Diéta 5:2
ma nikto skúsené?
Ja mam akurat 16:8 🙂
@queen_mary a ako ješ
@siskaa86 od 12 do 20.00
@queen_mary a strava?
Ja uz to skusam od januara. Najprv som skusal 2,5 mesiaca 6:1(ci to vobec dam...) uplny post len tekutiny, potom mi to skomplikoval covid a od 1/2aprila pokracujem 5:2 kupil som si k tomu aj knihu receptov ale zatial vobec nepouzil. Nejaky ubytok hmotnosti je , ale nesplnil moje ocakavania, co ale zafungovalo je znizeny krvny tlak (mam hypertenziu)
@siskaa86 Hlavne si nekazim vikend, takze nedelu jem normalne posledná jedlo vecera do 18:00. Pondelok len nesladeny caj (2 xovocny, 2xzeleny) , obcas nesladena kava(vynimocne) ked je velmi zle riedeny dzus 1:1 s vodou. Inak sa snazim presvedcit ze hlad je len prelud (nepozeraj raklamy a TV relacie o jedle v kazdej je "zradlo"). Po dvoch mesiacoch to vcelku ide, ale zaciatky boli tazke. Az v utorok o cca 8:30 dam prve jedlo. A opakujem to rovnako vo stvrtok. Metoda sice pripusta u zien 500 a muzov 600 kalori v den postui, ale tak daleko nie som, najtiaz ovocne pyre. To by som este aj ja potreboval doladit a ci vobec nieco jest kedze to zvladam. V zaciatkoch boli ale aj divne stavy dokonca 2x aj bolest hlavy, treba to len ustat, zvyknut si. A poziadat svoje okolie o pochopenie a teleranciu niekto to neprima tak automaticky (napr.: a co si nieco nedas, nedas pohar vinka a to musis takto prehanat, vsak len tento krat , co ti moze spravit jedno susto, pivo je tiez tekutina a.p.)
@siskaa86 od jula som na 16:8, schudla som celkovo doteraz 8kg. Teraz sa to trosku zastavilo ale to je normalne, treba len vydrzat a dodrzovat system. Stravujem sa: 8:00 ranajky, 10:00 desiata, 12:00 obed, 14:00 olovrant, medzi tym sladena kava, nesladeny caj a vela vody... mohla by som jest az do 16:00 ale nepotrebujem... potom uz len vela pijem cistu vodu. Pecivo nejem - nafukuje ma z neho, sladkosti s mierou, neodopieram si ani tuky

má 🙂