Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
Dnes som skúšala 1.recept z knihy 350 receptov - koláčik GENOISE 🙂
Prísady: 4 vajcia, 100g umelého sladidla, kôra z 1 citróna, 40g maizeny
Postup: Predhrejeme rúru na 180°C. Vyšľahame bielky na sneh. Zmiešame žĺtky a sladidlo, pridáme kôru a maizenu. Zmiešame jemne so snehom z bielkov. Vlejeme na plech (na malý plech) pokryty papierom na pecenie a pecieme 20min., až kym nebude povrch zlatistý. 🙂
Je to mňamkové, také klasicke piškotové cesto. Ja som do cesta pridala este aj trošku vytlačeného citrona a dalo by sa kludne pridat namiesto citrona nejaku arómu tekutú 🙂 Vyskúšala som jeden kusok potriet lekvarom domacim a super, vyyborneee!!! 🙂 dalo by sa to spravit aj tak, ze upiect dva taketo pláty a medzi to dat bud teda lekvár alebo dukanovsku nutelu, pripadne nejaku plnku 🙂
ahojte, dukanky 🙂 idem vas docitat...bola som 3 dni mimo domu, tak sa to tu nakopilo 🙂 inaaaak....u mna troska sklamanie....po 7 dnoch 1. fazy ani deko dole...ale pripisujem to tomu, ze moje telo uz tych diet vyskusalo neurekom a brani sa :( dnes som zacala druhu fazu..tak uvidime, ci to pojde dole...ale bola som sa namotivovat a kupila som si tyrkysove nohavice 🙂 a vyzeram v nich chudsie...tak centrimetre asi dole isli 🙂
Ahojcek chcem sa spytat ohľadom dukanovej dieťa v prvej fáze som schudla v pohode 4,5kg ale ako s prešla do druhej fázy a začala som pridávať zeleninu tak automaticky mi váha stojí uz treti tyzden čiže nieje tam žiadna zmena ani dole a ani hore tak rada by som sa poradila co a ako alebo kedy nastane ten čas a kilá začnú opäť postupne padať smerom nadol
@alen24 ten cukor ale nie je dukanovský !!! lebo je tam aj norm. cukor. Super ťah predajcu 😠
Čo je SweetFamily Stéviový cukor?
Stéviový cukor je zmes cukru a extraktu stévie (steviol glykozidov) v instantnej ľahko rozpustnej forme. Podiel extraktu stévie v produkte je 0,45%, no vzhľadom k instantnej forme produktu aj takto nízka koncentrácia stévie zabezpečuje redukciu príjmu kalórií v dávke produktu na polovicu (v porovnateľnom objeme sa nachádza menej molekúl sacharózy). Spojením cukru a stévie v prepracovanom technologickom procese výroby získal stéviový cukor príjemnú sladkú chuť ako aj vyváženú kombináciu najdôležitejších vlastností oboch zložiek pri sladení.
@mima1983 génoise vo franine v slovencine piskotove cesto 😉
@kokostenko Zelenina trocha vodu zadržiava, ale i tak by po týždni mal byť viditeľný váhový úbytok. Ak striedaš dni 1/1 , skús 2/2, alebo 3/3. Taktiež pri stagnácií Dukan odporúča pridať z 30 min. chôdze na 60 min. Samozrejme treba dodržiavať aj pitný režim. 😉
@macekova veď to ja vsetko dodrzujem a pohybu mám az az za celý deň tak neviem kde je problém striedajú to 1/1 a ked som citala ze niektoré to aj porušujú no aj napriek tonu im idu kilá dolu tak tomu nerozumiem v čom je problém teda
@kokostenko tak mi teda napíš čo si dneska papala a preskúmame to 😉 ... a ešte mi povedz výšku a váhu, možno nemá z čoho ísť dole 😉
uz teda radsej nebudem pridavat fotky a recepty aby som niekoho nedajboze nenavadzala na zle chodníčky, ked sa tu všetky tak strikne drzia pravidiel, ze je az taky strasny prehresok, ked to neni 100% stevia ale polovicna 😀 oooch
baby, bud som slepa, ale ja som v Lidli ten puding nevidela :(
@macekova ahooj takze ranajky pozostali salka caju bez cukru a citrona teda respektive cierny caj ,biely jogurt 0,1% tuku nakolko som ich jedavala aj ked som ziadnu dietu nedrzala oblubila som si ich,tofu syr,vajicka,a surimi tycinky a pred chvilou som si dala salku caju ale vecer vzdy vypijem aj dve:
moja vyska je 186cm a vaha uz po prvej faze spadla na tych spomynanich 87,5kg a uz vyse troch tyzdnou sa hmostnoast nemeni troska ma to mrzi lebo som cakala vacsi ubitok vahy a akurat tak som ostala sklamana ☹ ☹ ☹

@strihalka super, urcite vyskusam....ja som teraz dorobila taky jednoduchy, ked bude jedly, tak pridam foto aj recept 🙂