Dodržiavate fasting?
Je tu niekto, kto dodržiava fasting ? Ako máte nastavené časové okná ? Pokúšala som sa držať na začiatok 18:6 . Rozložila som si to tak, že som chcela jesť od 10:00 rána do 16:00 večer. Ale nevydržala som. Večer okolo 20tej má premohol hlad, tak som sa najedla :/ . Čo robíte vy , máte nejaký trik na to, ako prekonať tie prvé dni ? Pripadne začať s fastingom 16:8 a postupne prejsť na 18:6 ?
No ja som najrov nastavila jedla klasika raňajky, obed, olovrant večera (8.11.15.18),lebo som bola presne hladná furt, e toto mi pomohlo a až potom som šla na fasting tým ze som vynechala raňajky a začínala obedom až okolo 11-12a končila večerou okolo 18, lebo ráno zvládnem bez ale večer nie tak dlho.
Ja mám okno 9-17 a väčšinou dodržím. Keď som fakt hladná tak sa najem alebo okno o hodinu posuniem. Ale mne ide skôr o udržanie váhy, keď aj kilo priberiem neriešim.
@marci77 no zjedla som hrozno, lebo som už nevydržala 😄
dodržiavam 16:8 aj keď nechcem a nemusím...
1. vážim 53 kg
2. ráno nie som schopná skôr jesť ako o 11 hod. - mne je ráno neskutočne zle zo všetkého
3. po 18 h. nejem, aby som lepšie spala
Baby a ešte otazocka. Koľko ste schudli Fastingom a za ako dlho ? Viem, že to závisí aj od toho ,čo v Tom časovom okne jete, ale aspoň tak približne
Ja mam od 10-18 a da sa to vydrzat ale vecera vacsia o 10 si dam ovocie potom obed nieco na olovrant a veceru vajcia
ja praktizujem 16/8, výnimočne 18/6 - záleži na hormónoch počas cyklu😀 Niekedy to ide, niekedy ani za svet a som rada aj za tých 16/8. A snazim sa posledne jedlo o siestej vecer. Ked veceriam neskôr, tak začínam aj ráno neskôr. A dávam si sýte večere, lebo by som mala problém, už pred spaním nejesť. A hladná spať neviem, skôr vydržím hladovať ráno ako večer, to sa človek aspoň niečím rozptýli.
Ak si hladná, znamená to, že máš zle vyskladań jedálniček a málo tukov
velmi zalezi od skladby jedla, telo by si malo postupne zvyknut, ak ti nebude glukoza lietat hore-dole, tak nebudes pocitovat hlad.
Ja napriklad fungujem na systeme 17/7 alebo 18/6, rañajky vacsinou o 10-11 h., obed o 16-17 h., a potom uz nic, pracujem do cca 23,00 h. a tam uz pijem len cistu vodu. Obed aj vecera ma obsahovat okrem ineho vela bielkovin a zdravych tukov.
Napriklad na rañajky si dam 1 pomelo (nie stavu, ale cele), omeletu z 2 vajicok+2 bielkov, salat, avokado,platok pohankoveho chleba a potom nejake surove orechy. Na obed domacu polievku (do nej obcas nejake pohankove rezance), rybu, salat, domaci dressing, kusok 99% cokolady).
Ked mam volno, zvyknem trochu zhresit, dam si vinko, syry atd....neratam si uz kalorie a ani nemam nejako tendenciu schudnut, ale odkedy sa takto stravujem, citim sa lahsia, lepsie spim, milujem pocit prazdneho zaludka najma ked idem spat. A ano, zapnem lepsie nohavice, ale v mojom veku (49 rokov) velke zazraky cakat nemozem, len sa o seba musim dobre starat a snazit sa byt zdrava
Ahojte, sice stara diskusia, ale mna by zaujimala jedna vec
Ak rano cvicite, ako sa.potom stravujete, ked zacinate prve jedlo az na obed a pod.
Pretoze ja rano pred pracou nalacno behavam alebo si davam silovy trening a potom som uz fakt hladna.
Nemozem sa najest pred treningom, lebo mi je potom zle a ani by som to nestihala cakat, kym trochu vytravim
Mam 49 rokov, schudnut nepotrebujem, ale chcem si aj nadalej udriazavat postavu, preto by som chcela skusit fasting, stravujem sa zdravo.

ak si vecer hladna, sprav si napr. horuci caj a ten vypi, hlad prejde
teda aspon u mna to celkom zabera, ale samozrejme prvy tyzden je clovek este nazhaveny, potom hlad je hlad ....tak aspon nech to ma malo kalorii😉