icon

Čo si myslíte o fastingu?

20. jan 2026

Ahojte čo si myslíte o fastingu? Ja sa priznám,že som ho praktikovala už 5 rokov dozadu aj keď som nemala v úmysle chudnuť a už vôbec som nevedela ako ho pomenujú🤣.Vždy som bola plnšia aj po pôrode na výšku 174cm som mala asi 70kg ale dcéra začala chodiť do škôlky ja do prace a proste od rána naháňanie.Išla som ráno odniesť dcéru odtial utekala do práce a prácu som mala od 9 do 15,zabalili mi v kuchyni jedlo a ja zas utekala z prace pre malú a prvé jedlo som si zjedla doma cca okolo 16tej a kľudne si dala hneď za tým niečo sladké a kávu.Brucho som mala tým pádom plne až do spania a takto som fungovala každý jeden deň.Nerobila som nič nasilu,proste prirodzene a pila 3 litre vody denne a pila medzi tým kávu s mliekom a s troškou cukru.Naozaj to fungovalo a behom chvíle som videla tie zmeny.Telo malo kopec energie a všetko som zvládala super.Jedla som vážne čokoľvek ale iba jedno jedlo denne.Zmenila som robotu kde sme jedavali už skor aby sme mali potom čas keď prídu návaly ľudí a zrazu som zas nabehla na iný režim a začala trosku priberať.Niekolko kg sa mi vrátilo lebo som si rozhadzala režim že najprv polievka a hneď hlavne a samozrejme večer ešte večera v praci a už to išlo hore a poviem pravdu ,keď telo vkuse nieco trávi je aj viac unavené a aj energia sa stratila.Rozmyšlam,že zas idem naspäť do toho,že prvé a psledne jedlo bude cca o 15-16.Čo si myslíte vy?

anonym_24c544
20. jan 2026

mala som to podobne, u mňa je najhoršie jesť pravidelne hneď od rána, to mi ide váha hore a neviem to stopnúť, čiže som sa musela vrátiť k tomu, že ráno len káva, potom niečo malé a poobede doma varené jedlo

autor
20. jan 2026
@anonym_24c544

mala som to podobne, u mňa je najhoršie jesť pravidelne hneď od rána, to mi ide váha hore a neviem to stopnúť, čiže som sa musela vrátiť k tomu, že ráno len káva, potom niečo malé a poobede doma varené jedlo

@anonym_24c544 presne tak isto aj ja, keď som doma to robím takto ale v práci samé nástrahy už od rána keďže robím v gastre a tu som si to úplne pokazila lebo keď aj kolegovia tak aj ja a znova sa do toho chcem dokopať,vážne mi to tak vyhovovalo a nemala som ani toľko tráviacich ťažkosti ako keď jem jedno cez druhe

vikusjk
20. jan 2026

@anonym_autor tuto metodu nepoznam. Za aky cas si schudla tych 14 kg prosim ta?

a0
20. jan 2026

Jasné že si schudla, keď tvoj kalorický príjem bol max 1000kalorii - to je objem kalórií, ktoré zje 2-3r dieťa 🤦‍♀️.

Ak sa pýtaš čo si myslíme, tak k tomu mi napadá len pár vecí - vynechanie menštruácie, padajúce vlasy, časom aj únava a nervozita, rozvoj PPP, miesto na psychiatrii.

Žijem fastingom už viac ako 10 rokov (18/6). Avšak to musíš aj vedieť, lebo jesť 1 jedlo denne síce môžeš ale malo by mať v tvojom prípade aspoň 1700kcal.

autor
20. jan 2026
@vikusjk

@anonym_autor tuto metodu nepoznam. Za aky cas si schudla tych 14 kg prosim ta?

@vikusjk cca rok

o__o
20. jan 2026

Stále je to prijem < vydaj, ci uz jes 1x alebo 5x denne

autor
20. jan 2026
@a0

Jasné že si schudla, keď tvoj kalorický príjem bol max 1000kalorii - to je objem kalórií, ktoré zje 2-3r dieťa 🤦‍♀️.

Ak sa pýtaš čo si myslíme, tak k tomu mi napadá len pár vecí - vynechanie menštruácie, padajúce vlasy, časom aj únava a nervozita, rozvoj PPP, miesto na psychiatrii.

Žijem fastingom už viac ako 10 rokov (18/6). Avšak to musíš aj vedieť, lebo jesť 1 jedlo denne síce môžeš ale malo by mať v tvojom prípade aspoň 1700kcal.

@a0 vôbec nič z toho,vlasy mam po pás a husté a nemám ani žiadne vynechanie menštruácie ani nič podobné a únava žiadna,práveže ked jem 3 jedla denne som unavená

a0
20. jan 2026
@anonym_autor

@a0 vôbec nič z toho,vlasy mam po pás a husté a nemám ani žiadne vynechanie menštruácie ani nič podobné a únava žiadna,práveže ked jem 3 jedla denne som unavená

@anonym_autor ja netvrdím, že to príde hneď. To až keď telo nebude mať čo páliť.

anonym_24c544
20. jan 2026
@a0

@a0 nič z toho som nemala

autor
20. jan 2026
@a0

@anonym_autor ja netvrdím, že to príde hneď. To až keď telo nebude mať čo páliť.

@a0 to je jasne ale pokiaľ ma a hlavne človek má dostatok minerálov a vitamínov a všetko čo telo potrebuje,nie je o čom.

minenkaa
20. jan 2026

Ale veď fasting dodržiava asi každý

autor
20. jan 2026
@minenkaa

Ale veď fasting dodržiava asi každý

@minenkaa no ja momentálne nie 🤣preto kg išli aj hore lebo jedávam teraz denne 3 niekedy aj 4 krát akože menej ale to čo sa rozpráva ze tak to treba na mňa to ma asi opačný efekt lebo vtedy priberám a cítim sa jak chodiaca matoha bez energie.

minenkaa
20. jan 2026
@anonym_autor

@minenkaa no ja momentálne nie 🤣preto kg išli aj hore lebo jedávam teraz denne 3 niekedy aj 4 krát akože menej ale to čo sa rozpráva ze tak to treba na mňa to ma asi opačný efekt lebo vtedy priberám a cítim sa jak chodiaca matoha bez energie.

@anonym_autor fasting dodržiavaš aj ty ,minimálne ten čas čo spis
Ja napríklad tiež jem raz alebo dvakrát do dňa

anonym_21e495
20. jan 2026

@anonym_autor pozri, fasting je len sposob (jeden zo sposobov) akym sa stravujes... samotny fasting nic nevyriesi... Ked za hodinu zjes 2 pizze a flasu coca coly, tak mozes fastovat 23/1 a priberies... Na druhej strane mozes jes 10x denne kus brokolice a nepriberies... Ide o kalorie...
Druha stranka veci je samotna kvalita jedla a vplyv na "well being"... mozes zjest jednu 1200 kcal cokoladu denne kazdy den a nepriberies, ale vplyv na zdravie po mesiaci asi uvidis... tak isto sa mozes raz za den o 19.00 nafutrovat a ist spat a ak to bude menej ako to co spalis, si kaloricky ok, ale asi kvalita spanku nebude nic extra...
kilogramy - kcal
wellbeing - typ jedla a stravovanie
svaly - cvicenie

anonym_6e4a9c
20. jan 2026
@a0

@a0 aj si schudla alebo si len drzis vahu? A čas jedenia máš aký? 16/8 chcem zacat aj ja ale neviem aký čas mi bude najviac vyhovovať.

a0
20. jan 2026
@anonym_6e4a9c

@a0 aj si schudla alebo si len drzis vahu? A čas jedenia máš aký? 16/8 chcem zacat aj ja ale neviem aký čas mi bude najviac vyhovovať.

@anonym_6e4a9c neschudla ale pribrala 10 kíl (mala som 45kg) fasting mám zvyčajne s oknom na jedenie od 14 do 20 alebo od 15 do 21 - odporúčam takto neskoro, najmä ak v lete oblubuješ grilovačky alebo stretnutie pri večeri s priateľmi

anonym_b22168
20. jan 2026

To slovo Počujem prvý krát.
Ja že to nejaká sexuálna praktika 🙈😆

jblheart
20. jan 2026

Spôsobov ako schudnúť je dosť, najdôležitejšie je asi si vybrať spôsob ktorý bude tebe najviac vyhovovať a dodržovať nejaké zásady aby si si počas procesu chudnutia zdravotne neublížila.

Chudnúť pomalšie - Treba si vypočítať koľko kalórií potrebuje tvoj bazálny metabolizmus (to je na základné funkcie tela) na deň a koľko by mala byť tvoja normálna spotreba a pohybovať sa medzi týmito dvoma hodnotami.

Nie sú kalórie ako kalórie - prijať 1000 kalórií z klobás a 1000 kalórií z brokolice + vajca + celozrnného chleba je síce stále 1000 kalórií ale pre telo je to obrovský rozdiel.

Pevná vôľa - Znie to jednoducho no pritom je to najťažšie hlavne keď prídu psychické výkyvy, návaly vlčieho hladu či ďalšie iné veci, stále dodržovať svoj režim.

+ na záver - Neviem ako ostatným ale mne sa pri dlhodobej diéte osvedčilo praktikovanie tzv. "Cheat day" teda že jeden deň za dva týždne som zjedol o dosť viac aby som telo oklamal že sa pôstne obdobie skončilo.. keďže telo sa pri chudnutí prispôsobuje a začína spaľovať menej a viac jedla okamžite ukladať do zásob.

anonym_21e495
21. jan 2026
@anonym_b22168

To slovo Počujem prvý krát.
Ja že to nejaká sexuálna praktika 🙈😆

@anonym_b22168 tam je rozdiel v 1 pismenku... takze pozor na to, ked povies manzelovi / partnerovi alebo v praci, ze co chces vyskusat 🙂 🙂 🙂

anonym888
30. jan 2026

@anonym_autor neviem si predstavit jest raz za den, boli ma pritom zaludok, takze tento typ fastingu nie je pre mna... praktikujem skor fasting stylom, ze o 16 00 mam posledne jedlo a prve o 8 00 rano, to mi vyhovuje a nemam ani pocit velkeho hladu

anonym_ecd4da
30. jan 2026

Mne fasting pred 10 rokmi úžasne sadol, schudla som 20kg. Jedla som 9-17. Pred 3 rokmi som pribrala kvôli veľkej zmene životného štýlu (sťahovanie, zmena práce, nový vzťah) a odvtedy neviem schudnúť. Skúšala som nabehnúť znovu na fasting ale je to pre mňa utrpenie. Do tohoto nového fungovania mi to vôbec nesedí. Musím si nájsť niečo iné, len neviem čo, lebo počítanie kalórií som zatiaľ nikdy nevydržala dlhšie než mesiac, vôbec to nefungovalo tak ma to vždy demotivovalo. Takže môj názor je taký, každému vyhovuje niečo iné a aj v inej fáze života ti môžu vyhovovať iné veci. Za pokus nič nedáš ale ak to nepôjde, zbytočne to netreba siliť.