete.. Zeny sa chcu pacit, tak achudnu, vacsinou, ale ako tonje s muzmi??? Chcem mu dat vase odpovede precitat... Dakujem

kabba
4. okt 2022

@viera77 alberto naraza na to, ze ked sa obratis o 360 stupnov, tak stojis na tom istom mieste a aj vykrocis tym istym smerom, teda sa nic nezmenilo 🙂 Hovori sa obrat o 180 stupnov, lebo tym padom ides opacnym smerom, ako si isla doteraz 🙂
Vela ludi vsak, ked chce zvelicit, tak zdvojnasobia 180 stupnov. Ale tym sa straca pointa toho, co chceli povedat 🙂 Asi ho len to pobavilo 😊

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@20erika07 dakujem ti za podporu.
To co hovoríš, radis, tak pekne ale zas by to bolo len o mne a nie o nom. Vela vela
Rokov ja uz toto riesim a len nedávno som dospela k tomu, ze chciet musi on. On ak príde a povie mi, ze mu mam navrhnut plan, navarit mu na zajtra do prace obed, atd atd, tak veľmi rada
. Ale prestala som brat iniciatívu od neho na seba ak rozumies...

terka224
4. okt 2022

@katuskamala1 ja by som v prvom rade odporučila nech sa začne stravovať pravidelne 5x denne. Ja mám po pôrode +20kg. Staršia je v škôlke, muž v robote, malému spravím príkrm na 2 dni a na seba som kašlala. Ale posledné 2-3 týždne som sa hecla a začala som jesť pravidelne každé 3 hodiny (5 jedál denne). Dám si aj rožok biely aj sladkost keď mám chut aj chleba s pastekou a už mám 4kg dole a to len tým, že jem pravidelne a pijem veľa vody. Možno toto by na začiatok pomohlo

katkami123
4. okt 2022

Ono, keď pozrieš aj extremne premeny, tam sa každý jeden obézny prizna, ze ma po tajomky zásoby sladkosti poschovavanych a je. Ako keď alkoholik pije potajomky z fľaše. On tak rapídne nemohol pribrat iba z 2x jedál denne, samozrejme, ze poza tvoj chrbát do seba tlači hlava-nehlava. Skús ho prihlásiť do extrémnych premien alebo bude musieť kszdy deň pozerať spolu s tebou jeden diel, všetky serie. Ale podľa mna si už nepomôže sám. Zaplatila by som mu trénera, aspoň 3x týždenne. Jeho už musí niekto s bičom naháňať.

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@terka224 dakujem za radu, ale ja toto velmi dobre viem. Pisala som to i hore, ze mne fakt nejde o rady, mam kamosku fitnes proficku, roky mi radi, i sa celkom zaujimam o tuto oblast.. A samozrejme, ze som mu to 100000x hovorila... Dakujem za tvoj cas. Len ja som hladala skusenosti zien co maju obeznych muzov (nie s nadvahou) ze co ich zrazu prinutilo schudnut.

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@katkami123 nevidela som ani ja ziadnu tuto cast ale viem o co tam ide. On ani nahodou vidieť to. Asi ho niekedy skusim prinutit. Netusim, ci potajomky ma prijem strasny. Ale vydaj nema žiaden, to viem.

terka224
4. okt 2022

@katuskamala1 jasné ja rozumiem, môj otec s tým tiež roky bojuje, má asi rovnaku vysku a váhu ako váš manžel a všelijaké diéty skúšali ale to je všetko iba krátkodobé. Teraz si kúpili nové bicykle a má viac pohybu. Každopádne držím vám palce 😘

yoxinka
4. okt 2022

Kamoš sa spamätal, keď mu doktor povedal, že keď OKAMŽITE so sebou nezačne niečo robiť, do roka umre, lebo jeho telo už normálne vypínalo. Mal 35!!! rokov, ženu a dve deti. Mal obrovské problémy s trávením, musel na operáciu s hemeriodmi, ja mám veľké problémy s chrbticou, ale keď som čítala popis jeho MRka, cítila som sa ako zdravá žena, on sa plazil po dome od bolestí, mal migrény … jedna katastrofa. Keď mu doktor povedal, že umre, akoby mu dali facku. Nie je ani dnes model, ale teda, 20kíl dal dole, začal viac športovať, snaží sa. Pokiaľ tvoj muž nechce, že on vnútorne netúži po zmene, nespravíš nič. Všetko, čo bude robiť kvôli inému (tebe, deťom, neviem) vydrží chvíľu. Má to celé nejakú príčinu v jeho vnútri, tam niekde je problém. A mimochodom, 30kilov nenaberie človek, keď si dá sem-tam sladkú kávu. Tvoj muž musí strašne veľa jesť. Skús mu to nahádzať stravu jedného dňa do kalorických tabuliek, len tak zo srandy, čo ti to vyhodí.

katkami123
4. okt 2022

@katuskama
Vidíš a prečo to tak strašne nechce pozrieť? Tam hľadaj problém. Ja sa skôr čudujem, ze si to do teraz vôbec nevidela, keď hovoríš, ze sa na tuto tému zaujimas. Tam máš jeden konkrétny príklad za druhým a cely priebeh, čo ti dá určite viac ako celá tato diskusia. U mna by to musel povinne sledovať. Ale obávam sa, ze s ním to bude ako s alkoholikom, ktorý si nechce priznat, ze je alkoholik. Ako inak mu ukazes, ze aj iní to zvládli, ak mu to nepustíš? Chlapovi treba vystúpiť z konfortnej zóny. Ako darček - prihlásila som nás na skupinovku a hajde pekne obaja cvičiť spolu…

katkami123
4. okt 2022

@yoxinka
Samozrejme, ze dať 30kg za pár mesiacov, on nieže je, ale potajomky musí doslova žrať. Tým 2 jedlám denne neverím. Potajomky do seba toho musí natlačiť podstatne viac.

deninka233
4. okt 2022

@yoxinka @katkami kľudne môžete veriť dvom jedlám denne. Samozrejme nestojím mu za chrbtom, ale môj tiež je tak, možno max 3x denne - ale vypije potajomky 5litrov a viac Coca coly, Viney alebo Mirindy denne.

yoxinka
4. okt 2022

@deninka233
Jasné! Ja si tiež myslím, že tuto pán vyžiera kadečo kadekde, lebo neexistuje toľko pribrať za tak krátky čas z dvoch jedál denne.

katkami123
4. okt 2022

@deninka233
Aj od nás tam bol jeden z extrémnych premien Kučo a on tiež vypil denne 3l coly. Ten bol teda extrémny. Ale od vtedy si váhu drží a aj motívuje druhých k cvičeniu svojim príbehom. Skúste pozrieť na fb - Rudek Kučo Kučák a napísať mu.

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@katkami123
@yoxinka
No tak ked ma par dni volno tak vidim co je.. Preto viem, ze tak jedáva. Dnes zjedol obed činu nejake rezance ci co a stiplavu polievku, nic ine. . A vypil 2 flase džúsu (samozrejme zas výhovorka lebo prechladeny tak aspom nejaky vitamin) ale tie sladke vody si vie vzdy nejako trápne zdovodnit... A pohyb akurát tak z auta do auta. A ked takto clovek ide roky, geny podedil tiež tucne, plus psychicka zataz tak kludme hla obezita...

katkami123
4. okt 2022

@katuskamala1
Pozri si pár dielov extrémnych premien 😉 tam sa mnohí popriznávajú s takymi skrýšami sladkostí o ktorých rodina ani len netuší.

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@katkami123 no telku moc nepozeram, ak tak len rozpravky a detmi. Neni casu. Vecer si radsej kuknem film bez reklam, nez nejaku reality show. Nechapem co sa tak divis, ze som to nevidela. Zaujímam sa trosku o zdravú stravu (kedze mam deti) a nie o to ako kto chudne... Doteraz som proste ozaj riesila len to co mam doma, nie ako schudol sused a pod.. Som uz ale bezradma, tak som chcela vediet skusenosti (nie rady, ktore tu furt dostavam).

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@katkami123 no skúsime spolu kuknut. Mozno ho to nakopne k niecomu. Povinna literatúra :D kedy to chodieva? A kde

katkami123
4. okt 2022

Inak viem, že nejak spolupracujú a pomáhajú pri chudnutí Kučo aj s Jánom Hodoňom, aj on bol účastníkom extrémnych premien a mal rekord v chudnutí, zdá sa mi, ze schudol skoro polovicu svojej váhy. Majú centrum a tam radia hlavne ako si váhu udržať.

simca06022011
4. okt 2022

@katuskamala1 vies čo, ak úprimný rozhovor typu napr. moj drahy, vyzral si sa ako prasiatko, skoro si zomrel tento rok a my sme sa tu triasli od žiaľu doma, takze ak nas za niečo mas začneš od zajtra cvičiť a chudnúť sam od seba, ziadne ze ja ti nachystám, nadiktujem co robit a ty sa budes kade tade napchavat a nalievat jedlom. Sam si vyber co budes robit, ako chudnúť, ked tak su na to odborníci... Ak toto nepomôže, nepomôže nic. A mala by si sa zariadiť podľa toho. Dospelého chlapa presviedčať, prosit... Preco? Aj tak musi to chciet a dosiahnuť on. Sam. A udržovat potom.

alberto1
4. okt 2022

@viera77 nehovorí sa to tak. Ide o obrat o 180 stupňov, čo je presne opak niečoho... Trocha geometrie😉. Ale je to jedno

yoxinka
4. okt 2022

@katuskamala1
Ja som ti napísala skúsenosť 🤷‍♀️. Len ty ai musíš uvedomiť, že to musí chcieť tvoj muž! To je prvý krok k úspechu. Motivácia musí byť jeho vnútorná. My sme mali obezitu v rodine. Môj dedo bol strašne tučný. Pil veľa alkoholu, furt sa tlačil klobásami, slaninou. Zomrel relatívne mladý (59 rokov) na rakovinu hrubého čreva. Ale tak, že v januári mu to zistili, v marci sme ho pochovali. Zomrel v strašných bolestiach. Ja som bola 14 ročné decko, ale tú scénu z nemocky, kde dedo má asi 80kg, čiže v jeho prípade bol vychudnutý na kosť a plače, že nechce zomrieť, na tú nezabudnem do konca svojho života.

katkami123
4. okt 2022

@katuskamala1
Aha… skôr som to myslela tak, teda aspoň ja som taká, ze keď chcem vedieť niečo o nejakej téme, tak zas nasavam informácie z každej strany ako špongia, teda, zvlášť, keď už 1x mal tvoj muž smrť na jazyku, tak by som si napozerals a naštudovala všetko možné aj nemožné okolo toho. Pozri na YouTube, tam to máš a tiež bez reklám. Markiza to ponuka na voyo a kedy to beží v telke realne neviem, pozri cez Google. Trosku sa čudujem, ze ľudia, ktorí s tým majú realne vážne problémy to nepozerajú, lebo myslím, ze hlavne pre nich to je točené. Ja zas mám rada takéto pozitívne reality show, lebo mna samotnú to vyhrocuje tiež vo svojom živote napredovať iným spôsobom ako pozrieť nejaký film o ktorom už ani na druhy deň neviem, ze som ho pozerala.

katkami123
4. okt 2022

@katuskamala1
Toto bude najnovšia časť. Tu máš na fb profil Kuča, oni sú s Hodoňom prví účastníci a pomáhajú veľmi aj ďalším v chudnutí a ako to nevzdať po psychickej stránke : https://www.facebook.com/rudek.kucak

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@simca06022011 ano súhlasím, ja viem velmi dobre sak asi si necitala moje komenty, ze ide o neho. Takze on sam navrhol ze ako to ide byt od zajtra a ja som mu ponukla pomoc ak bude chcieť. A uvidime...

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@katkami123 ďakujem

yoxinka
4. okt 2022

@katuskamala1
Prípadne sa skúste obrátiť na Matúša Špirka. Je to tréner a špecializuje sa na ľudí s nadváhou. Sám dobrovoľne pribral 25kg a potom to chudol, aby pochopil, čo taký človek prežíva. Má IG, FB, na youtube má videá. Pracuje s ľuďmi aj online.

komplikovana
4. okt 2022

@katuskamala1 len tak zo zvedavosti som pozrela kolko cukru obsahuje taky 100% pomarancovy dzus. Na 100ml je to 10gramov. Nech si to vypocita kolko mu to daju 2krabice. Nasyp mu presne tolko cukru do salky, nech vidi kolko to vlastne naozaj je. Drzim palce nech sa pohnete dalej.

sashabb
4. okt 2022

@katuskamala1 ja by som ho fotila a fotky mu ukazovala, prip. mu ich lepila po byte. Človek sa vidí inak, ako keď ho niekto nepripraveného cvakne.

alexnina777
4. okt 2022

@katuskamala1 ahoj, možem ti napísať vlastnú skúsenosť..v prvom rade ti poviem ze je to závislosť na jedle ako každá iná..v jedle je to ten rozdiel že ľudia zajedajú svoje emócie..nenaplnený pocit lásky, žiadna pozornosť v detstve..to sú traumy o kroeých ľudia nevedia hovoriť lebo si ich neuvedomujú..vzorce ktoré dostalli v detstve, keď na miesto lásky dostal pekáč buchiet, koláč, čokoládu.. to ho robili šťastným a tak pokračuje v tomaj v dospelosti.. tu hladajte príčinu..a jedna vec, ty s tym nič neurobiš pokiaľ sa on nerozhodne..ja som toto riešila dlhé roky..nadváha , žiadna energia , dokola nonstop som robila prednášky o zdravom životnom štýle..mojho muža zobudil covid..otvorilo mu to oči a zrazu si všetko uvedomil a prepol hlavu..schudol 40 kg začal bicyklovať, chodiť, vari si zdravo a zmenil myslenie a pohľad na život. a stalo sa to až keď som prestala tlačiť na to..čím viac som tlačila tým viac nechcel.. keď som to pustila pochopil a chcel sám..vidí zratu vzorce ktoré dostal v detste a vie že boli nesprávne a nechce ich odovzdať svojim deťom, tak to robi inak aby bol dobrý vzor..a samozrejme v prvom rade to robi sam pre seba…

euka210
4. okt 2022

@katuskamala1 musi sam chciet, moj raz chcel schudnut, tak schudol na 85kg, menej uz neslo. Len veceru nejedol, inak ziadna zmena. Ale uz ma asi 95kg, pohybu v praci aj doma dost, ale tu aj genetika robi svoje. Tiez sa o neho bojim, lebo uz ma problemy s tlakom a brucho rastie. Ale registrujem posledny cas, ze zase casto neveceria, takze mozno chce nieco zhodit. On je typ, ze nedokaze ist spat hladny, pre neho je to tazke a sebazapretie, ja napr.s tym problem nemam.