Dojčím a napriek tomu nechudnem. Je to normálne?
Ahojte dievčata. Takže som na tom asi tak že som počas tehu pribrala 17 kg... Všetci mi hovorili neboj budeš kojiť schudneš raz dva. No ja som porodila v porodnici som nechala len 5kg a ešte stale mam 8 navyše.. Všetky kočky okolo mna sa chvalia ako chudnu napriek tomu že jedia čo vidia a ja akosi nie a nie schudnuť. JEm tak normalne, ale vaha nejde dolu.. Je to normalne???? Ste tu ešte nejake čo su na tom podobne ako ja? Rada by som prišla na pričinu a tiež či nou nahodou nemože byť paradoxne prave dojčenie a či mam ešte nejaku nadej že niekedy schudnem
vejula, tak ja som ten isty pripad ako ty. mam tretie dieta, dve predtym som nekojila a vzdy som rychlo schudla na svoju vahu. a teraz kojim, mala bude mat dva roky a za svet nemozem schudnut.pytala som sa aj doktora a povedal,ze niekto chudne a niekto prave priberie. tak som bohuzial ten druhy pripad.ja uz aj chcem malu odstavit,ale akosi sa mi nedari.som moc makka a je mi jej luto,ked pyta a som aj pohodlna,lebo je jednoduchsie ju uspat kojenim ako bez neho. A nejako extra sa neprejedam a aj som skusala drzat dietu, oddelenu stravu,ale po dvoch tyzdnoch som mala dole jedno jedine kilo, tak je to spôsobené asi hormonmi. 😝
podla mna su na pricine Hormony 😉
ale netreba si robit tazku hlavu, ked sa nepodari zhodit pri dojceni, podari sa potom
ahojte, ja som po pocas tehu pribrala °15 kg, po porode som mala este 8 kg navyse, ale pocas kojenia som pribrala dalsich 10 kg... dvojicky som nekojila, takže to neviem posudit, aj po nich som dalej pribrala, ale urcite nie tolko, len sa mi nepodarilo schudnut na vahu pred porodom...
ale teraz je to strach a hruza... už som si povedala, že musim zacat cvicit, ale nejako sa to nekonalo... niet kedy ☹
skus pozriet aj do tychto tem
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/chudnutie-alebo-priberanie-pri-dojceni-skusenosti-mamiciek/
https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/ako-to-je-s-kojenim-a-chudnutim/
https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/ma-niekto-dobry-recept-na-chudnutie-pri-kojeni/
po pôrode som pribrala aj pri prvom synovi, aj pri dvojkách...okolo 4 kg, nebolo to veľa, ale stále sa to nabaľovalo...ja by som zjedla všetko, čo som videla...zhodila som, až ked som prestala kojiť...
teraz mám váhu ako pred prvým tehu, ale veľkosť oblečenia potrebujem väčšie...predsa boky mám širšie...
@vejula ja som mala spociatku tiez ten pocit. priblizne v takom case ako ty som mala toho na sebe este teda dost. ale do deviatich mesiacov som schudla na povodnu vahu. ziadne diety alebo cvicenie. hovori sa, ze ked sa zena tych 9 mesiacov "nabaluje", tak tych 9 mesiacov potom trva aj to dostavanie "do formy".
len skoda, ze po tom schudnuti som sa zacala prezierat po veceroch 😝
Ja som do pol roka po porode chudla, schudla som skoro na povodnu vahu, a potom sa to zacalo 😅 😠 . Teraz v lete som dokojila, tak uz aspon dalej nepriberam, ale akosi sa mi nedari nastartovat chudnutie. 😖
Pri starsej som schudla ked som dokojila, teraz to akosi nedeje 😠
@bibenko jo tiež ked sa začnem trocha obmedzovať tak za dhy čas schudnem kilo a potom ma to nebavi ked vidim že efekt veškeri žadny takže sa nahodim do režimu jak pred tym a kilo je spať 😖 No ja si tiež myslim že len tak kojiť neprestanem, som tiež makka povaha.. Ja budem le dufaťť že sa maly sam okolo toho ročka odstavi 😅 😉
@miska1981 čaveees 🙂
@mima595 s tym cvičenim to poznam.. par krat som bola na zumbe ale neviem akosi teraz tiež nestiham 😒
@emjee jo tiež v to dufam, len nechapem prečo niektore kočky chudnu rychlosťou svetla a ja nič 😨
@danu dakujem za linky
@juliagregor no ja sa praveže aj snažim moc nežrať, tak normalne, ale nepomaha to ☹
@tweetinkapp takže vraviš počkať do 9 mesiacov, no uvidime 😉
@vejula ale ved máš ešte malú dcérku, ja by som sa vôbec nestresovala ...ešte si krátko po pôrode a na ostatné maminy nepozeraj, každá sme iná... 😉
baby aj ja mam stale 8kg navyse, nechudnem teda absolutne bohvie ci aj nepriberam, mam strasne velky apetit, stale mavam pocit hladu a vobec neviem preco, pri prvej som to teda nemala, ale tiez som schudla asi az rok aj cosi po porode 😒
no maminky tak toto presne bol môj prípad 😨 nejedla som pomaly nič aby malu nebolelo bruško, len polievočky a neopustilo ma ani deko, pribrala som 22kil a v nemocnici som nechala 6 a zvyšok putoval so mnou domov 😠
a nie a nie sa toho zbaviť 😖 ked sa Adelka sama v 7.mesiaci odstavila a už nechcela papť z prsíčka, behom mesiaca bez absolutneho pričinenia bolo dole 15kg 😀 a teraz už vážim o 2kg menej ako pred tehu, na každeho tie hormony asi pôsobia inak 😠 a moja segra počas kojenia ešte úspešne priberala, kym kojila mala viac ako pred pôrodom, pred dvoma mesiacmi prestala kojiť a už má dole 9kg 😉
tým samozrejme nechcem podporiť nejakú maminku v tom aby prestala kojiť, tie kila za to nestoja, lebo robíme pre naše poklady to najkrajšie a najlepšie, len vam chcem dať nádej, že ked sa miminká rozhodnú prestať papať od vas, tak to pôjde závratnou rýchlosťou dole 😵 😵 😵
inak segre dosť pomohla 90dňová, teda držala ju len 14 dní a to samozrejme aj s prehreškami a ako vravim kilá idú dole a aj ked s nou sekla tak ani kilo sa nevratilo 🙂
držím palce aby sme boli všetky ako špáratká 🙂 a hlavne spokojné a zdravé
tak aj ja sa sem pridavam po synovi ked som porodila odislo len 5kg ked som kojila pribrala som este 10kg cize navyse mi ostalo 20kg ☹ ked som prestala kojit do roka som schudla 10kg akonahle som schudla opat som otehotnela a pribrala kojila som 3roky pocas kojenia zas 10kg navyse v konecnom dosledku oproti vahe pred tehotenstvami mam 25kg naviac kedze uz 6mesiacov nekojim podarilo sa mi schudnut 7kg nic nerobim len prosto menej jem a po 18.00vobec
Baby aj ja si myslim, ze ked prestaneme kojit,tak schudneme. 🙂 Ale čím je dieťa vačšie,tym je odstavovanie ťažšie a nepredpokladam,že sa odstavi sama. Ona ked si ku mne sadne tak hned ma chyta za cici a vypytuje. Takže vlastne cely den. Už ma to aj bolí, ale je mi jej luto. 😢 Mam už posledné dieťa, pretože som mala tri sekcie,tak som si dala po tretej dcerke urobiť sterilizáciu,lebo riziko,že by sa mohlo niečo stať je veľké. A mám už aj 36 rokov. Ale najhoršie je,že nemám čo na seba 😲 Ale už to nejako vydržím,ked som vydržala skoro dva roky a potom si nakúpim nové veci. 😉 Ja som tiež skúšala držat tu 90 dňovú dietu,ale kilo dve dole a viac nič,tak som na to kašlala.
Tak sa hlásim do klubu!!!!Mne tiež každý vravel že kedˇ budem kojiť tak kila pôjdu dolu a ja kojím a mám tú istú váhu ako pred pôrodom,ak nie viac lebo som schovala váhu!!!! 😝 bibenko ja si tiež myslím že je to aj vekom a prvú dcérku som kojila len 5.mesiacov no a tiež nemienim skončiť,lebo už to viac nezažijem a kedˇpríde to moje slniečko za mnou a povie "am cici"tak by som ju zjedla ham 😉 😎 takže nestojí mi to zato no kedˇ som pred dovolenkou držala delenú tak som schudla asi 5 kg no potom sa vrátili 😝 😝 (a nemuseli)
@bibenko jasne že schudneme 😀 😀 😉 A ty maš ake stare dieťatko??? Moj ma ešte len pol ročka takže odstaviť ešte určite nie, do roka chcem určite kojiť.. Ved ide zima faldiky budem zakryvať kabatom 😅
@janca13 Jasnačka že doležitejšie su babatka a ich spokojnosť... aj kled občas ma to zamrzi hlavne ked vidim fotky aka som byvala chuda, ach jaj 😀 ale tak ved neumieram mam ešte čas.. No ja narozdiel od vas planujem do buducnosti ešte babo asi aj dve... LEn neviem kedy lebo byvame v jednoizbaku a to by bolo riadne bojove s dvoma detičkami 😅
@evkacka si nam dala aspon trosku nadeje, dufam, ze u mna to bude ako u teba 🙂
@vejula vidis, nie sme na tom same..tak len dufat, ze po kojeni to pojde dole. 😅
mam tri kamosky, ktore maju babatka /4 mesiace, 2 mesiace, mesiac/ a vsetky tri maju vahu ako pred tehu a tiez len koja, preto som uz stracala nadej, ze ci ja som nejaka divna alebo co 😒
tiez planujem kojit aspon do roka, ak bude mliecko a potom uvidim, aj ked mne vela ostalo v bokoch a zadku a tieto zevraj bez cvicenia dolu nepojdu. hlavne tie boky ma stvu a dolne brusko.
ahojte, kočky aj ja sa k vám pridávam, pribrala som cca 15kg schudla som nejakých 9kg a to je koniec ďalej ani deko 🙄 najhoršie je, že som fakt dosť hladná keď kojím a niekedy doslova žerem 🤐 rada by som ozaj schudla ale neviem ako na to počas kojenia 😒 a kojiť chcem minimálne do roka
aby som dalej nepriberala ale držala si váhu bolo, že som nejadla po 18tej, ale dosť často som to porušovala, uložiť tri deti, spratať veci a bolo 22 hod. a ja hladná ako levica...tak som sa najedla a išla spať... 😝
kojila som dlho a neľutujem ani chvíľku...kojenie je úžasné ukľudňovadlo, ušetrila som neskutočné peniaze za UM a deti su také podarené, ked cuckajú...
mi to chýba 😔
@miska1981 jo miši sme normalne hura 😀 inač ja mam ešte dosť velke brucho, to mi dosť vadi lebo ťažko zapinam gate a ked zapnem tak ked sa najem tak mi ide kombička vyskočiť 😅 ale aj na nohach to mam... jedine kde som moc nepribrala je trvar. To je zvlažtne lebo j vždy ked som pribrala tak som to videla najme na tvari, ličkach, a teraz nie všade ale v tvari ee
@zuzub vitaj, no ja som tiež zo začiatku tak žrala teraz to trošičku obmedzujem to vyžieranie ale občas sa samozrejme utrhnem z reťaze a žerem 😅
@juliagregor ja o 18 akurat začinam 😅 😀 ale jasnačka detičky za to stoja 😉
@vejula poteším ťa ja som pred teh. pribrala vyše 20kg samozrejme sa to neudialo za mesiac ale potom mi zistili žš a ja cela šťastna že ked už viem čo je na pričine určite sa bude dať schudnuť a nič potom som otehotnela a bala som sa kolko naberiem a nebolo to take strašne pribrala som 10kg a na konci som ešte schudla 2,5kg a potom že budem kojiť schudnem určite prd borovy už ani nekojím a vaha mi snad ide hore a hore stale mam pocit že po porode som mala menšie brucho ako teraz a ešte k tomu aj svaly na bruchu nema ešte stale stiahnute takže si pripadam ako v 7 mesiaci možno ani vtedy som nemala take bruchio ako teraz a tak sa mi len kopia veci v skrini a žijem v tom že ved o mesiac ,dva alebo tri sa to určite rzbehne a asi nie 😀 😀 😀 asi bude treba dašiu skrinu takže asi sa treba nato vykašlať ja som sa tiež velmi spoliehala že schudnem kojenim ale vidím že to je riadna blbosť
tak ja som ostala po porode buchticka, syna som kojila 14 mesiacov za cely ten cas mi velmi chutilo,ved babo z vas berie ziviny, az po kojeni som sa dostala na povodnu vahu, takze sa nicoho neobavajte a kym kojite, moze vam to byt jedno, ved davate svojmu dietatku to najcennejsie co mate, materinske mliecko s laskou 🙂
ja som pribrala pocas prveho tehotenstva 10,5 kila, 9 ostalo v porodnici a pocas kojenia som pribrala cca 5 kil......schudla som az ked som dokojila.....
nejako som to neriesila, kojenie bolo pre mna dolezitejsie.....hoci ma to svojim sposobom mrzelo, ze som nemohla nosit stare veci...
Pocas tehotenstva som pribrala 24 kg (co je mimochodom polovica mojej vahy :D ), potom som trochu schudla tesne po porode, tak do 10 kg. Az dakych 1,5 roka po porode som konecne zapla stary kostym. Cize ked uz dcera behala ako besna kade-tade a ja za nou 🙂 Akurat som sa uz rozlucila so svojim plochym bruchom.
Jedine, co som (samozrejme po skonceni kojenia) vacsinou dodrziavala, bolo jedlo najneskor o siestej vecer. Neskor uz len max. jablcko.
Nestresujte baby, vsetko pojde dolu, ked dokojite. Je normalne, ze telo si drzi zasoby kvoli mlieku, aspon ja si to myslim.
Vitaj v realite asi polovice kojacich zien 😒
Ludske telo funguje tak, ze kym kojis, prirodzene si drzi tukovu zasobu v pripade, ze by nedostalo dostatok energie na vyrobu mlieka. To je uplne prirodzene a normalne!
A je taktiez prirodzene, ze zena je viac hladna ako normalne.
Ked budes mat materske povinnosti za sebou, mas cely zivot na chudnutie... kup si vacsie oblecenie a nestresuj sa. Kym Ta telo nezivi, ze si modelkova hviezda, nie je dovod na slzy, Mas krasne, zdrave dieta.
Tvoj malicky ma ma iba pat mesiacov! Daj telu tych desat co malo na naberanie aj na schudnutie. Zase treba byt trosku realny.

veji tak som tu 😅 pridavam sa do klubu dojciacich a nechudnucich.
ja som pribrala 20kg pocas tehu, mam navyse nejakych desat, jem normalne a nechudnem, tiez kazdy v mojom okoli chudne, len ja nie.
dufam, ze napisu mamicky preco niekto chudne dojcenim, niekto nie...velmi by ma to zaujimalo 🙂