icon

Čo sa stane so svalmi po obmedzení cvičenia?

daniela099
4. máj 2024

Ahojte, asi rok dozadu som začala intenzívnejšie cvičiť. Začala som dosť výrazne naberať na svaloch, hlavne na stehnách (už sa pomaly nezmestim do nohavíc). Toto nebolo mojim cieľom, chcela som mať pevné telo (brucho, nohy, zadok, ruky), ale nie tak výrazné svaly. Otázka znie, keď prestanem cvičiť alebo teda cvičenie dosť obmedzím, čo sa stane s tými svalmi? Nebude to vyzerať zle a nebude to tam "visieť"? Ďakujem

Strana
z2
thirstymonk
4. máj 2024

@aliaray1 chapem. Ale ja radsej cvicim cudzou vahou 🙂

gabika0825
4. máj 2024

@daniela099 keď už máš nejaké to svalstvo vybudované, tak svalová pamäť ti tam ostane, Takze ak prestaneš cvičiť tak nebude to hneď znamenať že zrazu za týždeň už svalstvo na nohách mat nebudeš. Skôr by som na tvojom mieste ubrala zo silových tréningov a zamerala sa skôr na kardio a na cvicenie s vlastnou váhou, ako na cvicenie s činkami a s váhami

13uzivatelka11
4. máj 2024

@aliaray1 práva podstata jogy je o "ducharine", takže mal pravdu aj on. 🤷‍♀️

ankare
4. máj 2024

@daniela099 daj fotku bez hlavy, prosím 🙂

majlo1234
4. máj 2024

Tak uber na ňa cviceni s vahami a pridaj kardio

lindusss2016
5. máj 2024

@thirstymonk joga je u nas klasifikovana ako sport, kedze ako instruktorka jogy som na ministerstve skolstva vedena ako sportovy odbornik.

lindusss2016
5. máj 2024

@13uzivatelka11 joge sa venujem 17 rokov a jej prava podstata nie je o "ducharine" ale o spojeni, zjednoteni tela a duse. Je to celozivotna cesta a praca na sebe samom (asi si myslela na duchovno). Clovek vobec nemusi byt hinduista, aby bol jogin. A uz len z cisto praktickych dovodov bez pevneho stredu tela, dobrej mobility klbov a flexibility svalov sa ani len neda vydrzat sediet s vystretym chrbtom v meditacnom sede, resp.nie dlhsie ako dve minuty a to na meditaciu naozaj nestaci 😉

13uzivatelka11
5. máj 2024

@lindusss2016 ved teraz si to sama napísala ze je to o zjednotení tela a duše a tak to myslel thirstymonk a mal aj pravdu, že je spojená s hinduizmom..

thirstymonk
5. máj 2024

@lindusss2016 dakujem za info, zas som o cosi mudrejsi 😇

lindusss2016
5. máj 2024

@13uzivatelka11 opakujem, jogin neznamena hinduista 🤷 joga zameriava pozornost do vnutra, do seba, nie na veci bozske, nabozenske. A uz vobec to nie je ducharina 🤷

lindusss2016
5. máj 2024

@thirstymonk napr aj takto moze vyzerat 😉 to nie je celkom meditacna pozicia...

Strana
z2