icon

Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?

blazena2
10. jún 2011

Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉

mimilejani
11. feb 2015

@marcela1702 Ahoj nič si z toho nerob.....ja som včera mala mať bielkovinovy deň no kedže som bola na návšteve zmenilo sa to na bielkovino-zeleninový deň teda dva po sebe dnes mam bielkovinový....tiež vnímam že tie cukry chýbajú....ale ideme dalej váha mi zatial stojí stratila som 2,5 kg ale úspech, že sa to drží.....tak nevzdávajme sa.... 😉 😉 😉

cencula
11. feb 2015

ahoj tak po troch bielkovinových dnoch som schudla 1,3kg som spokojná a dnes som prešla do druhej fázy. vám sa ako darí?

marcela1702
11. feb 2015

@mimilejani ahoj aj moja váha zastala, uvidím kedy sa naštartuje telo, aby išli tie kilá dole. Držím palce, aby sa to aj tebe pohlo čo najskôr 🙂))

velic
11. feb 2015

Baby nezúfajme, aj ja som sa pekne držala mesiac, žiadny prehrešok, každý večer pocvičila. potom ma chrípka vyradila z cviku na týždeň, už som aj čosi do huby hodila čo som nemala. teraz som znova začala pekne cvičiť, ale akosi prehrešky v strave robím stále. nie že by som sa až tak prežierala tým, čo nemám, ale už predsa čosi po malom dojem, pohár vína som tiež mala..... každý týždeň ide len kilo dole. možno aj pre to.
ale nevzdávam sa, musím sa nakopnúť a zaťať.
chcem sa spýtať, čo alebo ako cvičite?

marcela1702
15. feb 2015

Ale veď to máš super týždenne 1 kg. Ja som druhý deň po sebe zhrešila, ale čo už, od zajtra si dám päť dňovú prvú fázu 🙂))))) ja konkrétne necvičím - zatiaľ, ale od utorka začínam chodiť na tie trampolíny a klasika každý deň brušáky a drepy🙂))

cencula
16. feb 2015

super baby len taqk dalej inak tu na koníku je super asi súkromnáskupina s receptami na dukanku a sú fantastické

marcela1702
19. feb 2015

Tak dnes som sa opäť vážila, tak zišlo dole zase kilo. Ale priznám sa, že kus som si upravila stravu a nieje to podľa dukana, ale pečivo som nejedla už tri týždne 🙂)) a pridala som aj pohyb chodím na jumping a to je poviem vám drina to len tak jednoducho vyzerá, ale je to makačka. Držím palce aj vám ostatným nech nám tie kilá ubúdajú

velic
24. feb 2015

Baby, ako sa darí???

ivia25
24. feb 2015

Ahojte ,moja sestra držala DUKANOVU dietu. Potom si povedala,že stači.Začala sa normálne stravovať,jedla naozaj menej..No musím vas sklamať, vrátila sa jej pôvodná váha dokonca kilá navyše.Túto diétu by musela držať naozaj celý život.No položte si otázku vydržíte to?Tak to vás obdivujem-klobúk dole 🙂

cencula
24. feb 2015

neviem ako ostatné baby ale ja som kukanku držala už raz zhodila som 10kg, potom som začala jesť ale všetko a hlavne večer - no obžerstvo to bolo ako svina to sa priznám, pribrala som 3-4 kg, ale tých 6-7 kíl som si držala stále, tie som nepribrala. Neviem od čoho to závisí ja diétum a bufem diétovať celý život, najlepšie som sa najedla ked som bola tehotná.

1cleoh2o1
1. mar 2015

Ahojte, nemáte náhodou niektorá knihu Dukanova dieta ve 350 receptech? ☹

kika25
11. mar 2015

Ahojte, chcem sa opytat,kde kupujete tie ovsene otruby M2bisB6? Cez internet,alebo ich je dostat aj v nejakom nasom potravinovom retazci?

aaaandrea
16. mar 2015

Ahojte kocky, tak podelim sa s vami o moju skusenost. Myslim, ze diskutovat, kto kolko zhodil je dost tazke kedze kazda z nas ma inu vahu a cim vacsia nadvaha tym viac sa chudne. Ja som drzala 1.krat Dukanku v lete kedze som videla skvele vysledky na mojej sesternici z nejakch 75kg isla na 65kg . Ja som mala pred Dukankou vahu 66kg a za 5tyz(poctiveho drzania) som isla dole na 61kg - skoncila som s 2.fazou pri vyske 167cm a typ postavy hruska. Potom prisla dovolenka All inc. a potom vianoce a pribrala som na 68kg co som nikdy predtzm nemala, aj napriek tomu, ze nejem vela,ale sladkemu neviem odolat a po veceroch slane dobrotky tak som to nabrala s5 a este aj viac. Teraz drzim zas Dukanku od 3.3.15 a kila idu dole ovela tazsie ako predtym. Zatial som za 13 dni dala dole necele 2kg, ale skoro vobec nejem otrupy a 2-3krat som si dala sladkost. Dam info o tyzden. Drzte sa

aaaandrea
16. mar 2015

@kika25 ahoj kika, ja som kupovala otruby z kauflandu, ale maju ich vsade ci su to tie M2bisB6 to ti neviem povedat lebo to tam na nich nepise. Ale chudla som aj s tymy.

chinerella
23. mar 2015

Ahojte!
Začínam s Dukanovou diétou zajtra, t.j. 24.3.2015. Neviem , či je táto téma stále aktívna, ak však áno a je tu niekto, kto by mal rád pri chudnutí parťáka 😉, budem rada, ak sa pridáte na vzájomné podporovanie sa, poprípade vymienanie názorov, rád, skúseností atď 🙂 Doschudnutia priatelia 🙂

aaaandrea
24. mar 2015

@chinerella Ahoj, vitaj v klube 🙂 ja som zacala 3.3. ...napis viac o sebe momentalna vaha a vyska a ciel.
Vela stastia a odhodlania

chinerella
24. mar 2015

@aaaandrea Ahoj 🙂 Velmi pekne ďakujem za milé privítanie 🙂
Na úvod sa chcem priznať, že niesom mamou (zatiaľ 🙂 ) Ani neviem ako sa mi to podarilo ale prehliadla som, že je toto forum o mamičkách a deťoch ( chyba vyhladavaca :P automaticky ma sem presmerovalo) tak hadam nieje problem, že som
si aj tak dovolila zaradiť sa medzi vás, mamičky.
Mám 23 rokov, zadaná, bývalá studentka medicíny. Momentalna váha je 68 kg pri výške 170 cm. A môj ciel je schudnut aspon 10 kíl a ďalej sa uvidí. Žienky čo máte skúsenosti s Dukanovou, v akom časovom rozmedzí je podľa vás možné s Dukankou tých 10 kg schudnúť? Cvičievam aj vo fitku alebo doma na crosstraineri, 3-4 krat do tyzdna, ale len 2-2,5 tyzdna do mesiaca pretoze takych 10
dní pred menstruaciou mavam velke tazkosti, nemozem sa vtedy ani hnúť, nie to este cvicit. Vtedy samozrejme najviac priberám aj s nadbytkom, potom zase nieco málo schudnem, o mesiac to isté. Uz mi tento kolotoč neustalych neuspechov velmi prekaža, preto som sa dala na DD. Budem rada ak popisete troska viac o svojich skusenostiach 🙂 Majte sa

aaaandrea
25. mar 2015

@chinerella Ahoj, tak ja tiez niesom mamicka 🙂 ale pozeram ze sme si dost podobne typovo... mam 26 a 68kg som mala na zaciatku dukanky pri vyske 167cm. Ked si das do googla dukan calculate true weight tak by ti malo ukazat par stranok kde si podla dukana mozes vypocitat kedy sa dostanes na tvoju vysnivanu vahu. Mne prve chudnutie islo velmi lahko, ale naozaj som velmi dodrziavala dietu t.j. vela tvarohu nizkotucneho, jogurty atd. teraz je to tazsie kedze malokde v restauracii sa da zohnat nieco pre DD a varit si nestiham tak casto zhresim. Momentalne mi stoji vaha na 66kg po 3 tyz. Moj typ na zaciatok: odporucam kupit si rozpustnu vlakninu, kvoli zapcham...ja som ich mala tak zle, ze dokonca sa objavili hemeroidy. Pre rychly ubytok vahy odporucam prve 3 dni naozaj dosledne papat len bielkoviny lebo v tie dni sa chudne rychlo a vela. Ja ked niekedy zhresim tak si hned na druhy den nasadim bielkovinovy den. Ja som necvicila a ani teraz necvicim co moze byt dovod pomaleho chudnutia u mna. A hlavne vela vela pit aj odvodnovacie caje to je zaklad celej diety a ver, ze to ti pomoze aj pred menstruaciou nebudes mat take stavy. A samozrejme ked sa budes vazit pocitaj s tym ze pred mens. si naliata vodou a tam moze byt bez problemov 2kg rozdiel, takze vazit sa az po nikdy nie pred 🙂

chinerella
25. mar 2015

@aaaandrea Ahooj 🙂 Velmi pekne ti dakujem za tvoje uzitocne a super rady! 🙂 Urcite vsetky do bodky zúžitkujem 🙂 Podla tohto tzv. "Dukanovho" vypoctu by som mala mať 61,7 kg, cize mam 7,3 kg nadváhu. Ach, az ma prsty bolia ked pisem o sebe, ze nadvahu :( nikdy som taketo problemy nemala , vzdy som
mala 58 , max.60 kíl a aj to vtedy ked som mala pred menzesom! minuly rok som zacala tak priberat az to prislo az sem! :( 10 kg naviac. Chcem sa spytat, ake su dobre tie odvodňovacie caje,mas s nejakymi konkretnymi skusenosti? 🙂 Ja byvam pred tym menzesom taka naliata, ze som uz dokonca rozmyslala nad nejakymi odvodnovacimi tabletkami, ale potom som si povedala, ze sa radsej liekmi pchat nebudem. Ale tie caje zneju fajn. Inak, som v druhom dni DD, islo kilo dolu, do úst som okrem morčacieho mäsa a šunky nedala nič iné a zatial mi ani nič nechýba, ale zeleninku by som si veru dala. Viem, ze zelenina nema takmer ziadne kalorie a ze by to nebol ziadny taky velky prehresok , ale kedze v 1. faze DD su naozaj cisto len tie bielkoviny, tak to chcem naozaj poctivo dodrzat 🙂 este do soboty to dám, potom pridám zeleninu a som naozaj strasne strasne zvedavá, kolko bude po tychto piatich bielkovinovych dnoch ubytok! 🙂 Este raz ti dakujem za rady, si velmi milá baba 🙂

babo78
26. mar 2015

Ahojte baby, citam tu Vase pokroky. Chcela som sa opytat k porciam, je presne urcene kolko treba coho jest alebo si to urcujete same a tak sito presne co treba papat, ci si to same urcite? Dakujem za rady.

aaaandrea
26. mar 2015

@chinerella Ja mam podobny problem s tym zavodnovanim a u mna to zacalo antikoncepciou, ktoru som uz pred vyse rokov vysadila. Tato dieta ti urcite pomoze na odvodnenie...odporucam klasicke urologicke caje a ja som si velmi oblubila Popradsky caj Pu-ehr na chudnutie ma velmi prijemnu chut a taktisto som si robila odvodnovaciu polievku z korenovej zeleniny(v zeleninove dni samozrejme len). Na odvodnenie je najlepsi zeler, petrzlen, mrkva a naozaj uvidis ze sa z toho chodi casto na WC 🙂 Odporucam piect nejaky duk, chlieb ( 3lyz otrub, cca 100g tvaroh, 2 vajicka-bielka vyslahat, kypriaci prasok lyzicku a ochutit nejakym lubovolnym korenim tento chlieb treba piect trosku dhsie popr. pozri recepty na nete) velmi ti to pomoze hlavne na ranajky.
A dakujem aj ty si mila baba 🙂

aaaandrea
26. mar 2015

@babo78 ahoj, pokial viem v mnozste sa neobmedzuje 🙂

velic
27. mar 2015

skúste: kalorickekalkulacky.cz
aspoň zo začiatku

ja.nu.la
6. apr 2015

Ahojte dievcata,rozmyslam ze aj ja zacnem s dukankou. Zajtra 😀 potrebovala by som dat dole 10kg. Dukanku som este nedrzala takze zacinam prvy krat. Co papate na ranajky? jogurt? hoc jaky?ci len biely light?

aaaandrea
13. apr 2015

@ja.nu.la ahoj, tak zalezi co mas na ranajky rada. Mne uplne staci 1jogurt napr., ale cez vikendy si robim prazenicu alebo volske oko a cez tyzden jogurt, tvaroh, jogutove napoje atd. samozrejme ked su zeleninove dni tak vela zeleninky 🙂 hlavne si nakup do zasoby aby ked ta prepadne hlad tak si mala vsetko po ruke. Inac na stranke duk. diety som nasla aj recept na ceralie z otrub a raz som ich robila a boli vyborne tak odporucam aj googlit 🙂 nech sa dari

erulienka
14. apr 2015

Ahojte dukanky-tukanky, rada sa k vám pripojím.Už raz som ju držala a po všelijakých možných pokusoch dukanka zabrala.Potom prišli zrvotne problémy, tehotenstvo, obžerstvo,kojenie,......a teraz ked to už vyzerá že máme po kojení ideme nato.Trošku s obavami ale verím že ma sem tam ktosi podrží a že to pôjde.Hádžete sem recepty?Prípadne kde ich nájdem.Dakujem

eliska666
14. apr 2015

Ahojte, dnes štartujem aj ja 🙂 moja mama ju drží a za 11 dní má dole už 6 kg 🙂 a kamoška s nou zhodila 17 kg, tak ideme na to 🙂)

babo78
14. apr 2015

@eliska666 Ahoj aj ja bysom chcela zacat. Co je vhodne jest na ranajky pri prvej utocnej faze? Lebo je tam len mäso, hydina, ryby. Mpzem jogurt alebo vajicko? Tie otruby sa daju kde zohnat?

erulienka
14. apr 2015

@babo78 otruby su v kauflande asi najlacnejšie, maju aj v DM drogerii, ja myslim ze možeš v 1.fáze viac-ja mám dnes 1. den a do seba som dala toto-otrubovú mliečnu kašu so sladidlom,kuracinku, morčaciu šunečku, odtučnené mlieko,v kauflande som kupila tvrdý syr dumbier, vraj má 7% tuku, trochu som z neho ďobla sem tam som si odpila z freecoly z lidla,kto ma skritizuje?môže sa to v 1 fáze?