Ako sa vám osvedčil intermittent fasting?

14. máj 2025

Zacala som s intermittent fasting len zo zvedavosti, no postupne som zistila ze mi to celkom vyhovuje aj ked mam tri deti sedavu pracu a nie kazdy den idealne podmienky kazdy druhy den si dam aspon lahky pohyb a snazim sa dodrziavat okno 16:8 niekedy sa to dari lepsie niekedy horsie
Ako to mate vy, ci vam to pomohlo schudnut alebo sa len citite lepsie? Proste nejaké rady hladam.....a či jete sladkosti a kolace počas tej doby jedenia

michaela789
14. máj 2025

Po druhom tehotenstve som veľmi dlho vydržala na tomto type pôstu. V "žravom okne" som sa neobmedzovala, jedla som aj sladké, aj smažené, jednoducho nedietne jedlá. V kombinácii s cvičením yogy šli kilá dole ako nič. Treba aj poriadne dodržiavať pitný režim.
Odvtedy som znova porodila a určite opäť začnem s cvičením a aj s pôstom, nech sa dám do poriadku.

autor
14. máj 2025

@michaela789 iba joga a ziadne ine cvičenie?

deedol
14. máj 2025

u mna funguje len vtedy, ked zaroven aj dobre spim. akonahle spim malo, priberam, aj ked dodrzujem "okno". mozno preto, lebo som unavena a zjem viac sladkeho a blbosti pocas tych hodin, ked "mozem".

michaela789
14. máj 2025

Áno, začala som len s yogou a neskôr som ju kombinovala s pilatesom.

lucykelly
14. máj 2025

mne sa osvedčil výborne, schudla som 6 kg, cítim sa lepšie ... takže ja môžem len odporúčať 🙂

hylary
14. máj 2025

@lucykelly za aký čas?

michaela329
14. máj 2025

Nijako 😃 A hlavne mne nevyhovoval, teraz novšie výskumy ukazujú, že ak si tým človek vyslovene nechce riešiť nejaké zdravotné problémy, tak IF a klasický kalorický deficit sú na rovnakej úrovni. Lebo aj pri IF ide vlastne o ten deficit.

mirka414
14. máj 2025

Ano asi pred dvomi rokmi a schudla som 10 kg

hylary
14. máj 2025

@mirka414 za aký čas?

lucykelly
15. máj 2025

@hylary za cca 3 mesiace

mirka414
15. máj 2025

@hylary ja som sa tomu venovala asi rok bolo to po korone ale chodila som do fitka ..neskôr som to pre rodinne problémy flákala a teraz sa to snažím zasa naštartovať ,ale už aj s pomocou injekcii wegowy..v utorok som dostala prvú injekciu uvidím vo to spraví