icon

Čo robiť so širokými ramenami u žien?

22. feb 2026

Da sa nieco robit so sirokymi ramenami? Mam 42 cm, merane z jednej strany na druhu, co mi pride na zenu vela. Som ale aj vysoka, meriam 175, ramena a boky mam v jednej linii, nemam takmer pas.

anonym_144717
22. feb 2026

@anonym_autor Zbrusit kĺbové hlavice, skrátiť kľúčne kosti😊
Tvoje ramená sú úplne v poriadku. Chyba je pár centimetrov nad nimi.

anonym_66814e
22. feb 2026

@anonym_autor takze si postava typu chladnicka?

explorer666
22. feb 2026

Pri tej výške je to ok si myslím. Ak ti to vadí, skús sa nejak "vhodne" obliecť - niečo čo odpúta pohľad od ramien, napr. zoštíhli pás, predlži nohy a pod.

anonym_5f89ea
22. feb 2026

Nikto nema dokonalu postavu, pripadne prehana svoje nedostatky, ktore inym ludom nepridu vobec zle. Robi sa to tak, ze vyzdvihnes, vypracujes, co je na tebe pekne. Prsia, zadok v posilovni, vlasy. Ide o symetriu. Ak sa ti zda, ze mas sirsie ramena, popracuj na zadku a bokoch, aby to vyzeralo symetricky. Na bruchu, aby bol pas stihlejsi a vytvoril vzhlad presypacich hodin.

anonym_f81234
22. feb 2026

Som podobny typ, no co uz. Dokonca este vyssia a tie ramena som vzdy mala sirsie, moje sestry nemaju a vyzeraju drobnejsie. Cvicim, nech som aspon pevna. Snazim sa obliekat tak, nech to nezvyraznujem.

anonym_448753
22. feb 2026
@anonym_66814e

@anonym_autor takze si postava typu chladnicka?

@anonym_66814e americká

biba_18
22. feb 2026

omg, mám rovnako široké ramená a vôbec nie sú široké, a typ postavy chladnička ako tu niekto napísal už vonkoncom nie som 😏
tvojim “problémom” nie sú ramená, ale chýbajúci pás… takže oblečenie treba prispôsobovať typu postavy…

anonym_952f02
22. feb 2026

Nos vystrihy do V a hlbsie, nie okruhle a ku krku. Opticky to zmensi sirku ramien.
Dolezite je aj drzanie tela, ramena dozadu a a dole, nebyt zhrbena.
U nas sa sirsie ramena povazuju za atleticku postavu. Tak sa netrap

autor
22. feb 2026

Já mám postavu obdĺžnik myslím, pás sa vraj ťažko tvaruje u môjho typu postavy.

kiki68
22. feb 2026
@anonym_autor

Já mám postavu obdĺžnik myslím, pás sa vraj ťažko tvaruje u môjho typu postavy.

@anonym_autor ale da sa tvarovat, len je to vacsia makacka. Kazdy mame nieco ine dane a je s tym viac roboty

anonym_66a5e2
22. feb 2026

Tak to potom nemas široké. Mám 165cm a (fakt som si ich skrz tvojej témy išla odmerať) ramena mám 46cm. Boky rovnako široké a pas mám úzky. Nezdajú sa mi široké. Viem sa normálne pekne vkusne obliecť, akurát nemôžem košele, pretože tie mi robia fakt široký chrbát zo zadu a hranaté výstrihy. V tvojom prípade bude problém pas, resp stĺpova postava. Musíš si ten pas opticky tvarovať oblečením (napr ackove sukne).

anonym_45c279
22. feb 2026

tiez mam 173cm a 45cm ramena, uvedomujem si ze som ramenata ale paci sa mi to, postava ma take lepsie kontury, pás vyzera uzsi, postava celkovo elegantnejsia ak si das napr obtiahnute saty. 🙂

lea93
24. feb 2026

42 cm pri takej výške? Určite nemáš zlú postavu, myslím, že skôr kvôli tomu nedefinovanému pásu ju vnímaš tak, ako ju vnímaš. Na páse vieš popracovať vhodnými cvikmi. Veľmi veľa vie spraviť oblečenie, už len keby si vyskúšala AI, určite by si sa dopracovala k rôznym strihom oblečenia, ktoré by dokázali pekne opticky zharmonizovať tvoju postavu.

lea93
24. feb 2026

Napr. takéto strihy oblečenia by sa ti hodili. Nosíš ich?

ankare
24. feb 2026

@anonym_autor daj fotku postavy bez hlavy

vulka
24. feb 2026
@lea93

Napr. takéto strihy oblečenia by sa ti hodili. Nosíš ich?

@lea93 Myslíš, že široké ramená zúžiš tým, že si oblečieš naberané rukávy? To určite nie.

anonym_66814e
24. feb 2026
@vulka

@lea93 Myslíš, že široké ramená zúžiš tým, že si oblečieš naberané rukávy? To určite nie.

@vulka široké ramená netreba zužovať, veď sú pekné. Stačí zvýrazniť pás a nikto si na "široké" ramená ani nespomenie. Autorka má problém v tom, že nemá ženskú postavu. Ja mám tiež široké ramená a vnímam ich ako prednosť, určite to lepšie vyzerá ako zvesené pliecka keď človek vyzerá ako panáčik z človeče nezlob se.

lea93
24. feb 2026
@vulka

@vulka Pri jej výške podľa mňa 42 cm ramená nie sú problém. Problémom je ten nevýrazný pás. Aby z jej postavy opticky vznikli jemné presýpacie hodiny, klasické obtiahnuté tričká jej k tomu nepomôžu. Tie by len zbytočne zvýraznili jej obdĺžnikovú postavu. Potrebuje niečo, čo jej definuje pás (vhodný strih v páse, opasok, nohavice s vyšším pásom) a tým pádom potrebuje aj ramená trochu zvýrazniť, aby docielila efekt, že ramená má širšie ako pás. Bez toho ich má v jednej línii.

leidin
26. feb 2026

No nic, najdi si chlapa co ma uzke ramena a moze mat dieta s uzsimi. Ale ty inak na uzke ramena nikdy nedosiahnes vo svojom zivote