icon

Eliptický trenažér alebo pás: Čo zvoliť?

personality
10. júl 2024

Baby oboje som mala v minulosti, pribrala som, chcem ich opäť zaradiť, čo najviac pohybu. No neviem sa rozhodnúť či eliptikal alebo pas. Ktoré by ste vybrali vy?

michaela329
10. júl 2024

@personality podľa stavu kolien a celkovej kondície. Je jedno na ktorom začneš, ide väčšinou o aeróbnu činnosť. Mám eliptical, nezaťažuje tak kolená a makajú aj ruky, na ňom sa mi dobre naberala kondička kým som prešla k behu. Mám aj pás a behavam aj vonku, tu už môžu kolienka trochu zabolieť 😁. Po pôrode začnem opäť naberať kondíciu na elipticali a prejdem časom aj k behu. Teraz mam totiž všetko zakázané.

personality
autor
10. júl 2024

@michaela329 behať som ani nechcela, skôr chôdza do kopca. Na eliptikali je dobre že zaberá aj vrch a je to taky rotačný pohyb vhodný na chrbticu.

michaela329
10. júl 2024

@personality ja nemôžem naň povedať krivé slovo...ak neplánujes behat, eliptical by som kupila. A nezabudni na min. 2 silové tréningy týždenne. Držím palce.

personality
autor
10. júl 2024

@michaela329 ďakujem 🙂

janulka1802
10. júl 2024

Skôr trenažér ako pás.

sara07
10. júl 2024

u nás eliptický trenažer použivame snad všetci už, za mna super vec, pekne som zhodila ,a to som začinala na 5 min na začiatku , potom dlhší čas polhodinu a nakoniec sa musím po hodine tak trochu teraz vyhodit že by aj stačilo 😂
za mna je geniálny

personality
autor
10. júl 2024

@sara07 super a aký máš model?

sara07
10. júl 2024

https://www.decathlon.sk/p/339337-216575-elipti...
je taky robustnejší ale dokažeš šlapat na nom aj tak že sa ničoho nedržíš čo je tiež zaujímava zataž aj na balans

personality
autor
10. júl 2024

@sara07 vyzerá dobre, budem nad ním silno uvažovať. Hlavne aby nevrzgal, nebol hlucny, dobre sa ovládal a aby som schudla na ňom 😀

personality
autor
10. júl 2024

@sara07 koľko si schudla ak môžeš prezradiť, za aký čas?

janulka1802
10. júl 2024

@personality odporúčam Ti pozrieť bazár. My sme tam s manželom kúpili profesionálny ako vo fitku za veľmi dobrú cenu. Tiež som najprv pozerala nový a som rada, že sme potom natrafili na omnoho lepší.

personality
autor
10. júl 2024

@janulka1802 pozerala som, teraz tam nevidím vhodný. Je tam aj taký z fitka, ale nepáči sa mi. Vo fitku som presne na nim bola. 😀

twinflame
10. júl 2024

@personality ja cvicim na eliptickom trenazeri asi 2 roky, z toho posledny rok 4-5x tyzdenne po 45 min. Za rok som schudla 10 kg, ale sledujem si aj stravu s pomocou kalorickych tabuliek so stredne aktivnym rezimom. Nevedela by som sa prinutit chodit do fitka pravidelne, trenazer vyuzijem kedy chcem, skoro rano alebo aj neskor vecer.

sara07
11. júl 2024

@personality asi tak 14 kilo ,na strave som už nemala nejak čo vyradovat a dietu sa mi nechcelo riešit, asi tak v priebehu roka,ono to išlo rozlične rýchlo dole
ale hlavne ma prestal bolievat chrbat to bolo asi najviac super