icon

Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti

shanis
14. jan 2014

Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂

radovanko3
1. feb 2015

@ivet51 je to super po 2 týždňoch-neviem,z akej váhy ideš,ale v priemere je to 5kg za mesiac 🙂 .Mala si už aj sacharidové dni?

werumka
1. feb 2015

Omlouvám se, že vám sem lezu, našla jsem to tu úplnou náhodou.
Zajímalo by mě, jak řešíte následující komplikace související s ketoacidózou:
Pokud klesne glykémie pod 3 mmol/l, odumírají mozkové buňky.
Pokud je koncentrace ketonů v krvi příliš vysoká, snižuje se PH krve, přičemž pH pod 6,7 je již na hranici neslučitelnosti se životem.
Jak toto hlídáte?
A jen poslední dodatek: Když jsem měla jeden čas dlouhodobě ketoacidózu, zhubla jsem perfektně. Akorát pak se dostavil brutální jojo efekt. Jak toto řešíte/budete řešit?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
kaja73
1. feb 2015

@werumka pleties si nutricnu ketozu ..co je ok 😉 , s ketoacidozou..co je chorobny stav,ktory vznka pri diabete..nastuduj si to.

werumka
1. feb 2015

@kaja73 Já právě studuju leccos, ale pokud je velké množství ketonů v krvi, vede to k acidobazické nerovnováze, která je poměrně nebezpečná, či jak?

werumka
1. feb 2015

@kaja73 Jo, už jsem to našla, dík 🙂 A jak s tou glykémií?

kaja73
1. feb 2015

@werumka https://nellybabe.wordpress.com/tag/ketoza/ toto je zaujimave citanie.
Co myslis s tou glykemiou....ved aj pri ketoze prijmas cca 30mg cukru..to staci na udrzanie spravnej glykemie..zas tu asi pleties diabetikov u ktorch moze klesnut glykemia ak si daju vela inzulinu,alebo sa po nom nenajedia...zdravy clovek toto nemoze mat ak je iba v nutricnej ketoze s 30mg cukru za den,glykemia mu nema ako klesat tak dolu.
A telo pri ketoze prepina na spalovanie ketonov ako paliva..nie glukozy...a tych 30mg vykryje tu nevyhnutneú davku pre mozog a u muzov pre semeniky

werumka
1. feb 2015

@kaja73 Tak v pohodě, pokud při takové dávce sacharidů neklesne ani u zdravého člověka glykémie po 3 mmol/l, tak je to v pořádku. Ale existují i zdraví lidé, kteří mají sklony k hypoglykémiím, které ale na sobě většinou nezaznamenají. Pak je otázka, aby zrovna takový člověk se nerozhodl pro takový druh diety.

petka2284
2. feb 2015

@zazvorka87 chcem eln upozornit, ze kazdy organizmus je iny a niekoho vyhadzuju z ketozy aj kyseliny, ako citron, sladidla a pod. Ale to si odsledujete sami, ak bude tuk v poriadku a ketoza nikde, tak je problem v tomto.

petka2284
2. feb 2015

@werumka cukor treba držať 3-5....to je ketoza..Nad 5 si vonku

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
kaja73
2. feb 2015

@zazvorka87 ja si davam lososa s avokadom a salatom-polny,rukola,hlavkovy...
Majonezy a podobne "blbiny" podla mna vobec netreba a olivy v pohode mozes dat.
Inak u mna rano kava s kokosakom, maslom a smotanou.
Obed vyvar s masom a za tym kokosove mlieko a mini kuskom horkej cokolady.
Olovrant bude lisova zelenina s olivakom a syrom.
No a vecera asi plnotuc.tvaroh,alebo kysla smotana a trochou cucoriedok.

kaja73
2. feb 2015

@zazvorka87 alebo vecera dnes skor avokado..mixnute so smotanou ..taky puding z toho je a na to cucoriedky,cernice maliny..ten mrazeny mix bobulovin.
Ja sa snazim mat kazdy den slusnu porciu lisovej zeleniny a aj ovocie..to zas v podobe avokada a bobulovin.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ivet51
2. feb 2015

@radovanko3 nie sacharidove dni som este nemala, no mala by som si dát... No fakt je taký , ze momentálne ani nemam chuť na niečo sladké...
Ako často striedate sacharidove dni??? Cez víkend a pondelok zase spať do ketozy?

bubu37
2. feb 2015

AKÉ DRUHY TUKY POTREBUJEME PREFEROVAŤ NAJVIAC (ZOZNAM)

Kokosový olej: na teplú i studenú kuchyňu (koláče, smaženie, priama konzumácia).
Maslo (žiadny margarín), ideálne z nepasterizovanej smotany.
Kyslá smotana (15% tuku) alebo sladká smotana (33-40% tuku).
Avokádo: radšej jedno až dve zrelé avokáda za deň, ako 1-2 jablká (nežartujeme).
Domáce vajcia (žĺtka) a čiastočne mäso: domáca zver chovaná na tráve v prírode a v dobrých hygienických podmienkach, je úžasným zdrojom omega-3 (PUFA) a kvalitných saturovaných mastných kyselín (SAFA). Vyhľadávajte tieto zdroje aktívne pre svoje zdravie (pomer MK v BIO vajciach a mäse je zväčša 1:3).
Orechy: mandle v šupke, vlašské, para, makadamové a iné zdravo vyzerajúce orechy v množstve, aby ste nezvyšovali zbytočne PUFA zložku tukov.
Semená: (ľanové, chia, tekvicové, iné). Taktiež pozor na zvýšený objem PUFA tukov.
Rybí tuk omega-3: vo forme oleja (alebo tabliet). Pozor na kvalitu, ktorá je extrémne limitujúca, inak produkt spôsobí viac škody ako úžitku (peroxidácia).
Oleje: iba panenský olivový, ľanový alebo konopný, pozor na zvýšený objem PUFA tukov.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
petka2284
3. feb 2015

@zazvorka87 Ak sa pruzok zafarbi, su v moci ketony, cize by ste mali byt v ketoze. Ale spolahlivejsie je meranie si cukru v krvi. Ako sme pisali vyssie. Je to 100%. Podla zafarbenia by ste mali byt v ketoze....

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
petka2284
3. feb 2015

@zazvorka87 glukomerom....je to vacsia investicia, ale na roky rokuce 🙂

ivet51
3. feb 2015

Dievčatá este mam otázku k hladine cukru v krvi... Aká ma byt 3-5 , ?? a ma to byt merané ráno na lačno??
Dakujem

ivet51
3. feb 2015

A este... Stále striedate sacharidove dni??? Alebo ked ste začali tak aj dlhšie ste boli na tukoch???myslim dlhšie - 2,3 týždne,...?

radovanko3
3. feb 2015

@ivet51 cukor 3-5,čo sa týka sacharidových vln-zo začiatku som dodržiavala každý týždeň-začínala som v sobotu večer a išla som na sacharidoch do nedele-od pondeôlka zase ketoza,ale teraz tak raz za 2-3týždne,ale určite už nie každý týždeň 🙂 .Mne sacharidy nerobia moc dobre,tak by som ich najradšej ani nedávala 🙂

ivet51
3. feb 2015

@radovanko3 ... Dakujem... A ako dlho držís ketonovu diétu?? Koľko kg si schudla???
Ja som zistila, ze si dávam asi mali tukov..

petka2284
4. feb 2015

@ivet51 3-5 stáááále, ved to je ketoza....v tej si stale, nie iba ráno...ked si zmeras vecer aj po jedle musis mat 3-5.

petka2284
4. feb 2015

@ivet51 na tukoch som bola aj 14 dni v kuse,.,.,ked som citila chut na zmenu dala som si sladky vikend a v pondelok som sa tesila na ranajky s hemendexom 🙂

sasha871
4. feb 2015

ahojte baby..tak moja bilancia je asi takato..v ketoze som pres e dva tyzdne aj 3 dni..zacinala som na vahe s cislom 71,8 .po prvom tyzdni vaha 70,5
po druhom tyzdni vaha 68,9
teraz v pondelok 68,5
v utorok 68,7
dnes 69,1
prosim vas toto ozaj nechapem..sak este aj priberiem🙂pri najlepsom mi vaha stoji co nie je moc dobre..chcela som byt v ketoze 21dni a potom sacharidove vlny.rada by som vedela kolko mam tie sacharid.vlny drzat a kedy zase zacat s ketozou?vsade citam ze nie je dobre ju drzat viac ako mesiac..to znamena ze ak si dam pauzu po ketoze tymi sacharid.vlnami tak mozem zasa drzat mesiac..ci ako?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená